Mot det nya året...

2013 har varit ett oförglömligt och händelserikt år för mig, även det mest positiva och lyckligaste, trots lite tjafs hit och dit. Men det har hänt så otroligt mycket och jag har varit med om så roliga, nya och fantastiska upplevelser. Jag har sett nya platser, träffat nya människor, blivit modigare, starkare och gladare. Jag känner att jag hittat tillbaka till mig själv – till den ”alltid glada”, sociala och optimistiska tjejen. Det började förresten 2012 när jag träffade min bästa Mimmi! <3

 Nu när det går mot 2014, ska jag bara fortsätta i samma riktning. Det ska bli så fantastiskt roligt att komma hem sedan och bara ta tag i det jag vill, och träffa mina käraste (det har varit den största nackdelen med att vara i USA- att jag inte kunnat träffa dem där hemma, men det har ju alltid funnits Skype, Facebook och Viber :) Så det är ju tur!).

I alla fall, jag önskar er alla ett Gott Nytt År! Låt 2014 bli ett år av drömmar och lycka. Låt det bli det mest positiva och bästa år hittills.

 Mina nyårslöften: Göra något nytt och Följa mina drömmar

 Från min bok

Överrasknings-julklapp

I förrgår kväll när vi kom hem från cityt, låg ett paket utanför dörren :) Det var från familjen och det var jättegulligt! En fototidning, godis, en ögonbrynspenna, bak-mått och en liten lycko-nalle :) Haha, så nu kan jag äntligen baka utan att det blir misslyckat! När jag bakade sist och försökte göra chokladbollar som blev hur misslyckade som helst, tänkte jag att jag aldrig skulle baka här igen! Inte med amerikanska mått i alla fall... Och nu behöver jag inte det ;)
 
Tack så jättemycket familjen!! :)

De senaste dagarna

Som jag skrev tidigare så har jag haft ganska fullt upp dessa dagar. Men det har varit roligt och intressant och jag har sett några nya ställen. Tex. Little Italy, som var riktigt mysigt. I alla fall en av restaurangerna vi åt på! Ja, hur mysigt som helst var det där... Sen var vi även till Times square, Rockefeller, Central park, Columbus circle, en turkisk restaurang, Hard rock cafe, ett café som hette Digby's, ett museum om konst - Moma, det fina biblioteket, två kyrkor, Mood (där Project runway köper sina tyger :)), China town och Chrystler bilding.
 
Det här är så himla typiskt, men för första gången på länge, använde jag nästan bara min mobil när jag fotade, och jag älskade vissa av mina foton. Men så slutade ju mobilen fungera, så jag kan ju inte visa dem. Förhoppningsvis kan jag visa några av dem när mobilen funkar igen.
 
Christmas in Little Italy - såå mysigt!
Ett av alla ställena vi åt på: Digby's. Älskar detta ställe nu!
Supergod macka som smakade hur svenskt som helst!
Grand central har varit så fin under denna jul!

Busy busy och phoneless

Under dessa dagar då jag inte har skrivit, har jag haft fullt upp hela tiden. I måndags kom en av kompisarna från Chicago så vi har varit runt här på Manhattan från tidigt på morgonen till sent på kvällen ända sedan dess, så det har inte blivit tid över till att skriva här.
 
Just nu är klockan halv tolv på kvällen och jag är både trött och hungrig, så jag får fortsätta skriva imorgon. Problemet är bara det att blogg.se inte vill fungera på min dator! Inte många andra heller tyvärr. Får försöka seriöst minst 15 gånger innan man kan skriva något. Så fruktansvärt irreterande. Men det är som det är...
 
Måste bara berätta också att min mobil plötsligt slutade fungera i förrgår, så nu är jag utan telefon. Riktigt jobbigt faktiskt. Var runt i alla möjliga mobilaffärer och letade batteri till den (efter att ha frågat vad felet var hos säljaren), men det fanns ingenstans. Men så när jag kom hem idag, beställde jag ett från Amazon. Drygt, för det kommer inte komma förrän nästa vecka. Och jag kan inte kontakta familjen för att berätta. Men förhoppningsvis behöver de inte/och kan inte inte nå mig nu eftersom de är i Karibien ;)
 
Nu äntligen: godnatt!

