Långledig!

Jag blev så glad när värdpappan sa att eftersom han ska vara hemma nu i fyra dagar så får jag ledigt! Anledningen till långhelgen är ju för att det är Thanksgiving imorgon :) Och Black Friday på fredag - som innebär megarea på typ allt, så då blir det shopping! Imorgon blir det nog att jag åker in till cityt en stund och tittar på en jättestor parad. Hoppas det blir roligt!

Magiskt

Av alla fantastiska skyltfönster vi såg, blev jag helt till mig. Jag blev som ett litet barn haha. Det var de finaste och mysigaste fönstren jag någonsin sett tror jag. Det var så drömlikt och magiskt. Tyvärr tog batteriet till systemkameran slut (!), så då fick jag leka paparazzi med mobilen istället - och det blev faktiskt ovanligt bra bilder för att komma från den, som tur var! Men självklart ska jag tillbaka någon dag och ta lite fler foton, bara titta och faktiskt filma lite. Motiven rörde ju sig hela tiden och det var riktigt bra och passande musik till. Filmade med mobilen lite men ingen video blev speciellt bra. Jag kanske visar någon senare i alla fall :)
  
 
Det här var inne på affären som dessa skyltfönster hörde till - Macy's
 
 
 
 
 

Crazy about christmas!

Ja jag kan inte hjälpa det, men jag är som besatt av julen (utan överdrift). Var jag än tittar, letar jag efter något som har med den att göra och jag blir lycklig när jag hittar något fint eller mysigt. Denna helg var fantastisk! Den spenderades förstås som vanligt i Manhattan, och sällskapet var Sonia. I lördags började vi med en fin-lunch på en restaurang och sedan gick vi bara runt i flera timmar och tittade på saker och tog lite foton :)
 
Salladen var god, men den såg mycket bättre ut än vad den smakade faktiskt
"Wrap wonderland". Gud vad fina klänningar gjorda av inslagningspapper!
 
 
 
 
Ena ingången till Rockefeller center
Känner ni igen detta? Samma plats som i "Ensam hemma 2". Där framme står granen - nu täckt av något gult haha
Där bakom står den finingen ;)

Brrrrrrrr...

Is is is is kallt här nu! Utomhus är det -5 grader men det känns mycket kallare. Men tyvärr är det  inte allt! Inomhus har värmen slutat fungera! Redan igår var den borta så när jag kome hem från en kall dag i cityt trodde jag att jag skulle bli varm när jag kom hem, men det blev tvärtom! Jag fortsatte att frysa... Bara 12 grader varmt på mitt rum - helt otroligt! Så nu sitter jag på stolen i rummet med dubbla tröjor, vinterskor, halsduk och jacka, också har jag faktiskt en liten värmare här på golvet som snurrar omkring. Och även fast den TYVÄRR inte hjälper mycket alls, så är jag glad att jag har den!
 
Så just nu vill jag bli varm först innan jag lägger in bilder på datorn och gör något annat. Som tur är så funkar Swefilmer på mobilen så det blir nog att jag tittar på något där.
 
Hoppas det är varmt för alla er i alla fall! :)

I nuläget...

...står jag med nymålade naglar och läppar och med ett glatt humör och väntar på Sonia som ska hämta mig med bilen vilken sekund som helst. Idag blir det cityt. Får se vad vi hittar på denna fina dag!
 
Älskar detta nagellack!
 

College och Bingo!

Igår åkte jag till Manhattanville och registrerade mig på en kurs som heter The real you. Det ska bli väldigt spännande och roligt att gå på den.

På kvällen åkte jag och värdpappan till brandstationen för att gå på turkey bingo :) Haha, man tävlade om en kalkon ;) Pappan jobbar där som volontär så han visade mig dessutom runt! Det är ett fascinerande jobb tycker jag och jag gillar verkligen att höra och lära mig saker om yrket. Om jag inte var så svag (fysiskt), så kanske det kunde vara något för mig?!

I alla fall, det var 15 omgångar på bingon och vi köpte brickor varje gång, men tyvärr så vann vi inte. Eller jo, vi vann en gång men då var det en annan som också vann, så då lottade de och den andra fick förstås gå hem med kalkonen... Haha.

