Högt tempo

Morgonen började med en intressant film om rasism för alla klasser på skolan. Sedan fick vår klass prata enskilt med regissören/filmaren i klassrummet medan vi åt mackor, vilket var både trevligt och givande! Tio minuter efter att han gått, kom en föreläsare till oss - en reporterfotograf, Maja Brand. Hon var väldigt inspirerande och hon fick verkligen upp mina ögon för just reportagefoto. Det verkar vara ett väldigt spännande, varierat och roligt yrke! Men jag tror i och för sig att alla fotojobb man kan jobba med som fotograf är det.
 
Att vi fick träffa henne idag, kom i alla fall ganska lägligt (planerat förstås), då vår nya uppgift handlar om just bildrepotage. Imorgon är det nämligen Hemse marknad här, så uppgiften går ut på att fota massa olika bilder och sedan göra ett tidningsuppslag av dessa, samt lägga till text. Allt detta i programmet InDesign, som nu är ganska nytt för mig/oss. Känns ganska svårt för det är mycket att tänka på och mycket man måste få med. Men som alltid; det går nog :) Lite sovmorgon blir det nog också imorgon, vilket passar perfekt. Elin och jag var och simmade idag så jag tror man kommer behöva en lång natts sömn ;) Men nu ska jag kolla på lite kläder från Forever21 och kanske sätta på någon film. Mys!
 
Jag tror inte jag har visat denna förut. Här går vi i alla fall varje dag i veckorna :)

Någonting hände

Hahaha vilken eftermiddag och kväll det har varit! Julia och jag skulle iväg för att fota/bli fotad och det slutade med att vi köpte en rosa spray-hårfärg och färgade hela håren på varandra i en park. Resultatet nere på bilderna haha! :D Grymt roligt och efter färgningen lämnades några diskreta spår på oss... Bilderna är tagna av Julia och det är hennes topp, kofta och blommor jag har på mig!
 
 
 
 
Fika gjorde vi också. Mysigt!
Den här var inte den bästa bilden (på mig!) men den symboliserar hur roligt vi har haft det. Dessa bilder var bara för skojs skull dock. Hon tog även andra, lite mer seriösa bilder på mig som hon ska använda i sin fotouppgift om ljuset

En långlördag

Gårdagen var jättemysig. Vid 14, tog jag och Julia bussen till Klintehamn och mötte upp Elin och hennes syster och fick skjuts till deras hus. Där fikade vi lite och lämnade matvarorna vi hade med oss. Sen fortsatte vi till marknaden och gick runt och tittade ett tag. Väldigt söt marknad, men den var mycket mindre än de flesta jag varit på, vilket absolut inte gjorde något.
 
Senare gjorde vi mat- det blev inte tacos, utan vi bestämde oss för grillade kycklingfiléer och majskolvar & potatis, blomkål, purjolök och morötter i ugn. Blev riktgit riktigt gott! Smakade som hemma :) Några timmar senare körde vi in till Visby och till ett uteställe som hette Terassen. Där dansade vi och festade till 01 någon gång och sedan fortsatte vi till Max för att äta lite. När vi kom hem var klockan 3.30, så det senaste jag varit ute haha. Idag gick jag upp vid 10 så det blev några timmars sömn i ala fall.
 
Imorgon är det InDesign i skolan, det ska bli spännande! Plus att vi ska lämna in våra ljusbilder (som jag äntligen är färdig med och känner mig ganska nöjd med! :)). 
 
Jag och mina fina tjejer <3

It's Friday!

Nu sitter jag i sängen med blött hår och vill gärna gå och lägga mig. Men jag kan verkligen inte somna om håret inte är torrt, för då ligger jag bara och fryser hela natten... Jag har i alla fall nyss tittat på halva Mr Bean's semester, vilket var roligt men jag orkar inte titta färdigt. Har sett den för många gånger haha.
 
Tidigare idag hade vi storformat, och faktiskt, var det mycket roligare än jag väntat mig. Tur, för jag hade räknat med en jobbig och lång dag. Flera saker som känns bra är att jag ringt till CSN, tvättat, redigerat mina bilder (fortfarande en bild kvar dock, får ta den imorgon!) och träffat Rasmus- hans föräldrar bor ju här på Gotland, så han kom förbi när han var påväg dit. Kul att träffa honom igen. Vi tog en lång promenad här i Hemse, så lite träning blev det också - ett litet plus i kanten på dagen tycker jag. 
 
Imorgon ska jag och Julia, som sagt, försöka fota på morgonen/förmiddagen, sedan vid 14, ska vi ta bussen in till Klintehamn och gå på Klinte marknad :) Sen ska vi festa lite hos Elin och fortsätta in till Visby och bland annat gå på Ladies night, haha. Jag blir chaufför, så ingen dricka för mig. Men tacos blir det i alla fall, mysigt! Var sååå längesen :)) Trevlig helg allihopa!
 
