Shoppingställen & träffat polis

Ja, igår kväll fick jag reda på att det var min lediga helg nu, så då var det bara att bestämma planer för morgondagen (idag). Så idag på morgonen, åkte jag först och köpte en Power Protein (macka) på Einstein’s bros bagels och åt den i bilen för att sedan åka vidare en halvtimme bort till Julia och hämta henne. Sedan åkte vi ytterligare en halvtimme bort för att komma till en stor shoppinggalleria- Gurnee. Där tittade vi i några affärer innan hon tyvärr var tvungen att åka och jobba, men det var jätteroligt! Hittade en stor pysselaffär som jag egentligen hade kunnat stanna i, i flera timmar. Archiver’s hette den :)

Efter att jag skjutsat hem henne, mötte jag tjejen från Turkiet på ett annat shoppingställe som hette Deer Park center (har inte varit där förr heller, men så roligt att upptäcka nya ställen!).  Där tittade vi lite i några affärer innan vi gick på bio, på Fast and Furious 6. Ganska bra faktiskt, men inte min typ av film. Roligt var i alla fall när nästan alla klappade händerna för att det hände en rätt bra, komisk sak, haha. Det var typiskt amerikanskt… När filmen var slut, stannade vi på ett ställe som hette Noodles Company och tog någon pasta som hette Whole grain någonting- faktiskt den godaste pastan jag ätit här!

När jag sedan skulle åka hem, klockan nio denna kväll, såg jag efter att jag kört ut på stora vägen att lyset i bilen inte var på. Inte ute heller. Därför körde jag runt stället och kom tillbaka till parkeringen. Där såg jag en polis, så jag skyndade mig att köra in och parkera för att sedan sätta på lyset som jag äntligen hittade, och när jag tittade upp, stod polisen där framför bilen och gjorde tummen upp till mig, haha! Sen tittade han på lyset igen och började gå mot min dörr, så jag öppnade den också sa han att det inte var riktigt på än, också skruvade han upp lyset ett steg. Måste också tillägga att han hade ficklampa haha, precis som i amerikanska filmer ;) Det var i alla fall kul och han var faktiskt jättetrevlig- och ung! Ganska söt också haha. Så nu har man pratat med en polis- kul! Hoppas bara det inte blir flera gånger…

Imorgon: Chicago med Buse och två andra tjejer som nyss kommit hit från Turkiet resp. Tyskland. Får se vad vi hittar på, men troligen en sväng till Chinatown :) Ha det så bra alla!

Tyckte denna bild passade bra nu, för totalt idag, har jag kört över två timmar! Men jag gillar det, för jag lyssnar och sjunger med till härlig musik! ;)

Solnedgång på stranden

Två dagar sedan efter jobbet klockan åtta, tog jag stativet, kameran och faktiskt vinterjackan och åkte iväg till Glencoe beach. På stranden var det fint, men det var stora vågor och det blåste rätt mycket, ca. 15 grader tror jag. Väl där, såg jag att det var fullmåne, så det blev några bilder åt det hållet också, är ganska nöjd med de bilderna. Tyvärr så var inte mitt stativ tillräckligt tungt så det är därför som bilderna inte är helt skarpa- det rörde sig helt enkelt av vinden. Också använde jag lång slutartid, så det var inte meningen att vattnet skulle vara som fryst :)
 
 
Där bortanför den där svarta "bryggan" stod jag förra gången jag var här och fotade och det var bara tur att jag inte gick dit igen den här kvällen, för då hade jag nog inte kunnat ta mig tillbaka! För det var tydligen tidvatten!!! Drömde mardröm om det natten därpå, och det hade ju faktiskt kunnat gå väldigt illa!
 

Glencoe beach

Oj vad många stränder jag har besökt nu! Men jag älskar det :D Jag bara längtar tills sommaren då det blir fina solnedgångar, då ska jag fota! Idag var faktiskt himlen jättefin, men jag kunde inte ta bilen för vi måste typ registrera bilen eller något. Så tyvärr... Men snart :) Glencoe beach var i alla fall jättefin! Lake Michigan är den finaste sjö jag någonsin sett, den är beautiful <3
 
Nu sitter jag och titta på Dance with the stars (USA:s Let's dance). Det är en superfin lokal och dansarna är väldigt bra. Det är final ;) Hoppas alla papper blir fixade imorgon så jag kan åka någonstans igen. Annars blir det nog en promenad (om det är sol. Ska i alla fall bli ganska varmt) och TV-tittande. Efter detta program ska jag titta på Morgan och Ola-Conny, verkligen ett av dem bästa programmen som finns! Haha...
 
