2015 - New opportunities, new dreams

Tänk att det är dags för ett nytt årsskifte igen. Det känns inte alls som längesedan sist! I alla fall så är det väldigt spännande med ett nytt år, samtidigt som det känns tråkigt att detta underbara år är över. Fast det kommer man ju förstås alltid kunna bära med sig och vem vet, år 2015 kanske till och med blir bättre?? Det är bara att hoppas!
 
Mina nyårslöften för det kommande året är: * att spara minst 500kr varje månad * vara mer självsäker i alla situationer * fortsätta tänka positivt * bli bättre på att säga nej * testa något nytt.
 
Som jag vet nu, har jag två otroligt roliga saker inplanerade. Den ena är att jag ska åka till Julia i Göteborg (och eventuellt till Ullared!!) nu på fredag :D Och den andra är att familjen ska åka till England i april, när pappa och jag fyller år!! Åh vad jag längtar! Att åka dit är en av mina högsta drömmar, så det ska bli riktigt riktigt kul :D 
 
GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!!! 
 
 

JULBILDER

Här hemma rullar dagarna på, och jag har bland annat gått på stan med mamma, hälsat på Nathalie på Gina, varit på förfest med Hanna, fikat och gått på stan med Mimmi, kört bil, rensat gamla saker och bara varit hemma med familjen. Jättebra dagar och det känns skönt att bara få vila lite innan nästa termin. 
 
Här kommer lite juliga bilder från förberedelserna innan och på julafton :)
 
Från andra dagen hemma. Under granen låg det sedan omkring 50 julklappar. Tror det var rekordmånga! I alla fall de mesta på flera år...
 
 
 
Lill-Diva. Tyvärr har jag inte kunnat redigera bilderna ju,men det får gå i alla fall :)
 
 På julafton efter att jag och Linus kommit hem från att ha åkt skridskor (jag tittade på :p). Linsen hade imma på sig, så därför blev bilden lite dimmig, men det blev rätt fint hehe
 
Morfar och farfar hade nästan lika skjorta på sig, haha :D (Var riktigt svårt att få skarpa bilder eftersom det var dåligt ljus sådär på kvällen)
Försökte mig på en helbild med vidvinkelobjektivet jag lånade från skolan. Blev väldigt brusigt och suddigt  p.g.a. ljuset, men man ser ju i alla fall, så det är väl huvudsaken ;)
Hoppas alla ni också hade en god jul! <3

2014 blir 2015

Snart går vi från 2014 till 2015. WOW. Vilket år det har varit!!! Hur ska det gå att toppa det här? Alla underbara människor jag har träffat, alla nya platser jag har sett, allt jag har lärt mig och framförallt allt som gjort att jag växt som person. Att få hålla på med det jag älskar på heltid och att känna mig inspirerad till att fortsätta med detta i framtiden, är en helt underbar känsla! 
 
Här kommer massa höjdpunkter från detta fantastiska år!
 