Har ingen ny bild att visa just nu, så får bli en från Fridhem igen :)

Sov så gott

Har mycket att göra just nu. Det är tur att jag skrivit upp allt, annars hade det bara blivit kaos i mitt huvud känner jag. Fota porträtt, redigera bilder, ringa till CSN, tvätta, gå i skolan till klockan 16 imorgon, Klinte-marknad, bli fotad och gå på fest på lördag och träffa en kompis mm. Men det ska nog gå.
 
Det är i alla fall jätteskönt för jag har nästan fotat klart alla mina bilder till fotouppgiften nu. Uppgiften går ut på att fota porträtt i fem olika ljus; motljus, medljus, sidoljus, blandljus och släpljus. Just nu har jag bara släpljus kvar, men det är även det svåraste, för man behöver en bra solnedgång för att få de långa skuggorna, vilket det inte verkar bli nu de kommande dagarna. Men hoppas på det imorgon i alla fall!
 
Jag, Elin och en annan Julia än den vanliga, åkte idag in till Visby igen och tittade lite, innan vi fortsatte tillbaka och åkte till stranden jag och min familj var på när det var sån dimma (Fridhem hette det och ligger vid Högklint som vi var vid i förrgår). Så nu såg man landskapet runt omkring också och gud vad fint det var. Utomlandsvarning! <3 På eftermiddagen köpte jag äntligen min fil och müsli (:D) och på kvällen åkte vi mot en annan kust och tog lite flera bilder som vi sedan redigerade lite i datasalen. Klockan 21 var jag tillbaka i mitt rum och började titta på en film. Men jag blev så trött så jag avbröt den. Nu ska jag sova och imorgon är det storformat som gäller hela dagen, hoppas det blir kul. Är ju supercoola kameror i alla fall! :)
 
Sammanfattning av dagen och hur jag känner just nu ;) Den andra Julia på bilden förresten
Titta vad fint det var utan dimma också!

Photoshop och Bonde söker fru

Idag var det Photoshop hela tiden i skolan och jag har lärt mig ytterligare saker. Var inte lika lätt som tidigare men jag hänger med och det är roligt. Jag som alltid har varit emot att redigera och förändra bilder, tycker faktiskt det är ganska roligt nu. Även om jag fortfarande vill att bilderna ska vara så lik orginalen som möjligt är det fint med en liten förbättring.
 
Klockan 15, gick jag och Julia på gympa igen, riktig träning som vanligt så jag skulle gissa på träningsvärk imorgon, även fast jag stretchat rejält. Nu på kvällen har vi ätit kvällsmat och redigerat bilder, jag sitter faktiskt i datasalen just nu och håller på, men alldeles strax ska jag gå och titta på Bonde söker fru med Julia! Haha, vi har varit taggade ända sedan vi såg att det skulle börja!! :D 
 
Imorgon är vi lediga, men då ska jag fota till min fotouppgift i skolan, som denna gång blev porträtt i olika ljus. Det är svårt utan sol, men det ska nog gå i alla fall ;) Synd bara att det inte är förra veckan nu! Sol och sommarväder varje dag... 
 
Måste också visa: när familjen kom hit, tog de med mina kläder som äntligen hade kommit från Lookbookstore! :D Bättre bilder kommer någon annan dag dock :)
 
Så söta

Visby & Högklint

Ååh vilken härlig dag det var igår! Vi fick sluta klockan 12, så efter lunchen åkte jag, Elin och Julia till Visby för att shoppa. Superkul och jag köpte ett par svarta höga byxor och en beige stickad tröja :D Sedan fikade vi på, jag tror det mysigaste, fik jag varit på, och bara skrattade och pratade som vanligt. Efter det var klockan runt 18 och på hemvägen stannade vi på Högklint för att fota solnedgången. Fint ställe! 
 
 
 
Jag har redigerat mina favoritbilder (dessa) i Photoshop :)

Måndagar är bra

Idag hade vi redovisning i skolan hela dagen (från 9-14.30). Det var riktigt roligt och intressant faktiskt. Alla satte upp sina fem främlings-bilder på väggarna och sedan gick vi runt och pratade om allas. Något som känns som en befrielse är att jag vågar prata och inte vara så nervös (som jag verkligen brukar annars!!) när jag är i min klass. Det är helt klart den bästa klassen jag haft, så det känns toppen.