Christmas eve

Innan denna jul visste jag inte att USA firar jul två dagar i rad. Eller såhär är det: den 24:e firar de christmas eve på kvällen, och på dagen efter, öppnar de julklapparna på morgonen och firar den riktiga julaftonen och så.

I alla fall, min julafton var jättebra. Självklart hade den varit mycket bättre om jag firat den hemma med släkten, men det var som det var hehe, och jag är nöjd med dagen ändå :)  Jag åkte till cityt som planerat och köpte det jag skulle. Sen skyndade jag mig hem och gick ut med hunden för att sedan ringa familjen/släkten på Skype och prata med alla där hemma. Gud vad mysigt och roligt det var! :) Sen tittade jag på alla möjliga jul-program. Sista avsnittet av julkalendern till exempel, sista avsnittet av Sunes jul, Svensson Svensson (och gud vad bra det är! Såå roligt!), och Kalle Anka förstås. Mysigt :))

Vid 22.30 kom Sonia och vi lagade svenskt julbord medan vi lyssnade på julmusik och drack Pina colada :) Vi hade handlat dagen innan, och det som sedan stod på bordet var: lax, potatis, potatisgratäng, köttbullar, ägg och ost & kex. Det blev hur lyckat och gott som helst. Haha, första gången jag lyckades med någon svensk maträtt här ;) Men det blev sent... Tio över 11 var maten färdig. Men det gjorde inget, det var värt att vänta på!

 Haha, jag la upp hela skinkbiten på Sonias tallrik. Ganska rejäl...
 Sonia och... ett väldigt stökigt bord ;p Inte mina grejer!
 Pepparkakshuset som visade sig inte vara gjort av pepparkaka. Det var bara någon inte god tårta haha
 Men söt var den ju! :)

GOD JUL där hemma!

 
Hoppas ni alla får en underbar julafton med allt som hör till! Själv ska jag åka och köpa en present i cityt, boka flyg, titta på Kalle Ankas jul, skypa med familjen, titta på julfilmer och göra svenskt julbord med Sonia :)

Julmys!

Idag har jag tittat på två riktigt bra julfilmer på TV:n: "A Dennis the Menace christmas" och "The polar express". Också har jag suttit och ritat några julbilder och lyssnat på julmusik till - tände även mitt doftande julljus. En riktigt mysig stund var det :)
 
 
 Julstrumpa som jag köpte igår och julkort av mormor <3
En av alla teckningar jag gjorde. Skulle väldigt gärna vilja ha mina promarker just nu!

Bilder med tema jul

Julmarknad i över 15 graders varmt väder! Igår var det 20 - verkligen som sommar, jag hade bara kortärmad tröja :)
Häftigt shoppingcenter som jag aldrig varit till tidigare
 
 
Sonia till höger med renhornen haha ;)

"Life is a special occasion"

I onsdags var jag in till en affär som heter Hallmark - som dessutom blev min absoluta favoritaffär! De har alla möjliga saker, men framför allt: otroligt fina skyltar med budskap på, fina disney-figurer, snöglober och andra juliga saker :) Verkligen hur mysig som helst är den! Mamma - kan inte du öppna den i Sverige?? Hehe ;) 
   Där köpte jag faktiskt en liten julklapp till mig själv. Jag kunde bara inte låta bli! :))
 
Jag köpte en bok som handlar om att man ska drömma stort och aldrig sluta tro på sig själv, en urgullig påse med snobben på, ett ljus som verkligen doftar jul och gott, och sen en klubba till Sonia - ett litet skämt
Snobben var min favorit för några år sedan

Har försökt att skriva!

