Imorgon (fredag) åker jag

Nu är min resväska nästan helt färdigpackad och jag är nästan helt mentalt redo för att åka (har lite saker jag måste göra under dagen imorgon bara). Men det känns bra - är lite stressad bara och lite orolig för att jag ska missa tåg, bussar och flyg hit och dit, men det ska nog gå bra.
 
Nu i alla fall för ca. en timme sedan, åt jag chicken tikka masala. Ååh vad gott det var - smakade nästan som i skolan, men med undantaget att det var riktigt starkt. Helt plötsligt satt jag där vid bordet och grät haha. Värdpappan och Alex skrattade och pappan gick och hämtade förpackningen för att se hur starkt det var - och den var bara medium, haha.
 
I alla fall, sen fick jag lön och en liten större resväska som jag kan ha istället för min pyttelilla gröna hihi. Såå snällt av värdpappan att gå upp på vinden och hämta en! Sen sa han också att om vi inte träffas något mer innan resan, så ska jag ha en sån trevlig resa. Gulligt :) Och att jag skulle ta massa bilder som de skulle få se sedan, och självklart ska jag göra det! Det kommer säkert seriöst bli över 2000 bilder totalt!!! (Eftersom jag på en helg vanligtvis tar runt 300, haha. Jag är galen när det gäller det där med att fota, jag vet...).
 
Så imorgon lämnar jag huset vid halv fem på eftermiddagen och landar i Kalifornien runt 22.30 (deras tid). Det kommer inte bli några blogginlägg under resans tid skulle jag tro, så jag får säga hejdå nu och att jag kommer skriva så fort jag kan igen. Så ha det så jättebra allihopa!
 
 Den här bilden har jag som bakgrund på datorn just nu. Älskar den! Den är tagen från Navy Pier i Chicago :)

På tipp topp

Äntligen känner jag mig i form igen, och smalare framför allt! (har känt mig större än vanligt nu ett tag). Har tränat varje dag nu - joggat eller gått 40-45 min varje dag, plus att jag även de två senaste dagarna även har simmat i poolen och gått ut och gått med hunden. Poolen har varit underbar! Jag har bara simmat i det 22-gradiga vattnet och känt den varma solen på mig. 90F* har det varit (och är) - ca. 35-40 grader. Jag älskar det! :) Fast oj vad bränd jag är. Det svider lite grann... och bikiniranden syns tydlig! Ser nästan ut som en polkagris haha :) Hoppas jag blir brun istället!

Nu är det bara två dagar kvar till Kalifornien! Jag ser fram emot det jättemycket förstås :)

Just nu blir det Idol igen, ja, nu efter maten (har precis ätit - såå sent! Över klockan åtta) :) Sen blir det kanske ett avsnitt av Hart of Dixie! Älskar båda!!! Idol är grymt kul nu i början :) Också måste jag bara passa på att rekommendera filmen "Den som söker". Såg den för några dagar sedan och jag gillade den - var lite mystisk och jag älskar sånt!

Ha det så bra!

 

 

Söndag

Igår började dagen med en joggingtur igen i 45 minuter. Sen gjorde jag mig i ordning och åkte till White Plains och träffade Sonia. Vi åt kina-mat och tittade på kläder och saker i två olika shoppingcenter. Efter det, åkte jag hem till huset och lagade mat, åt och gick in på rummet och tittade på film. Eller så smidigt var det inte, först satt jag i tre timmar och försökte hitta tips och göra allt man kan för att datorn ska gå snabbare (som jag gjort typ varje kväll :/). Men alltså jag blir så otroligt arg och frustrerad när det inte funkar. När datorn är sådär seg!!! Fast sen gick det faktiskt otroligt nog att se en film utan avbrott varannan sekund så det var ju hur bra som helst! :) Hoppas det kan fortsätta så, annars vet jag inte vad jag gör alltså...
 
Köpte denna med mitt presentkort på Barnes & noble. Ville ha en rosa, men det fanns inte
 
 
 
En sommarklänning - finns typ inga sånna kvar i affärerna nu tyväär! Och jag ville så gärna köpa några flera klänningar...
 