Efter skolan åt jag lite yoghurt på rummet, samtidigt som jag beställde en till hårddisk och ett SD-kort
till kameran. Sedan gick jag tillbaka till datasalen och la in mina bilder från helgen på datorn och redigerade de bästa. Klockan fem blev det paus för mat, och sen gick jag tillbaka och fortsatte. Resultatet blev sju utskrifter som jag är väldigt nöjd med :) Tyvärr kunde jag inte spara bilderna på min hårddisk, så de är kvar på datorn. Därför fick jag nu lägga in alla bilderna igen, lite drygt. Dock inte i RAW-format som de andra är (alltså bättre kvalitet), men jpeg funkar också och tar ju inte alls lika mycket plats, vilket är viktigt för min dator där jag inte har många GB ledigt!

Nu har jag duschat, och efter detta inlägg ska jag nog titta på någonting på datorn innan jag går och lägger mig. Imorgon ska vi nog få en ny uppgift, vilket är ganska spännande :) Också ska jag, Elin och eventuellt Julia åka till Visby efter skolan och titta lite :)

 
Två bilder jag skrev ut tidigare idag

Älska mer

Helgen var underbart fantastiskt bra! I fredags natt (runt 01.00) kom mamma, pappa, Hanna och Linus hit till skolan. Det var så roligt att vara med dem igen! Jag kan inte fatta att jag bara varit här i drygt två veckor, känns som mycket mycket längre! I alla fall, mamma och pappa fick sova i Elins rum och syskonen fick sova inne hos mig, mysigt med sällskap och att få visa hur jag har det :) 
 
Nästa dag åt vi frukost i dagrummet och jag visade dem runt på skolan lite. Sedan åkte vi till Visby, checkade in på det superfina Scandic-hotellet och fortsatte sedan in till stan då jag äntligen fick titta i affärer och shoppa lite! Köpte två par byxor :) Efter några timmar, gick vi innanför ringmuren och tittade, och på kvällen åt vi på en mysig ute-restaurang. 
 
På söndagen åkte vi som planerat till Fårö, men först åkte vi och såg Villavillekulla! Såå coolt att se det på riktigt! Parken var egentligen stängd, men en grind var öppen så vi gick in. Man får ju passa på! ;) Sen åkte vi runt på Fårö och utforskade ön. Fina platser verkligen. Men på tillbakavägen till Visby, stannade vi vid Blå lagunen, som också var ett av våra mål med resan, och oj vad fint det var! Dit måste jag åka igen :)) Genomskinligt, blått, grönt vatten och vita klippor - lovely! 
 
Att få vara med familjen när man varit borta från varandra ett tag är nog det bästa som finns <3 Även fast det blir bråk ibland, är det bara sååå mysigt! 
 
 
 
 
 
Linus kastade sten (vad heter "leken"? Platta?)
Det var riktgit dimmigt när vi stannade vid Högklint, som trots det var hur fint som helt!
Lite konstfoto (en av bilderna jag skrev ut- fast redigerad)
 
Mamma fotade mig (och mina nya byxor, haha)
Lite av Visby :)
Hanna speglas i fönstret
Vägg i Visby
Söta pappa som pekar på någonting i Gamla hamn på Fårö :)
Raukar på Fårö
Finaste vattnet där
 
Fina mamma <3 Måste ändra lite i färgerna...
En strand jag och mamma gick till medan de andra satt kvar i bilen
Ett av alla gulliga halmhus här på Gotland :)
Blå lagunen (mycket finare i verkligheten och i RAW-format, måste redigera och visa :))
Så genomskinligt <3
 
 
Foto på mig av mamma eller pappa (osäker hehe, båda tog ett varsitt)

Kontaktkartor

Här är mina så kallade kontaktkartor (många bilder på samma papper, för att få överblick på dem). Ena är från analoga kursen och de andra från främlingsuppfiten :)
 
Dessa bilder ska jag göra större foton av sen :) Några är ganska fina så det ska bli roligt att kopiera dem
Man ser ju inte särskilt bra, men ni ser att det är någonting i alla fall ;)

Utflykt

Gud vad jag känner mig trött nu! Jag orkar inte ens gå och hämta kameran som ligger i väskan några meter bort. Jag vet inte riktigt varför, men det kan bero på utflykten jag och Elin nyss var på haha. Vi tog hennes bil efter lunchen och efter att ha gått till affären och handlat, och åkte till ett naturreservat i Ronehamn. Där gick och gick vi hur långt som helst och när vi skulle gå tillbaka, tog vi en annan väg som verkade gå snabbare, bara det att vi då hamnade så att vi fick hoppa på stenar för att ta oss över massa vatten. Också kom vi fram till stenar med sjögräs på helt plötsligt så då var alternativet att vända och tillbaka de där kilometrarna vi nyss avklarat, eller ta oss över på något sätt. Vi bestämde oss för det sistnämna och så tog vi av oss barfota och gick i vattnet haha. Man fick verkligen tänka på var man satte ner fötterna, så det tog ganska mycket tankekraft haha. Det var ganska jobbigt för att vara ärlig.
 