Jag åkte tillbaka till Chicago och Buse. 
Åkte skridskor i Millenium Park.
Träffade min första "riktiga" dåvaranade pojkvän (var bra , haha).
Började gymma på ett gym i New York.
Shoppade i mängder på bl.a. Forever 21 och upptäckte massa nya shoppingcenter.
Träffade världens underbaraste Nathalie.
Åkte till Ikea i Brooklyn (hade ju saknat Ikea sååå mycket, haha).
Åt ganska ofta på ett ställe som hette Diner.
Började titta på en ny favoritserie på ABC family- The Fosters
Discobowlade med Nathalie.
Testade Yoga för första gången.
Såg musikalen Mamma Mia på Broadway!
Hittade Weheartit.
Såg på min första NHL-match (basket), i Madison square garden.
Åkte till San Fransisco och LA med bästa Mimmi.
Såg och hälsade på Adam Sandler i Hollywood. Sååå coolt!
Var med om en jordbävning dagen innan vi skulle åka hem (inte alls det roligaste, men det var en stor händelse).
Åkte skridskor med värdpappan och värdbarnet.
Upplevde massa annat i USA.
Kom hem till Sverige och till ett nyrustat, nytt hus!
Fyllde år och fick en Iphone.
Började på Rapatac och träffade massa underbara kompisar.
Gjorde en låt och min första musikvideo, tillsammans med två andra.
Åkte till Stockholm två gånger.
Var till Skansen.
Inskaffade en ny systemkamera och en polaroidkamera.
Firade Hannas student.
Firade midsommar med familjen på Älvkarlebys camping.
Åkte till Furuvik och hade en fantastisk dag med bästa Linus.
Campade med familjen på Gräsö.
Åt dyr middag på en supermysig uteservering i Öregrund.
Åkte till Sundsvall för första gången. Med mormor.
Uppfyllde drömmen om att åka till Öland, och såg raukar för första gången.
Åkte till Kupolen och till Lager 157 med mamma och Hanna.
Började på en hotellyrkesutbildning på Komvux och gick där i två veckor.
Uppfyllde två andra drömmar, då jag åkte till Gotland för första gången och började studera foto på fotolinjen.
Testade saffranspannkaka.
Såg och "besökte" Villavillekulla med familjen.
Åkte till Blå lagunen.
Träffade framförallt Elin och Julia.
Fotade på GGN och fick ett eget presskort.
Gjort min egen kamera och fick fram bilder med den.
Åkte till Prag med mamma.
Testade efterrätten Fattiga riddare.
Var med och såg när Elin tatuerade sig.
Gick på halloweenfest.
Fotat och lärt mig massor om studiofotografering.
Hade vernissage.
Fick min bild och ett citat med i tidningen.
Gick på superbra julkonserter.
Firade jul med familjen och släkten. 
 

Juliga jul

ÅÅH vad mysiga dessa dagar har varit. Julkänsla till tusen och en vit julafton! Underbart <3 Vilken tur vi hade här i Gävle och på alla andra andra platser i Sverige där det fanns snö ;) 
 
Julaftonen igår för övrigt var riktigt, riktigt bra. Mysig och trevlig stämning, goda saker att äta, superbra julklappar och bra program på tv:n mm. Wonderful!
 
Jag har försökt fixa detta inlägg i flera timmar nu (pappas dator, haha. Inte den roligaste!), därför inte den bästa bilden. Ska försöka från mammas dator nästa gång ;)

På hemmaplan- mobilinlägg

Roligt att vara hemma igen och det känns precis som att jag aldrig varit borta. Konstigt det där, men härligt...
 
I alla fall, igår var jag och familjen iväg till Sandviken och tittade på när lillebrorsan spelade sin sista hockey-match för säsongen. Det var kul och jag passade på att träna mina sportfotokunskaper ;) 
 
Idag var jag, Hanna och pappa ned på stan för att fixa de sista julklapparna (pappa och Hanna hade en varsin kvar). Sen åkte Hanna iväg för att äta med sina kompisar, medan jag och pappa gick och åt den "kända" salladen på Nian. Mmm, vad gott det var :) Sen handlade vi lite mat och åkte hem. Sen körde jag och hämtade Linus hos en kompis, och det var såå kul att köra igen! Har verkligen saknat det, hehe.
   Nu sitter vi och ska titta på film :)
 
Snölandskap på vägen till Linus <3
Mitt i staden
Fina granen på torget

Som att komma till ett annat land

Nu sitter jag, efter att ha åkt bil, båt och pendel, på tåget som ska ta mig till Uppsala och det sista bytet då jag äntligen byter till Gävle-tåget! :D 
 
Det syns och känns verkligen att jag är på fastlandet nu, för jag ser snö!! Haha, jag har ju inte gjort det en enda gång på Gotland, men det är ju faktiskt en stor del av julstämningen, så det är bra att det är lite nu :) 
 