Köpte tröjan - varm myströja

Coney Island

En godisaffär full med bl.a. sura godisar. Finns typ inte sånna i vanliga affärer här i US, så jag köpte faktiskt lite. Hade saknat det sura väldigt mycket! Allt är ju så sött här, tyvärr. Men så det var gott och annorlunda!
 
En liten del av nöjesfältet. Fanns många karuseller
 
En av alla coola sandhantverk. De var riktigt bra gjorda!
 
Jag var faktiskt tyvärr inte så imponerad av Coney Island. Det var inte alls som jag tänkt mig, men det var en mysig dag i alla fall. Sanden var jätteskön och det var bra väder! Också var det roligt att vara med Therese (från Sverige) och Julie (Frankrike) :) På tunnelbanan dit, såg vi även IKEA! Jag och Therese blev jätteglada! Så dit ska vi åka snart :D

Påväg...

Morgonen började kl. 7 för mig med att gå och tända ödlans lampa (Alex och mamman är borta över helgen, så det blev tydligen mitt jobb). I alla fall, efter det, åt jag frukost och gick ut och sprang och lyssnade på musik i 45 minuter. Underbart väder idag! :) 
 
Nu sitter jag med klänning och sandaler på tåget och är påväg till Coney island! Kolla på google för att se vad det är om ni inte vet :) Idag är det en sandsslottstävling där, så hoppas vi får se massa coola sandfigurer. Och hoppas det inte är alltför mycket folk. Jag hoppas jag kan ta massa bilder!
 
Ha det så bra allihopa!

Idag- vecka kvar till Kalifornien!!!

Jaa, nästa fredag kväller jag till California! Längtar väldigt mycket, men kan inte fatta att det är redan då. Resan är planerad (av en organisation) och vår tur börjar i LA och avslutas sju dagar senare i San Fransisco :) Vi kommer bl.a. campa i Yosemite national park, se Grand Canyon, sova på hotell, åka till Las Vegas, se Hollywood-skylten, gå på The walk of fame och mycket mer! Också ska jag äntligen få träffa Buse igen, för hon ska med!
 
I alla fall,  denna dag fick Alex en ödla - jättecool, men jag är typ rädd för den (men klappade och till och med höll i den gjorde jag! Så imponerad av mig själv, trodde aldrig jag skulle våga), men också har jag köpt lite behövliga grejer.
 
I helgen vet jag inte vad jag ska göra än - vill inte spendera så mycket pengar, men att åka till cityt skulle jag behöva. För att se så att bussen till flygplatsen kommer gå från där jag tror. Är lite nervös för det där faktiskt.
 
 
Hon heter Digger

Torsdag

Igår på kvällen, åkte jag och shoppade i gallerian i White plains. Jag mötte upp Julie där - en annan tjej från Frankrike. Så söt och snäl!l :) Jag spenderande väldigt massa pengar, trots att jag inte hade ett enda öre egentligen (får lön idag i alla fall som tur är!). Men det var en rolig tid där!

Men sen, när jag skulle åka hem, så hittade jag förstås inte! Och grejen var den att jag hade en GPS! Men den gjorde så att jag fick åka in på en väg och åka där i några kilometer tills jag kom ut på samma väg jag varit på för ca 30 minuter sedan. Såå himla drygt. Så nästa gång vid samma ställe, igniorerade jag bara henne (rösten på GPS:en) och fortsatte rakt fram. Och det var bra! För när jag var påväg att bryta ihop, så såg jag plötsligt en liten stad lysa upp. Också såg jag att det var där jag brukar handla :) Gud vilken lättnad det var! Men jag fattar fortfarande inte hur jag kunde komma dit... Men efter det när jag var hemma igen, så bara njöt jag.

 Köpte dessa! Luktar så otroooligt gott! Önskar ni kunde känna dofterna! Det var ett erbjudande: ta tre och få tre gratis :D Jag och Julie delade lite - jag fick fyra och hon fick två (hon betalade förstås mindre)
Dessa små söta "hand gels" köpte jag också!
Har ganska många lotions o grejer just nu (trots att jag skickat hem massa), så det här blir för mamma och pappa att ta med hem när de kommer - i alla fall några ;)
 
 

Bilder från helgen

Helgen var jättebra, men den gick så fort! På lördagen var ju jag Sonia på en Yankee-match (haha, fattade nästan ingenting, men det var kul!), och efter den gick vi till Times square och gick in i en barnaffär-som vi trodde bara var en vanlig ToysRus, men det var mycket mer. Det var som paradis för barn! Ett leksaksvaruhus av högsta grad! Sedan fortsatte vi in på M&M-också supercoolt!
 
