Godmorgon!

På "att-göra-listan" idag står bland annat: lämna tillbaka vidvinkelobjektivet, släppa ut katten, lägga in mina GGN-bilder i skolans dator, åka till Visby med Elin för att hon ska tatuera sig (!!) och passa på att köpa ögonfransfärg, runda solglasögon (till en fotografering), samt schampo & balsam :) Det blir säkert nån fika där i Visby också. Ska bli så mysigt! OCH spännande- att se någon bli tatuerad!!
 
Mobilbild - hade lite roligt

Slutet av oktober

Denna dag hade vi klassmöte och sedan bildanalys. Det har varit ganska intressant ändå, jag älskar att lära mig nya saker! Efter skolan tog jag en kort promenad för att fota solnedgången. Jag såg den från fönstret igår och den var bara så himla fin, men tyvärr var den inte alls lika idag, så det var ju riktigt synd. Men jag fick ju en promenad i alla fall, så det var ju bra.
 
Efter kvällsmaten åkte jag och Elin iväg för att simma, bada bubbelpool och basta någon timme, och på hemvägen svängde vi in hos katten och gav honom mat. När jag sedan kom hem, kände jag verkligen hur skönt det var att redan ha duschat, att liksom vara färdig inför kvällen- ett stort plus hehe ;)
 
Imorgon har vi en miljöföreläsning hela dagen och på torsdag är vi "lediga" - tanken är att vi ska hålla på med våra egna projekt, och det kan ju bli väldigt kul :)
 
En sådär bild...

Lite som fredag

Redovisningen idag höll på från 10.00 till 13.00. Det var riktigt kul att se allas bilder, men jag blev så trött och uttråkad sista timmen, så jag hade svårt att sitta still, haha. Men det gick, och efter lunchen gick jag med Elin till datasalen och redigerade bilder ända tills kvällsmaten som var vid 16 idag för att det är söndag. 
 
Efter kvällsmaten tog vi bilen till Ica och handlade lite, och sedan dess har jag bara varit på rummet och tittat lite på datorn. Just nu (när jag inte skriver det här) sitter jag och lyssnar på jättebra lugna låtar, tittar på bilder på Weheartit och äter lite naturgodis. Det är mysigt, och det bästa är att vi är lediga imorgon - eftersom vi har haft skola hela helgen. Därför känns det lite som att helgen börjar nu, som att det är fredag :)
   Imorgon har jag planerat att fixa lite småsaker som att städa,tvätta, fixa naglarna och börja med mitt egna projekt. Också måste jag förstås gå och mata katten jag är kattvakt åt ;) Sen får vi se om jag hittar på något extra, ser fram emot det i alla fall :) 
 
Lite fler av bilderna från igår. Gjorde nyss ett collage i Picmonkey :) Orkade inte göra allt supernoga men det blev ju ganska bra. Helt okej i alla fall :)

GGN- Gotland grand national

Det har varit en lång dag. Verkligen, verkligen lång. Jag gick upp vid 06.00, åkte till GGN vid 07.00, var framme runt 08.00 och började fota en timme senare. Men det har varit roligt! Jag löste det med kläderna också (förstår inte nu varför jag var så nervös hehe, men jag var ju så trött igår). Resultatet blev gräsligt, men jag behöll värmen i alla fall heeela dagen och det är det som är huvudsaken, tyckte jag i alla fall tillslut. Min outfit bestod av: ett linne, två långärmade tröjor, två leggings och ett par mjukbyxor ovanpå, tjocka strumpor, mina blommiga stövlar, vinterjacka, halsduk och vantar. Det enda jag saknade i början var en mössa, men det blev bättre under dagen.
 
När vi fotat de tre första starterna, åkt bort och fotat ett annat område, ätit macka från presstältet (tänk att vi var där som "pressfolk"! :D Hahah), gått till ytterligare ett ställe (Hästskon) och fotat massa hundratals bilder där och fotat vinnaren på ett annat ställe (jag och några andra från klassen kom med på en intervju! Hahaha. I bakgrunden förstås- vi fotar bland alla andra fotograferna! :D Här kan man se det. Alltså jag ser så roligt ut haha), var klockan runt 16 och vi åkte äntligen tillbaka till skolan. Det var jätteroligt på tävlingen, men det blev så utdraget när man skulle stå och fota i så många timmar på samma ställe ibland. Men men, det var värt det :) Sen när vi satt i bilen, märkte jag hur himla trött jag var, så jag somnade en stund. 
 
