Today

Åååh, jag måste bara berätta! Idag ringde de från äldreboendet och sa att jag fått jobbet där! :D Alltså wow vad kul :) Jag kommer alltså troligtvis bo på Gotland även i sommar! Otroligt...
 
"Gammalt" självporträtt

Helg ljuva helg

Det var ganska längesedan jag skrev nu, och det beror främst på att jag inte kunnat logga in, vilket jag sedan förstod berodde på att jag bytt mejladress (som jag helt hade glömt bort haha). I alla fall, nu skriver jag...
 
I fredags kväll kom Rasmus och hämtade mig också åkte vi hem till honom och sov där. På lördagen åt vi frukost och gick ut i det fina vädret och medan han gick och fixade med crossen, pratade jag med hans mamma någon timme i vårsolen. Jättetrevligt! :) Sen kom hans kompis Gustav också åkte vi iväg med crossarna och körde resp. fotade. Senare på eftermiddagen gick vi ut på långpromenad med hunden och pappan, och det var riktigt härligt. Det var dessutom väldigt fint i skogen... Vi gick fort och i drygt en timme :)
   På kvällen åt vi hemmagjord pizza i deras supermysiga "salong" och hade det trevligt. Sedan slutade vi kvällen med kortspel och alla var helt slut vid 21.30 haha, så det blev en tidig kväll. På söndagen åkte jag hem till lunch och satt i datasalen till kvällsmaten och sen kom Rasmus och sov över. Vi tittade på filmen "The Cobbler" med Adam Sandler ;) Den var bra! 
 
Rasmus garage/lada, salongen och supersöta hunden Alfons
 
Igår hände inget speciellt förutom att jag var på intervju för ett jobb som personlig assistent, och det gick rätt bra ändå. Det roliga var att hon frågade om belastningsregister och säger själv innan jag ens svarat: "Nej du har väl ingenting? När skulle du ha hunnit med det?". Hahaha. 
 
Imorse sov jag till 9.30- sent för att vara mig! Jag hade inte ställt klockan så jag bara sov hehe, och det var faktiskt skönt ;) Dagen har sedan spenderats i datasalen med massa redigering (med undantag nån timme då jag hjälpte Julia lite i studion). Såå kul att hon är tillbaka! 
   Imorgon ska jag åka för min sista intervju för tillfället, som är i Visby, så tänkte passa på att shoppa lite också, eller åtminstone titta ;) Jag sparar pengar som vanligt haha. Elin och hennes syster ska följa med så det känns bra :)
 
Så mysig skog...

Lycklig och exalterad

Intervjun på äldreboendet igår gick mycket bättre än jag förväntat mig, och det resulterade i att jag faktiskt ska få provjobba där! :D Kändes så otroligt bra att för en gångs skull gå ifrån en arbetsintervju och veta att det skulle bli något av det. Fantastisk känsla. 
 
Idag hade jag dessutom en intervju (på telefon) - med en tjej från produktionen Meter, om ett sommarjobb som assistent för programmet "Hela Sverige bakar", och gissa vad?! Jag fick det!!?!!! Jag är så himla glad för det och kan inte fatta att jag i sommar kommer vara med på inspelningarna till detta supermysiga program och ska få se hur det går till bakom kulisserna, vilket jag verkligen undrat! Nu längtar jag ;D 
 
En bild från i onsdags när jag och Elin blev fotade av Maria (de här bilderna tog Elin dock :)). Ni skulle bara veta hur kalla vi var efter två-tre timmars fotograferande i bara klänning och 4 graders värme ;)

Back to the beach

Hej! Igår var en dag då jag fixade saker från morgon till kväll. Skrev personliga brev, skickade CV.n, ringde folk och tränade mm. Det roliga var att jag nu ska på tre olika intervjuer här på Gotland för sommarjobb :D Förstå vad härligt om jag kunde få spendera en hel sommar här i den fina miljön! 
 