 

Mysig kväll...

Eftersom jag slutar 18.00 på månddagar så har jag ju lite tid till att åka ut och göra något, och idag blev det så. Det var hela 32 grader på kvällen (89 F) och kvavt, men sol, så jag kände att jag inte ville sitta inne hela kvällen. Därför åkte jag en halvtimme bort (på motorväg) till en kompis och hämtade henne för att sedan köpa en yoghurt som vi sedan åt utanför i det härliga vädret. Sedan fortsatte vi till stranden vid henne, och gud vad fin den var med klippor och allt. Skulle ha haft min systemkamera och stativet med. Men jag tog bilder med mobilen och de blev ganska okej (ursäkta dem haha) :)
 
Nyss vibrerade det i telefonen också stod det: Flash flood warning mm. också hör jag lite åska nu. Hmm, hoppas det inte är nåt allvarligt :)
 

Arkitektur och Navy Pier

Igår var dagen toppen! UNDERBART väder- 30 grader (om inte mer), strålande sol hela dagen (hade kortärmad tröja, korta shorts och sandaler- är ganska röd nu hehe, för hade ingen solkräm ;)). I alla fall, först åt vi en nyttig pannini på Panera bread och sedan fortsatte vi vandrandes till Navy Pier för att sedan ta en arkitekt-båttur genom Chicago och alla byggnader (som vi i och för sig redan hade sett). Det var absolut perfekt väder för detta och det var intressant med all fakta :) Buse och jag njöt!
 
Efter denna härliga båttur köpte vi en glass på Navy Pier och gick till stranden som ligger där bredvid och åt. Och ååh vad skön sanden var! Jag gick barfota! Kunde inte låta bli :) Den bästa sanden jag någonsin varit med om. Så där gick vi ett tag och satte oss och solade lite mera innan vi vid klockan 6 gick iväg mot tågstationen och stannade för att äta på Corner Bakery :) Fortfarande jättevarmt när vi kom ut efter det :) Sedan tog jag tåget hem 8.35...
 
 
Den här runda byggnaden precis över här är ett garage. Det är två likadana byggnader bredvid varandra och de är väldigt coola :)
Gick också förbi denna mysiga plats :) Lite Öregrund-känsla fast med finare vatten hehe <3
 

Bästa sommarlåtarna!

Cruise
Everybody talks
Daylight
Glad you came
Heart attack
Mermaid
In my head
Gone gone

Så himlaa superbra! <3
 

Love this weather <3

Igår fortsatte dagen med att jag gick ut och satte mig på trappan till huset och solade och lyssnade på musik. Det var helt underbart. Solen lyste, jag var barfota, hörde en gräsklippare och fåglar som kvittrade. Efter det tog jag en liten upptäckningsfärd-promenad för att få lite koll på omgivningen (Vi brukar alltid åka bil åt ett håll, men nu gick jag åt andra).
 
Idag var också vädret fantastiskt! 30 grader :) Jag hade kjol och linne också köpte jag flip-flops idag (väldigt populärt här!) för ca. 10 dollar. Var så mysigt och skönt att vara ute! Ena pojken hade vattenkrig med grannen också sprutade han vatten på mig hehe, vilket jag inte ville att han skulle göra, men det var faktiskt väldigt skönt och svalkande och det torkade fort som tur var ;) Åt även en jättegod frozen yoghurt från med en tjej som heter Julia. Nu har jag precis duschat efter ett 45-minuters långt träningspass. Klockan är 22.45 och jag är trött och faktiskt lite hungrig. Får äta mina nyinköpta flingor imorgon- gott :)
 

Perfect weather!

Underbart väder idag! Strålande varm sol- 78 F :) Inte för varmt, inte för kallt- perfekt. Man blir så glad när man kommer ut på morgonen och känner detta. Det känns precis som utomlands, och faktum är ju att jag faktiskt är det hehe. Igår tittade jag på Sunes sommar och den är ju bara så himla bra! Perfekt att titta på när man vill känna sommaren och skratta lite ;)
 
Inga planer för dagen, men går nog ut en stund snart! Kan tyvärr inte ta bilen till stranden eller något och det är faktiskt för långt för att gå. Frozen yoghurt på Menchie's skulle vara toppen idag! Måste fråga Louise ;) Ha det så bra alla, och hoppas vädret är bra där hemma! Måste bara tipsa om en annan fantastiskt bra film bara: Safe haven. Titta på den!
 