Sen igår, träffade jag ju Julia (och en annan Julia, som var hennes kompis). Det var så kul att träffa henne igen :) Så igår fick jag vara som deras guide. Vi åt på Europa café och gick till Times square, också några timmar senare, köpte vi lite fika och gick till Central park och åt. Mysigt...
 
 
 

Vi satt till vänster om Yankee-skylten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag köpte dessa med mitt presentkort på Barnes & noble. Är supernöjd! Boken är jättebra :D Har dessutom 12$ kvar, så jag kan köpa nästa bok i serien också! Kostade bara 9.99.

Redo för helgen!

Idag blev det ingen pool för det spöregnade, men lev bak! Det var roligt för Alex verkligen uppskattade det! Han hade aldrig bakat förut (!), så han tyckte det var jättecoolt. Haha - coolt? Jo men när man inte har bakat så... Här i USA brukar man faktiskt oftast köpa halvfärdiga påsar som man bara behöver tillsätta mjölk eller smör för att få färdiga, men det är ju mycket roligare att göra allt från grunden. Plus att det blir mycket godare! Kul att han gillade det i alla fall, och jag skulle gissa på att det blir att vi bakar snart igen...

Just nu sitter jag och längtar jag till imorgon (lördag), för då ska nämligen jag och Sonia gå på en Yankee- match! Min första riktiga baseboll- match, så jag ser fram emot det jättemycket! Sen på söndag, ska jag träffa Julia (som bodde nära mig i Chicago). Men nu har hennes värdfamilj flyttat till Pennsylvenia (som ligger väldigt nära cityt), så nu kommer vi kunna träffas här också :D Helt perfek!

Nu ska jag titta på Beautiful creatures, eller The beast (eller vad den nu heter) eller någon annan film - mysigt... Välkommen helgen :)

 

Myskväll, men vad ska jag göra?

Jag har precis tittat på Mamma Mia och guud vad bra den är!!! En riktig "Må bra-film" tycker jag. Huvudpersonen (Sophie) har en så himla fin röst när hon sjunger!
 
Igår tittade jag på "Bäst före". Den var också faktiskt bra.
 
Men alltså vad ska jag göra? På dagarna när jag och killen här är hemma. Alltså vi kan ju inte åka till poolen varje dag, för han har karate vissa dagar och ibland vill han bara inte åka. Han vill mest bara sitta hemma och titta på TV eller spela videospel eller sitta framför datorn (han är ganska lat om jag får säga det). Och de har liksom ingenting att göra här hemma heller förutom det, det finns inga vanliga spel tex. (Inga som han vill spela i alla fall), ingen boll  som vi kan leka eller spela med O.S.V. Och det finns liksom inget ställe att åka till och göra något här i närheten, tex. bowla eller nåt, och om det nu finns, måste jag betala då? Och idag när vi skulle hämta hans kompis för att åka till karaten, så ville inte kompisen följa med, så då ville inte Alex gå. tyckte han skulle gå och så, men då sa han att det inte gjorde något om han missade den, för han kunde gå på lördagen istället. Men nu går inte det och hans mamma blev arg för att han inte gick... Också frågar hon grinigt vad vi gjort idag. Men jag har faktiskt tagit disken, tvättat kläder och gjort mat! Jobbigt med allt detta just nu, så vad ska jag göra? Imorgon ska vi i alla fall baka något, och jag ska försöka få med honom till poolen.
 
Värdpappan är i alla fall alltid glad, snäll och rolig! Så är väldigt tacksam för det!
 
Nu ska jag i alla fall titta på Grease eller Hart of Dixie och imorgon när jag slutat, ska jag nog åka till ett gym i White Planes och träffa en au pair pair som jag inte varit med förr :)

Pool!