Ååh vad jobbigt det är när man verkligen vill skriva och har något att berätta och bara vill få ur sig och när det inte funkar. Det är typ det jobbigaste som finns. När en ruta kommer upp och det står: "publishme.se svarar inte." eller att "Internet explorer har slutat fungera" eller något sådant. Usch vad jag hatar det! Det går åt så fruktansvärt mycket tid till att åteställa sidor o greja. Flera timmar - utan överdrift :/ Men nu när jag tydligen kan skriva så ska jag passa på :) Men jag gör det i ett annat inlägg. Hoppas det funkar. Annars vet ni i alla fall varför...

Sent på kvällen I NY city

När jag gick från matchen igår, var det så fint överallt. Det var riktigt synd att jag hade bråttom, men jag hann med några bilder i alla fall. Hehe, inga folk i vägenutanför skyltfönstren ;) Men visst är det staden som aldrig sover. Det var massa folk ute trots att klockan nästan var 11 en vardag.
  Så himla mysigt att få vara i cityt även en veckodag. Nu är det bara en och en halv dag kvar tills jag får åka dit igen. Ååh vad jag längtar!
 
Förresten! Jag är tillbaka! Nu när jag har varit utan jul i några dagar, så känner jag att jag inte är trött på den längre :)) Skönt!
 
Fint va? Det här är utanför skyltfönsterna med sagan om pojken och renarna och det där som jag har i ett tidigare inlägg
Annat skyltfönster :)
 
Äntligen fick jag två bra bilder på dessa :) Inga folk som stod där så det gick ganska bra
Julfint på Grand central också

Henrik Lundqvist VS Sidney Crosby

Igår satt jag och tittade igenom New York Rangers spelschema igen och såg att de skulle möta Pittsburgh Penguins på kvällen. Då kände jag bara att: "Jag måste se den!!" Tänk att se Sidney Crosby live! Haha, nej men efter att Linus visat några youtube-klipp på honom för något år sedan, blev jag riktigt intresserad och fasinerad. Han var grymt bra! Också ville jag ju förstås se Lundqvist. Först visste jag inte att han var målvakt i Rangers, men när jag såg ett fan med en tröja med hans namn på för några veckor sedan, så kollade jag upp det och found out :)

Så efter att ha krånglat med att skriva ut biljetten, skjutsat Alex till karaten, åkt till affären och köpt mat, ätit i bilen, stressat hem med Alex, tagit mig till tågstationen, suttit stressad på tåget, halvsprungit till arenan från Grand central, och letat på min plats, så kunde jag äntligen sitta ned och andas ut och bara njuta av en fantastisk NHL match :) I Madison square garden... Det var riktigt roligt att se, och framförallt att se de kända spelarna och alla svenskarna! Innan matchen, hade jag skrivit upp vilka tröjnummer svenskarna hade och vilka de var. Haha, riktiga planeraren jag! ;)

Det var en underhållande match och Lundqvist var verkligen populär, förstås, och han var sedan med på en reklamfilm som alla skrattade åt. Nummer 62 från Sverige gjorde dessutom mål - Hagelin, så det var jättekul!

För mig spelade det ingen roll vilka som skulle vinna eftersom att det fanns kända spelare i båda lagen. Särskilt när det var Lundqvist i ena och Crosby i andra. Men Penguins vann i alla fall med 4-3. Synd att de inte spelar i samma! ;)

Jag fick tyvärr lämna matchen ca. 10 minuter tidigare dock, så jag såg inte de två sista målen. Men jag hade ett tåg att hinna med så jag kunde inte göra något åt det. För om jag hade jag missat det, hade jag inte kommit hem igår, för det var sista tåget för dagen.

Ååh vad trött jag var på tåget. Jag somnade nästan. Klockan var efter 11 och när jag kom till min tågstation, fick jag hem, så jag var inte hemma förrän efter 12. Därför är jag lite trött i ögonen nu, men det är det förstås värt!

 Crosby nummer 87 mot Lundqvist i mål!
 
Bara Penguins ;)
Hagelin hade nyss gjort mål (jag satt med Penguins-fansen), men nedanför satt det två och hejade på Rangers!
Bra match

Att-göra-lista

Saker jag vill och inte får glömma nu när jag kommer vara ledig är att: Fota det jag skrev i tidigare inlägg, skicka julkort, gå upp i Top of the rock, handla julmat och ett levande ljus, fota juldekoration när det fortfarande är ljust ute och fota på "berget" jag varit till massa gånger tidigare (bilden nedanför). Skulle nog bli helt perfekt nu när hela staden är täckt med snö :) Måste ta det när det är fin solnedgång dock.
 