Ååh, nu ser jag fram emot att träffa alla <33

Det är nästan imorgon

Just nu sitter jag på rummet och tittar på slutet av en julfilm som jag började titta på för nån vecka sedan. Det är väldigt ensamt här på skolan nu, för nästan alla åkte hem idag, till och med matpersonalen, som annars brukar vara här precis varje dag och kväll. Det blir alltså ingen kvällsmat från skolan med andra ord, men jag var nyss till affären och fixade både kvällsmat, frukost och lunch till imorgon, så jag har...
 
Jag är så exalterad över att få åka hem, så just nu vill jag bara att det ska vara denna tid imorgon, för då är jag förhoppningsvis på båten i alla fall. Men istället för att bara längta, tänker jag mysa riktigt mycket här borta och titta på massa julfilmer och kanske någon serie :) Det blir nog jättebra! 
 
 
Bara en mobilbild som jag tog på vägen till affären

T.O.D.A.Y

Är det inte otroligt att det redan är den 18:e december?! Det tycker verkligen jag. Tänk att det är julafton om mindre än en vecka! Hmm... wow.
 
Idag fick jag riktigt mycket julstämning på skolan dessutom. Både julkonsert och julbord :) Mmm, vad gott och trevligt det var! Lite julsånger och skratt mellan tuggorna också, så riktigt kul!
 
Elin och jag hade också julklappsbyte tidigare idag, och jag fick ett jättefint litet smyckeskrin! :))
 
 

"I love buying new things, but I hate spending money"

Igår kväll kunde jag verkligen inte hålla mig! Jag har jättelänge tittat på dessa klänningar, men tänkt att jag skulle vänta med att köpa dem tills efter julen. Men igår när jag såg att det var rea och att den bara pågick fram till julafton, kunde jag bara inte låta bli att beställa hem dem. Så med rean fick jag båda dessa för bara 275 kr! Otroligt... Lookbookstore = <33
Jag visar baksidan, för att den var så fin där bak med rosetten. (Bilder från Lookbookstore.com)

December 16th

Dagen idag har mestadels spenderats på shoppinggatan i Visby med Elin :) Så nu är jag äntligen färdig med alla julklappar! Jaaa :D Stackars plånboken bara... Var i alla fall en jättebra och välförtjänt ledig dag, men nu är jag riktigt trött. Så nu blir det nog bara nåt program på datorn och sedan blir det sovdags.
 
Imorgon är sista skoldagen innan lovet och då ska vi iväg på en workshop, som jag tror och hoppas blir jätterolig. Sen är det bara mysiga saker kvar; på torsdag är det julkonsert (den jag nu redan har sett, haha!), och julbord på kvällen, och sen på fredagen är det nån musikgrej i kyrkan, och sen på lördagen åker jag hem! :D Ska bli sååå skönt och roligt! En paus är väldigt välbehövlig nu känner jag, även om jag trivs så fantastiskt bra här...
 
Snart är jag hemma i mitt kära rum igen <3

Ett citat

"I'm not single, and I'm not taken. I'm simply on reserve for the one who deserves my heart. Cause they say good things take time."
 

Flera från vernissagen

Sista vernissagedagen idag! Tråkigt faktiskt, men skönt också att allt vårt jobb är över för ett tag. Nu är det bara städningen kvar ;) Som blir imorgon.
 
Just nu sitter jag i datasalen och redigerar bilder, sjunger och lyssnar på musik- härligt! Men snart ska jag på julkonsert i Gullinsalen :) 
 
Från ett fönster på övervåningen
Från hörnet där vi sålde böcker. Mina svartvita bilder där borta :)
 
 
Helt oplanerat kom vi med nästan identisk klädsel idag, haha! Hur coolt?
 
