Filmtips!!!

Jag måste bara tipsa om massa (troligtvis) bra filmer som kommer ut snart - förhoppningsvis hit till Sverige, det måste de!! Jag hittade dem nämligen på den superbra appen Imbd när jag var i USA. Filmerna jag tror kommer bli mina favoritfilmer och som jag längtar sååå mycket till att se är:
 
Heaven is for real, If I stay, The best of me och Tammy
 
 
 Mysterium
 
 Drama, romantik
 
 Drama, romantik
 
Komedi :D

Best buy

Här är kläderna jag köpte på Lager 157 och i Kupolen. Älskar dem! :)
 
 
Halsduken är från H&M och topparna från Lager 157

Skolaaa

Skolan är i full gång och allt går ganska bra hittills. Det är ganska intressanta kurser som vi läser och schemat är som sagt bra. Men ändå funderar jag på om det här verkligen är någonting för mig? Men vad skulle jag göra istället om jag inte gick den här kursen? Det är ju nästan omöjligt att få jobb utan utbildning och jag sökte ju inte till någon annan skola så det är väl bara att gå på den här och gilla läget? Se det som en bra möjlighet till jobb.
 
Idag i alla fall har vi haft lektionerna Frukost & bufféservering och Servering. Hur annorlunda låter inte det? Haha, tänk att det kan vara lektioner! Den som är mest intressant just nu tycker jag är frukostdelen. Vi har även en fördjupningsuppgift som handlar om det, så den måste jag sätta igång med nu. Känns lite jobbigt med läxor igen, men det är bara att göra sitt bästa. Jag tänker lägga ned någon timme på den idag, sedan titta lite på Pretty little liars och duscha. Och ikväll  blir det eventuellt Brynäsmatch :) Imorgon tar jag nog bilen till skolan för första gången, skaffade parkeringstillstånd igår så det känns bra. Inget mera cyklande i kallt väder i alla fall- skönt ;) 
 
Bild från juni

The first day of something new

Nu efter första skoldagen på länge, känns det ganska bra. Klassen och lärarna verkar bra, schemat känns toppen (än så länge i alla fall ;)) och våra ämnen i skolan verkar ganska intressanta. Nu är jag alltså redo för detta år och tror att jag kan ha hittat rätt ändå. Det är i alla fall bara att köra och se vad som händer! 
 
Imorgon drar vi igång och den enda lektionen vi har är Marknadsföring och försäljning som håller på från 9.15-10.30. Det blir spännande att se vad det är för något... Nu ska jag strax titta på Spykids med lillebrorsan som är hemma från skolan idag, mysigt. Och ikväll är det GIF-match och Idol :D
 

Jobbig natt men bra dag

Hej! Jag tänkte bara skriva lite nu innan jag blir alldeles för trött och inte orkar... Den gågna natten var hemsk! Jag gick och la mig vid 23 och började frysa direkt. Sedan bara låg jag där och frös och frös och tänkte att det snart skulle bli varmt. Men det blev det inte, så tillslut orkade jag inte mer, så när klockan var 00.50 gick jag upp och tog på mig varmare byxor, en långärmad tröja utanpå min t-shirt och strumpor. Självklart låg filten på mina fötter också. Men tyvärr hjälpte inte detta först så jag fick värma mina kalla händer både på magen och under armarna och så, usch alltså.
 
Vid ungefär klockan 02.30 somnade jag äntligen, men typiskt nog, vaknade jag igen vid fem och var kokhet, svettig och kände mig alldeles febrig och hade ont i både nacke, öron och huvud, så då fick jag tvinga mig själv upp till köket för att ta en Iprem, och efter ca en halvtimme somnade jag äntligen igen. 
 
Väckarklockan ringde sedan klockan 07.55 för idag skulle Mamma, Hanna och jag åka till Lager 157 och Kupolen i Borlänge. Vilket vi också gjorde. Det var bara att gå upp.
 
Trots denna sömnbrist har dagen gått bra. Visst har jag haft ont i huvudet och faktiskt magen också och så, men det har inte påverkat mig så mycket för det ville jag inte! Jag hade längtat till den här "miniresan" :) Och jag är riktigt nöjd med det jag köpte! Ska visa så fort jag får tid.
 
Men så nu är vi hemma igen och jag har precis duschat och sattit mig här i sängen. Efter detta inlägg ska jag titta på ett avsnitt av Hart of Dixie och sedan gå och sova för jag är otroooligt trött. Och imorgon börjar ju skolan så jag måste hinna tagga för det hehe. 
 