Nu ska jag strax gå och äta mat och efter lunchen ska jag och Elin åka iväg till Holmhällar och bli fotade av Maria i klassen. Det blir nog jättekul. Superfint väder också, så perfekt :) Imorgon blir det en intervju på förmiddagen och på kvällen ska jag fota Alex och Eleonora igen i studion :) 
 
 
Två oredigerade bilder från Holmhällar

Sjung halleluja!

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen igen, vilket känns otroligt bra :) I lördags var jag och Julia i gympasalen i minst två timmar och bl.a. spelade badminton, basket, tennis och fotboll, också rockade vi rockring och hängde i lijaner mm. samtidigt som vi lyssnade på HÖG musik och sjöng med i dem svenska klassikerna haha. Grymt roligt var det, men nu har hon tyvärr åkt hem till Göteborg för att fixa en grej :/
 
Så idag när jag skulle träna, fick jag helt enkelt hitta en ersättare, och idag blev denne person, Alex :) Det var också väldigt kul, och förutom badminton och tennis, styrketränade vi även i gymmet nere i källaren där, som jag totalt glömt bort fanns, hehe. Idag blev det också drygt två timmar så det känns skönt.
 
 
Haha, jag har inte direkt redigerat bilden, utan den är rätt smutsig på vissa ställen :p
 
Nu på kvällen har jag skrivit och skickat iväg massa viktiga mejl och bara förberett lite inför handledningen jag ska ha imorgon. Men nu ska jag nog äntligen ta det lugnt och kanske se en film :) Det blir mysigt. Sen ska jag nog prata med pojkvännen, som för övrigt kommer hit till helgen <3 Åh vad jag längtar!

Pictures

Utan att avslöja för mycket av min idé till slututställningen så tänkte jag visa dessa bilder. Här ser ni alltså en del av vad jag har sysslat med i studion de senaste gångerna jag varit där. Riktigt kul var det! Synd bara att jag inte kan visa de roligaste/bästa nu! Men när de sitter på utställningen (om det blir dessa bilder), så lägger jag upp dem här ;)
 
Eleonora och Alexander :)

Angel of the morning

Godmorgon! Imorse läste ett av alla supergulliga sms från pojkvännen och man blir så glad direkt <3 
 
Nu har jag precis ätit frukost och står nere i tvättstugan och väntar på att tvättmaskinen ska bli färdig så att jag kan sätta på en ny maskin och sedan gå iväg till datasalen  och skriva ut lite bilder och ha kul ;) Lite senare ska jag och Julia spela badminton i gympasalen och sen ska vi köpa godis till ikväll, hehe. Hoppas alla får en bra helg!
 
Idag fotade jag den dagliga frukostbuffén för första gången. Passade på när det inte var många där ;) Keso finns förstås också (det viktigaste för mig typ, haha), men den kom inte med i bild

Life is life

Det här är en lista med många av mina stora och småa mål här i livet. Jag skrev den förra sommaren, så några av punkterna är inte aktuella längre, och vissa saker har ju faktiskt redan uppfyllts <33 
 
 
Designa kläder och gå på konsert behöver jag faktiskt inte ;)

18 mars 2015

Denna dag har jag nästan bara varit. Jag har städat på rummet, redigerat bilder på norrskenet, gått på promenad med Julia, njutit av värmen, tittat på Familjen annorlunda, och fotat Alexander från klassen i studion. En bra dag har det varit :)
 

Stjärnklart

Jag hade aldrig sett ett norrsken förut, men det har varit en av mina drömmar i flera år nu, och igår, äntligen, fick jag se ett!
 
Julia och jag gick vid 21-tiden mot ängen bakom skolan i hopp om att se något, men vi var såklart inställda på att vi inte skulle se något, för hur ofta händer det att man har sån tur? Men DÅ, helt plötsligt såg vi ett ljus där framme på himlen, och vi blev bara helt till oss, och skrek av glädje innan vi automatiskt började springa fram till ängen för att se närmare! Hahaha :D Sen fotade vi i ungefär två timmar (vilket var superkul!), innan vi tillslut gick tillbaka till skolan och in i datasalen för att ivrigt titta igenom bilderna. När jag sedan gick och la mig var klockan redan midnatt och jag var helt slut. Men lycklig. Det var magiskt...
 