Annars idag har vi äntligen redigerat färdigt bilderna och skrivit ut fem stycken som är till redovisningen på måndag. Jag är sådär nöjd, tre bilder blev bra men de andra två är jag inte så jättenöjd med faktiskt. Men det är som det är och det gör inget... typ. 
 
Även fast jag håller på att somna nu och har ganska mycket huudvärk, så ska jag nog strax gå och duscha. Sen får vi se om jag är piggare, för då vill jag ju ut med kameran en sväng. Annars tänker jag nog sova/vila en stund och titta på Idol :) 
 
Haha

Längtar...

Igår gjorde jag en massa saker. Först fortsatte vi med Photoshop ända fram till 14.30, då vi slutade den kursen. Sedan kom något oplanerat, tydligen ett tillval som inte är ett tillval för fotoeleverna, utan vi måste gå på det- mänsliga rättigheter... Lite intressant, men jag är inte här för att gå på det :/ Det höll på till 16.30 dessutom. Efter den lektionen i alla fall, tvättade jag en maskin tvätt, åt kvällsmat och gick ut och sprang (hade världens träningsvärk innan, men har mysket kvar tyvärr. Vissa tycker det är skönt, men inte jag haha).
 
Men det är så fint här! Så det är jätteroligt att bara springa. Det är perfekt för fotografering och fotoställena är inte alls så långt härifrån faktiskt. Ikväll funderar jag på om jag ska ta cykeln ned till åkrarna och fota solnedgången. Vill! I alla fall, efter att ha duschat och gjort mig i ordning, gick jag iväg till datasalen och fortsatte att välja ut bilder till främlingsuppgiften och redigerade några bilder, så jag är nästan klar nu! Känns underbart och jag tror faktiskt att det blir lite bättre än vad jag räknat med :) När klockan var 21.30, gick jag hem igen och tittade på Idol från onsdagen. Sen la jag mig i sängen och tittade på kläder på mobilen, jag är så shoppingsugen!! Tur att jag ska till Visby imorgon :D
 
På schemat idag står bland annat: göra färdigt främlingsuppgiften, handla frukost, städa lite på rummet och fota porträtt och solnedgång. Det blir nog en bra dag :) Vi är lediga från skolan, så det är skönt att få göra det man vill. Och inatt kommer mamma, pappa, Hanna och Linus hit! Jag längtaaaar supermycket!!! :D
 
OBS. Ännu flera mobilbilder... Tyvärr kan jag ju inte ta med riktiga kameran när jag är ute och springer, så det här får duga. Nu i alla fall. Men visst är det ganska fint?
 
 
 
 
 

Härliga onsdag

Att sitta i datasalen en hel förmiddag är inte det roligaste, men det är lärorikt i alla fall och det ska bli kul att sitta och redigera sina egna bilder sen.
 
Idag slutade vi direkt efter lunchen vid 12 för att få tid till främlings-uppgiften, men eftersom jag har gjort den, gick jag bara och tog det lugnt och tittade lite på tv i tv-rummet en stund. Men någon timme senare gick jag och Elin till Ica och handlade lite och vid klockan 15, var jag och Julia med på jympan i jympasalen. Åh vad skönt det var- och jobbigt! En timme höll det på. Sen har jag bara duschat, ätit, tittat på Hela Sverige bakar och nu är det snart dags att traska ned till Gullinsalen för att se på musikeleverna som ska uppträda idag. Det blir nog roligt. Sen är det några som ska gå och mysa lite på en restaurang här i Hemse, så får se om jag följer med. Annars blir det Idol framför datorn :)
 
Just det! Idag fick vi även reda på vilket lag som samlat ihop mest poäng från vandringsdagen förra veckan, och gissa vilka som vann?! Mitt lag- vädurarna! :D Haha, det kändes riktigt kul. Priset gjorde detsamma, men det var i alla fall en stor inramning av vår bild som vi gjort på en av stationerna den där dagen, plus en stor pokal. Bilden och pokalen kommer sitta uppe utanför matsalen hela året haha. Tur att jag faktiskt är ganska nöjd med hur jag ut på bilden, annars hade det bara varit jobbigt.
 
Den här satt redan uppe i skåpen (tillsammans med alla andra stjärnteckens bilder), men nu fick vi en större förstoring med en ram runt, haha

Ett ljusblått hus med vita knutar

Idag hade vi, som jag skrev igår, digitalt foto. Därför började vi med en genomgång om hur man laddade in sina bilder på datorn och omvandlade dessa till ett annat format (för att senare kunna öppna dem i Photoshop), samt fick vi lära oss hur man skyddar sina bilder och redigerar dessa i Camera raw - startprogram till Photoshop kan man säga. Men imorgon ska vi gå vidare till det riktiga Photoshop.
 
