Bath & body works

Luktar så fantastiskt gott och det är en sådan härlig butik! Måste köpa massa lotions och tvålar här, sen när jag har pengar!
 
 
 
 

Shopping i White Plains

Idag har jag varit i White Plains i ett stort shoppingcenter. Jag gick in på bl.a. Bath & body works och Forever 21. Det var ganska bra och jag köpte några saker...
 
Nu sitter jag och tittar på den näst sista Harry Potter filmen på tv:n och imorgon börjar min riktiga första arbetsdag. Hoppas det går bra! Vi åker nog till poolen efter hans camp, om det inte regnar.
 
Här kommer lite ego-bilder som visar det jag köpte:
 
 
Yeah
Provade denna färgen först, men jag köpte ju den andra
Läppstift och puder köpte jag :)
Köpte tröjan

Haha, vet inte när jag ska använda den, men kanske när det blir lite kallare hehe?

Lördag i NY city

Gårdagen började med att jag tog bilen för att hitta affärerna vi var till när jag hälsade på, och jag lyckades :) Jag hade taket nere på bilen och det var hur härligt som helst! Haha, pappa är avundsjuk på bilen - det är en cab, en Ford mustang cabriolet (berättade han när jag skickat en bild). Känns roligt att köra omkring i den faktiskt.
 
Efter att ha ätit spenat till lunch och köpt en banan-smoothie på caféet bredvid tågstationen (behövde växel), så tog jag tåget in till cityt. Väl där, gick jag för att hitta Central Park och på vägen dit, stannade jag på Rockerfeller center (shoppingcenter och denna gång gick jag in). Det är där utanför som den kända julgranen brukar stå :) Sen hittade jag i alla fall till parken och där gick jag runt i några timmar. Den är sååå stor! Hade ingen aning om det innan. Den är alltså flera flera kilometer!
 
Efter det, gick jag förbi Times Square igen. Ja, nej, jag gick inte bara förbi, jag stannade länge och tog massa massa foton (förstås). Sen i alla fall, stannade jag på Café Europe och köpte en sallad och min första vattenflaska för dagen. Sen så stoppade en av gatumålarna mig och sa att hon ville måla av mig och sa att det bara kostade 4$ och jag ville faktiskt göra en sådan någon dag, så jag gjorde det. Haha det var väldigt roligt, för folk gick förbi och tittade på mig och bilden hela tiden. Vissa kommenterade också - positivt som tur var. Det är roligt här! Man får gulliga komplimanger :) När jag kom tillbaka till Hawthorne, så hämtade värdpappan mig med bilen - han är verkligen jättesnäll!
 
Jag har ju massa bilder, så jag la upp många flera på Facebook. Försökte ta lite andra här i alla fall.
 
The car ;)
 
Fanns många hästar och vagnar som man fick åka på guidade turer med. Häftigt att se
Nöjesfält i Central Park
 
Finns massa H&M - känns så himla svenskt och som hemma!
Rockerfeller center - framsidan
Cool!
 
 
 
 
 
Porträttet av mig. Likt?

Mitt Au-pair-rum och min dag

Idag följde jag med och skjutsade Alex till hans camp och sen åkte jag och värdmamman och fixade ett pool-kort till mig :) Måste uttnyttja det! Får bli mycket pool och sol nu, särskilt när Alex kommer vara hemma hela dagarna innan skolan börjar i september. Jättebra är också att de har en restaurang vid poolen, då kan man vara där en hel dag. Längtar till att åka dit.
 
Efter kortet i alla fall, åkte vi hem till huset igen och jag packade upp alla mina saker, tog några timmar bara ;) Och nu är allt verkligen organiserat och prydligt, även alla kläderna i lådorna haha.
 
På eftermiddagen, fick pojken följa med mig när jag provade bilen för första gången - det är faktiskt inte en automat-bil, utan manuell, och jag hade ju inte kört någon sådan på hela fyra månader, så det var lite ovant! Men efter en stund vande jag mig och senare på kvällen (efter att ha varit med när killen spelade Mindcraft och efter att jag ätit spenat och morötter till middag), så tog jag bilen för att utforska lite av området. Väldigt mysigt ställe och jag hittade ett Walgreens (mataffär)! Kände mig faktiskt som hemma då - i Glenview hade vi ett sådant väldigt nära.
 
Efter upptäcksfärden, som blev kort, hittade jag faktiskt hem också - förvånad över att jag kom hem utan att köra fel en enda gång!
 