 

Lyckat

Jaa, vad ska jag skriva? Fem dagar sedan sist, och jag har hunnit med väldigt mycket. I onsdags kväll åkte jag som sagt till Rasmus, och bland annat, tog det lugnt (var väldigt trött, så behövligt!), städade, gick på promenad, hade mysiga filmkvällar och bara njöt. På fredagen kom dessutom hans lillasyster och hälsade på och åt tacos med oss. Det var jättetrevligt och hon är ju bara så söt :)
 
På lördagen kom Rasmus med idén om att åka och hälsa på hos familjen hemma i Gävle, så det gjorde vi, och det blev en glad överraskning för dem. Speciellt för mamma, eftersom vi köpt med presenter och grattade henne i förskott :) Den kvällen grillade vi för första gången på året (och gud vad gott det var!), tittade på Brynäs-match, Melodifestivalen och spelade kort tills alla var så trötta att vi bara flummade runt och skrattade.
   Söndagen började med att jag, mamma, pappa, Linus och Rasmus åkte till Ikea och åt brunch och köpte doftljus. Sen hälsade vi på hos morbror Micke och kusinerna och efter det fikade vi lite hemma, innan jag och Rasmus åkte tillbaka till Kungsängen igen, för att äta en av dem godaste pastarätterna på en sportbar, innan det var dags för mig att ta pendeln till båten i Nynäshamn. Sen kom jag hem vid 00.30 inatt, så jag var (och är!) ganska supertrött, hehe. Men det var jättelyckade dagar och jag är så glad att jag kunde åka dit. 
 
En av dagarna i Stockholm, hittade jag denna underbara utsikt! Måste gå tillbaka dit :) (Tyvärr hade jag inte kameran med...)

Ett år sedan...

Haha, så coolt och roligt att gå tillbaka i arkivet och se vad man gjorde för exakt ett år sedan! Jag såg nyss att jag faktiskt också vid denna tidpunkt, hade tvättat massa. Haha. Men hela tre maskiner var det då, och jag antar att det mesta var Alex tvätt hehe ;)
 
Jag var också väldigt förväntansfull över att få träffa Mimmi som skulle komma till mig om bara fyra dagar (:D), och att jag om, ca. två veckor senare, skulle få åka hem till Sverige igen efter ett helt år i ett annat land, och få träffa alla fina! Också skulle jag för första gången få se hur huset vi köpt strax innan jag åkte såg ut nu efter att mamma och pappa renoverat det :) Det var såå spännande och jag var så glad, men samtidigt så rädd och orolig för vad jag skulle hitta på sen när den vanliga vardagen satte igång igen och jag inte längre hade mitt dagliga au pair jobb. Men som tur är blev det bra, och att jag nu är där jag är, känns bara helt otroligt fantastiskt. Bor på Gotland, studerar mitt drömämne, har fantastiska vänner och familj och en underbar pojkvän <3
 
Delade denna frukost med Nathalie den dagen dessutom :) Snacka om lyxfrukost!

Tänk att man alltid måste ha en rubrik

Igår på dagen hade jag ett av de roligaste samtalen med bland annat Julia. Hur härligt som helst när man bara inte kan sluta skratta (det händer visserligen ganska ofta, men i vissa situationer kanske man inte borde, haha) xD Underbar dag i alla fall och det var nog den varmaste och finaste dagen hittills i år... Så soligt och skönt :) Vi kunde inte motstå att köpa en varsin glass som vi sedan satt och åt på en liten mur i en park här i Hemse.
 