Men roligt var det i alla fall! Jag hade föreställt mig innan att det bara skulle vara äldre där, men det var det absolut inte faktiskt. Det var väldigt blandade åldrar och väldigt många där. Plus att jultomten kom och hälsade på och att det var unga snygga brandmän där hehe ;) George presenterade mig för några haha :)

 Bild på mobilen från bingon ;)

Lite shopping på ett nytt ställe

Igår kväll hittade jag ett nytt shoppingcenter på appen Yelp. Fattar inte hur jag kunnat missa detta! Palisades center hette det och är tydligen ett av de åtta största i hela USA. Kan verkligen fatta det - de hade alla affärer man velat ha, över 400! Plus en bio, bowling, matställen, parisehjul, isrink och massa barer. Riktigt häftigt! Men just nu var det tyvärr rustning där så på vissa ställen var det lite rörigt.
 
Några av mina favoriter: Target, Forever 21, Charlotte Russe, Barnes and noble, Hallmark, Disney, Bath & body works mm. Plus en överraskning (har aldrig sett den i USA förut) - NewYorker! Var så roligt för prislapparna har ju det svenska priset - den enda affären som har det.
 
Det var en bra dag idag, men nu känner jag mig lite krasslig faktiskt (lagomt till helgen hehe). Febrig, har ont i halsen, hostar och mår lite illa. Inte roligt, men nu ska jag bara ta det lugnt och titta på något bra :)
 
En liten del av det hela. Här var det renovering på gång, så inte bästa fotot
Dessa köpte jag på Bath & body works - söta, juliga och användbara
De här skyltarna från Hallmark är så himla fina, gulliga och roliga - jag måste bara köpa en någon dag!
Den mest svenska salladen jag ätit i detta land. De hade fullkornspasta! Första stället som hade det. Annars var det gurka, majs och tranbär :)

Jobbiga tankar

Om jag ska vara riktigt ärlig så är jag ganska deppig och bekymrad just nu. Jag vet inte hur jag ska säga detta men det har med vikten att göra. Om jag skulle gissa så har jag nog gått upp ca. fem kilo! Jag trodde aldrig detta skulle hända mig! Eftersom jag alltid äter nyttigt och inte alls så mycket. Plus att jag tränar.

Jag vet bara inte vad jag ska göra nu. I en vecka har jag minskat på maten och definitivt ätit under 2000 kalorier per dag, vilket i början gick ganska bra och jag kunde se på mig att jag var mindre. Men nu har det gått "tillbaka" igen - kanske för att kroppen börjat samla upp fettet? Ååh, vad kan jag göra?

Innan jag åkte till USA kan jag erkänna att jag var ganska smal - nästan lite underviktig, så ett eller max två kilon hade väl varit okej att lägga på sig, men inte mer! Jag trodde även då att jag skulle hålla mig ifrån att gå upp i vikt eftersom jag bara åt bra hela tiden. Men nu har jag insett att det inte går - vad jag än gör! Trots att jag äter det bästa (nyttigaste) som finns här och att jag tränar. Det är jobbigt. Men inte konstigt dock. Amerikanarnas mat är inte bra, inte ens grönsakerna...

Det som oroar mig mest och känns riktigt jobbigt är att jag måste hem sen och att alla kommer se mig. Då kommer alla troligtvis tänka att jag har gått upp i vikt (även fast det inte syns supermycket, men ändå!). Så det är faktiskt något jag inte längtar till. Åååh!

Alltså det är absolut inte alls fel med att vara större och överviktig (förstås), men jag känner bara och vet, att jag är en smal tjej.

Förhoppningsvis går jag ned i vikt när jag kommer hem och börjar med min kära svenska mat igen. Det ska bli så otroligt skönt och det ser jag fram emot!