Nu sitter jag i sängen (som är otroligt bekväm) och tittar lite halvt på tv:n. Är såå glad för att tv:n har hur många kanaler som helst, alla man behöver. Haha, tv:n är en viktig del för mig ;) Imorgon ska jag in till cityt och träffa Anna och på söndag ska jag träffa en itialensk tjej från förbredelsekursen. Ska bli superroligt och jag längtar! Ska nog faktsikt till tågstationen. Nära avstånd och troligtvis är det fint väder. Har varit strålande sol och varmt (ca. 30-35 grader) nu hela tiden jag varit här i New York - vilket är närmare en månad. Går i shorts och linne varje dag...
 
Här kommer några bilder som jag tog idag:
Detaljer
Sakerna till vänster köpte jag på pysselaffären Michaels som jag pratade om förut. Ska använda klistermärkerna till scrapbooking senare :)
Före och Efter
Söta som håller mig sällskap
Säng, stor spegel, nattduksbord och byrå - perfekt
Dagens snack och utsikten från mitt fönster. Roligt är att det går förbi många som går ut med sina hundar
Lägg märke till att klädhängaren har blivit ett smyckesträd ;)

Underbart!

Just nu mår jag toppen! Äntligen känns det som att jag kommer att trivas och vara glad här. Jag gillar rummet väldigt mycket och barnet - Alex. Han är jätterolig och snäll :) Och vet ni vad?? För första gången här i USA, har jag haft en riktig måltid med familjen! Wow alltså. Kändes hur bra som helst, inte ens pinsamt.
 
Imorgon ska jag följa med och lära mig lite om hur jag ska hitta till tex. Alex camp och så, också ska jag lära mig lite om vad det är jag ska göra på dagarna (när jag jobbar). Och sedan i helgen, ska jag faktiskt vara ensam hemma här. Då ska jag passa på att utforska området och träffa lite kompisar i cityt. Ska bli jätteroligt :)
 
Imorgon lägger jag ut lite bilder på rummet tror jag :) Ha det så bra allihopa!

Jag har matchat!

Jaa, igår matchade jag faktiskt med en familj! De bor ca. en timme härifrån (närmare cityt), så i måndags åkte jag faktiskt dit med tåget för att se hur jag kände med familjen och allt. Och det kändes ganska bra, känns som att jag kommer trivas där. Det är faktiskt bara ett barn i faimiljen- en kille som är 11. Lika som lillebrorsan och kusinen och som de andra kusinerna nästan nyss varit, så jag har ganska mycket erfarenhet av denna ålder och just killar.
 
Så imorgon, på eftermiddagen, kommer värdmamman (och kanske killen) och hämtar mig. Det ska bli roligt, och skönt att få ett eget rum igen! :) Just nu sover jag på soffan i vardagsrummet och på nätterna måste jag böja benen för att få plats. Och imorse vaknade jag vid sex för att jag fick sendrag i vaden! Det är nog den värsta smärtan som finns! Också glömde jag bort hur jag skulle få bort den så jag bara sträckte på benet haha. Sen kom jag på att jag skulle vilka upp foten mot benet och då gick det väl äntligen över lite. Men har- och känner av det hela tiden dock. Liknande faktiskt i armen. Haha, jag läste nyss på google och där stod det att man ska undvika att fötterna ligger mot ex. en sänggavel när man sover, och det var ju precis vad jag gjorde.
 
Men så nu i alla fall, är det bara för alla som känner för att hälsa på, att komma! Jag väntar... ;)
 
"There's nothing you can't do. Now you're in New York..."

Känns bra

I måndags tändes faktiskt hoppet om att jag kunde få stanna här i USA, för jag fick nämligen chansen att gå in i rematch igen! Och tiden här i huset har faktiskt gått ganska bra nu de senaste dagarna och jag har spenderat mycket tid med barnen (inte bara varit på rummet). Och imorse när jag öppnade mina mejl, såg jag att en familj ville intervjua mig!! :) Gud vad glad jag blev! Imorgon ska jag prata med dem. Hoppas verkligen det går bra och att vi vill matcha med varandra! De bor också här i New York och har bara en 11-årig son. Det är ju perfekt. Men mycket mera vet jag inte för jag kan inte logga in på mitt aupair-konto (aupairroom) tyvärr. Men nu ser alltså framtiden lite ljusare ut och det känns jättebra.
 
Idag tog jag faktiskt jeepen och åkte bort till bion. Jag såg "The heat" - helt ensam haha! Bara jag som var sugen på bio 11.15 denna förmiddag ;) Lite pinsamt dock, men man måste ju passa på, och ta vara på tiden här. Filmen hade sina roliga stunder men var lite överdriven tycker jag. För mycket svordomar och fula ord och lite överdrivna saker, men jag är helt klart glad att jag såg den!
 