Både igår och idag åkte vi till poolen. Igår följde Alex kompis med, så då satt jag och solade, läste lite i USA-boken, knäppte lite kort och bara njöt :) Idag åkte vi dit ensamma och jag badade för första gången på länge! Det var 78 F* i poolen (ca. 24 grader), så det var väldigt skönt. Sen lånade vi en fotboll och gick och spelade, och efter det satt vi och bara tog det lugnt (Alex spelade på sin mobil), men sen drygade han sig en lång stund - men var roligt haha, och vi kastade bollen till varann och så. Var faktiskt där i över tre timmar! Nu är jag lite röd haha...
 
Nu blir det nog en film och ett äpple och en liten titt på min bästa kompis Mimmis blogg :)  Blir så sena kvällar nu så man hinner nästan ingenting. Vi äter vid sju och innan det brukar jag oftast sitta och titta när Alex spelar tv-spel, eller duscha eller något sånt. Men igår efter poolen, lämnade jag både Alex och kompisen hos kompisen, så då passade jag på att ta mig en liten joggingtur i det fina! Var jobbigt, men kändes bra!
 
 
Till vänster om "utkiksstolen" satt vi idag och vi badade i denna pool :)
Här var utsiket igår. Såå fint! Botten i poolen är först vit, så ser ut som ett hav :)
Entrén och caféet rakt fram
Barnpoolen

Söndagen

Efter natten i bilen, gick jag in, åt flingor och mjölk, tog en dusch och gick och la mig i sängen en halvtimme. Sen gick jag ut och solade (för att bli varm) och sen gick jag ned till tågstationen och tog tåget till cityt igen.

Där började vi med att gå för att hitta något att äta. Vi kom in på en marknad och vi bestämde oss tillslut att äta crêps. Jag tog en vegetarisk med champinjoner, spenat och mozzarella – det var gott faktiskt! Sen tog vi tunnelbanan igen till Wall st, där vi hämtade biljetter till 9/11 Memorial – en park som hedrar alla som dog när planen kraschade i World trade center. Vi kunde inte gå dit förrän 16.30, så innan detta, gick vi till Brooklyn bridge! :) Vattnet där var faktiskt fint! Och Pier 17 var nedanför (så dit ska vi någon dag). Roligt att se bron och gå över…

Vid tre, gick vi tillbaka till Memorial parken. Det var väldigt fint där, och sorgligt! Det var två, så kallade pooler, med namn på alla offer inristade runt om.

Några timmar senare, var vi tillbaka på stationen, och därifrån gick vi mot Central park, men först stannade vi på Europe café och köpte lite mat för att ta med, som en liten picknick. Det var väldigt mysigt i parken och vi båda var vääldigt trötta, så det var skönt att bara sitta. Men sedan fortsatte vi längre in i parken och tittade på några som uppträdde (dansade, åkte rullskridskor mm.) och vi avslutade rundan vid en sjö bakom en fontän. Där kunde man hyra en båt och åka runt. Mysigt. Såg verkligen ut som stället i "Safe haven" när huvudpersonerna åkte omkring i en båt. (Men har ingen bra bild därifrån tyvärr).

Sedan åkte vi hem vid nio, och värdpappan kom och hämtade mig igen. Alltid uppskattat :)

Detta påminner mig om Barcelona, som pappa var till för några år sedan
Här är fontänen vi stannade vid. Var jätteskönt med det kalla vattnet!
Byggnaden till vänster är populär. Det är allt jag vet, haha
Moi
Ville ta en liten annorlunda bild (fast någon sån här kanske man också har sett nån gång?)
Sonia och jag :) Varför kan jag aldrig se glad ut på kort??
Bron från ena hållet
Bron från andra hållet
9/11 Memorial
 
Det enda trädet som överlevde efter krashen!
Den nya World trade center i mitten (inte färdig än) - Grand zero heter den
Central Park
Här kommer vi från vattnet med båtarna

Frihetsgudinnan, Empire state building, en udda sovplats, Memorial park, Brooklyn bridge & Central park

Hela helgen var jag med au pairen jag bodde med under de sista tre dagarna i det gamla huset – Sonia, från Frankrike. I lördags började dagen med att jag köpte en macka på Grand central, medan jag väntade på henne. Sedan tog vi tunnelbanan till Battery park och väl där, köpte vi biljetter och tog båten över till Frihetsgudinnan. Det var häftigt att se den i verkligheten!