 
Superfina blommor från Chicago

Räddade liten pojke

Ja, jag tror att jag gjorde det faktiskt. Man vet ju i och för sig inte hur det hade gått om jag inte kom, men i alla fall...
 
Idag var det 25-27 grader (över 84 F) på dagen, vilket innebar riktigt varmt men skönt! Jag kunde inte låna bilen och jag hade egentligen inte lust att göra någonting, men så bestämde jag mig för att ta en promenad. Det var ju ändå sommar-väder! Så då gick jag min vanliga lilla sträcka, förutom att jag fortsatte ända bort till farmen idag (vanligtvis brukar jag vända innan men idag tänkte jag gå dit och se om jag kunde se något gulligt djur. Ville se kaninerna som jag hört att de har). Så jag gick förbi och såg massa familjer och barn som hade picknick och som gick runt och tittade på alla djur och så. Men så bestämde jag mig för att vända, och tur var det! För då såg jag en mamma med ett barn i en barnvagn som skyndade sig över vägen (väldigt mycket bilar kom körandes! Brukar alltid vara mycket bilar där). Men så såg jag en typ ett-årig kille springa efter mamman och vagnen (mot vägen! Och cirka 12 meter efter). Och jag såg en massa bilar som närmade sig på sidorna (bilar körde även förbi hela tiden). Så jag skyndade mig fram till killen och stoppade honom från att springa ut på vägen. (jag förstod att det inte var hans mamma där framför för hon tittade inte bakåt en enda gång utan hon bara skyndade sig som om hon hade väldigt bråttom).
 
Sen i alla fall tog jag hans hand och frågade var hans mamma eller pappa eller någon annan i hans familj var. Han förstod nog inte men han sa hela tiden "Cows", så då gick vi till korna och letade. Han var så söt! Men jag hittade ingen som letade efter honom. Men så tillslut så hittade vi hans mormor. Hon sa tack flera flera gånger och berättade att hon just hade spänt fast det andra barnet i vagnen när han bara hade försvunnit. Och när jag berättade att han hade sprungit ut till vägen blev hon förstås jätteorolig och började typ svära eller något på hennes språk (typ ryska, polska eller något sådant). 
 
Men så alltså ååååh vilken tur att jag kom just då! Alltså tänk om jag inte gjort det! Jag tror faktiskt att han hade blivit överkörd då! Så himla hemskt att tänka att det faktiskt kunde ha hänt. Man såg på honom att han inte tänkt stanna. Och ingen annan förälder eller någon såg honom, så det var bara sådan otroligt otroligt tur att jag kom just då och att jag bestämde mig för att ta den där promenaden just då!
 
 
Såhär fint var det ute :)

Jonh Hancock

Ja, igår var vi ju upp i John Hancock-tornet och det var hur fint som helst! Vi åkte högst upp- 147:e våningen ;) Det var så mycket vatten och jag bara älskar det :) Det blev ca. 150 foton, men jag visar bara några (förstås hehe). Det var en superbra dag!
 
 Utsikt över Navy Pier och stranden vi var till för några veckor sedan.
Willis tower där borta till höger
Ute på "udden" eller vad man nu ska alla det, där borta till vänster är Shedd aquarium
 
 
 
Oak street beach! Så otroligt fint. Vi gick dit efter :)
 
 
Synd att bakgrunden blev så ljus!
 
Buse och jag står i en hiss utanför och tvättar fönstrerna på Hancock ;)

Valley Lo

En jättefin plats som jag hoppas kommer bli rolig att vara på i sommar
 
 
 
 
 
De här badrummen var såå fräscha! Det var jättebra musik (spa-musik) och det luktade hur gott som helst! Cocos blandat med jordgubbar ungefär.
 
Jag trodde de där bollarna var vit choklad, men det var smör haha
 
 

Lååååång dag

Igår gick jag upp 6.30 när klockan ringde. Sen gjorde jag mig i ordning och jobbade i två timmar. Efter det gick jag ner och bytte om till klänning för värdmamman sa att jag fick följa med på 8-åringens First Communion (som konfirmation ungefär). Så klockan 10 åkte vi till kyrkan (och gud vad fin den var inuti! Blåa spotlights i taket och jättefin stil på pelarna och allt. Vitt och guld). Sen varade denna grej i ca. En timme. Var sååå långtråkigt och ena värdbarnet som satt vid mig hela tiden var ganska jobbig hehe. Ville inte sitta stil och pratade och frågade hela tiden hur många minuter det var kvar. Inte direkt ledigt gör mig... Men musiken och så var jättefin. En vuxen tjej sjöng då och de spelade fina instrument, tex. någon slags gitarr.