Sen har jag bara ätit kvällsmat och suttit i datasalen och valt ut 3 av 900 bilder att visa på redovisningen imorgon. Tufft val och jag märkte att de flesta bilderna inte var skarpa- jättetråkigt, men det är som det är nu.
 
En annan sak jag måste tillägga var att det var även väldigt läskigt idag! Jag och Julia gick iväg för att fota första starten och efter att ha fotat en stund, kör en cross av banan och åker rakt ut alldelles förbi henne. Hade hon varit 20 cm längre till vänster, hade hon blivit påkörd! Det gick så otroligt snabbt och vi var så nära, så föraren hade ingen kontroll :S Efter det hade man stor respekt kan jag säga ;) 
 
 
 
Den här lergropen var roligast att följa! Jag och Elin stod där och fotade i några timmar. Synd bara att förarna var så tråkiga och "smarta" och körde en annan väg istället för leran :D Glad att vi fick några i alla fall, blev nog runt åtta stycken
Denne ramlade en gång i leran, men kom snabbt iväg igen haha
Rolig hjälm :D
 
 
Jag kunde knappt fatta det, men den där killen, gick ut och la sig leran när alla hade åkt förbi! Haha
Det här var det första vi såg när vi kom imorse- hur många crossar och förare som helst!!!

När man är en aning trött och förvirrad

Just nu känns det väldigt konstigt. Det är fredag men det känns som måndag eller någon annan veckodag, trots att jag nyss tittat på Idol och Hellenius hörna. Men det är nämligen så, att vi imorgon (klassen) ska iväg till Tofta och fota ggn - Sveriges största crosstävling! Det ska bli väldigt spännande och roligt ändå, men jag är faktiskt lite nervös också, plus att jag har lite ångest för att jag inte vet vilka kläder jag ska ha på mig än (haha, vilket dilemma). Måste klä mig varmt i alla fall och ha gummistövlar. Det kommer nog se riktigt förfärligt ut, men strunt samma, bättre det än att frysa. En rolig grej är att vi har fått en egen namnbricka som ger oss tillträde till att fota där :D
 
Nu ska jag strax gå och lägga mig, vi ska åka redan klockan 07.00 imorgon. Men först ska jag förbereda lite mer inför morgondagen. Ååh, jag hoppas allt går bra... Ha en bra helg allihopa!
 
En "speciell" bild

En plats att återvända till

Prag var bara så himla mysigt, gulligt, fint och häftigt. En riktig upplevelse! MYCKET shopping, hårklippning, mysiga restaurangbesök med jättegod mat, promenader, chokladmuseum, coola och vackra landskap, de finaste byggnaderna, oslagbara kyrkor och slott mm. <3 Fick även tre nya favoritaffärer! C&A, F&F och Terranova :D
 
Det gröna var vårt hotell
 
Nere i backen mittemot hotellet
 
Första restaurangen vi åt på
Såå fint var det (fem sekunders slutartid)
Kyrkan som låg vid vårt hotell- supercool både utanpå och inuti!
 
 
Detalj från Karlsbron
Slottet rakt fram har Walt Disney inspirerats av till sina filmer :)
 
Här inne var chokladmuséet + choklad i alla former, jättehäftigt!
 
Karlsbron
På Karlsbron
Slottet var ovanför vårt hotell
 
Ett väldigt populärt tjeckisk bakverk- smakade bulle
Det dansande huset
 
Det jag shoppade :)
 
Såå fin utkik
Den här bilden har många skrattat åt och trott att jag skämtat med den, men jag ville bara ha en annorlunda bild och fokusera på snöflingorna (som inte syns så mycket haha)

I. Love. Clothes.

Förra veckan kom ju mitt och Elins paket hit från Forever21, och jag är jättenöjd med det som kom till mig! :) 
 
Två koftor och en långärmad tröja- perfekt till hösten och vintern :)

Bara åtta timmar kvar

Nu sitter jag äntligen på båten och är redo för att åka hemåt. Klockan 04.45 gick jag upp imorse, för att kunna få åka med Julia och hennes mormor och morfar till hamnterminalen. De åkte en annan båt...
 
