Point at you

Igår började jag dagen med frukost och att göra mig iordning för att sedan gå ned på stan till 11.00 och träffa Nathalie :D Fem i halv gick jag hemifrån och kom till stan lite innan prick, tur att jag hann i tid haha. Det var hur trevligt som helst att träffa henne igen och prata om allt som varit efter USA. Kändes som att vi aldrig varit ifrån varann. Vi åt buffé på Lido- superbra och mysigt fik! 
 
På eftermiddagen fotade jag Linus och som "belöning" fick han rita med mina dyra Promarkers, haha, så det gjorde vi ett tag medan vi lyssnade på musik :) På kvällen åkte jag och mamma till stan och åt sallad på Nian och tittade på Cirkeln på bio. Den var faktiskt ganska bra :) Jag tittade på trailern innan och var skeptisk, men eftersom vi ville gå på bio så var det bara att välja en ;) Roligt som vanligt att umgås med mamma <3
 
Just nu sitter jag på bussen och är på väg till Stockholm för att träffa Rasmus och vara där de sista dagarna innan jag åker tillbaka till Gotland. Längtar tills jag är framme!
 
 

Början på ett sportlov

Igår började jag dagen med att jag åkte till järnvägsmuséet här i Gävle med lillesyrran för att fota henne. Det började inte så bra dock, för batterierna till min externa blixt var helt slut! Men situationen ordnade upp sig när vi fick fyra AA-batterier av personalen. Haha, snacka om räddare i nöden! SÅ snällt ;D
   Efter runt 300 bilder, åkte vi hem och bara tog det lugnt, och på kvällen åkte jag och mamma och körde ett hårt, men skönt gympapass. 
 
Idag följde jag med Hanna till skolan och satt med på hennes två timmar långa lektion, som man knappt fattade någonting från haha. GIS, vilket ämne ;) Men det var roligt att se hur hon hade det där borta, plus att jag gjorde det för att hon skulle ställa upp som modell idag också om jag skjutsade dit henne, så win win :D
   På eftermiddagen efter att jag fotat och städat, fick jag en välbehövlig akuttid hos örondoktorn, så då var det bara att åka dit. Och nu hör jag prima igen :) Sååå skönt! Och gud vad trevliga de är där, verkligen! 
 
Nu ska jag och mamma iväg på bio, så jag hinner inte lada upp fler bilder just nu :)
 
 
 
 
 
Det var mycket nya avdelningar på muséet

Helgen

Ååh vilken underbar helg jag har haft här hemma med Rasmus och familjen <3 I fredags när vi kom hit, skulle mamma och pappa ha fest, så då åkte jag och Rasmus till O'learys och åt mat och tittade på Brynäs (som vi inte visste skulle spela då!). Men det var i alla fall jättekul och efter matchen, åkte vi hem och var med på festen. Mycket skratt blev det! :D
 
I lördags tog vi det lugnt hemma på dagen och på kvällen gick vi på Brynäsmatch igen, fast live :) Idag har vi varit iväg på lite sightseeing, ätit glass ute i solen, gjort hemmagjorda semlor, ätit tacos med familjen och myst. Sen åkte han hem, och jag saknar honom redan <3 
 
Imorgon ska jag ta med Hanna, Linus och hans kompis Elliot för att fota dem på järnvägsmuséet. Det ska bli riktigt kul :) Men nu ska jag sova, godnatt!
 
Ytterligare mobilbilder:
Bild ovanifrån från matchen
 
 

Packdags

Nu på morgonen och förmiddagen har jag suttit och tittat igenom jobb och sommarjobb och valt ut några som jag strax ska söka till. Men det är svårt att komma igång igen med att skriva det personliga brevet, så det är rätt drygt såhär innan... Men men, det ska gå, jag har ju bestämt mig för att ta tag i det!
 
Efter lunchen ska jag även packa alla mina saker, för ikväll är det dags att åka hem till Gävle :) Jag ser fram emot det samtidigt som jag skulle kunna stanna här ett tag till. Det är så lugnt och skönt här borta <3 Men det blir nog bra, och det ska bli SÅÅ kul att fota Hanna sen nästa vecka!! 
 