Efter detta åkte vi alla till Valley Lo för att äta. Hur fint och mysigt som helst där! Och det är ju där jag och de två yngsta barnen kommer tillbringa ganska många dagar i sommar :)

När vi kom hem fick jag ledigt i en halvtimme innan jag började jobba igen. Sedan kom några av barnens kusiner, ca. 8 stycken. Så det blev ganska galet nere i källaren när jag passade alla! Sen slutade jag äntligen vid 9.40 och då gick jag och la mig. Skönt!

Nästan alla barnen sov över så imorse vaknade jag av dem vid tio i sju. Då gick jag upp efter en stund, gjorde mig i ordning och tog bilen och köpte frukost och nässpray. Sen åt jag mackan i bilen medan jag lyssnade på en underbart bra låt: Cruise. Också lös solen så heelt perfekt :)

Nu ser jag Chicago från mitt fönster på tåget :) Ska träffa Buse och gå upp i John Hancock-byggnaden. Läskigt... Hehe men kul!

Bilder kommer sen! Ha det så bra alla!

9:e maj 2013

Idag blev det inte att jag åkte till något annat shoppingcenter för jag kunde inte låna bilen idag. Nannyn behövde skjutsa barnen till massa språkklasser och aktiviteter mm. Men istället åkte jag med en annan tjej (Julia) och gjorde pedikyr och åt lunch på Panera bread :) Men jag måste bara säga att pedikyr var ingenting för mig! Plus att jag inte hade så mycket pengar kvar haha, och det kostade 34 dollar (inklusive dricks i alla fall). Anledningen till att det inte var något för mig var för att det killades nästan hela tiden och när det inte killades så gjorde det ont. Jag satt och spände händerna nästan hela tiden haha! Alltså jag hade ingen aning om att jag var så kittlig på mina fötter! Men det som var bra var att fötterna blev lena, trampdynorna (roligt ord haha) blev mjuka också att jag fick massage av massage-stolen :)
 
Dagen med barnen gick ganska bra idag :) Allt flöt på och redan klockan 5.30 idag så hade jag duschat de två yngsta barnen och gjort dem alldeles klara inför deras "bedtime". De brukar gå och lägga sig 7.30, så när de var färdiga, tittade vi på Madagaskar och gick ner i källaren och gjorde ett försök till att göra mors-dags-kort (gick inte superbra, men det blev ett i alla fall av lilltjejen), och efter det var det läggdags.
 
Nu har jag precis läst ett brev från mormor, och ååh vad gulligt det var! Imorgon kommer värdmammans föräldrar hit, sedan några andra också. Den näst äldsta killen har en sak som heter "First communion" på lördag (som konfirmation ungefär) så då kommer det mycket folk. Nu ska jag i alla fall fortsätta titta på Partaj från igår och sedan Hart of Dixie tror jag. Det är så himla bra! Ser det på en hemsida som heter "Stream-tv.me" (titta på det du också mamma, jag ringer imorgon som vanligt :)).
 
 

De två senaste dagarna

Hej allihopa! Igår var jag och en annan tjej (Louise) till en strand som vi inte varit till tidigare. Alltså jag älskar att se och upptäcka nya platser och saker! :) Dit ska jag nog åka någon dag för att ta bilder i solnedgången- perfekt för det skulle jag tro :) På kvällen igår tittade jag på En stark resa med Ola-Conny och Morgan och det är ju bara för kul! Jag brukar inte skratta när jag tittar på TV eller nåt och särskilt inte när jag är själv, men här kan man bara inte låta bli :D
 
Idag var vädret jättebra, varmt- ca. 20 grader. Vid halv tio imorse åkte jag iväg till ett ställe som heter Ulta- där finns det parfymer, smink och hårprodukter och jag köpte ganska många saker faktiskt: en maskara (rocket), en foundation, rouge, puder och ett värmeskydd för håret. Allt detta för bara $31! Det är ca. 210 kr! :D Härligt... Sen åkte jag över till andra sidan gatan för att gå och titta lite i Old Orchard (shoppingstället). Var mysigt men jag hann inte gå så länge för jag var tvungen att komma hem ganska snart. Jag stannade i alla fall på Corner bakery och åt en jättegod macka med mozarella och ruccola (sjäv haha, men det gör ingenting här. Det är inte pinsamt eller så! Så det är superhärligt).
   Nu sitter jag och tittar på En stark resa igen (den här gången är de i Hawaii).
 