Imorgon, beroende på hur intervjun går, så ska jag nog till gymmet för typ sista gången. Har redan avregistrerat mig, men kan komma dit hela juli ut. Fast jag måste lämna familjen här senast den 24:e, vilket är på onsdag, så hela juli blir det inte.
 
Nu kommer barnen hem strax och då ska vi väl titta på tv och rita och så, och faktiskt kanske gå på bio :) Ha det så bra allihopa! :)

New York city

Ååh, hade skrivit en lång text imorse men sen kom massa andra saker emellan och på något sätt så råkade jag väl stänga ner det, så nu blir det bara lite kort med bilderna. Är inte så nöjd med bilderna men men...
 
Åkte klockan 6.40 från huset. Här ser man lite av bergen och så.
Empire state
På vägen mot Time Square - in till höger här.
 
Taxi, taxi, taxi

En del av Time Square
 
Lite mer av Time Square
Fifth Avenue
Köpte nagellack på Forever 21 på där (kostar bara ca. 15 kr styck!)
Halsband (också billigt! Ca. 30 kr)
Kort halsband, ca. 20 kr :)
 

Drama i plural

Ja ni, det blev lite drama idag. Egentligen hade jag räknat med att stanna i rummet hela dagen, men sedan fick jag tillåtelse att ta bilen, så då åkte jag först till en pysselaffär, som ligger ca. 20 minuter bort - Micheals. Superbra affär full med billiga och bra saker! Önskar den fanns i Sverige... Men sen när jag skulle åka hem, råkade jag köra förbi den rätta avfarten på motorvägen så jag fick helt enkelt bara fortsätta att köra, köra och köra. Hemskt! Jag hade ju ingen aning om hur jag skulle ta mig tillbaka och om hur länge jag skulle få åka! Men underbar utsikt fick jag se. Massa berg syntes mellan alla träd. De var i många olika lager, färger och former - så fint. Önskar jag kunde ha tagit några bilder!
   I alla fall, så jag svängde av första till höger, vilket var lååångt bort. Sen så bara fortsatte jag och kom plötsligt fram till en korsning igen där jag svängde höger, mot väg 52- tyckte jag kände igen den. Så sen bara fortsatte jag och stannade sedan på någon rastplats för att starta gps:en, men den sa ingenting så jag bara fortsatte ändå, och tillslut, bara helt plötsligt så kände jag igen mig! Vilken otrolig lättnad! Jag fattar fortfarande inte hur jag kunde komma tillbaka, men är såå glad att jag gjorde det (förstås).
 
Sen bestämde jag mig för att åka och titta på en film på bio - The heat. Men när jag väl var framme, såg jag att den inte började förrän två timmar, så jag gick mot bilen igen för att åka hem. Och hände det igen; ännu en mardröm! Bilen gick inte igång!! Motorn bara startade inte! Jag hade INGEN aning om vad jag skulle göra och provade att vrida om nyckeln miljoner gånger, men motorn sattes inte igång. Jag blev livrädd. Så jag försökte hitta någon på parkeringen som skulle kunna hjälpa mig, men ingen kom i närheten på säkert 20 minuter så jag började få panik. Men då plötsligt kom en kille och skulle gå in i bilen bredvid och då bara frågade jag honom och sa att jag inte fick igång bilen. Han var faktiskt jättesnäll och trevlig och satte sig i bilen för att försöka starta den, och för att göra en lång historia kort: jag blev kär. Nejdå hahah! Men han tittade och försökte hitta felet en lång stund men sedan bara sa han att det kanske var något fel på bromsen och att han i sånna fall tyvärr inte kunde hjälpa. Så då fick jag bara tacka och samla kraft för att ringa till värdpappan, som kom efter ytterligare en låång stund. Pinsamt, men det gick faktiskt bra och han bara drog växelspaken nedåt och uppåt några gånger och tillslut kunde han få motorn att starta. Bara sådär haha, lätt! Men alltså hellre att den gick att få igång utan krångel, än att vara tvungen att lämna in den på service!
 
Så... nu sitter jag här på rummet igen, och jag är faktiskt jättetaggad inför morgondagen. Jag ska till cityt och gå på au pair möte i Central Park, (som jag skrev) men först så ska jag ta mig till Time Square och ta massa kort och sen fortsätta till Rockfeller center! Längtar :) Hoppas jag hittar... Har skrivit upp vägbeskrivningarna så det borde funka. Annars får jag fråga ;)
 
Angående rematchen förresten så kan jag bara säga att jag inte är inne i en rematch tyvärr. Vet inte heller om jag kommer bli det :( För det är så många au pairer som letar familjer just nu och de matchar inte så fort. Jag bara önskar att jag får göra den här rematchen och att jag hittar en familj så jag kan stanna kvar! Jag vill ju verkligen stanna här!!! Det betyder otroligt mycket... Men om det inte går, så har jag ju mitt hem som sagt och några andra planer :)
 
Ha en superbra dag allihopa!