Ja, nu har jag skrivit detta. Jag var bara tvungen att få ur mig det här, eftersom det tynger mig så mycket. Nu vet ni och nu känns det faktiskt bättre. Och förutom det här så mår jag bra! :)

 Idag tog jag en timmes promenad i iskallt väder! Det var inte såhär fint ute längre tyvärr. Men vissa löv är kvar

The wonderful park

Det blev ett eget inlägg med den sista platsen från vårt "film-maraton". Central park var riktigt fin i söndags! Höstfärger & dimma... Vi gick ända bort till 85th street och där såg vi några nya platser. Annars var vi på de gamla vanliga ställerna i parken. Här i början var filmen inspelad.
 
 
 
Sonia...:)
Där ser man hotellet från baksidan. Väldigt nära till Central park! Här någonstans var den sista scenen i filmen inspelad :)
 Skridskorink även här :)

Tema "Home alone 2"

Söndagen spenderades med Sonia och besök på tre av alla ställen man ser i filmen Ensam hemma 2. Jag tittade på den för några veckor sedan och kände igen typ allt. Det kändes riktigt häftigt!!! När jag såg den när jag var liten, kunde aldrig tro att jag någon dag skulle gå och vara på samma gator och se allt detta i verkligheten!
 
Vi började med hotellet - som helt och hållet är i rustning nu (på utsidan), men vi gick in i alla fall och det var verkligen lyxigt och häftigt...
 
Nästa stopp blev det jag längtat till; leksaksaffären. Som jag hade läst innan så var affären i filmen tillgjord eller vad det nu var, så det såg inte ut sådär som jag hade velat. Men det var helt underbart ändå! Fast på ett annat sätt. Det var gigantiskt och hade miljontals leksaker och saker att se! Undra om det blir juligare närmare jul?
 
Vårt sista stopp på denna runda var Central park. Jag trodde löven nästan skulle vara borta, men det var de inte. Det var otroligt fint!
 
Hotellet ligger till höger härifrån
Hela väggen här är täckt med någon målad "duk" - inte riktiga fönster alltså haha ;)
 
Godisavdelning först
 
Största hunden jag sett
Fint!
 
Jul <3
Mittemot hotellet

En svensk IKEA-lördag!

Känns till och med svenskt att skriva Ikea hehe ;) Ååh vad det kändes som hemma! Var precis som svenska varuhusen, förutom att allt var på engelska och att maten var lite annorlunda förstås. Inte det jag och Andrea tog dock - Lax och kokta grönsaker (tog jag) och köttbullar och mos :) Det var riktigt gott!
 
 
 Samma stil som hemma va?
 
Andrea med sin mat :) Efterrätterna var inte heller lika tyvärr. Annars hade jag nog tagit daim-tårta eller äppelkaka!
Svårt att få bra bilder utan stativ när det är mörkt ute! Det är Brooklyn-bron i alla fall :)

Början på helgen

I fredags kom Sonia och hämtade mig på kvällen som planerat och vi åkte in till cityt. Vi parkerade bilen på 65th street (som vi sedan glömde haha när vi skulle hitta den!) då vi äntligen hittat en parkeringsplats. Sen blev det tre olika barer med avslut på O' Flannigan - där vi är stamkunder haha. Där uppträdde ett superbra band så det blev att vi sjöng med och dansade loss ;) Men som vanligt var jag en "good girl" som Sonia brukar kalla mig, och drack bara vatten (men jag hade superroligt i alla fall!)... Lite senare blev det biljard med några killar vi träffat förut. Även en ny :) Det var kul!
 
Efter denna lååånga kväll, när klockan var runt 3.00, så fick jag köra hem! Jag som trodde jag aldrig skulle köra i cityt! Jag trodde jag aldrig skulle våga... Men det gick väldigt bra. Och jag kan säga att jag var glad att bilen var automat.
 
Bandet hette White wedding. OBS. Jag tog ingen bättre bild

Gröt!

I några dagar nu har jag ätit gröt till frukost. Den godaste gröten jag har ätit (mannagrynsgröt är också den godaste!). Men i alla fall, man håller sig mätt i ca. fyra timmar och man får starkare och längre naglar ;)
 
Det man behöver är: 2 dl mjölk, 1 dl havregryn, 1 mosad banan och lite salt. Man börjar med att koka upp mjölken, havregrynen och saltet (svag värme så det inte bränner fast). Sen häller man ner bananen och rör om och låter det gå ihop som en gröt i några minuter. Sen är det klart! Man kan även smaksätta/toppa med något gott. Tex. bär, kokos, kanel eller vanilj :)
 
Det är värt att testa!!! Mmm så gott det är.
 