Elin, jag och Julia <333

Vernissage

Mysig dag hittills, men har väldans huvudvärk nu. Gick upp vid 7.00 och åkte och förbredde lokalen tillsammans med båda Juliorna. Sen åkte vi tillbaka till skolan och tittade på det fina Luciatåget som musikeleverna stod för, innan vi sedan åkte till lokalen igen för att fixa det sista innan alla från skolan kom. Vi fick väldigt positiv feedback, så det var kul :)
 
Plus att en av mina bilder var med i tidningen idag!! Dessutom citerades jag! Haha, ordet "citerades"... :P Igår var även vi (klassen) med i tidningen på webben. Här är även vår hemsida! :)
 
 
Jag och Julia såg hela tiden till att det fanns både dricka och fika kvar, samt att det såg rent och snyggt ut. Var ett roligt "jobb", hehe. Imorgon blir det på riktigt! 
 
Det fina fikarummet :)
Det man möttes av först
Mina tavlor :)
Annan vinkel. Där framme låg/ligger alla portfolios :) Röda mattan tog vi bort
Här stod några och tittade

Stormen utanför mitt fönster

Regnet slår mot rutan och vinden sveper tag i träden och ger efter sig ett mäktigt ljud... Mysigt ändå. Att vara inne i alla fall, men att vara ute är nog inte roligt just nu ;) Som tur var, hade inte stormen börjat när jag och Elin åkte till affären för att handla till vernissagen lite tidigare, men däremot när jag gick jumpasalen, var jag nära att inte komma fram. Haha. Vinden var stark! Jobbigt och skönt med ett jympapass som vanligt i alla fall.
 
Imorgon blir det fix i lokalen vi har hyrt, så vi blir troligen där ganska länge. Men det ska bli spännande :)
 
En bild från "stormen" på Öland

Bjällerklang, bjällerklang

Nu är jag så färdig som jag kan bli med både portfolion och mina två dragarbilder och det känns underbart! Så idag på eftermiddagen var jag helt ledig. Därför åkte jag och Elin till simhallen (som vi i och för sig brukar på tisdagar, men den här gången blev det på eftermiddagen istället för kvällen) och både simmade, badade i bubbelpoolen och bastade :) Var så himla skönt och härligt med lite träning och relaxing. 
 
Efter kvällsmaten åkte jag och Julia 2 till Ica och gissa vad vi möttes av?! För det första var hela parkeringen FULL, vilket aldrig har hänt förut haha, och sedan när vi kom in, möttes vi av massa folk som stod och lyssnade när några äldre personer sjöng och spelade jullåtar med tomteluvor på hihi. Sen när vi var inne i själva affären, bjöds det tydligen på julmat och julmust! Vilken överraskning haha! Och lite längre in i affären, kom ytterligare ett bord, fast med efterrätt. Risalamanta, mandariner och Gott & blandat faktiskt, mmm! Jag var supersugen på nåt sött. Haha, det var vi verkligen inte beredda på, men det var riktigt roligt och en glad stäming på hela Ica :D 
 
Wohoo

Andra advent på Gotland

Tänk att det redan är december! Jag kan knappt fatta det, tiden har bara swishat förbi!!! Men så är det och idag var jag och Julia 2 till Visby och fotade och gick runt lite i innestan, köpte julklappar åt bl.a. annat Elin och pappa, och åt vi lunch på mitt favoritcafé Skafferiet. Det var supermysigt i lilla staden idag...
 
Vid 14.00, åkte vi till biltvätten, och jag fick för första gången vara med på en sådan sak haha. Sedan körde vi kustvägen hem, men stannade efter vägen för att ta några foton vid havet. Men det blåste som tusan, så vi stannade inte länge alls.
 