Om tre timmar väntar tåg mot Centralstationen och sen buss hem till gävle därifrån. Lååång resa med andra ord, men det ska bli såå skönt att komma hem, så det är förstås värt det!
 
Godnatt nu ett tag :)
 

16 oktober

Ätit frukost, framkallat en fotorulle, gått ut med soporna, fått panik och skyndat ut på gården på grund av brandlarm, varit på lunchkonsert, skrivit önskelista, lyssnat på musik, fikat, tittat i affärer och skjutsat Elin till flygplatsen, sjungit högt i bilen, hälsat på en katt som jag ska vara kattvakt åt, och haft träningsvärk i låren. har min dag sett ut. Ganska bra ändå :) Vi blev lediga för att vi gjorde det vi skulle göra idag igår. 
 
Imorgon är vi lediga fram till kl. 11. Då hade jag bara tänkt ta det lugnt eller gå och framkalla lite bilder från mina nya negativ :) Klockan 11, ska jag köra några i klassen till Visby för att där gå på en föreläsning om upphovsrätt mm. Inte så intressant haha, skulle jag tro! Men säkert nyttig information. Efter den ska jag i alla fall handla mat och mellanmål till resan på lördagen. Tänk att jag ska få åka hem en stund då!!! :D Jag ska även duscha och titta på Idol hehe Det är ju fredag ;)
 
Det jättemysiga fiket :)
Nu har jag äntligen sett Visby flygplats! :D

Önskelista 2014

Saker jag själv har tänkt köpa, har jag istället skrivit ihop till en önskelista till julen nu. Jag är riktigt nöjd med den i år- hur man nu kan vara nöjd över en lista haha, men jag tycker jag har kommit på bra och välbehövliga (?) och inte minst roliga saker :)
 
Kamerarem, mobilskal, presentkort på Forever21, biokort, fotopapper- blanka A3, skyddsplast till displayen på mobilen, objektivlock med snöre, klocka från Åhlen's, citatböcker och skyltar, fotoramar till A3 eller A4-storlek (svarta eller vita), rosa pilatesmatta, rengöring till dator och mobil, filmrullar till min analoga kamera, Spotify premium och pengar :)
 
 
Mobilskalen finns på fyndic.se och idiwa.se
Mina favoriter är dem längst till vänster resp. höger i mittenraden, de två längst upp till höger och den längst till höger i den nedre raden ;)
Likadant med dessa, fast de här är ju en plånbok också. Önskar mig en sån och ett eller flera skal xD
 
Dessa två hittade jag på Kamda.se - en superbra fin och billig sida :)

Busy, but not that busy

Igår introducerades vi inför blixtfoto. Jag har aldrig gillat att fota med blixt, men ju mer vi har hållit på med det (igår och idag), desto mer känner jag att det är inte är så dumt ändå - i vissa lägen förstås! Jag kommer till exempel inte att köpa en sån här extern blixt i alla fall, men det var kul att testa.
 
Idag hade vi eget arbete hela dagen och uppgiften vi hade var ganska lätt, så jag var så gott som färdig redan igår. Ändå fotade jag och en kompis massa imorse, och det var bra, för jag fick någon bättre bild som jag faktiskt ska använda till redovisningen. Sen har vi också varit och firat sötaste Julia som fyller år under lovet. Jag och Elin tog med henne till ett fik, beställde hennes favoritbakverk och gav henne tröjan vi beställt från Forever21, vilken hon blev riktigt nöjd med! Vi tänkte att den skulle passa henne haha, det stod "I don't do mornings" på, och det var egentligen ett nattlinne men hon har använt det ända sedan hon fick det :D 
 
Resten av gårdagen i alla fall, tittade jag på en ny serie (ny för mig): Trophy wife. Sååå himla bra och rolig! Älskar den och rekomenderar den verkligen för alla som gillar lite komedi och missförstånd och trögfattade personer ;) Den är underbar...
 