 
 
 

Nu är det fredag kväll

Jag sitter här och skriver medan jag väntar på att Sonia ska hämta mig med bilen. Vi ska åka in till cityt nu på kvällen och äta någonstans. Ska bli roligt och mysigt!
 
Imorgon blir det inte Mamma Mia, men det blir Ikea i Brooklyn och en sväng i staden innan, och eventuellt efter. Ser fram emot det! :)
 
Den där toppen skulle jag vilja köpa! Hehe, ignorera mitt ansikte ;)

Planer inför helgen

Om allt går som det ska (dvs. om jag är ledig och om jag har pengar på bankkortet ;) mm.) så ska jag ta färjan över till Ikea i Brooklyn! Hur coolt är inte det?! :) Åh jag kan knappt vänta- jag har inte varit på ett Ikea på över åtta månader!!! Och det var nästan familjens andra hem förut. Så bara jag är ledig så gör jag det :)

Sen funderar jag även på att se musikalen Mamma Mia någon dag! Det kostar $80 (ca. 350kr), det skulle det nog vara värt! Alla som har gått säger det, och att det var fantastiskt. Så att se den är det inga tvivel om att jag ska göra. Det är en av sakerna jag MÅSTE göra innan jag åker hem till Sverige :D

Jag ska även gå till Bryant park någon kväll! Paradiset för julälskare skulle jag vilja kalla det! Isrink, juldekoration och massa stånd med julsaker <3

Längtar så otroligt efter helgen nu!!!

 


Snow in New York

Imorse snöade det faktiskt här! Vad tidigt - men mysigt. Jag tror inte det kommer ligga kvar till julen dock. Men roligt i alla fall! Jag var förstås ut och tog lite bilder :) Den första snön i New York måste ju dokumenteras ;)
 
 
Utsikten från mitt fönster
Så himla häftigt - två årstider i en och samma bild!
 
Älskar dessa färger!
Här stod bilen parkerad när jag gick ut och fotade några av bilderna :)

Boston del 2

Efter att ha kollat i massa stånd och souvenirbutiker och byggnader mm. så var det dags att gå tillbaka till hotellet. Vi skulle ha kunnat tagit tunnelbanan, men vi gick en 40-minuters promenad istället och såg massa nya ställen av staden, vilket jag är superglad över att vi gjorde!
 
Inne på Quincy market
Celtic var populärt!
 Myyyys <3
 
 Vam vill ha en glass eller cupcake att hänga i granen? :)
 
 
 Min favoritbild. Från Boston public garden
 
 
 Vid Prudential tower låg vårt hotell - byggnaden längst bort till höger
 
Bombningen var till höger om detta bibliotek
 
 
 
Byggnaden vi tog kort på på kvällen

Boston del 1

Ja jag har 32 bilder som jag vill visa så jag får helt enkelt ta några i taget ;) Boston var en jättemysig stad som hade sina charmiga delar. Första dagen var en guidad tur med buss och promenad i ca. fem timmar. Sedan var det fritt till nästa dag klockan 2:45 då det var dags att åka hem.
 
På den guidade turen, åkte vi bl.a. till Harvard (universitet), några kyrkor (inte så kul hehe), och till gatan där bombningen ägde rum. Det var intressant och det var fina ställen med solnegången i bakgrunden, men det var iskallt!
 
Lördag kväll, gick jag och tre andra tjejer till Cheesecake factory och åt lite mat. Planen var att äta "cheesecake" till efterrätt men ingen av oss orkade äta något mer, så vi skippade det. Istället stannade vi för att ta några foton på något häftigt ställe.
 
Dagen efter blev vi avsläppta på Quincy market-området. Det var riktigt mysigt, och enligt mig, det bästa med hela Boston-resan. I Quincy market var det hundratals stånd med mat, godis och desserter - och det var julpyntat :) Åååh...
 