Min älskade Nemo-gubbe <3

Mysdag

Regnet faller utanför fönstret och själv sitter jag inne på sängen och tittar på Hart of Dixie och har det jättemysigt! Levande ljus och i ett rum som jag stormtrivs i. Älskar detta <3
 

En fredag i augusti

Idag har jag hunnit med mycket, bland annat fotat en ny profilbild till mitt personliga brev, sökt två jobb, dammsugit och städat huset, tagit en härlig promenad med bra musik, tittat på Portkod 1321 och ätit tacos, och nu ska jag strax iväg till stan och fika med en kompis - härligt. En bra dag i alla fall och nu väntar den sista lediga helgen innan skolstarten på måndag. Ja, jag sökte två jobb i alla fall hehe... Även fast jag har lite ångest och är lite otaggad på att börja plugga så känner jag mig väldigt exalterad och ser fram emot att träffa den nya klassen och ha någonting att göra på dagarna. 
 
Ha en bra helg allihopa!
 
Jag hittade min gamla mobil dessutom, den är riktigt fin och cool tycker jag. Funderar på att börja använda den igen. Synd bara att kameran är dålig och att det inte går att ladda ned appar på den, hehe

My White Day

En av sakerna jag skulle göra denna sommar var att klä mig helt i en och samma färg en dag. Därför gjorde jag det idag och färgen jag valde var vit. Sedan fotade jag lite självporträtt på morgonen, vilket var riktigt roligt faktiskt. Jag är ju absolut ingen modell, men jag tyckte det blev ganska bra bilder ändå. Vitt är snyggt!!
 
Dagens utrustning var min nya NikonD5100, mitt vanliga stativ och en fjärrutlösare (såå glad att jag äntligen kan använda den nu eftersom den inte funkade till D3100). 
 
 
När jag åkte till stan, bytte jag ut dessa skor mot vita strumor och mina vita Converse, så helt vitt ;)

Tar cykeln ner till cityt

Ååh vad jag älskar solen! Den gör allt så mycket lättare och roligare...
 
Idag på förmiddagen cyklade jag ned på stan för att handla lite behövliga saker. Jag var nästan den enda där som hade shorts på mig, men det gör inget. Jag är bara glad att jag kunde ha shorts en till dag denna ljuvliga sommar! 
 
Denna dag har jag även haft en liten fotoshoot med temat självporträtt. Så fort jag har valt ut några bilder så ska jag lägga upp dem. 
 
Hårmousse, tandkräm, mascara och bandeau-BH från Cubus

Truth about happiness

En av kurserna jag läste i USA handlade om lycka och om vem man ville vara. Då fick jag lära mig lite intressanta saker så jag tänkte bara dela med mig lite av det nu:
 
* 50 % av vår lycka är genetisk. Det innebär att det är saker vi inte kan förändra eller påverka. Genetiken har alltså en väldigt stor del av vår totala lycka och personlighet. 
 
* 40 % av vår lycka har med våra beteenden att göra, dvs. vad vi kan ändra på och göra något åt.
 
* Endast 10 % avgör vår livssituation! Var vi bor, familj, jobb, vänner osv. 
 
Vår lycka förändras ständigt och en av faktorerna har med positiva och negativa inställningar att göra. En positiv människa tillför 9 % till oss, medan en negativ person sänker lyckan med 7 %.
 
Det är lite häftigt, ellerhur? 
 

En film från Öland

Jag filmade lite på Öland och titta vad jag fick med haha! En finare naturfilm kommer senare ;)
 
 

Braaa dag!

Stockholm i söndags var riktigt bra! Rasmus (som kompisen heter) och jag åt lunch, gick till Djurgården, trampade trambåt (haha, som var väääldigt jobbigt i början men roligt ;)), tittade lite i affärer och avslutade med en supergod och mysig middag på Pizza hut- ute i det härliga vädret. Vi tog någon pasta, visste inte ens att det fanns där, men det var tur!
 
Här är även lite andra bilder från de senaste dagarna :) Sen är det ju på maten, på mig, en bild från när vi åkte trampbåten och på Rasmus (han ville inte vara med på kort så jag fick passa på när han skulle leta på ett youtube-klipp på mobilen haha)

Nya stilar...

Haha, när Hanna och jag var i Uppsala och förra veckan, testade vi massa olika kläder som vi aldrig skulle ha provat annars. Det var faktiskt riktigt kul och vi båda hittade något att köpa utifrån det ;) Så med det vill jag bara säga: våga prova nya saker!
 
Hanna köpte den blåa i mitten och jag köpte hängselshortsen ;P (Från NewYorker)

16 Ölandsbilder

Vid Byrums raukar
 
Blev inte mycket kort med denna tyvärr...
 
