The Host

Igår såg jag äntligen The Host! Fast inte med värdbarnet utan med en av de svenska tjejerna här :) Jag gillade filmen verkligen! Men den var inte som jag trodde den skulle vara! I alla fall, bion började 9.50 och jag slutade 9.30 så det blev ganska stressigt där och vi missade faktiskt lite i början-vilket var väldigt synd. Men man hängde med ändå :) Biosalongen var stor, och platserna var inte lika som i Sverige, utan här var inte lutningen lika stor (nästan ingen lutning alls faktiskt) och det  var många fler platser här. Det var dessutom två gångar på varsin sida av mittplatserna också är det ganska roligt för man får välja platser själv ;)
 
Efter bion åkte vi hem med taket nere på hennes lilla Toyota! Det var så varmt här så det gick att göra det! :D Det var en hur skön dag som helst (hela 12 grader på kvällen! Som en sommarkväll hemma nästan :)). Idag är det också sol och jag som jag hörde igår så ska det vara varmare idag än igår. Jag bara längtar tills jag får gå ut :) Så kanske 22 grader nu! Det är inte dåligt för att nyss ha varit vinter och för att det inte är sommar än!
 
I alla fall så gick jag och la mig vid 12.40, vilket är väldigt sent för att vara jag ;) Men nu är jag pigg igen! Och idag blir det shopping strax :D Hoppas bara jag hittar något jag vill ha!
 
Bion låg i Wilmette

Saturday

Vilken besvikelse! När jag skulle titta på Let's dance igår så funkade det inte! Jag kommer alltså inte kunna följa mitt mys-program! Och sen om Idol börjar så kommer jag inte kunna se det heller :( Det känns inte bra, men det är bara att inse fakta... En bra nyhet är i alla fall att vi har Viaplay, så där kan jag bl.a. se Revenge!
 
Idag har inget speciellt hänt. Jag vaknade, gjorde mig iordning, gick upp och åt frukost, gav de två yngsta barnen frukost, tog reda på i köket, gjorde iordning barnen och lekte lite med dom innan jag fick ledigt. Börjar igen halv 1, hoppas det blir roligt och inte jobbigt. Hoppas verkligen att jag och den äldsta kan gå på bio idag istället! :) 
 
Dagens lunch blev två vegetariska hamburgare (goda, smakrika med majs och bönor inuti) och broccoli till. Sen en liten "påskkaka" till efterrätt :) Nu har jag bara en youghurt kvar, inga morötter, ingen broccoli och bara tre mini-tomater kvar, så jag hoppas vi ska handla snart ;) Imorgon blir det ju i alla fall shopping... få se vart! :D
 
 
Hoppas alla har en underbar Påsk!
 
 
 

Härlig dag!

Dagens väder var det bästa sedan förra sommaren-man kunde gå utan jacka! Jag bara älskar solen här, så himla varm ;) Det var säkert 15-20 grader så jag verkligen njöt när jag och den näst äldsta killen gick till lekparken som ligger ca. 5 minuter bort bort från huset. Vi hade det jättemysigt! Jag gillar verkligen att vara med barnen en och en! För då får man för det första lära känna dem bättre, och för det andra, så slipper man tjafs och bråk mellan syskonen :)
 
Det blev ingen bio idag tyvärr, men nu ska jag titta på Let's dance! Det ska bli såå kul, ser verkligen fram emot det! Särskilt nu när jag vet exakt vilka som ska vara med. Först visste jag bara Maria Montazami skulle va med, men nu vet jag även att tex. Oscar Sia, Erik Segerstedt och massa andra intressanta personer ska vara med :D
 
Imorgon är föräldrarna hemma och jag börjar 8.30. Ska bli spännande nästa vecka när man får se de vardagliga rutinerna (nu har det ju varit lov, vilket i och för sig har varit väldigt bra, eftersom jag har fått tillbringa mycket tid med barnen och kunnat leka med dem). Nästa vecka blir det nog inte så mycket sådant. Men nu, en dag i taget...
 
Måste bara säga att allt känns mycket bättre nu när man har lärt sig hur allt fungerar här hemma :) Så det känns väldigt bra!
 
 
Jättegod fräsch fisk och goda muffinsar fick jag idag ;)

Happy Easter!

 
Nu är jag ledig i ungefär 1.5 timme till så jag tänkte passa på att titta på Trinny och Susannah eller nåt och jag ser otroligt mycket fram till att få se Let's dance! Om det inte blir någon bio idag (jag hoppas att det blir det!) så tänker jag titta på det, annars får det bli lördagsmyset imorgon :)
 
På söndag ska jag träffa de andra två svenskarna och shoppa lite kläder :D Hoppas jag hittar något! Jag har ju typ bara åtta tröjor här och två par byxor!
 