På vår lunchrast idag, gick jag och lånade en cykel som jag får ha hela läsåret. Så efter skolan, tog jag kameran och cykeln och trampade iväg mot lite husområden som jag spanat in under gårdagen. Tanken var att göra min uppgift om "främlingen", och faktiskt, så gjorde jag den! Jag ska inte berätta detaljerat, men efter att inte ha hittat en enda människa, såg jag äntligen en dam som såg trevlig ut. Hon stod och målade på sitt hus. Så jag berättade vad jag höll på med och tillslut sa hon att jag fick fota hennes man, så så blev det istället. Haha. Men det var jättetrevligt. Vi gick runt i huset och pratade medan jag fotade massa bilder på honom. De bodde i ett riktigt ljust och fint hus som var inrett med väldigt fina gammeldagsa möbler, ljusstakar, kristallkronor och antika skåp. Jag tog runt 70 bilder innan jag gav mig.
 
Egentligen borde jag vara superdupernöjd nu, men bilderna blev inte så bra som jag hoppats på. Men jag är såklart hur glad som helst att jag gjorde det och att jag har det gjort. Att jag hittade någon överhuvudtaget, det är ju bara toppen!! Egentligen var ju det själva poängen- att ta kontakt med någon okänd. Och det klarade jag ju :D Nu kan jag i alla fall fokusera på redigeringen som jag nog börja med imorgon efter skolan. 
 
Huset jag fotade i :) Ytterligare mobilbilder tyvärr...
Den röda cykeln i mitten är min nu :) Påminner faktiskt väldigt mycket om lillasysters cykel

Främling, du främling

Hjälp, vilken uppgift vi har just nu... Vi ska gå fram till en total främling, presentera oss som fotograf och fråga om vi får följa med hem till personen för att fota han eller henne inomhus. Alltså wow vilken grej! Jag är lite nervös för att jag inte ska hitta någon som ställer upp och någon jag vill fota faktiskt, men annars är jag mest taggad och tycker det ska bli roligt och en grym utmaning! Det är nog en väldigt nyttig grej att göra :D 
 
Idag har jag för övrigt, för första gången på länge varit ute och sprungit. Skönt. Faktiskt i högre takt och längre än vanligt, så det kändes riktigt bra. Särskilt efter att jag ätit massa smågodis igår för ovanlighetens skull. Men gud vad gott det var, ångrar mig inte en sekund.
   I alla fall, idag har vi även kopierat lite negativ i labbet och tillslut fick jag fram en kontaktkarta (foto med alla negativ på), så det känns toppen! Imorgon börjar min grupp med digitalt foto istället och jag tror Photoshop står på schemat. Spännande... Tror det kan bli svårt dock eftersom jag inte är särskilt van med det, men det går nog bra :) 
 
 
 
 
Lååång väg
 
Kunde inte motstå att ta dessa bilder efter vägen där jag sprang. Solen <3 Imorgon får jag ta med mig "riktiga" kameran och gå ut och fota

Visby fina lördag

Efter en god natts sömn i Holmhällar och efter att ha kommit tillbaka till skolan, åkte jag, Elin och Adrien (en kille i klassen) in till Visby. Elin skulle göra några ärenden med sin mamma och syster så hon gick iväg med dem, medan jag och Adrien gick och fotade bland alla supergulliga och fina hus innanför Ringmuren. Det var verkligen jättemysigt och det ska bli kul att åka dit igen nu tills nästa helg när familjen kommer hit :) 
 
I alla fall, när vi kom hem igen, mötte jag Julia och en annan tjej från klassen och så gick vi och åt på ett ställe som hette 57:an (maten på skolan hade tyvärr stängt). Men det var trevligt och efter det gick vi in på grannen Ica och jag köpte ytterligare några äpplen och lite yoghurt. Sen har jag bara tittat igenom mina bilder, skrivit detta/och ett tidigare inlägg och tvättat lite kläder och gjort mig i ordning för kvällen. Nu är klockan 23.13 och ovanligt nog är jag inte trött! Men jag ska nog gå och lägga mig strax ändå. Kanske titta på något program eller någon blogg innan dock? 
 
 
 
 
 
Jag gillar den här. Den skulle kunna vara med i projektet tror jag
Kanske även denna?
 