Kommer inte ihåg vad detta fina ställe hette tyvärr, måste ta reda på det
 
 
Borgholm
 
Korna gick fria på vägen till Borgholms slott!
Äleklinta
 
Haha, mamma och pappa hade ingen aning om att jag gjorde ett hjärta av stenar och tog det här kortet, som ser ganska romantiskt ut ;)
 
 
Pappa :)

Sometimes you just feel it

Igår hade jag den mysigaste dagen på länge! Jag och lillebrorsan tog bilen till Furuviksparken och tittade på massa söta och roliga djur, åt god matsäck, åkte flodfärden och gick till äventyrsön. Allt var hur bra som helst. Djuren underhöll oss och Linus och jag hade det roligt :) 
 
Efter Furuvik, kom en kille från Stockholm hit till Gävle och hälsade på. Vi gick bland annat runt i stan, fikade, pratade, åt kvällsmat och skrattade- jättekul, och imorgon ska jag dit och hälsa på :D Hoppas det blir lika bra! 
 
Denna kväll har jag varit till stan och ätit frozen yoghurt från Froyo med bästa Mimmi förresten :) Åh vad gott det var. Nu måste jag gå och lägga mig, håller på att somna ;) Godnatt allihopa!
 
 
Såhär känner jag mig nu :) (PS. gammal bild från USA)

Byrums raukar - Öland

Det här stället var helt magiskt vid solnedgången <3 Det var så fridfullt...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sammanfattning från andra dagen på Öland

Fotade lite båtar på kvällen
 
Åska när vi gick på marknad i Byxelkrok ;)
Blåsigt
Jag tog en promenad från campingen till stranden för att fota åskvädret
På kvällen blev det sol och vi åkte mot Byrums raukar (det här är en bit ifrån)
Såå fint!
Vacker natur

Fyra på samma solnedgång

 
 
 
 
En av de finaste solnedgångarna fick jag se på Öland när vi var vid Byrums raukar och tittade ut över Blå jungfrun (ön på bilderna). Tänk att det kan vara så fint <3

Lite shopping mitt upp i allt

Igår åkte jag, mamma och Hanna ned på stan för att köpa lite välbehövliga saker. Och faktiskt; jag hittade allt jag behövde (!), till och med lite till! Haha, inte ofta jag hittar så mycket. Men stackars plånboken... eller ja, kontokortet ;)
 
Även idag sprödlade pengarna! Mamma och jag åkte till Ikea och Valbo. Där köpte jag en fotoram (en sån med flera ramar som sitter ihop)- det ska bli såå kul att sätta in mina favoritbilder där sen! Också köpte jag färgpatroner till skrivaren så att jag kan skriva ut några bilder från Öland också :) Men tyvärr, såg jag att fotopapprena som jag redan har är för små för ramarna.Så det är bara att köpa nya, men det är lugnt, jag behöver ändå flera :) Sen köpte jag också ett doftljus som luktade vanilj. 
 
Två toppar från Gina, två halsband från Ur och penn, två anteckningsblock, en kalender och ett sudd från Akademibokhandeln :) Där fick man  plocka ihop fem saker från ett bord och betala bara 79! Jag delade med mamma
 
En väska köpte jag också! På HM. Är väldigt nöjd :D Igår kväll var jag förresten på fest i Ockelbo- bilden längst upp till höger blev det slutgiltiga utseendet. Hanna fixade mig, tyvärr inte riktigt som jag ville haha, men roligt med nåt nytt
Gillar verkligen denna topp- som jag köpte på rea för bara 99:-

Första dagen på Öland

 
I fredagskväll, efter ännu en mysig dag i Högbo med Rapatac och efter att ha fått en massa blöta "hejdå-kramar", åkte vi mot Öland. Tanken var att vi skulle stanna på en camping efter vägen och sova kvar en natt innan vi nästa dag skulle få färre timmar kvar att åka, och det gick nästan som planerat. Vi åkte och åkte och tiden gick, så tillslut insåg vi att campingarna skulle hinna stänga innan vi skulle checka in, så vi fick helt enkelt stanna efter vägen och sova där. Det blev på en "parkeringsplats" på E22:an haha. Bilar körde förbi hela natten så det var ganska svårt att sova. Men det gick!
 
Sedan på morgonen fortsatte vi och vid 18 någon gång, var vi äntligen framme på Ölands camping :)
 
Vår fina campingplats haha
En del av den riktiga campingen. Där han i vita tröjan står (pappa), var vår plats
 
 
Vi gick ned till stranden på kvällen. Jättefin!!