Här är bion vi var till förra gången :)
Jag älskar laxen som nannyn här gör! Nästan lika god som mammas!
 
 

Bra dag :)

Idag började dagen med att jag vaknade av städerskan (som kommer varje torsdag) haha. Sen skrev jag på Kik till mamma och gick upp och åt frukost innan jag började jobba. Blev en Activia med blåbär och jordgubbar och en banan till, så gott! Sen hjälpte jag till att göra iordning barnen och deras rum (de har påsklov denna vecka så de får hjälpa till ganska mycket själva). Efter det rullade tiden på, jag gjorde matteläxa med äldsta killen och ska jag vara ärlig så var det några uppgifter jag inte alls fattade haha, men dem kunde han lösa själv som tur var ;)
 
Sen åt vi lunch (jag gjorde min egen)- vegetarisk filé (jättegod som redan är kryddad och så) också åt jag kokta grönsaker till det :) Det blir faktiskt inte så mycket kolhydrater för mig här, men ibland får jag i mig lite på ett eller annat sätt hehe ;) Sen pratade jag med älskade familjen på Skype och efter det fortsatte dagen bland annat med ett sång-och dansparty nere i källaren (väldigt roligt) också lite baseboll och annat kul på gården här :) Det var såå skönt väder idag, det varmaste sedan september tror jag. Solen lyste starkt och jag bara njöt är ute. Faktiskt så kommer det att bli upp mot 45 grader här i sommar! Oj oj oj alltså, men gud vad skönt. Kanske... :)
 
Imorgon kväll ska jag eventuellt gå på bio och se "The host" med den äldsta killen, ska bli jättekul om det blir så! Mycket bio för denna familj, vilket passar mig perfekt! Nu har jag precis duschat och ska strax sätta på TV:n och titta på något skoj.
 
Ha det så bra alla!
 
Älskar det här halsbandet som jag fick av gudmor och hennes barn. Det står "Våga" på det och det är precis det jag måste göra här :)
 
Jag älskar även min kära nalle-vän här som alltid stöttar mig ;) Han är så mjuk och söt och han passar verkligen in i min säng (eller vad man nu kan säger)!
 

"Busy"-ga dagar

I förrgår blev aupair-träffen inställd för att fiket "open mic night" var stängt, men istället åkte jag, två andra svenska tjejer och en tjej från något annat land till en annan restaurang i närheten och åt någon slags macka, vilket var väldigt mysigt. Kul att träffa de andra :) Sen åkte vi till en affär och köpte lite saker som jag verkligen behövde, tex. hårspray, balsam, pincett, handkräm och tuggummi ;)
 
Igår var det en ganska "crazy" dag men den var samtidigt ganska rolig. Barnen var lite busiga men det löste sig efter en stund (som tur var). 
 
Jag och barnen hade det väldigt roligt när vi spelade Wii och pingis och vi gjorde även en egen trailer (eller de två äldsta barnen gjorde den, men vi alla var med i den), det var riktigt kul och gud vad bra den blev! Som en riktig trailer. Jag verkligen rekomenderar appen imovie! Sen på kvällen tränade jag lite, duschade och tittade på Familjen annorlunda och Top model från Sverige. Det var verkligen kul!
 
Idag var höjdpunkten när jag och de två äldre killarna spelade pingis och gick på bio! Bion vi såg var Oz the powerful and greatful, som faktiskt var ganska bra! Jag gillade den i alla fall :)
 
Nu sitter jag och tittar på filmen Enchanted på TV:n, den är bara så söt!
 
Jag har massa foton men jag har ingen sladd till Iphonen, måste fråga om det.
 
Ha det så bra! Skriver igen när jag har tid :)

Lugn dag

Idag har jag varit ledig hela dagen så jag har mest tittat på tv-program hemifrån på datorn och lyssnat på musik och tittat lite på TV, jag har även tvättat lite av mina kläder. Jag har så lite kläder här nu haha, så jag måste verkligen ut och shoppa så fort som möjligt! Jag måste även köpa lite andra saker, som schampo, balsam, hörlurar till datorn, tuggummi, hårspray, läppglans (hur kunde jag bara ta med mig ett när jag har över 25st hemma?! Haha, men jag hade ingen plats...) och gärna ett nytt skal till min Iphone (!) som jag har fått av familjen :D
 
Well, snart ska jag gå upp och ta något att äta, har ingen aning om vad! I alla fall, sen ska jag dansa lite och styrketräna (träna) till musik och sedan ta en dusch och titta på Gladiatorerna från i fredags ;) Kanske även en film-mysigt...
 
Imorgon (måndag) är det första AuPair-mötet med de som bor ganska nära mig. Två svenska tjejer ska komma och hämta mig så det känns toppen! Finns tre tjejer totalt i området så det är bra! Hoppas det blir roligt imorgon. Vi ska träffas på ett café i Chicago så jag ser verkligen fram emot det! Får inte glömma kameran kom jag på ;)
 
Här är min älskade säng som jag verkligen trivs i!
 