Redigerad i Picmonkey

Är det möjligt?!

Jag tror jag har tröttnat lite på julen för i år! Kan inte ens fatta att jag säger det... Men just nu känns det som att jag fått lite för mycket av allt (hur nu det är möjligt!). Men det är inte konstigt egentligen - julen började ju här redan i november, och det har varit mer än dubbelt så mycket som hemma. Jag har fått julmusik (var man än har gått nästan så har man hört någon julsång, också har man förstås lyssnat på musik frivilligt), julbelysningar, julgranar, juliga skyltfönster, juldekorationer och julfilmer mm. I princip allt som har med julen att göra.
 
Det är nog inte så dumt som i Sverige att bara ha december månad till allt detta ;) Men jag är förstås oerhört tacksam och glad för allt jag sett och att det har varit så mycket jul som det verkligen har varit och är! Det enda jag känner nu är att jag behöver en liten paus i några dagar. Men självklart kommer mina ögon dras till julsaker och jag kommer nog garanterat fota också nästa gång jag åker till cityt i alla fall. Haha, helt tvärtemot det jag skrivit.
 

Fotouppdrag i New York

Det är mitt egna lilla uppdrag. Jag ska göra en bok om New York när jag är färdig här och då behöver jag vissa bilder. Därför ska jag fotografera:
Trafik, Skyltar, Brandstegar (om jag hittar några), Gator, Detaljer, China town, Times Square och Rockefeller center på kvällen.
 
Ska bli väldigt roligt med detta "projekt" och jag ser fram emot det mycket.
 
Vill till dit nu! Men bara fyra dagar kvar :)

16:e december

Imorse åkte jag till White plains som planerat och gick runt där i några timmar och tittade, men tyvärr hittade inte alla saker jag sökte. Men jag hittade en julklapp till Alex i alla fall - en leksakspistol som jag tror han kommer bli glad för. Också köpte jag en fototidning till mig själv.
  På kvällen gav pappan mig supermånga paket (som var till Alex) som han vill att jag slår in imorgon. Haha, jag är inte ens bra på det, men jag får göra mitt bästa. Jag sa det, men det gjorde ingenting ;) Tråkigt att jag inte ska få fira vanlig jul i år förresten. Julaftonen är ju en av de bästa dagarna på året tycker jag, och i år blir jag ensam... Men jaja, det blir nog bra ändå! Jag ska göra lite julmat och titta på Kalle Ankas jul som vanligt och kanske pyssla lite? :) Julen överhuvudtaget är jag ju hur nöjd som helst med så jag ska inte klaga.
 
Robot & is

Längtar längtar längtar

Just nu bara längtar jag till massa saker. Först och främst till denna helg, för då åker värdfamiljen bort och jag blir ledig i nästan två veckor! Åh vad jag ska hitta på massa roligt och bara njuta. Eventuellt se Mamma Mia. Sen längtar jag också till att se en hockey-match (Rangers mot Washington Capitals- många spelare från Sverige där! :)), sen längtar jag ocksåt till att faktiskt åka till Chicago igen!!! Jag har beslutat mig för att göra det innan jag åker hem. Min första största kärlek som jag saknar otroligt mycket. Hoppas bara jag får vara ledig några dagar så att det går!
 
Sen är det resa med bästisa Mimmi!!! Det blir en liknande resa som jag gjorde i augusti :)) Kalifornien, Arizona och Las Vegas igen!! :D Ska bli så himla härligt och kul - kommer även bli annat att se! Ååh vad roligt!! Sen är det slutmålet- att komma hem och se nya huset och träffa och få bo med familjen igen! Gud vad skönt det ska bli!!! Kan knappt vänta med alla saker jag ska göra...
 