En del av mitt rum

Fotografiska bland annat

Så, då har jag precis kommit hem från cityt och Fotografiska :) Allt har gått väldigt bra ändå och det gjorde ingenting att jag gick själv på "muséet", för då kunde jag ju gå i min egen takt. Många coola och fina foton anns det och jag blev ganska inspirerad :)
 
Långa sträckors promenader blev det så nu är jag trött. 8 plusgader har det varit idag, så den varmaste dagen på länge! Har verkligen njutit av det. Ikväll ska jag och Rasmus ut och springa igen, så får hoppas att jag orkar ;) OBS. bilder från mobilen.
 
 
 
 
 
Dagen avslutades med sol- såå mysigt!

Godmorgon

Åh vad jag uppskattar det här miljöombytet! Det har varit så otroligt skönt att vara någonannanstans för tillfället och faktiskt och inte känna sig så låst som man ibland känner sig på skolan... Så kul att se nya saker dessutom! 
 
Nu på morgonen har jag ätit frukost, gjort mig i ordning och sattit på två maskiner tvätt i tvättstugan här nere. Än återstår det minst en maskin, men det tar jag när de andra är färdiga. Sen ska jag bara diska lite, gå till Lidl och köpa bananer och ägg, kanske ta en kort promenad, och sen bara ta det lugnt och titta på en film eller Familjen annorlunda. Härligt med en lugn dag :) Imorgon funderar jag på om jag ska in till stan och gå på Fotografiska? Det skulle vara väldigt roligt i alla fall, så vi får se. 
 
Min goda frukost :)

Hemma från stan

Nu har nästan precis kommit innanför dörren här borta. Kändes faktiskt skönt att sätta sig, för mina fötter har gjort ganska ont idag (pga. mina skor haha). Men det var i alla fall jättekul att träffa Mimmi igen och vi hade det väldigt trevligt och roligt :D 
 
Nu ikväll blir det kvällsmat och sedan ännu en springtur.. Haha, hoppas det går bra.
 
Rasmus fina trappuppgång!

10.37

Igår åkte jag in till centralen så jag var där och kunde möta mamma vid nio. Var så härligt att träffa henne igen och vi hade det såå kul när vi gick omkring och tittade i affärerna och pratade! :D Förutom att shoppa, åt vi även på ett riktigt mysigt ställe inne i Gamla stan. Vegetarisk lasagne tog vi och det var supergott. 
 
Vid 16.00 åkte jag tillbaka till Kungsängen och Rasmus och jag åt kvällsmat. Sen tvingade han ut mig att springa haha. Vi båda hade inte löptränat på väääldigt länge, men trots det gick det förvånadsvärt bra. Förutom i sista uppförsbacken då jag var nära på att dö, haha. Men Rasmus pushade mig och puttade på, och tillslut var vi äntligen framme vid huset :p 3,4 km sprang vi, så det blev en bit. Sen hade vi bara en riktig myskväll hemma :)
 
Nu om ca. 10 minuter, ska jag åka in till stan igen för att träffa min kära Mimmi. Ska bli så mysigt att umgås med henne igen! :)
 
(Blev tyvärr inga bra bilder från igår. Eftersom jag inte har Photoshop här, kan jag bara använda jpeg-bilderna, och de blir inte alltid helt 100. Men det får duga...)
 
Gamla stan
Från restaurangen

14 & 15:e februari

Alla-hjärtans-dag, började med en mysig frukost som Rasmus hade gjort :) Sen åkte vi iväg till ett naturreservat och bara njöt av utsikten och solen. Efter det åt vi rester från tacosen vi ätit i fredags, vilket var supergott, och på kvällen satte vi på oss finkläder (kostym resp. klänning), gjorde oss i ordning också tog vi pendeln in till stan och åt på en jättemysig och trevlig restaurang. Superbra alla-hjärtans-dag <3 
 
Idag har vi "shoppat" på Ikea hehe, åkt till ett annat fint naturreservat, köpt med oss semlor hem och tittat på film. Väldigt bra dag hittills :) 
 
Imorgon kommer mamma hit till Stockholm, så då ska jag möta henne vid 9.00 på centralen. Hoppas jag hinner dit i tid ;) Ska i alla fall bli jättekul att träffa henne igen <3 
 
 
 
Nya kuddar och ljuslyktor på bordet :)

