Hemma igen!

Nu har jag kommit hem från en underbar resa! Jag har sett så otroligt fina platser och förstås som vanligt tagit massor med kort! Det blir svårt att välja ut några, men det ska nog gå ;) Men det blir imorgon! Nu är jag trött och ska sova :) 
 
En av de fantastiska solnedgångarna och vyerna

Blickarna framåt

Idag gick jag min sista dag på Rapatac. Eller ja, sista och sista, det var sista dagen i Rapatacs lokaler i alla fall, för imorgon åker vi till Högbo för att spendera några timmar där och på fredag åker vi till Rullsand. Det ska bli riktigt roligt! Att avsluta med några utedagar...
 
Men tänk att jag har gått där i tre månader nu! Det är helt otroligt. Tiden har gått så himla fort och jag har hunnit med så mycket. Det känns väldigt tråkigt att sluta dock men jag är så glad och stolt över allt jag har gjort där och för att jag har hittat så många nya fina vänner där <3 Det kommer säkert kännas väldigt konstigt när jag helt plötsligt inte kommer behöva gå dit något mer, men det ska bli skönt att vara ledig också. Första ledigheten sedan hemkomsten från USA.
 
Planerna för hösten är klara dessutom! :) En yrkesutbildning på Komvux är det som gäller. Hotell är själva ämnet och praktik ingår, så nu känner jag mig ganska taggad faktiskt. 
 
Men nu som sagt, väntar sommarlov för min del, och redan på fredag åker jag och familjen till Öland!!! :D En av sakerna på min bucketlist! Ååh vad jag längtar... Jag har även köpt film till min polaroidkamera, så nu är den redo att användas <3 Hoppas jag hittar något fint att fota där borta.
 
Trots dagens hetta, så gjorde vi lite te på Rapatac idag, haha ;)

Tema blåbär

Färska blåbär är faktiskt riktigt gott tycker jag, och det stora plusset är att det är otroligt nyttigt och bidrar till att håret blir friskare! :) För några dagar sedan åkte mormor och jag till skogen för att plocka svamp (hon som ville det haha), men då hittade jag blåbär och började plocka sådana istället. Sedan resulterade det i några fantastiskt goda och nyttiga mellanmål som ni kan se här nedanför! :)
Till vänster: en smoothie som bestod av en halv fryst banan, lite frysta hallon och blåbär (köpta), lite vaniljyoghurt (ca. 1 dl) och lite färska blåbär.
Längst upp till höger: fil, min favoritmüsli (Axa hallon och blåbär tror jag den heter) och förstås färska blåbär.
Längst ned till höger: vaniljyoghurt, müsli med banan och russin, och tillslut blåbären (går också att ta fil förstås eller något annat gott).

Flera bilder från Gräsö och Öregrund <3

Öregrund
Linus fiskade
 
 
 
 
 
 
 

Det är sådant man vill se...

Förra helgen tillbringade jag och familjen på Gräsö camping. Det var hur bra som helst! Jag älskar att komma ut sådär och bara njuta i det underbara sommarvädret. Vi åkte dit på fredag kväll och stannade till söndagen.
 
Där gjorde vi saker som hör till campinglivet, till exempel gick till stranden och klipporna, solade, badade (inte jag :p), grillade, köpte glass, gick på promenad, spelade kort, tittade lite på tv, diskade haha, åkte över till Öregrund och åt på en supermysig uteserveringsrestaurang, också fotade jag förstås en massa. Speciellt på kvällarna när solen var påväg ned. Det var hur fint som helst och jag är faktiskt riktigt nöjd med bilderna <3
 
 
 
 
 
 
Haha mamma!
 
 

Bilder från Sundsvall

Nu är det nästan rekordlängesen som jag skrev här. Har tänkt miljoner gånger att jag måste skriva på bloggen men det är så mycket annat jag har gjort, så jag har helt enkelt inte haft tid. Men här kommer bilder från Sundsvall i alla fall, som jag var till med mormor för några veckor sedan. 
 
Staden var inte alls som jag föreställt mig. Jag trodde den skulle vara större och att det skulle finnas flera affärer. Men den var ganska stor ändå och det var bra. Vi hade en jättemysig dag och med det bästa vädret! Också hade de tex. affären New Yorker där, så det var toppen! En annan riktigt bra sak var att det fanns otroligt många och mysiga uteserveringar och glasskiosker :) Även en stor park i mitten av centrumet med tusentals bänkar- perfekt. Behöver mera sånt här i Gävle tycker jag! 
 
Innan själva centrumet gick vi igenom några tunnlar, och det roliga var att det spelades musik i dem ;)
 
 
Det var ganska fint också

Sundsvall imorgon!

Äntligen blir det något annorlunda igen! :D Äntligen ska jag få se en ny plats!! Sådant blir jag lycklig av. Hoppas bara det blir så bra som jag hoppas på! Mormor och jag tar tåget på morgonen, så ingen Rapatac för min del. Faktiskt skönt att få ta en dag ledig efter alla dagar jag gått där...
 
Igår förresten, när lillebrorsan kom hem från en vecka i Tönnebro, cyklade han och jag till Boulognern och spelade minigolf och åt glass. Supermysigt!
 
 
 

Senaste veckan

Hej allihopa! Nu var det längesen jag skrev här igen, men det blir så när man har saker att göra och inte orkar lägga in bilder och välja ut några av alla ;)
 
Men nu tänkte jag i alla fall göra en sammanfattning av tiden jag inte skrivit på... På Rapatac har vi varit ute på Rådhustorget från onsdagen till fredagen - väldigt roligt att göra något annat än att bara vara inne i Rapatacs lokaler. Bra väder var det också - oftast :) Där gick vi bland annat runt på stan och intervjuade folk om arbetslösheten i Gävle. Jag fotade också alla dagarna, och filmade när vi intervjuade olika politiker. Det var roligt.
 
Förutom Rapatac, har jag varit på bio. Vi såg The fault in our stars. Den var väldigt berörande och bra. Hade jag varit hemma, hade jag verkligen gråtit! Men nu höll jag tårarna inne haha.Sen har jag varit till Allstar med Mimmi, vilket var superroligt!! Vi dansade verkligen loss, och hade en riktigt mysig förfest hemma hos henne innan!
 
Igår gick mamma och jag ned till stan, för att äta vår favoritsallad på Nian och sedan kolla lite i affärer (så mycket som vi hann), innan pappa kom och hämtade oss och vi åkte till Strömvallen för att se Gif-match i det underbara vädret. Och GIF vann!!! Lycka lycka lycka :D Första gången på 12 matcher...
 
Idag har jag fotat cyklar som jag ska lägga ut på blocket, också ska jag eventuellt cykla någonstans och ta med en bok och musik och bara lägga mig i gräset och njuta. Så härligt med sommarväder!
 
 
 
 Alla hade dessa "Utmana Gävle"-tröjorna ;)
 
 
Rapatac-gänget ;)