TV - serier och filmer

Jo, en ny favoritserie just nu är ju "The fosters" som jag pratade om förut. Bara himla bra! Längtar alltid till nästa avsnitt! Hoppas ni också kan se det - abcfamily.com. Där kan man också se Pretty little liars, som också är min favoritserie. Men troligtvis kan man tyvärr inte se de kanalerna i Sverige...
 
Igår kväll blev det "Ego" på datorn. Den är liksom inte så jättebra men jag gillar den verkligen ändå! Kul att den äntligen har kommit till Swefilmer, har väntat. Vill ha flera bra svenska filmer... I tisdags såg jag på Pitch perfect (inte svensk haha), gillade sångerna :) Och i onsdags såg jag Prinsessa, som också är ganska bra. Ibland blir man ju bara sugen på att se svenska filmer.
 
Nu ska vi se vad jag kan titta på idag - nu rättare sagt. Men herregud! Kan inte slappna av för det där med rematchen. Jag måste skriva ett mejl till min Area Director och skriva varför jag är lämplig för en tredje värdfamilj. Har redan skrivit brevet men vill vänta med att skicka tills imorgon. Måste låta mamma titta igenom det först ;) Så ja, jag väntar. Och struntar i att tänka på det nu...
 
Ha en härlig fredag allihopa! :D

Lotions & Fakta

Idag skjutsade jag och den andra au pairen barnen till deras camp och fortsatte sedan till gymmet (som vi har gjort nu fyra dagar i rad, imorgon femte). Känns väldigt bra att röra på sig och det finns ju som sagt otroligt många maskiner och redskap att använda där. Men i alla fall, sedan åkte vi hem och duschade och åt för att sedan åka till ett shoppingcenter. Där gick vi in på Bath & body works och luktade på alla underbara dofter av lotions, tvålar, handkrämer och ljus. Jag köpte även fem stycken supergulliga mini hand sanitizers och en hållare som man kan hänga på en väska eller någon annanstans = smart grej.
 
Men inte bara goda nyheter idag - just nu är det väldigt många au pairer som försöker hitta en familj, så risken är nog ganska stor att jag får åka hem strax. Känns jättetråkigt och det känns som att jag bara har haft otur med familjerna. På förra stället trivdes jag ju i alla fall med allt annat. Men ja ja, får jag komma hem så får jag ju se det positivt. Jag får komma hem till min hemmamiljö och känna mig helt och hållet trygg och bekväm :) Men jag vill stanna! Snälla, bara en chans till!!! Annars hoppas jag att alla blir glada och inte besvikna för att jag kommer hem så fort.
 
Dessa köpte jag förra gången vi var på Bath & body shop, i Conneticut. Malibu är nog favoriten ;)
Här är alltså bara NÅGRA av alla mina body lotions, hårprodukter och body spray mm.
Den gulliga påsen från godisaffären jag pratade om i NY city
Här är de mini - tvålarna. Är såå söta och luktar ljuvligt
 
Det här är alltså hållaren för dessa tvålar. Lite söt tycker jag
 

Hejsan! Nu är det dags igen...

Hej allihopa! Tänkte skriva lite nu eftersom jag inte gjort det på nästan en hel vecka, men anledningen till det är att jag inte har gjort så mycket och att jag inte har några nya bilder att visa. Visst var jag till NY city i lördags men jag tog faktiskt inga bilder. Trevlig dag i alla fall. Jag träffade ju en tjejen från förberdelsekursen i New Jersey också en annan svensk tjej. Jättesnälla. Vi började med att gå till Forever 21. Var så otroligt varmt den dagen! Varmaste hittils - 99 F, vilket är över 40 grader! Så att gå in någonstans var bara hur skönt som helst.
 