Idag däremot har jag gjort helt andra saker: jag har jag fotat och gjort färdigt uppgiften "Det rumsliga", träffat Julias supersöta kattunge, tvättat två maskiner tvätt, gått på långpromenad (med huvudvärk- usch), duschat, ätit fil och müsli och bokat båt! Bokat båt har jag gjort för att jag imorgon kväll åker till Rasmus och Stockholm igen! :D Längtaaar... Det är nämligen så att torsdagen och fredagen här på skolan är till för att göra och gå igenom arbetsprover till skolorna man söker till hösten, men eftersom jag inte ska söka in någonstans så behöver jag inte vara där. Därför passar jag istället på att få en långhelg med min kära <3 Men först imorgon väntar redovisning, som inte är lika kul, hehe...
 

En dag som bara flutit på

Imorse vaknade jag att det blåste så mycket utanför rummet, och när jag väl klev upp nån timme senare och drog upp rullgardinen, förväntade jag mig att det grått, regnigt och trist väder (precis som igår) men jag hade lyckligtvis fel! För det var sol och hur fint som helst där ute :D Ååh vad glad jag blev direkt. Då bestämde sig jag och Julia för att gå ut och fota till vår senaste uppgift: "Det rumsliga", så vid tio var vi iväg...
 
Så idag har vi gått otroligt mycket, och fotat nästan lika mycket. Också har vi tagit pratpauser, skämts för att vi inte lyckats låsa upp vissa av bodarna vi fått tillstånd att fota i (hahaha!), nästan gjort inbrott (:O) och bara njutit av solen och värmen. Har varit riktigt roligt och härligt. Vi fotade totalt fyra ödehus/bodar och resultaten blev ganska bra :)
 
Efter kvällsmaten gick vi till datasalen och kollade igenom och redigerade våra bilder lite och plötsligt var klockan 19.30. Det kändes verkligen inte som att den var så mycket, men då gick vi i alla fall in till våra rum, och nu sitter jag här i sängen och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Men jag tror att jag ska titta på någon film :)
   Igår såg jag en som jag viljat se ända sedan trailern kom ut någon gång förra året: "Love, Rosie", och den var verkligen så fin och bra som jag föreställt mig. Så mer än godkänd <3 
 
Imorgon efter skolan, väntas föreläsning av en intressant fotograf i Visby. Spännande!
 
Bild från november förra året. Bilder från idag kommer någon annan dag ;)

White background

Egentligen hade jag planerat att fota Julia igår, men tyvärr mådde hon inte bra och var lite för trött för att vara med, så då fick jag lösa det med att ta lite testbilder på mig själv istället. Det var jätteroligt, och äntligen, äntligen har vi fått en ny vit fond hit till skolan igen! <3 Som jag väntat och längtat...
 

Middag

Det blev en toppenmiddag med tjejerna igår. Mycket prat och skratt som vanligt. Det är ett sååå bra ställe det där, så dit måste jag gå flera gånger!! Får ta dit Rasmus nån gång :) Underbart mysigt, trevlig personal och god mat. Vi alla tog precis samma att äta och dricka; halloncider och fish n' chips :D Faktiskt första riktiga gången jag åt det. Grymt gott var det, men sen var jag proppmätt heeela kvällen!
 
Mobilbilder förstås

Jag är tillbaka

Känns så härligt att vara tillbaka här på ön när man har vänner som betyder så otroligt mycket <3 Jag är så himla glad och tacksam för alla dem fina jag har - både här på Gotland, hemma på fastlandet och alla de andra här i Europa och USA! Wonderful.
 
Hela dagen igår var det skinande sol och några plusgrader, så det var riktigt mysigt. Det enda jobbiga var att pendeln var försenad, så jag satt och var jättestressad och orolig för att inte hinna med båten. Men som tur var, var jag framme i Nynäshamn en halvtimme innan båten gick, så jag hann! Utan att behöva springa. Puh. Sen kom Elin och hämtade mig när jag var framme i Visby, och det var såå kul att träffa henne igen!
 
Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 17.30, för då ska jag, Elin och Julia bort och äta och dricka lite på ett ställe här borta i Hemse :) Super!
 