Fredag som känns som lördag

Nu är jag äntligen i Stockholm och i Rasmus underbart fina lägenhet! :) Imorse vaknade jag vid 6 någon gång av hans otroligt höga och många alarm, haha (men jag var beredd på det ;)). Vid 7.00 åkte han till jobbet och då somnade jag om ett tag innan jag sedan gick upp runt tjugo över nio. Då åt jag frukost, gjorde mig mig iordning och vek lite kläder i hans garderob & la in mina egna (han sa att jag fick :P). Sen tog jag massa foton här i lägenheten och lyssnade musik. Nu har jag nyss ätit och efter jag publicerat det här, ska jag nog titta på en film eller tjuvträna på spelet Call of duty, så jag är bra när vi spelar nästa gång xD
 
Såå fint! <3
Färgen bakom tv:n ändras hela tiden (när den "lampgrejen" är på), så coolt!
Grymt stort badrum! Svårt att få med det på bild bara
Mysiga sovrummet :)
Haha, han kommer säkert skratta när han ser att jag till och med hängt upp min klänning i garderoben :D Enorm garderob förresten, min silvriga resväska är ju superstor, men den ser riktigt liten ut där!

One day closer

Efter alla redovisningar idag blev jag ganska trött, så nu ska jag strax gå till rummet och bara ta det lugnt. Jag ska nog faktiskt se filmen Gustaf, haha. Sen ska jag förstås packa till imorgon och se till att jag får med mig allt jag behöver ;)
 
Imorgon åker jag med Karin till Visby direkt efter lunch. Ska kolla lite i affärerna innan hon sedan skjutsar ned mig till hamnen. Vid 16.00 går båten :)
 
Karin och jag fotade vid Hoburgen förrförra söndagen. Kommer sakna Gotland ett tag hehe

Framtid

Bildanalyseringarna är äntligen färdiga nu! Känns sååå bra. Vi började som vanligt vid 9.00 imorse och var färdiga runt 15.30. Efter det skyndade jag mg till studion för att bli fotad av Elin. Hon håller på med ett framtidsprojekt just nu, och på bilderna här nedanför kan ni se hennes tolkning av framtiden ;) Deppig men cool, haha. Hon har alltså tagit dessa bilder på mig.
 
 

Jag åker i övermorgon...

På torsdag eftermiddag tar jag båten över till fastlandet och till Rasmus i Stockholm! :) Egentligen är det praktik veckan efter (nu på måndag), men eftersom jag tyvärr inte fått tag i någon, ska jag göra ett eget projekt istället. Har många idéer så det blir kul! Veckan efter åker jag troligtvis hem och spenderar sportlovet där. Ska bli så himla mysigt och jag ser otroligt mycket fram emot dessa veckor!!! <3 

Grå jacka

Galen som jag är, bokade jag in studion några timmar i eftermiddags trots att jag hade väldigt mycket att göra denna dag. Men eftersom det var ganska längesedan jag var i studion nu (och hade en jacka jag ville fota), så tyckte jag det var dags ;) Och det var förstås som vanligt väldigt roligt och jag hann faktiskt med allt jag skulle göra ändå :) Skriva bildanalyser på bildserier från tre personer i klassen, skicka bilder till idrottsgalan, skriva ut texter och simma (hah, var det bara det??). Vi ska nämligen analysera andras bilder och berätta om dem imorgon, plus att jag har en fotografpresentation som jag dessutom ska göra. Oj oj oj, fullt upp, men det går nog bra. 
 
Måste också bara tillägga att när jag satt och skrev på rummet tidigare idag, lyste solen och jag hörde fåglarna kvittra utanför fönstret. Alltså ååh, börjar det äntligen bli vår? <3
 
 
 
 
 
Älskar min luva, haha

Ett rosa inlägg

Här kommer lite bilder från galan i lördags :) Var grymt svårt att få bra bilder med tanke på dåligt ljus, brus, rörelseoskärpa osv. Men nu visar jag några ändå för att ni ska få se hur det såg ut. Trots att det inte gick speciellt bra med själva fotograferingen så var det riktigt roligt och lärorikt att göra det där. Det var mycket springandes fram och tillbaka till scenen under hela kvällen, också tog vi lite vimmelbilder. Bra för självförtroendet ;) Också fick vi mat. Väldigt god galamiddag!
 