Från första kvällen och den guidade turen. Här ser man lite av bron (jag ritade ju denna haha). Det är faktiskt en svensk som har designat den!
"Det häftiga stället" ;)
Detta låg ju i New England, och jag som älskar den stilen på nåt sätt! Så det var supermysigt!
 
 
 
 
 
Vi stod och åt mat ;)
 
 
 
 
 
Jag bara älskar skyltarna där till vänster! Något sådant skulle man ha :)

Something came up...

Denna dag blev inte alls som planerad! Vid 12 ringde Alex skolsköterska och sa att jag var tvungen att åka dit för att ta honom till sjukhuset. Han hade skjutit pilbåge och fått något i handen - var väldigt svullet och lite blått. Så då åkte vi 20 minuter bort till läkaren han brukar åka till. Sen spenderade vi en lååång stund där, tills vi senare blev skickad ytterligare 20 minuter bort till en handläkare. Efter några timmar kom de på att de inte kunde göra något just då, så vi fick åka hem igen! Bortslösad tid och bensin...
 
Sedan hade jag lovat att Alex skulle få glass, så vi stannade på ett ställe för att köpa den. Det som hände när vi kom tillbaka till bilen var bara såå typiskt! Nycklarna satt i bilen och bilen var låst! Haha, som tur var blev inte Alex arg och vi bestämde oss för att gå hem och hämta hans nycklar. Men efter ett tag insåg vi att det skulle ta alltför lång tid - över en timme för att komma hem så då ringde Alex sin kompis som sedan kom med sin morfar och hämtade oss! Åååh vad snällt! Han var dessutom jättetrevlig :) Och han berättade att han bott i Sverige i fyra år under andra världskriget - intressant. Han sjöng även svenska nationalsången och det var så häftigt att höra! Det var den första jag stött på här som inte är från Sverige som kan några svenska ord :)) Någon annan dag ska jag få se bilder från när han var där :)
 
Imorgon är det Boston. Har inga förhoppningar faktiskt, men det blir nog kul! Ha det så bra :)

Nya favoriter...

Ravenswood och The Goldbergs ! Första så spöklig/mystisk och den andra så rolig :)) Båda går på mina favoritkanaler Abc och Abc family.  
 
Blev lite rädd när jag gick förbi denna för några veckor sedan ;)

Längtar till julen

Det kanske är för tidigt för att längta så mycket, men det ska bli så otroligt roligt att få uppleva julen i USA- i New York till och med! Faktiskt en dröm jag har haft väldigt länge nu... Tänk att se all julbelysning, att gå på julmarknader, se alla juliga skyltfönster, höra julmusik och se den berömda julgranen och alla isrinkar! Jag har ju redan fått lite smakprov på hur det kommer bli och jag slår vad om att det kommer bli den mest juliga julen någonsin för mig.

Igår och idag har jag faktiskt tittat på två julfilmer förresten - Ensam hemma 2 och Christmas in wonderland. Båda är fantastiskt bra och mysiga. Jag har inte bestämt mig än, men kanske ska jag fortsätta med jultemat nu ända fram till julafton? Annars är det ju faktiskt bara lite mindre än en månad som man har på sig att se alla filmer och serier med jultema. För efter julaftonen är det ju faktiskt som att högtiden är över...

I alla fall, det enda jag inte ser fram emot är kylan. Det är det värsta med vintern! Men man får klä sig varmt och bita ihop.

 

 Massor av dessa stånd fanns vid ena isplanen. Snart kommer alla vara fyllda med julsaker :))
Fifth avenue med julträd

Bästa dagen på länge

Igår tillbringade jag eftermiddagen med Sonia i cityt. Jag hade några saker jag ville göra (bocka av från min framtidslista) så det började med att vi gick till Fluriton building. Fast det som skulle ta 20 minuter, blev till några timmar, för vi stannade och gick in på massa intressanta små butiker som vi aldrig varit in på förut. Mest souvenir-butiker. Jag hittade en favorit - den innehöll massa olika skyltar och grejer från hela USA. Kan inte fatta det, men jag älskar den stilen...
 