Vi fikade lite på ett jättemysigt ute-café. Tänk att man kan sitta ute utan jacka eller tjocktröja i mitten av september! :)
 
 
 
När vi väntade på bussen sedan, la vi oss i gräset och tittade på himlen (och sov lite haha)
Jag gillar verkligen färgerna i den här bilden!
Sista bilden innan vi åkte tillbaka till skolan- på Ringmuren

Skratt och mys i Holmhällar

Oj oj oj vad vi har skrattat! Jag, Elin och en tjej som heter Julia var verkligen på skratthumör. Skrattanfallen kom gång på gång på gång och det var bara såå härligt. "Finns det kameler på Gotland?", "Vi är giraffer-troende", "Man är väl veteran om man är vegetarian men äter fisk?", "Jag har en sten i foten"... Hahaha. 
 
Mysigt var det också. Klassen började med att fika lite utanför alla stugor. Sedan gick vi och fotade lite vid havet och någon timme senare fick vi tre-rätters-middag på pensionatet. Var nog första gången, så det var verkligen uppskattat. Någon god lök-soppa till förrätt, lax och potatis till huvudrätt och saffranspannkaka, grädde och salmsylt till efterrätt. Första gången jag smakade saffranspannkaka också! Det var faktiskt något jag velat göra, så jag är jätteglad att jag fick det. Det smakade inte som jag trodde dock, men det var ganska gott i alla fall och kul att ha provat nu.
 
Efter att ha blivit proppmätt, gick alla till ett samlingsrum för att mysa och titta på film tillsamans. Eftersom vi är en fotoklass så tittade vi på en dokumentärfilm som handlade om en fotograf som inte blev känd förrän hon dog. Den var faktiskt intressant och helt okej bra.
 
Resten av kvällen bestod av fotande i mörkret med ficklampor, vandring till havet för att se norrskenet (som aldrig kom :((( tyvärr!) och grillning av marshmallows och choklad kring en eld mitt i natten. Ååå :)
 
Julia och Elin
Fint <3
 
 
 
Julia
 
Elin
 
 
Utanför den här stugan grillade vi marchmallowsen på kvällen
Adrien
Afrika-inspirerad bild - älskar den
Julia i den fina stugan vi sov i
Mobilbild från grillningen

Ur ett annat perspektiv

Precis som rubriken säger, ska mitt kommande fotoprojekt heta och handla om (kom jag på nu haha). Det ska bli väldigt roligt och jag ser fram enormt mycket emot att börja! Närbilder, vinklar, färger och mönster är det jag fokusera mest på. Jag ska nog satsa på att använda mitt 55-200mm objektiv och eventuellt mitt mikrofilter. Ville bara dela med mig lite av detta :D
 
Detaljer som på detta otroliga hus skulle jag kunna fotografera ur ett annat perspektiv :)

Tre bilder från en regnig promenad

 
 
Två av alla underbart fina hus här på Gotland och en del av en björk

BRA dagar

Vandringsdagen igår var FANTASTISK. Hela skolan åkte iväg med två bussar till något ställe lite mer söderut. Där blev vi indelade i grupper efter våra stjärntecken och sedan fick vi gå runt på den fina platsen och svara på frågor och göra några "tävlingar" som man fick poäng för. Vi var sju personer i vår grupp och vi alla kom bra överrens och hade det jätteroligt tillsammans. 
 
När vi var färdiga med alla stationer och frågor, fotade jag en av tjejerna i gruppen. Hon var riktigt söt och hade fina drag. Jag tog ungefär 100 bilder på henne (haha, stackarn) och det var verkligen roligt, det tyckte hon också som tur var. Sedan fotade jag även en lärare och Elin från klassen. Sedan spenderade jag hela kvällen fram till klockan 22 med att ta fram de bästa fotografierna. Det var supersvårt, för jag så många bra faktiskt! Porträtt trodde jag inte alls var min starka sida, men nu tyckte jag det var hur kul som helst.
 
Dagen idag har i stort sett bara bestått av analogfotografering, framkallning och städning. Eftersom jag och Elin låg efter alla andra, fick vi fota upp en hel rulle under dagen. Stressigt men roligt. Nu känns det i alla fall bara sååå skönt att ha det gjort.
 
Imorgon ska klassen åka till Holmshällar och sova över en natt på pensionatet, det ska bli mysigt :) Roligt att fota också! Och på lördag funderar jag på att åka in till Visby och fota. Är verkligen taggad till tusen, så hoppas det blir av :D Nu är det i alla fall kvällsmat så nu ska jag gå och äta...
 