 
 

Snöhalka & college

Igår blev det ingen skola för att det snöade hela dagen och var alldeles halt på gatorna. Bra beslut av dem för när jag provkörde ute så slirade bilen massor.
 
Idag var det skola i alla fall från 11-18.00 och jag fick alla credits trots att vi inte var där båda dagarna. Det känns superskönt! Kursen var väldigt bra och intressant - jag blev positivt överraskad. Kanske för att jag inte hade några förväntningar och för att jag mest var orolig för bilkörningen hela tiden? Nejdå, den var väldigt bra och jag lärde mig saker om mig själv... Vi var bara åtta personer (tjejer) så det var helt perfekt. De jag satt med var jättesnälla och vi ska träffas lite senare. En från Thailand och en från Danmark.
 
Hur som helst är det över nu - härligt :) Ingen mera skola för mig här! Yippie. Imorgon (måndag) lägger jag upp bilder här förresten.
 
Imorgon ska jag dessutom förhoppningsvis ta mig till White Plains och shoppa lite. Det ska bli roligt!
 
 Manhattanville college - en av alla byggnader (den som vi var i)
Såhär julfint, mysigt och tomt var det när jag kom in. Var typ öde på hela skolan - de har jullov nu (redan!!!)
Ursäkta för så himla dålig kvalité på bilderna! Mobilkamera ;)
Klassrummet med datorer i borden ;)

Världens sötaste lillebror <3

Vad liten han var här lilla snutten <3
Excited!
Sötaste charmtrollet någonsin!
Min skolavslutning från sexan. Liten buse ;)
 En händig man ;) (OBS. jag har inte tagit dessa foton- det har mamma och pappa :))
Jag älskar dig Linus!

"Write it on your heart that every day is the best day of the year"

Jag fick en lyckokaka som det stod så på. Jag älskar citat och det där var precis ämnat till mig! :) Mitt motto...

Snö och lek

Ja nu är det snö även här. Det snöade i princip hela dagen igår och Alex skola blev inställd (förstår inte varför, det var ju bara snö!). Ja ja, på eftermiddagen i alla fall gick vi ut ett tag med hunden och lekte. Jag tittade mest på och tog kort ;) På kvällen träffade jag en brandman och efter det tog jag en långpromenad i kylan - mysigt!
 
Alex och Cowboy


Gissa vem som nyss blivit nedbrottad! ;) Flygplan i bakgrunden...
Utsikt från ena köksfönstret :)

Bilder som beskriver min lördag med Laura

Bryant park
 
 
En likadan stjärna som sitter på julgranstoppen i Rockefeller
De fina änglarna igen
Granen med all dekoration & guld-och silvriga flaggor :)
Leksaksaffären FAO Schweetz
Hotellet som Gossip girls spelades in, sa syrran! ;)
Naturhistoriska museet

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Det var inte riktigt så jag sa men jag frågade Alex (värdbarnet) vad han tyckte jag skulle jobba med efter det här. Då svarade han faktiskt: "Du kan stanna här i ett år till." Ååh vad gulligt det var! Att han verkligen sa det... Men sen frågade jag om det fanns något annat och då sa han efter en stund konstnär, och lite senare tillade han fotograf. Han vet precis vad jag älskar! Gullunge :) Kanske ska jag satsa på fotograf-drömmen?! Alltså bara göra det för att det är det bästa jag vet. Jag vill inte ha ett kontorsjobb eller jobba på affär eller något sånt. Jag vill vara kreativ och skapa. Så vi får helt enkelt se...

Jag har en önskelista...

Jag vet inte till vem eller till när (kanske tills jag fyller år?), men detta är i alla fall saker jag verkligen vill ha och önskar:
 
* En dator med mycket minne och USB-uttag
* Kamera - en uppgradering från min nuvarande skulle vara super! Skulle vilja kunna använda fjärrutlösare också
* Reflexskärm (för foto)
* En Iphone 4... eller 5
* Ritplatta :)
* Photoshop
 
 
 

Glad att det är fredag igen!