Sedan stannade vi också en stund i Madison square park. Väldigt mysig park, med pianomusik och sol. Därifrån såg man dessutom byggnaden vi skulle till, så efter ett tag, gick vi dit och tog några foton på den. Den var superfin och häftig tycker jag!
 
Efter detta, gick vi tillbaka på en väg vi aldrig heller gått på, och där stannade vi också på ett antal affärer. Också var det en riktigt stor marknad där som vi gick igenom :) Men sen kom vi förbi parken som ligger ganska nära tågstationen, och där hade de en jättestor skridskorink!! Och åååh vad mysigt det var! Plus alla små stånd med julsaker mm. Dröm <3 Smakprov på julen... Sedan gick vi till Rockefeller center och såg skridskoplanen där - så fint det också!!! Sen gick vi till Sonias favoritbar, som ligger typ 40 minuter bort - och jag hade mina högklackade skor så det gjorde ont i varje steg jag tog till slut haha, men det gick bra...
 
 
 
 
 
 
 
Flutiron
En liten innemarknad
 
 
 
 
 
 
 
 Rockefeller

Några bilder från i somras

Det som är synd med cityt är att det är så fruktansvärt mycket folk där. Särskilt på mitt favoritställe (förstås) - Times Square. Vissa dagar är bättre än andra men det är aldrig i närheten av tomt där!
 
 
 
 
 

Mysig höstpromenad

Nu på kvällen tog jag med mig kameran ut på promenad. Idag var det så varmt så folk till och med var ute i t-shirt - och det är november! Härligt... Annars var dagen faktiskt långtråkig. Jag jobbade till tre och skulle egentligen ha åkt in till cityt, men för det första så var det ganska sent och för det andra fanns det ingen parkering ledig på tågstationen, så jag skippade det (blir imorgon istället!). Men promenaden vägde upp hela dagen så nu är jag glad igen. Och snart ska jag titta på Idol :)
 
Jag och lite av mitt hus. Solen lyste så himla fint på det :)
Dessa firade verkligen Halloween fullt ut! Jag har gått förbi här ganska många gånger och tänkt ta kort, och nu när jag äntligen skulle göra det så hade de tyvärr tagit bort massa saker. Men det var coolt ändå!
Den här "viewen" var helt magisk - finare i verkligheten
Himlen var ju underbar! Och samma här; finare i verkligheten. Och jag önskade jag hade något bättre ställe att fota himlen och bergen på än framför ett hus...

Bilderna från boken

Ja jag sa ju tidigare att jag skulle visa några bilder, så här kommer de. Fast bara så ni vet så har jag inte skrivit texten och inte ritat färgerna på hundarnas halsband än ;) Måste även tillägga att det var svårt att fota bilderna för att allt skulle synas och bli bra (hade tyvärr ingen helvit stor bakgrundsyta). Boken heter för övrigt "Flurry and his mom in Boston" - var ju en skoluppgift - annars hade jag hittat på något annat. Hunden Flurry är i alla fall en hund som jag skapade i nian (tror jag), när vi skulle göra en serie. Nu är han back to life again! Hehe...
 
 
Det här uppslaget är jag mest nöjd med... Här hade jag förresten glömt att rita halsband på hunden men nu har jag gjort det :)
Hehe, minst nöjd med
 
Det är en bro där till höger, men jag kom på att jag klistrade fast den upp och ned! Haha, undrar vad läraren kommer säga...
Gillar dessa bakgrundsfärger tilsammans!
 
Ett litet smakprov på det färdiga resultatet - med text och lite färg ;)

Nytt smink

Igår var jag till Walgreens och köpte lite makeup. Jag blev för en gångs skull väldigt nöjd med läppstiftet- precis den färg jag ville ha :)
 
 Obs! Här syns inte färgen så bra ;)
Ni ser nog vad detta är: nagellack, eyeliner, läppstiftet och en mascara med två borstar

Ovanlig syn i cityt

 
 

Happy Halloween...