Imorgon, om jag får låna bilen (!) så ska jag nog ta och åka till ett annat shoppingcenter som ligger i närheten. Finns faktiskt två, så undra vilket jag ska välja! Annars får jag väl gå ut och gå och titta på program på datorn :)
 
 
 
 
 
 
Jag saknar faktiskt alla där hemma i Sverige då och då, och jag hoppas verkligen att ni har det jättebra! :)

Shedd Aquarium

Igår var vi till akvariumet som planerat och det var en väldigt bra dag, med många fina, häftiga fiskar och underbar utsikt över Lake Michigan. Det fanns hur många fler fiskar som helst, men dessa (bilderna nedanför) var mina favoriter. Vi såg inga delfiner dock, bara vita valar, men de var också söta :) Har ingen så bra bild på dem så visar ingen nu. (Grattis Viktor (kusinen) på 11-års-dagen! Hoppas födelsedagen var jättebra :D Jag gömde inte bort haha).
 
Tog ganska lång tid att komma in dock, och det var ganska kallt, men det gick bra
Det var bara såå tur att jag tog med leggins! Inte så fint, men skönt.
 
Idag har jag varit sjuk dock och inte jobbat. Känner mig fortfarande inte bra men har inte feber i alla fall. Bara huvudvärk, ont i nacken och är förkyld :/ Inte kul, men får hoppas det är bättre imorgon. Ska i alla fall jobba då. Och eventuellt besöka någon strand, bara jag får låna bilen och inte mår dåligt ;)

Strand, frozen yoghurt & bra väder

Idag var jag på min allra första baseboll-match :) Såg 8-åringen spela- jätteduktig, men vilken långtråkig sport. Samitidigt som den är spännande. Haha, till och med en av spelarna på planen ropade till sin mamma och sa: I'm bored!" Sedan i alla fall fortsatte jag med de två yngsta till dans respektive dans och skådespeleri-klasserna och väntade på dem. Efter det kom pappan och hämtade oss och vi hämtade en av de andra från hockeyn och sen åkte vi och köpte mat. Snacka om en dag fullt av aktiviteter! Snart ska jag återvända till jobbet.
 
Nu har jag nyss varit på stranden igen :) Så underbart mysigt. Och innan var jag och köpte frozen yoghurt och jordgubbar som jag sedan åt. Också åkte jag bort till Valley lo- där vi ska spendera mycket tid på i sommar. Det var superfint vatten där också. Kommer troligtvis stortrivas! :) Fick ingen bra bild dock, för man fick inte köra in där om man inte hade kort. Istället parkerade jag en bit bort och smög in bland buskarna och tog kort haha :)
 
Imorgon: Shedd aquarium med Buse ;) Hoppas jag haha...
 
Valley Lo
 
 

Fantastiskt väder men jobbiga dagar

Ja, 30 grader och strålande sol, helst perfekt. Igår var jag och en annan svensk tjej till en strand som bara ligger ca. 15 minuter från mig :) Hade ingen aning men ååh vad fin den var och var mysigt det var att vara på stranden! Nu börjar det kännas mycket mera som USA ;) Vattnet var turkos-blått och klart och sanden var nästan vit- den var precis som en strand borde vara.
 
Jag verkligen älskar min fritid här :) Men när jag jobbar är det lite jobbigt ibland. Ganska ofta faktiskt. Ska inte gå in på detalj men barnen har ovanligt mycket energi och vill inte riktigt göra som man säger de hundra första gångerna man säger till dem tyvärr. Inte roligt... Plus lite andra saker. Men jag mår bra ganska ofta i alla fall hehe :)
 
 
 
 
 
 
 
 Idag har jag varit på Forever 21 och shoppat, igen... Måste sluta snart, men jag har faktiskt typ bara köpt saker jag behövt när jag har åkt :) Idag ett par sommarskor och en väska (och faktiskt ett nagellack också haha- turkost). På eftermiddagen gick jag en liten promenad och städade på rummet (igår tvättade jag mina lakan, så nu luktar de supergott!). Jag lämnade även tillbaka böcker som barnen lånat på biblioteket- känns så himla skönt att jag hittar nu! Och det är så roligt att köra. Automat-bil och BRA musik! :) Imorgon kan jag tyvärr inte låna bilen för då är den upptagen, men jag kan ju alltid gå ut och gå eller någonting. Det ska dock bli kallare igen framöver tyvärr.
 
Testade dessa snygga skor. Bara de fanns i storlek 7 så skulle jag ha köpt dem!
Väskan :) Rea, så bara ca. 105 kr.
Träden är jättefina här
Jag gillar den här utsikten :) Från vår gård till grannarna.
Ny outfit efter dusch, målade tånaglar och nya skor ;)