 
Run the world (Girls)

När man kan slappna av

Nu är det äntligen gjort! Jag har varit på anställningsintervju i Uppsala :) Som tur var fick jag låna bästa Rasmus bil, tror inte jag hade kunnat ta mig dit annars... Jag åkte vid 9.00 och var där strax innan 10.00. Haha, en hel timme innan det var dags, men bra att vara i tid ;) Jag lyssnade förstås på hög musik och sjöng/skrek med i varje låt för att ladda lite. En rolig bilresa var det, och helt plötsligt var jag framme.
   Själva intervjun gick ganska bra, trots att jag var riktigt nervös innan! Men det brukar vara så att när man väl träffar personen som ska intervjua en, så lugnar man ned sig lite, och så var det den här gången :)
 
Jag var hemma igen redan 12.30 och fram till nu har jag både varit på promenad, duschat och tittat på ett avsnitt av något tv-program. Nu ska jag titta på Familjen annorlunda och bara ta det lugnt ett tag. Såå skönt. Känns lite overkligt och tråkigt att jag åker imorgon förresten. Men så är det bara...
 
Mobilbild från där jag satt och väntade innan intervjun. Fint hotell var det!

En tisdag i Stockholm

Imorse bestämde jag mig för att gå upp vid 7.30, för att hinna med lite saker jag behövde och ville göra. Så jag började med frukost och att duscha, sedan diskade jag från igår, lyssnade på musik, letade tvättid, tvättade och tillslut det jag gjort annars hela dagen: tittat på programmet "Gift vid första ögonkastet" från svtplay. Alla dessa åtta avsnitt har jag tittat igenom både igår och idag och nu har jag äntligen sett slutet. Så intressant och bra serie. Ett slags kärleksexpirement. 
   Tanken var också att jag skulle ta en promenad men det har regnat hela dagen, så jag har inte haft lust med det...
 
Nu ska jag i alla fall vika tvätten medan jag lyssnar på musik, och sen ska jag börja med kvällsmaten som idag blir hemmagjord potatisgratäng och kyckling- eller quornfiléer (har inte bestämt mig än hehe). Också ska jag mysa med Rasmus :) Är så glad att jag är hos honom <3
 
Anledningen till att jag inte har åkt tillbaka till Gotland och skolan än, är för att jag imorgon ska på anställningsintervju i Uppsala! :D Som skolfotograf, så det ser jag fram emot. Även fast jag är otroligt nervös. Men på torsdag morgon lämnar jag fastlandet igen och åker tillbaka till mitt kära rum, skolan och mina underbara vänner!
 
Här utanför byggs det för fullt, men vad fint det blir!

Underbart

Den här helgen har varit såå bra. I fredags efter att jag tagit mig till Kungsängen, kom Rasmus och hämtade mig. Då åkte vi till Ikea och köpte massa saker till lägenheten, och sedan spenderade vi eftermiddagen med att montera ihop, packa upp och ställa allt i ordning. Det blev riktigt fint!! 
   Efter en film på tv:n, åkte vi sedan till en mysig restaurang och Rasmus bjöd på en lyxmiddag med både förrätt och varmrätt. Supergott :) 
 
Igår började vi dagen med att än en gång åka till Ikea (Rasmus favoritställe haha. Not ;)). Den här gången för att äta brunch med en av hans kompisar. Det var väldigt trevligt och gott, och jag fick mitt för bara 20 kr! Hon i kassan tyckte jag hade för lite mat för att behöva betala 59kr ;) Var nog för att jag inte hade nåt kött. Men gud vad snällt det var :) Sen handlade vi, åt jättegod tacos till kvällsmat och myste framför tv:n. 
 
Idag har vi storstädat och lyssnat på musik, och just nu står Rasmus och stekar pannkakor medan jag sitter här och skriver :) Hehe, så gulligt av honom. Vi får se vad vi hittar på sen, men det blir nog en lugn dag här hemma bara. 
 
Nytt vetrinskåp, och bilden jag gav till Rasmus, står i en ram ovanpå :)
Gulligt
Ny, fin blomma
 
Ny taklampa och överkast
Gardin som man kan dra för som en dörr :)