En dag senare, eller till och med två dagar senare för er i Sverige. Igår gjorde Alex och jag en pumpa från grunden. Det var premiär för mig, och det var roligt :) Här kommer en liten spooky bild:
 
 

En lista om mig

10 saker du vill göra innan du dör:

- Åka till Norge, England och Skottland

- Publicera minst en fotobok och en barnbok

- Skaffa pojkvän och bilda familj

- Ha en fotoutställning

- Bo i egen lägenhet

- Se hur en filminspelning går till

- Fota på Gotland

- Regissera en film

- Skaffa ett jobb som jag älskar

- Skriva en roman/novell som jag blir riktigt nöjd med

9 saker om dig själv:

- Jag är oftast på bra humör

- Jag älskar att fota, resa, skriva, titta på film/TV och vara kreativ

- Jag äter inte rött kött

- Jag är ganska modig

- Min favoritsport är fotboll

- Jag älskar att köra bil och lyssna på musik

- Jag är hungrig nästan jämt

- Mitt tålamod brister när datorn är seg

- Jag älskar att vara med min familj

8 sätt att vinna ditt hjärta på:

- Charma mig

- Säga något gulligt/ge en komplimang

- Ge mig en ros eller present

- Överraska mig

- Var ödmjuk

- Få mig att känna mig trygg

- Få mig att le/skratta

- Göra något för någon annan (tex. erbjuda sin plats på bussen till de äldre)

7 Saker du ofta grubblar på:

- Vad jag vill jobba med

- Om jag ska ta en dusch på kvällen eller morgonen efter – hahaha!

- Jag undrar om jag kommer att bli riktigt kär någon gång

- Kommer jag någonsin hitta mitt drömjobb?

- Min vikt

- Pengar

- Hur jag ska få med alla mina saker hem igen (från USA)

6 kändisar du tycker är snygga:

-  Noel Kahn

- Douglas Booth

- Chase Crawford

- Andreas Wilson

- Zac Efron

- Jensen Ackles

5 saker du aldrig skulle vilja göra:

- Föreläsa inför folk

- Göra någon illa

- Se en haj eller krokodil i ett vatten jag badar i

- Ta upp något från marken och stoppa i munnen

- Åka vilse på kvällen/natten

4 saker du köpt den senaste månaden:

- Läppglans

- Hantlar

- Tranbär

- Nässpray

3 sätt att få dig le/skratta:

- Visa mig ett roligt videoklipp

- Ge mig en komplimang

- Säga något roligt

2 gamla favoritlåtar:

- Där jag hänger min hatt (känns som gammal nu)

- Beneath your beautiful

1 sak folk inte visste om dig:  

- När jag har långtråkigt (och är ensam hemma) brukar jag prata och typ dokumentera det jag gör ibland ;) Hahaha


Movie theater & a cozy night in Pleasantville

Nu på kvällen, hämtade jag upp Amelie (som tyvärr är i rematch!!) och sen så åkte vi till bion här i Hawthorne och tittade på en film som hette Carrie. Jag fick biljetter gratis av värdpappan! Så snällt. Han kan fixa när som helst så det är superbra :D Filmen förresten var hur bra som helst! I alla fall tre fjärdedelar av den :) Jag satt och tänkte hela tiden att: wow, det här är den bästa filmen jag sett på lääänge...
 
Efter bion, åkte vi in till lilla staden bredvid Hawthorne - Pleasantville och ååh vad mysigt det var. Det kändes ärligt talat som att vi var med i en Amerikansk film eller serie. Faktiskt som Pretty little liars! Det var mörkt ute men gatulamporna lyste upp gatorna. Också småregnade det lite grann. Vi gick där ett tag med de söta butikerna på sidan och sedan gick vi in på ett jättefint och stort Starbucks - för inget annat var öppet. Vi köpte en blåbärsmuffins, åt och återvände sedan hem. Jag måste definitivt åka tillbaka dit.
 
Nu ska jag sova, men ha det så bra alla ni! Jag vet att jag inte brukar skriva så längre, men jag menar det alltid (bara så ni vet hehe)! God natt och sov så gott...