De två som går längst bak, går i min klass :)
Ett av fotoställerna (tror inte jag kan visa någon bild på henne här dock tyvärr, måste fråga henne i sånna fall

En ny dag

Nu har jag precis ätit god kvällsmat och kilat upp på rummet. Det är så mysigt att bara gå upp på rummet och göra vad man vill. Efter skolan idag gick jag, Elin och hennes lillasyster ned på stan för att fixa lite välbehövliga saker. Bland annat fixade vi batterier till våra analoga kameror som vi ska börja använda nu på lektionerna. Också köpte jag några äpplen och lite yoghurt (ifall jag blir hungrig på kvällen, som jag brukar bli hehe). Det är en jättesöt och fin stad det här Hemse och det finns masssor med underbara, färgglada blommor och häftiga hus här. Ljuset här på Gotland är också så himla mycket finare än hemma, även fast det kan vara väldigt fint där också! Men jag älskar det. 
 
Det har regnat hela eftermiddagen men nu ser det ut att vara uppehåll. Nu ska jag nog ta med den analoga och digitala kameran och promenera till ett ställe och fota (Elin som till och med bor på Gotland i vanliga fall, har rekommenderat det). Jag ser faktiskt fram emot att se vad det är för ställe och det ska bli superkul att fota!
 
Imorgon är det vandringsdag för hela skolan, så då blir det nog mycket fotograferande! Då ska jag även ta de här porträttbilderna som jag inte hann med idag. 
 
Fint utkiksfönster utanför rummet
Mitt rum där till vänster :) Ingen bor mittemot
Så svårt att avbilda hur det verkligen ser ut- blev faktiskt bättre med mobilen så jag får visa flera bilder sen

En septembermåndag

Första skoldagen är avklarad, vi slutade redan 14.30 (som vi ska göra varje dag nu). Det var en rolig dag i alla fall och den har gått så himla fort! Men äntligen känner jag att jag har hamnat rätt, jag älskar det här stället och att bara plugga foto! Underbart :D
 
Haha, man behöver inte vara orolig för att man ska bli hungrig på det här stället. För först får man frukost runt 8, sedan förmiddagsfika (macka) runt 10.30, sen är det lunch klockan 12 och eftermiddagsfika (idag degestivekex) runt 14.30, sedan kvällsmat vid 17. Helt perfekt! särskilt för mig som blir hungrig så ofta. Då kan man bara äta lite varje gång och aldrig vara speciellt hungrig :) 
 
Efter skolan idag i alla fall åkte jag och en klasskompis och hennes syster iväg och kollade in storstaden Hemse. Eller ja, stor och stor, staden är nog mera passande ;) Nej men det var jättemysigt och nära skolan. Jag köpte dessutom en nätverkskabel för att få mitt internet att funka, men tyvärr utan resultat. Jag får fråga någon senare eller imorgon helt enkelt. 
 
Nu ska jag i alla fall strax gå och äta kvällsmat. Sen ska jag duscha och bara mysa på rummet. Kanske gå och titta på Idol i tv-rummet också (om det fungerar), annars får jag se det på mobilen. Sen ska jag nog bara ladda om inför imorgon. Då ska jag fota tre olika porträtt på personer jag inte känner, wow. Men det ska nog gå bra. 
 
En bok vi fick idag (även den enda som vi måste köpa så det känna bra!)

Nu bor jag på Gotland...

Det är helt otroligt egentligen, för en vecka sedan sökte jag och nu är jag här! Känns bra i alla fall och efter alla stressiga dagar den gångna veckan kan jag äntligen lugna ned mig, eftersom jag är framme och bosatt på rummet, som för övrigt är väldigt mysigt :)
 
Efter drygt tre timmars båtresa (på en fin båt, men utan internet), åkte jag en timmes bussresa, ståendes med mina två riktigt tunga resväskor plus handbagage och sovsäck. Sedan kom den jättesnälla läraren och mötte mig på busshållsplatsen, också åkte vi till skolan. 
 
Gud vad härlig skolan är- fin och mysig. Mitt rum har två sängar men jag bor själv så det är skönt. Stort är det också. Och inrett med mina saker hemifrån :) Mitt rum ligger dessutom i samma byggnad som matsalen så det är perfekt. 
 
När vi kom hit var klockan efter fem och tydligen stänger maten då, men som tur var, fick jag lite mat ändå. De snälla "damerna" i köket gav mig en supergod taccopaj med linser och grönsaker (vegetarisk alltså) :)
 
Nu ligger jag på sängen i rummet och har faktiskt redan borstat tänderna och tvättat bort sminket, så nu ska jag bara hitta något bra att titta på. Imorgon börjar jag skolan! Foto <3 Spännande...
 
Tyvärr har jag inget internet än så jag bloggar med mobilen, därav inte så bra bilder.
 