Vid 22 kom Rasmus och hämtade mig, också åkte vi hem till honom och såg film <3
 
Jag drack ett glas champagne också, men inte alls gott enligt mig haha
Han som kom 3:a i GGN fick pris :)
 
 
Här längst ut satt jag och Elin, och scenen är ganska långt där framme

Crossbilder

Imorse åkte jag, Rasmus och hans kompis iväg för att köra cross/fota (jag fotade förstås och de körde ;)). Det var riktigt kul! :) Gör jag gärna om... Här är några av alla ca 300 bilder jag tog:
 
Rasmus :)
 Haha
 
 
 
 Det började snöa rätt mycket ett tag
 

Torsdag och planer för helgen

Idag har jag skrivit ut mina gestaltande bilder, kört lite bil, fotat otrolig dimma & snölandskap och fått min beställning från Forever21 levererad direkt till klassrummet! Haha, snacka om service! ;) Jackan var lika fin som jag förväntat mig, men tyvärr en aning stor :/ Men blir nog bra ändå, med lite kläder under. Jag ska boka in studion någon dag och ta några bilder på den :) 
 
Imorgon och i helgen har jag mycket inplanerat, och jag ser verkligen fram emot det! Vid 15.00 imorgon ska jag åka och hämta Rasmus på flygplatsen, och sen ska vi äta i Visby någonstans och kanske hitta på något :)
   På lördag kommer det några gamla elever till skolan, så då ska vi lyssna och prata med dem och få information om högre utbildningar och tips och sånt. Kan ju vara intressant och bra. Efter det ska jag och Elin iväg på idrottsgala och fota! :D Egentligen är det hon som har fått jobb där, men jag fick vara med, så det ska bli riktigt kul. En nyttig erfarenhet troligen :) 
   På söndag ska jag vara med Rasmus igen och kanske fota när han kör cross? Vi får se om det går, för just nu är det vitt ute. Hehe. 
 
 
Från ängen vid skolan :)

Stilleben

 
Ett av mina två stilleben :)

Kallt

Inatt sov jag från 20.30 till 8.40 imorse. Otroligt, men jag har varit så obegripligt trött de senaste två kvällarna så jag behövde det verkligen. I söndags kväll gick jag också och la mig vid 20.30 men skulle precis somnade brandlarmet gick igång! Då var klockan 22.30. Så det var bara att skynda sig ut... Ingen brand var det i alla fall som tur var, men efter det var jag väldigt skakig och kunde inte somna på flera timmar.
 
I alla fall, igår blev lektionen på eftermiddagen inställd och därför bokade jag och Elin studion redan efter lunch för att göra vår stillebenuppgift. Eftersom vi båda kan studion ut och innan nu så var vi färdiga med våra bilder på en och en halv timme totalt :) Det var jättekul att göra dem!
 
Redigerade bilderna gjorde vi efter det och sedan gick vi upp på våra rum i en halvtimme innan kvällsmaten. Då märkte jag att jag såg så himla konstigt! Så fort jag tittade på mobilskärmen eller något annat vitt/ljust, försvann dem. Det var som att det skimrade och blinkade runt sakerna jag fokuserade ögonen på och jag var väldigt känslig för ljus. 
 
Efter att ha varit utan elektronik och starkt ljus och ätit middag, kände jag mig bättre i synen, så då tog jag en promenad med Karin. När jag kom hem igen hade jag riktigt ont i huvudet, så då duschade jag bara, tog en Ipren och gick och la mig. Jag vaknade sedan några gånger under natten och hade huvudvärk men annars sov jag väldigt skönt. Jag tror det har varit/är migrän...
 
Imorse tänkte jag skriva lite på bloggen för vi hade sovmorgon och jag hade tid över till det, men jag insåg att jag fortfarande hade väldigt svårt att titta på skärmar, så det gick inte.
 
Nu går det rätt så bra, men jag är fortfarande trött, så nu ska jag bara vila lite. Tidigare idag åkte klassen ut på en äng och fotades i bara sommarkläder :D Såå kallt, men roligt. Jag lägger nog upp en bild som läraren tog sen. Nu kan jag bara bjuda på ett smakprov, då jag fotade sekunden innan jag var tvungen att springa dit jag med :) 
 
Några i klassen :)

Ännu ett filmtips

Igår kväll såg jag en film jag viljat se ända sedan jag såg trailern när jag var i USA. "The best of me" heter den. Och den var så otroligt gripande och fin. Jag måste erkänna att jag grät en hel del... Se den!
 
Det känns för första gången på länge nu som att jag faktiskt kan titta på en hel film utan att stänga av. Tidigare kvällar den senaste tiden har jag sattit på en film eller en serie och tittat i någon minut, men sedan stängt av och bytt till något annat. Så det har slutat med att jag inte tittat på någonting alls. Men nu kanske det har ändrats? Hihi, hoppas det :)