Veckorna går så snabbt nu och snart är det bara tre månader kvar tills jag kommer hem! Jag har väldigt blandade känslor kring det. Självklart längtar jag och tycker det ska bli otroligt roligt och mysigt att komma hem och träffa alla och se vårt nya hus och så! Men samtidigt känns det tråkigt och ledsamt att lämna. Fast å andra sidan har jag ju nästan sett allt jag vill se här nu och gjort det mesta jag velat göra (bara två saker kvar tror jag), så det ska nog gå bra sen.
 
För några veckor sedan funderade jag seriöst på att förlänga ett halvår, men jag ångrade mig. Jag har inget emot att göra det, men det är några saker som gör att jag vill komma hem då i mars. Så oroa er inte (ni som vill att jag kommer hem då), jag kommer :D
 
Igår kväll var jag på promenad igen. Det är helt otroligt vad folk lägger pengar och tid på dekoration, men så himla mysigt! Önskar det kunde bli lite mera så hemma. Kanske borde införa detta i Sverige ;)

Liten jul-video

Jag kunde tyvärr inte lägga in den här, var alldeles för stor (50MB), men jag la upp den på min facebook-sida och jag har länken här. Så varsågoda, kolla in min lilla jul-video som jag filmade utanför några av Macy's skyltfönster :) Det är inget mästerverk, men den var rolig att göra! Ni får nog känslan i alla fall ;) Klicka på bilden nedan för att se den.
 
 

Kvällspromenad med känsla!

Nu är jag inne igen efter en timmes promenad med kameran. Att fota och se juldekorationerna (som redan har kommit) var målet och jag fick det jag önskade. Många hus var fantastisk fina, men vissa hade ingen dekoration alls - som vårt haha. Men åh vilken stämning det var utanför vissa hus. Belysningen blinkade och föremål rörde sig, och vid det mest dekorerade huset var det även musik! Alltså hur har man råd med allt sånt?! Men tack för det hehe :)
 
Detta hus är precis mittemot oss, så himla mysigt och fint! Här ser man inte så bra dock :/
 
 
 
 
 
Det här var huset med mest dekoration och musik!
Även tavla med nedräkning till julafton ;) Hehe, här kommer ju julen vara den 25:e...

Black Friday, cityt, bio & Disneydags

I fredags åkte jag och Sonia till Palisades center och shoppade lite p.g.a. Black Friday. Tyvärr inte mycket rea men roligt i alla fall. Efter detta åkte vi in till cityt och åt och spelade lite biljard. Sedan fick jag köra hem som vanligt haha.
 
Igår åkte jag till cityt en stund själv (jag hade fått tågbiljett gratis av pappan så jag ville förstås utnyttja den). Så där gick jag bort till Flatiron byggnaden och utforskade vad som fanns bakom - faktiskt Union Square! Hade ingen aning, men det var kul.
 
På kvällen åkte jag, pappan, Alex och hans kompis på bio :D Vi såg Hunger games 2. Jag gillade den! Även fast de filmerna är lite konstiga så tycker jag de är bra.
 
Idag har jag tittat på disney på tv:n och bara tagit det lugnt. Så himla mysigt med den tecknade Musse Pigg o de (orginalen), när de firar jul och så :)

Thanksgiving-helg

I torsdags var det Thanksgiving, men min dag kändes precis som en vanlig ledig dag. Den var riktigt mysig dock, så det gjorde ingenting att jag inte firade som andra. Istället åkte jag till cityt vid nio på morgonen och gick för att se Macy's stora Thanksgiving parad. Det var väl roligt att se men parader är typ ingenting för mig ;)

Sedan blev det lunch på Panera bread- varm tomatsoppa, och efter det gick jag bara runt på alla gator och fotade i ca. fem timmar. Fifth och sixth Avenue, Rockefeller center, Times Square och Bryant park blev mina stopp. Åååh vad jag älskar cityt!!!!! Julen syns tydligt :D

 Paraden. Ballongerna var häftiga
Från Rockefeller center. Där är äntligen granen :)
Liten julsaga i några skyltfönster i rad :)
Jul på Fifth Avenue!
Häftigt skyltfönster!
 
 
Bryant Park