 

Time Square

Time squere får en egen sida, även fast det också var på den guidade turen :) Det var en sådan otroligt cool och rolig upplevelse!
 
 
 
 
 
Jag och min rumskompis Buse från Turkiet :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Guiadad tur i New York!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi såg såå mycket och det var så häftigt att se det i verkligheten! På bilderna bl.a.: bron till New York, Nya world trade center (bilderna precis ovanför, de håller på att bygga det), Empire state buidning, China town, Frihetsgudinnan, Mikael Kors (väskaffären) och jag tror att bilden längst upp är gatan där Sex and the city spelades in, annars är den bilden någon annanstans ;) Också såg vi massa andra kända gator också! Från bl.a. Law and order, Vänner (!), och Gilmore girls!

I USA!

Hej allihopa! Nu ska jag äntligen skriva hehe! Jag har varit upptagen och haft problem med Internet de första dagarna här borta så jag har inte kunnat skriva. Men well, nu är jag här! I USA! Det är så coolt :D Förbredelsekursen i New Jersey var toppen! Man träffade massor av nya vänner från alla möjliga länder. Mina rumkompisar, som även ska bo vid Chicago de också, kommer från Turkiet och Thailand. Också träffade vi en annan tjej som också skulle till Chicago-från Tyskland. Det var så bra att bo med folk från andra länder, för då kom man verkligen in i engelskan, som faktiskt går väldigt bra! :)
 
I förrgår (torsdags) tog jag och de andra tjejerna flyget över till Chicago, och ni skulle ha sett utsikten över! Man såg staden och stranden och vattnet (turkos-grönt )som var hur fint som helst. Sedan hämtade värdpappan upp mig på flygplatsen och vi åkte hem för att träffa barnen (mamman jobbade i Minnesota men hon kom hem senare på kvällen). Jag fick en alldeles ny Iphone! Min första :)
 
Det var jätteroligt att träffa barnen! De var så förväntasfulla och de hade a lot of energy! De två yngsta barnen sprang runt och visade mig runt i hela huset, tjejen höll mig i handen, vilket var så gulligt! (Det gör hon även nu, när vi går i trappor och så :)), de är så söta allihopa! Och huset är helt fantastiskt! Det är det coolaste huset jag någonsin sett! Och STORT! Det är så himla högt i taket och det finns massor av badrum! Och mitt rum är helt fantastiskt! Jag måste fråga om jag får lägga ut bilder! Jag bara ÄLSKAR mitt rum! Plus att jag har ett eget badrum bredvid. Rummet har stor helspegel, stor säng, sminkbord, stor garderob och ett stort fönster och TV! Snacka om lyx och lyxigt hus!
 
Jag bara älskar sängen. Igår satt jag och tittade jag på lite bilder på datorn och lyssnade på musik på TV:n, en superbra kanal med de bästa låtarna :) Så mysigt...
 
Här nere i källaren har barnen pingisbord, basketkorgar, TV, massa tv-spel och wii mm. De har det väldigt lyxigt!
 
Igår åkte föräldrarna, deras förra Au pair och de två äldsta barnen till en brasiliansk restaurang i Chicago. Chicago var så häftigt! The view var så fin! Längtar tills jag ska dit och shoppa :) Imorgon är jag ledig, får se vad jag hittar på :)
 
 
 
Present från familjen och teckningar från barnen (i mitt fönster) :)
 
 

Bra dag!

"If you take my jacket, then I'll take yours"
Linus och jag bytte jacka, haha efter en mysig lunch på Spicy house!
Linus och jag tog en långpromenad med katterna ;) Linus hade lite trubbel! Men katterna gick i alla fall, haha
 

Imorgon åker jag!!!

Imorgon är det dags, dagen jag väntat på sååå himla länge på! :D Men jag kan knappt fatta det. Tänk att jag kommer till New York imorgon och stannar minst ett år i Glenview om allt går som det ska! Ett ÅR, oj oj oj... det är länge, men det ska bli så kul! Tänk att äntligen få träffa barnen!  
 