Nu har jag och Elin precis varit och simmat i över en timme, så det känns riktigt bra att bara kunna ta det lugnt nu och titta på så mycket tv-program jag hinner innan jag måste gå och lägga mig, vilket brukar bli runt 22.30.23.00. När jag har publicerat det här inlägget, ska jag i alla fall titta på nya säsongen av Portkod (!!), Ensam mamma söker och förstås, Trophy wife :) Imorgon är det redovisning hela dagen och vi slutar faktiskt efter lunch, så det är superhärligt!
 
Vi hade två uppgifter, den här med svamparna gick ut på att man skulle ta en normalexponerad bild och sedan en underexponerad och med blixt så att det ser ut som natt (den till höger)
Här skulle man knäppa ett kort utan blixt, på ett fönster, sedan använda samma inställning fast lägga till en blixt. Man ser ju skillnaderna i alla fall :)

Fredag, lördag, söndag

Vad mysigt med helg :) Har gjort saker nästan hela tiden faktiskt, så idag ska jag bara ta det ganska lugnt och kanske titta lite på film och bara mysa. Simma ska jag göra också, men det är också rätt skönt, och efter det kan jag verkligen slappna av :) Kommer nog bli en ganska intensiv vecka framöver, men jag ser fram emot det!
 
I fredags kväll, åkte jag och fyra andra från klassen och bowlade. Riktigt roligt och trevligt och det gick väldigt bra för mig, hehe.
   Igår började jag med sovmorgon utan väckarklocka- såå skönt, och jag sov till 8.20 och låg kvar ända till 9.00. Frukosten är tyvärr ganska sent här borta, öppnar 9.30, så man kan inte göra så mycket på morgonen. Men i alla fall, vid lunch, åkte jag och två av dem jag bowlade med till Visby och gick runt och tittade (och shoppade!). Haha. Jag köpte lite onödiga saker men jag är väldigt nöjd med dem! Efter att vi ätit en hamburgare på Max som kvällsmat, sa vi hejdå och jag gick och bokade två biobiljetter till mig och Julia :) Och efter det gick jag runt och fotade medan jag väntade på henne som skulle ta bussen från Hemse. Sen kollade vi på bion: Pojken med guldbyxorna! xD Haha, men den var väldigt bra, och känslosam (!?). Efter det var vi tvugna att vänta på bussen som inte gick förrän två timmar, så då gick vi in på en av alla barer och drack en cider, resp. öl. Cidern var jättegod! Blåbär och hallon :) När jag kom hem gick jag och la mig. 
 
Denna morgon sov jag till halv nio, också har jag ätit frukost och bytt lakan. Nu ska jag nog cykla iväg till simhallen då. Ha en bra dag allihopa!
 
 
Nu står godisburkarna på fönsterbrädan och ser fina ut. Köpte dem endast som dekoration, eller ja, kolorna ska jag ta hem till mamma, pappa och morbror sen- vi pratade om dem för ett tag sedan. Bravo-kolor :) Tofflorna är sååå mysiga och fina, kommer användas mycket nu när det blir kallare ute

Pinhole-bilder

Idag fortsatte vi med nålhålskameran och det gick faktiskt mycket bättre än igår. Jag kan inte säga att jag är riktgit nöjd, men jag tycker det har varit jätteroligt och häftigt att göra detta! Här kommer tre av bilderna som jag har inveterat (vänt från negativen) :)
 
 
 
Jag experimenterade väldigt mycket och fick dessa resultat :) Om ni undrar hur jag/vi har gjort så är det bara att fråga! :)

Att bygga sin egen kamera

Åh vilken häftig känsla det var när man byggt sin kamera, plåtat en bild och sedan fått fram den på fotopapper i mörkerrummet! Det är ju bara hur coolt som helst. Jag trodde aldrig att jag någon gång i mitt liv skulle göra min egna kamera som sedan faktiskt skulle fungera!
   Alltså, en helt ny upplevelse och en hel erfarenhet rikare ;) Imorgon ska vi fortsätta, så det ska bli kul :) Då ska jag försöka komma ihåg att ta en närbild på kameran och visa hur den ser ut mm.
 
Här ligger kameran på gräset och jag fotar fotobyggnaden. Exponeringstiden denna gång var två minuter :)
Här tog jag mitt första foto :) Då var exponeringen hela 10 minuter!!