Väl framme i Hemse, svängde vi in och gick på julmarknaden här också, vilket inte alls var så speciellt eller stort, men jag skulle ha ångrat mig om jag inte sett det i alla fall :) 
 
Den 800 år gamla ruinen. Tänk 800 år!
Jag fotade något annat, också vände jag mig om och såg Julia på hästen, haha!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

21.54

Imorse gick jag upp vid 7.00 och närmare 7.40, satt jag i datasalen för att printa ut massa A3. Som tur var, gick allt felfritt och bilderna blev ganska bra! Men jag satt där hela dagen, ända till klockan 18.30 (med pauser för bl.a. mat och pratstunder med några klasskompisar som också valt denna dag till skolarbete), så nu är jag rätt trött. Men det är bara så otroligt skönt att jag skrivit ut nästan alla nu! Det kan ju låta väldigt lätt att skriva ut 20 bilder, men det är det inte. Bilderna blir alltid annorlundare än på skärmen och ibland blir de brusiga eller oskarpa... Inte kul, men idag gick det ju som sagt bra :) Så nu ska jag nog bara fortsätta ta det lugnt och titta på någonting på datorn innan jag går och lägger mig.
 
Imorgon väntar förhoppningsvis en tur till Visby och julmarknad igen och lite tittande efter julklappar i affärer :) Ska bli så skönt att komma bort från skolan ett tag och tänka på något annat.
 
En del av Hemse. Mittemot kyrkan på höger sida, ligger skolan :)

"The best thing about the future is that it comes only one day at a time"

Idag gick dagen ungefär som planerad, förutom att jag inte hann skriva ut en enda bild haha, vilket egentligen var mitt mål. Menistället hann jag färdigt med alla andra "småsaker" i alla fall, som också måste vara färdiga till tidigt nästa vecka. Plus att jag tog en lång "paus" på eftermiddagen/kvällen, då jag fotade Eleonora i studion (till mitt projekt). Det kändes riktigt skönt faktiskt och bilderna blev superbra :) 
 
Nu ska jag äta lite godis, titta på Idolfinalen och bara släppa allt för en stund. Ska bli såå mysigt :) Imorgon har jag planerat att skippa sovmorgonen och gå upp tidigare än normalt- ungefär vid 7 haha, för att skriva ut massa bilder (förhoppningsvis). För när jag är färdig med det kan jag verkligen slappna av och det kommer kännas såååå skönt! 
 
Bild från förra veckan

Mycket att göra

Just nu och under de senaste dagarna har jag bara varit SÅ stressad! Jag har otroligt mycket att göra och bli färdig med innan vissa datum. Socken-projektet till exempel måste vara helt färdigt nästa vecka innan onsdagen, för på fredagen och lördagen har vi vernissage. 20 bilder ska vara utskrivna i A3 och två ska vara utskrivna ännu större. Sedan har jag även mitt egna projekt som jag har insett måste bli färdigt snart- med tanke på att jag har jullov snart och inte kommer kunna fota i studion då. Projektet ska vara färdigt i mitten av januari, så lite panik där nu kan man säga. Men jag kommer nog hinna med allt ändå om jag känner mig rätt, vilket jag verkligen hoppas nu... ;)
 
Passande bild för hur jag känner - flinar inte riktigt haha

Lite julkänsla i stan

Igår var jag och Elin in till Visby och gick på julmarknad. Åh vad mysigt det var! Synd bara att vi inte var där på kvällen när alla ljus var tända... Men istället var det fin sol bland alla stånd. Det var mest lussebullar, glögg, kransar, sockor, senap och mössor som såldes där. Såå mysiga affärer vi gick in på också- med massa gamla söta plåtburkar, skyltar, godis och inredningssaker :) Också fikade vi på Skafferiet- det är nog mitt favoritfik i Visby (trots att jag bara varit där två gånger haha). 
 
Efter marknaden åkte vi hem till henne och bakade chokladcupcakes med m&m:s inuti - jättegott!! Har ingen bra bild dock, för de blev inte särskilt fina haha.
 
 
Enda bilden från marknaden
 
 
 
Bilder från alla möjliga ställen i innestan