Hittils har jag trott att hemlängtan inte kommer att vara ett sådant stort problem, eftersom jag kommer att prata med familjen och så på Skype, men nu har jag insett att det nog kommer att bli den största utmaningen! Gud vad jag kommer sakna alla! Och framförallt mamma och Linus! Mamma och jag som nästan alltid är tillsammans och som delar precis allt... Men det ska nog gå bra! :) Med mycket prat på Skype och ett besök av dom så blir nog allt perfekt. Jag ser fram emot det här supermycket! Vilket äventyr det kommer bli och vad jag kommer lära mig saker och vad modig jag kanske kommer bli (hoppas i alla fall) :) Men att göra det här är väl i och för sig ganska modigt haha ;)
 
Imorgon går flyget 8.00 från Arlanda så jag kommer behöva gå upp vid 3 och åka dit vid 4 (så vi kommer dit två timmar tidigare). Pappa och eventuellt Hanna ska med. Sedan tar flygresan ca. 10 timmar, så nu har jag laddat upp med en fototidning, en bok och ett anteckningsblock och musik i hörlurarna ;) Hoppas maten är god haha...
 
Här är bilder på presenterna jag fick från att vi firade min för tidiga 20-års-dag :) Tack så himla otroligt mycket för alla dessa fantastiska saker!
 
Den underbart söta nallen och pengarna fick jag av familjen <3 De ska jag förstås ta med mig! Sedan fick jag ett genomskinligt paraply (som jag önskat mig), en bok om USA, en supersöt väckarklocka och en bläckpenna av min allra bästa Mimmi, det ska jag också ta med <3

Check!

Äntligen kan jag stryka flera saker från "Att göra-listan". Till exempel projektet och inslagningen av presenterna till Värdfamiljen. Känns så underbart skönt att ha det gjort! :) Nu är det bara laddning av kamera och mobil, duschning och den sista packningen som gäller. Hoppas jag får med mig allt! Presenterna tar mest plats hehe-hela halva resväskan :) Ska bli skönt att bli av med det sen och få lite plats över till shoppingen där borta ;)
 
 
 

Bara en vecka kvar!

Om exakt en vecka nu, sitter jag förmodligen på flygplanet och är på väg mot mitt livs största äventyr! Häftigt! Men paniken börja komma; jag har fortfarande massor av saker kvar att göra! Som att köpa tex. vantar, en svensk bok och ett par byxor, läsa om barn, PACKA, träffa folk och göra färdigt Au Pair Projektet! 
 
Idag ska jag gå till Lernia och träffa Mimmi :) Jobbigt bara att jag inte mår så bra- har fortfarande ont i halsen, är yr i huvudet och har lite feber (igår var jag ganska frisk!). Jag ska också försöka skriva mer på projektet (har bara lite kvar som tur är) och packa lite.
 

Käre gode GIF

Igår kväll klockan 17.00 var mamma och jag på Strömvallen i kylan. Det var hur kallt som helst, men vad gör man inte för att få se GIF en sista gång innan USA? :) (Vi brukar ju gå på alla så det vore konstigt om vi inte gick denna gång). GIF gjorde en strålande match mot Assyriska och vann med hela 5-1! Plus att matchen gällde något-Svenska cupen :D Lycka till nu GIF! Jag håller tummarna för er och följer er på webben <3

9:e mars 2013

Igår var mamma och jag till Valbo och shoppade. Det var jätteroligt och jag hittade massor av bra grejor :) Ett litet balsam, en duschtvål och en
tandkräm (till USA), två långärmade tröjor- en stickad beige från Gina och en vit mönstrad, från Cubus för 149 :) Sen så köpte jag även en högklackad sko som man ska ha ringar i, den är såå cool (från Albrekts guld-79kr bara). Jag färgade även håret igår, med samma färg som förra gången: Garnier red dark brown :) Blev ganska mörkt, men det brukar ljusna.
 
I kväll ska jag titta på Melodifestivalen- hejar på State of drama och någon mer :) Hoppas jag blir frisk snart, för på måndag och tisdag är det de sista gångerna på Lernia och så ska jag träffa kära Mimmi någon av dessa dagar också :) 
 
Shoppingen:
 
Jag har även på mig mina fina örhängen som jag fick av mammma i present :) Jag tycker verkligen om kors nu för tiden! Också fick jag presenter av Hanna idag- en parfym som luktar jättegott, ett supersnyggt naggellack och läppglans! I love it :)

Låtsasfödelsedag :)

I går kom de flesta i släkten och firade min 20-års-dag :) Egentligen fyller jag ju den 9:e april, men eftersom jag kommer vara i USA då så firade vi mig lite tidigare. Det var en jättemysig dag och jag fick hela 3000 kr! Wow, det mesta jag någonsin fått. Så nu har jag lite fickpengar till USA vilket är superbra! ;) Också avslutades dagen med att familjen spelade ett toppenroligt spel - Pyramidens portar, och tittade på Familjen Holstein-Gottorp och Kontoret på Tv:n, såå himla roliga! :)
 

Tre nyligen sedda toppenfilmer!

Beautiful creatures (såg på bio med mamma i Stockholm)
 
Playdate - lite mystisk spännande jättebra thriller
 
Morning glory - underhållande bra :)

Några bilder

Från Gallerian i Bromma
 
Muggarna till föräldrarna i USA