Tips på efterrätt!

När mamma och jag såg Hela Sverige bakar för ett tag sedan, blev vi väldigt inspirerade och bestämde oss för att testa ett av bakverken- en budapestrulle. Den blev verkligen lyckad och jättegod! Vi gjorde den även till julaftonen och jag funderar på om jag ska göra en imorgon- till Nyårsaftonen. Den är lätt att göra och den blir ofta lyckad... vi har inte misslyckats en enda gång i alla fall :)
 
Detta behöver du (till en rulle):
*  3 äggvitor
* 1 1/2 dl socker
* 50 g (eller lite mer) fint hackade hasselnötter- inte så jättesmå bitar
* 1 msk mjöl
* 1 msk maizenamjöl
* ca 2 dl vispgrädde
* 1 burk konserverade mandariner eller blåbär, hallon, jordgubbar, annanas, banan eller något annat gott
 
Gör såhär: Börja med att vispa äggvitorna tills de blir "hårda" så att det går att vända uppochner på skålen utan att något ramlar ur. Tillsätt sedan lite socker i taget medan du fortsätter att vispa. Hacka sedan nötterna och blanda dessa med de två mjölsorterna och vänd försiktigt ned blandningen i marängen (vispa inte, ska inte komma in så mycket luft). Efter det, lägger du ett bakplåtspapper på en plåt och smörjer in det med lite flytande margarin. Sedan tar du en sprits, om du har någon, annars går det lika bra att använda en vanlig fryspåse och klippa ett litet hål längst ned i ett utav hörnen ca. 16 mm, också börjar du spritsa ut smeten på plåten så att det ser ut ungefär såhär:
 
 
Sedan lägger du in den i mitten av ugnen på 175 C* i ca 18 minuter. Efter det vänder man uppochner på den med hjälp av t ex. en skärbräda och ett till bakplåtspapper. Också vispar man grädden så att den blir ganska fluffig och sen lägger man på den och sprider ut frukten eller bären man har valt. Sedan rullar man försiktigt ihop den och då är den färdig :) Om man inte vill ha t ex. smält choklad ovanpå eller något annat gott :)
 

Jag rekomenderar!

Jag älskar verkligen att hålla på att fixa med design och hemsidor och sånt och jag har två stycken. En med foton och en med bilder som jag har gjort med promarkerpennor. Den med foton kan du se här, den heter photobydaniela.n.nu och den med bilder kan du se här: danielasbilder.n.nu. Så besök väääldigt gärna dem och gilla gärna på "gilla-knappen" :)
 
Alltså, för er som gillar att göra hemsidor och som har något intresse som ni vill dela med er av så rekomenderar jag starkt N.nu - den är gratis om man inte uppgraderar till premium :)
 
En annan sida jag också rekomenderar är: picmonkey.com. Där kan du redigera foton och göra jättefina collage! Hur bra som helst :)
 

Kort hår...

 Neej, åh vad jag ångrar mig... Eller alltså det är ju så ojämnt, MEN imorgon på morgonen ska mamma fixa till det- skönt :) Hoppas jag blir nöjdare då. En positiv sak är ju i alla fall att håret ser friskare ut så det får man ju vara nöjd med i alla fall.
 
Träningspass med mamma hemma imorse och sen åkte vi hem till pappa och rensade gamla saker (för er som inte vet så ska vi flytta ihop igen- hela familjen, så nu är det HÅRDrensning och packning som gäller, haha). Det är rätt roligt att se gamla saker och det känns så skönt att ha mindre grejor.
 
Nu får vi se vad jag ska hitta på, är ganska trött men jag ska nog titta lite på tv med mamma :)
 
Ha det så bra!

Favoriter <3

Mina absoluta favoritlåtar just nu är:
 
* Beneath your beautiful
* Don't you worry child- acoustic
* Hall of fame
* Kung av sand
 
I love them

Jag börjar direkt...

Idag började dagen med att jag tog mammas (och min haha) bil och hämtade mormor och åkte ut till valbo. Det jag skulle köpa var ett vitt tidningsställ från Ikea som jag skulle lägga alla mina fototidningar i, men tyvärr så fanns det inget vitt och det kommer inte att göra det heller. Därför får jag försöka fixa det på något annat sätt, kanske åka till Uppsalas Ikea och köpa det där. Men också så skulle jag köpa pyjamasbyxorna som jag verkligen tycker om! Också var de slut de också! Lite otur idag, men strunt samma. Istället köpte jag två till promarkerpennor och ett blått linne för 49 kr på Gina.
 
Igår shoppade jag faktiskt också, vääldigt fina och bra saker som jag verkligen är nöjd med! :)
 
 
Ett smyckesträd från Indiska, 199 kr, en jättefin ljuslykta (som jag har viljat ha såå länge!), 99 kr och en handkräm som luktade jättegott, typ choklad eller vanilj eller nåt- från Åhléns och kostade 39 kr, också köpte jag ett skissblock från Akademibokhandeln för 49 kr och en sminkborste och en fondation från h&m för 39 resp. 109 kr. Bra köp :)
 
Nu ska jag alldeles strax åka och hämta lillebrorsan som har haft cup idag och som nu åker friåkning.
 
 Ha det så bra!

Hej!

Nu har jag äntligen gjort en ny blogg och det känns ganska bra. Min förra blogg ligger kvar på min hemsida: danielasbilder.n.nu, så besök gärna den. Där har jag även bilder som jag själv har gjort med promarkerpennor. 
 
På den här bloggen kommer jag att skriva om vad som händer i mitt liv, ge tips och inspiration till alla som vill känna sig friska och fina och som vill känna att det är härligt att leva. Motivation och en bra självkänsla är viktigt! Jag kommer även att lägga upp mycket foton, vilket är ett av mina största intressen :) Så nu hoppas jag att någon/några av er vill följa denna blogg och se vad som händer!
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.