Här satt jag den mesta tiden
Busshållsplatsen i fina Visby
Matsalen :)
När jag kom dit såg rummet ut såhär
Efter lite piffande blev det såhär :) Lite mysigare tycker jag

Klockan strax över 23

Nu har jag ont i huvudet och är riktigt trött. Det tar på krafterna när det är så mycket att planera och fixa. Hahaha nu märkte jag att jag till och med skrev detta på hotmails mejl istället för på blogg.se- snacka om att jag är ganska virrig nu! ;)
 
Men jag ska inte klaga, jag har ju kommit in på en fotoutbildning! Fast det är väldigt synd att jag börjar en vecka senare än alla andra, de i klassen känner ju varandra säkert ganska bra nu, också kommer jag... Som tur är kommer det en annan tjej som också börjar på måndag. Och jag har ju ganska lätt för att ta kontakt med folk så jag behöver nog inte oroa mig för det hoppas jag.
 
Skönt är i alla fall att jag nu bokat båten och vet när jag ska åka! På söndag klockan 12 går färjan :) Det ska bli kul! Också ser jag fram emot imorgon kväll, för då ska jag se en av filmerna jag längtat efter- på bio. En av alla trailers jag visade i ett tidigare inlägg :D Tänk att den kom ändå! If I stay heter är det och jag ska gå med bästa Mimmi :) 
 
Nu blir det verkligen godnatt och imorgon är det fredag!
 
Bild från igår. (Bloggat från mobilen)

Det magiska ljuset

Igår kväll åkte jag till Hemlingby för att fota själporträtt i solnedgången. Att jag inte gjort det tidigare!! Det var en underbar plats med perfekt solljus. Gud vad jag älskade det. Trots att det kom folk ibland som var där och tränade, hade jag superkul. Målet var egentligen att ta ett självporträtt som jag kunde ta med mig till fotoskolan- en uppgift alltså, men jag tror ingen passar för det. Vi får se. Jag är nöjd med bilderna i alla fall :)
 
Ikväll åker jag nog någon annanstans och provar lyckan. Längtar... Men först blir det att fixa lite mer med csn och försöka planera när jag ska åka osv.
 
 
Synd att inte fokuset hamnade på ansiktet här!
Kläderna beställde jag från Forever21 :) Kamerautrustning: Nikon D5100, stativ och fjärrutlösare

Jag flyttar till Gotland!

Allt gick så himla fort! I söndags tittade jag på folkhögskolor på nätet till nästa termin och såg jag att kursen jag ville gå hade lediga platser nu, så jag kontaktade dem direkt och sedan har vi skrivit och pratat på telefon nu i några dagar och igår blev det klart. Då blev jag antagen till fotolinjen på Gotland! :D Jag kan knappt fatta det! 
 
Jag ska bo på internat och ha mitt egna lilla rum där. Ååh, jag som har läst bloggar och ser folk göra något de verkligen brinner för och jag har känt så länge att jag också vill det. Att bo på Gotland (och att bara åka dit!) har varit en dröm jag haft i flera år. Och självklart att studera mitt drömämne <3 Jag bara hoppas det här blir bra... 
 
Just nu är jag lite stressad över att jag måste iväg så fort. Lite ledsen är jag också över att behöva lämna allt igen, men vilken tur jag har som har det så. Jag läste ett citat igår och tyckte det var så fint och passade in perfekt på mig: "How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard."
 
Det är mycket kvar att fixa, men en del saker är färdiga också som tur är. Örondoktorn till exempel, haha. Det jag ska göra nu är i alla fall att packa. Får se hur långt jag hinner idag. Planen är att åka så att jag kommer dit till helgen så jag har någon dag på mig. Ååh, Gotland alltså. Fatta! :))
 
Bild från Chicago zoo

Love inspiration

Jag har tipsat om det här förut men nu gör jag det igen: Weheartit <3 Älskar älskar älskar! Där tittar jag minst en halvtimme varje dag (på mobilappen innan jag somnar). Det är ett perfekt sätt att känna sig motiverad och inspirerad inför nästa dag. 
 
Där hittade jag äntligen denna butik: Lookbookstore. Jag bara älskar kläderna därifrån och jag har faktiskt redan beställt några plagg som förhoppningsvis kommer hit snart! Jag är bara såå exalterad! :D Även fast jag beställde sommarkläder och inte kommer kunna använda de flesta av dem förrän nästa sommar haha, men det gör inget, det är värt det! Bara de får hänga i min garderob så är jag nöjd.
 
Här är de, ååh vad fina

Hello Autumn

Efter att ha varit väldigt stressad idag, börjar jag äntligen lugna ned mig. Nu sitter jag med avslappningsmusik i hörlurarna, haha, och tittar runt på några bloggar och så. Ganska mysigt faktiskt. Snart ska jag nog sätta på en film också, Endless love eller Carrie blir det nog.
 
Första dagen i september idag, mot hösten går vi. Kanske blir denna månad speciell?