Full av förväntan...

Egentligen var det meningen att jag skulle stanna kvar här på Gotland under höstlovet och att eventuellt mamma skulle komma hit, men sedan ändrades planerna gång efter gång, men nu änltigen är det bestämt...
 
På lördagen i början på lovet, tar jag färjan till Nynäshamn och sedan fortsätter jag med tåg och buss för att sedan landa hemma <3 Sedan på söndagen ska mamma och jag åka till PRAG!!! Vi bokade allt igår, så nu är det klart :D Åååh vad jag ser fram emot det!!! Ju mer jag tittar och läser om staden, desto mer längtar jag. Hela resan; från att få komma hem en stund och sedan att åka till Prag känns bara så fantastiskt :) Åh vad härligt! Så så ser mitt höstlov ut.
 
Jag ser även fram emot morgondagen, då vi ska ha workshop i klassen och få göra våra egna pinhole-kameror! Alltså tänk att man kan göra en kamera själv! Det är bara såå häftigt. Det ska bli riktigt spännande :) Jag ska göra min av en väldigt fin kakburk som jag fick av Elin idag. Hoppas bara jag mår bättre imorgon än vad jag gjort idag. Ända sedan efter lunchen har jag mått illa. Det blev otroligt nog lite bättre när vi körde zumba på jympan, men sen blev det sämre igen. Men det är lugnt och det går nog över snart...
 
Nu är jag faktiskt riktigt trött och tror jag ska gå och lägga mig. Kan vara skönt att få sova en halvtimme extra :)
 
Den analoga, fina kameran jag har fått låna av mammas kompis :) Idag har vi varit mycket i labbet och framkallat bilder. Har varit superkul och det blev ganska bra bilder från morfars kamera, trots att den är så gammal. Det ska bli spännande att se hur bilderna med denna, betydligt nyare kameran :)

Positiv energi

Igår gick vi igenom alla reportage i en redovisning och jag blev så glad, för jag fick så positiv feedback från alla i klassen. Det verkade som att de tyckte den var intressant och bra skriven, vilket gjorde mig enormt glad. Jag kan inte hjälpa det, men jag älskar att få beröm hehe! Även om jag inte själv är riktigt nöjd med texten så är jag glad att de andra gillade den...
 
Idag körde jag äntligen upp en av skolans bilar (!) och jag blev godkänd, haha. Jag kunde inte låta bli att vara nervös innan och få flashbacks från min första riktiga uppkörning, men det släppte direkt när jag gick in i bilen som tur var... Idag har jag även motionssimmat i simhallen, med en tjej som heter Alice. Vi cyklade dit och köpte lite frukt och müsli på hemvägen ;) 
 
 
Självporträtt från dagarna innan jag åkte till Gotland (de var alternativ till min självporträttuppgift)

Den trötta söndagen

Efter att jag bloggat färdigt på bussen igår, höll jag på att somna. Jag gäspade var tionde sekund och kunde bara inte hålla ögonen öppna. Tyvärr höll tröttheten i sig ända tills vi kom fram till Fårö och började äta. Men som tur var, fick jag mycket mera energi av maten. Vi grillade kycklingkorv och det var faktiskt riktigt gott, passade perfekt just då framförallt. 
   
När vi ätit färdigt, tog vi en lååång promenad. Elin ville fota ett vrak som fanns väldigt långt borta, man såg det som en liten sten från där vi fikade haha. Men jag kände mig så mycket piggare efter maten så jag var definitivt på. Vi gick och gick och gick och gick och gick och gick och gick osv. Förbi en jättefin strand, över en mur, förbi en till strand och sedan möttes vi av lamm. Då blev jag glad, jag har viljat fotografera lamm ända sedan jag kom hit. Men då använde jag mest min analoga kamera, fast det blev en del digitala också :) Så söta var dem, och inte alls tama faktiskt, utan de sprang iväg så fort man kom nära. Elins mamma, syster och mormor var också med, men efter ett tag, vände de, också fortsatte bara jag och Elin fram till vraket. Jag tyckte inte själv att det var särskilt fint eller roligt att fota det, så jag tog bara två bilder, men Elin gillade det i alla fall, vilket var jättebra, så hon tog några fler.
 