Senare, efter en lunch på Panera, gick vi igenom en liten marknad, och såg lite av Time square och fortsatte till tunnelbanan för att sedan ta oss en bit bort för att gå till en svensk godisaffär :) Den var hur mysig som helst och godissorterna stod på svenska. Sockerbit tror jag stället hette. Jag köpte några center och geisha i lösgodis och en mellan Marabou. Tyvärr så smälte det på mitt rum sen (har ju över 35 grader varmt här! Hela tiden - jobbigt), men jag kunde äta lite ändå som tur var. Älskade verkligen smakerna, hade saknat dem lite. Sen tittade vi bara i några dyra affärer och satte oss på Starbucks och drack lite olika "drinkar".
   Tyvärr så var jag inte imponerad av New York denna gång, men på söndag blir det en ny chans för då ska alla au pairer träffas i Central Park. Det ska bli roligt.
 
Men det blir nog tyvärr sista gången jag är i New York för jag ska än en gång göra rematch. (Förlåt Mimmi! Vi måste prata snart). Men det känns verkligen inte bra i den här familjen och här så det blir ett nytt försök att hitta en ny värdfamilj. Jag kan bara hoppas på att jag hittar någon och den här gången den "rätta"!
 
Ha det så bra alla!
 
Vill inte lämna nu...
 

Just nu...

Nu är jag i New York och i den nya familjen. Känns sådär om jag ska vara superärlig. Men det går upp och ned, ibland känns det jättebra och ibland vill jag bara åka hem. Tyvärr så är detta hus inte i närheten av vad det förra var! Det andra var helt klart ett lyxhem och jag levde som en prinsessa på fritiden, men nu bor jag i ett hus utan ens AC. Det är kokhett och inte skönt! Också har vi massa fläktar överallt som låter och gör mig trött. Hehe, men i alla fall så är saker bra också. Barnen är jättesöta och schemat är härligt. Området är ganska häftigt- massa berg med träd. Påminner lite om Hollywood faktiskt (från bilder förstås för jag har ju aldrig varit där) :)
 
Jag kan inte hjälpa att sakna det andra stället och så, men jag kan inte göra något åt det. Det är bara att försöka göra det här till det bästa.
 
Idag körde jag bil här för första gången. Jag körde jeepen. Det gick ganska bra, men bilen var lite trög, men jag vänjer mig nog snart. Sen var vi också (jag och den danska tjejen som också bor här nu i en månad framåt) till ett gym som jag blev medlem i i förrgår och det var härligt. Fanns hur många maskiner som helst och TV till varje löpband och maskin.
 
Igår var det 4th of July och jag och Linea, som hon heter, åkte till ett STORT shoppingcenter och tittade lite. Det var superhäftigt för centret låg i Conneticut, vilket är en annan stat, så vi åkte över dit på bara 20 minuter :) På kvällen träffade en av hennes kompisar och åkte till ett ställe för att titta på fyrverkerier. Det var ett häftigt ställe med en väldigt fin bro och fyrverkerierna var stora och roliga att titta på.
 
Imorgon åker jag till cityt förresten och träffar en av de svenska tjejerna från förberedelsekursen i New Jersey, så det ser jag väldigt mycket fram emot! Det blir nog kul. Och spännande att äntligen komma in i NY city igen- min nya, förhoppningsvis älskade stad.
 
Nu ska jag nog titta på något på datorn. Ikväll ska jag försöka titta på Morden i Midsommer eller någon film.
 
Så nu är det ett nytt äventyr som har börjat, jag hoppas det blir bra!
 
Bild från förra gången vi var i New York på den guidade turen

Sista helgen i det underbara!

Chicago. Jag säger bara det. Min drömstad, varför flyttade jag?? (Jo, jag vet varför). I alla fall, jag måste nog skaffa ett hus där och åka dit lite då och då! Helgen var toppen! Här kommer bilder:
 
Vanlig väg som vi nästan alltid brukar gå
Alla vi blev sminkade i en affär och alla hade samma färger ;) Kul!
The ferris wheel at night. Vi tänkte åka men den var avstängd tyvärr
Utsikt från Hancock tower på kvällen. Sååå coolt och maffigt var det
Så mycket ljus!
Det blev förstås en sväng till Ohio St Beach på söndagen. ÄLSKAR
Och äntligen parisehjulet. Fin utsikt!
 
Sedan blev det Ben & Jerry milkshake på Navy Pier
Riktigt blåsigt
 
Vi fortsatte från stranden till nästa strand och här var vi påväg till en ytterligare strand (såhär såg det ut när vi vände oss om). Så himla fint!
Stor båt som var en restaurang på den tredje stranden. Cool
Fin utsikt igen över Navy Pier, Hancock och massa andra byggnader
Det här var en affär, men jag hade tyvärr absolut inte plats med någon enda sak någonstans när jag åkte!
Tyvärr så var det dimma när jag åkte, men man ser ändå lite grann. Hejdå Chicago, jag kommer sakna dig, men jag kommer tillbaka!