När vi sedan åkte hemåt (vi hann tyvärr inget mer, för den där promenaden hade tagit flera timmar!), somnade jag i bilen och sov ganska länge. Skönt kan jag säga!
 
 
 
 
 
 
 
Jag fotade i RAW och har inte redigerat dem, därför är vissa inte så jättefina i färgerna osv.

En värkande tå

idag var jag nära på att ställa in en resa till norra Gotland- till Fårö bland annat, på grund av min stortå som gör så fruktansvärt ont haha. Trodde aldrig det skulle kunna vara en faktor till något sådant, men som tur var, blev det lite bättre från när det gjorde som ondast och nu sitter jag faktiskt på bussen och är påväg in till Visby för att möta Elin och ev. hennes familj där, också ska vi åka :)
 
Igår var vi tjejer och två killkompisar till Elin in till Visby och åt på O'learys och gick omkring några timmar i den mysiga staden. Var en riktigt mysig och rolig kväll, men efter att ha gått med högklackat upp och ned för backarna med en stortånagel som typ sitter i huden, är det inte konstigt att det gör så himla ont! ;) Men nu när jag bara sitter, känns det knappt, det bara bultar ibland, men sådant får man ta haha ;) Ha en bra söndag alla!
 
Ursäkta för dålig bild :)

Reportage

Nu har jag förflyttat mig till datasalen och sitter för tillfället och lyssnar på musik igen. Det var nåt fel på tvättmaskinen så jag hade suttit och väntat på den två timmar i onödan, surt men nu har jag bytt maskin och hoppas det ska gå bättre. Jag får därför vänta till efter kvällsmaten för att gå ut och fota, men det gör inget. Kvällsmaten är vid 16, så jag hinner! Nu har jag konverterat mitt reportage till Jpeg så nu kan jag visa det :) Men kom ihåg att det här inte är någon skrivuppgift så ni behöver inte läsa texten, men gör som ni vill ;)
 

Morning

Nu sitter jag i sängen med hörlurarna i öronen och lyssnar på en pop-lista från Spotify. Jag tog sovmorgon imorse så jag sov till 09.00, vilket var riktigt skönt, så nu känner jag mig utvilad. Nu på förmiddagen har jag även ätit frukost, sattit på en maskin tvätt, städat mitt rum och dekorerat så det ser lite hemtrevligare ut här på rummet.
 
Jag funderar även på vad jag ska göra idag. Jag är sååå fotosugen, så jag tror jag kommer ta eftermiddagen till att cykla iväg någonstans och fota massa. Framförallt analogt, men kanske även digitalt. Men först måste jag vänta på tvätten som blir färdig runt halv ett. Så nu får jag väl underhålla mig själv här på rummet ett tag, vilket brukar gå bra haha. Jag ska nog rensa lite bilder och dokument. Det är en ganska bra och rolig sak att göra faktiskt ;)
 

Äntligen Fredag!

Det känns skönt att det är fredag ändå, trots att jag trivs hur bra som helst med lektionerna här på skolan.
   Just nu känns det även extra bra, för mitt reportage är äntligen färdigt :D Jag tog ju bilderna i onsdags på marknaden, också skrev jag texten och gjorde layouten på kvällen, igår monterade jag bilder och klippte in min text i dokumentet och idag finjusterade jag det och skrev ut det. Är faktiskt till och med nöjd ;) 
 
Nu ser jag fram emot en mysig fredag, med Idol, choklad och kanske någon film. Planerna för helgen är fortfarande oklara, men eventuellt ska vi bowla imorgon kväll och kanske göra en utflykt till Förå på söndag. Om det blir så, så ser jag otroligt mycket fram emot det! 
 
Ganska mycket folk var det
Mitt reportage fick handla om denna konstnär som jag även intervjuade. Ni som följde min blogg när jag var i USA, kommer kanske ihåg att jag la upp någon bild på just en spraymålare därifrån också. 
Alltså jag älskar den här konstformen, så himla coolt att man kan göra detta! De som gör det är så fantastiskt duktiga!! Jag ska försöka ladda ned mitt dokument från InDesign så jag kan visa hur resultatet blev :)