Efter detta, tog vi tunnelbanan tillbaka till tågstationen, för att sedan gå till The Empare state building. Vi köpte biljetter och började med en film om New York, och sedan en jättehäftig typ karusell – vi satt i en salong med några stolar och hade en skärm framför oss. Sedan rörde sig stolarna till filmen på tv:n (som var filmat från en helikoper) så det kändes som att vi åkte i en helikopter. Rolig upplevelse. Sen tog vi hissen upp till utsikten. Det var fint.

Efter det, gick vi till ett café, klockan var 22.00  och vi hade inte ätit någon mat så vi var superhungriga! Efter det, var klockan efter 23 och vi gick till tågstationen och åkte hem.

Klockan var halv ett när jag kom hem och då när jag skulle låsa upp dörren, så funkade inte ena låset (fast det är samma nyckel!), så då gick jag in i garaget och tänkte gå in, men då var de två låsen där också låsta, så jag kom inte in. Då bestämde jag mig för att sova i bilen.

Men oj, vad oskönt det var! Det var omöjligt att sova! Det blev liksom att jag låg på ett sätt i ca. fem minuter, men sen var jag tvungen att flytta på mig för det gick inte att ligga kvar sådär. Vid 2 på natten kom jag på att jag kanske kunde komma in genom bakdörren, men väl där, märkte jag att det inte var rätt nycklar, så jag återvände till bilen. Sedan fortsatte natten med att jag då och då starta bilen för att se hur mycket klockan var (kunde inte se det på mobilen för jag hade inget batteri kvar!). Också blev det kallare och jag hade bara shorts. Så det blev en sömnlös natt med endast en halvtimmes sömn på morgonen mellan 5.30 och 6.00. Men vid 8 på morgonen, öppnade värdpappan äntligen garaget och jag kunde gå in. Sååå skönt! Haha, efter det har vi skämtat mycket om det. Han är så rolig och snäll. Han ska fixa en ny nyckel till mig så fort som möjligt.

 Här köpte jag mackan - jättegod, så rekommederar för alla som kommer hit ;)
Båten vi åkte till statyn med
Utsikt över Battery Park
Ellis island med Battery park och det i bakgrunden
Från båten - ganska stor var den
 
Ville ha lite annorlunda bilder på statyn - inte bara de man brukar se
Fint att se detta!
Empire state building
Svårt att välja vilka bilder man ska visa när man tog över 100 bilder...
Häftig solnedgång! Haha, måste bara berätta att jag och Sonia tappade bort varann där uppe och mitt batteri på mobilen tog slut, så jag åkte ned själv och letade efter ett kontaktuttag. Och jag hittade ett alldeles bredvid kassan i muséet. Jag frågade om jag fick ladda mobilen där och han som jobbade svarade ja, Så sen stod jag där och bara väntade haha. Stod typ en meter från han som jobbade. Måste ha sett roligt ut...

Taggad!

Nu ska jag ta tåget till cityt och åka båt över till Frihetsgudinnan!

Bra vecka!

Mysiga dagar med sol och värme som vanligt (idag är det faktiskt mulet och lite regnigt, men det är sällsynt, och det är fortfarande varmt i alla fall). Dagarna har bestått av att skjutsa Alex till Camp, ta härliga promenader bland alla annorlunda, coola, mysiga, fina och söta hus här i det stora området (där jag även brukar gå vilse ;)), bokläsande och solning i en av solstolarna på gården, filmer och serier på datorn och tv:n, bilåkande, matlagning och förstått spenderad tid med Alex. Vi har jättebrabra kontakt och han är en väldigt rolig, SNÄLL kille som är bra på att berätta och förklara saker. För några dagar sedan tittade vi på Jurassic park 1 (första gången för mig), och nästa vecka ska vi förhoppningsvis åka till poolen, baka och gå på bio mm. Det blir nog bra :)
 
Serierna jag tittat på är: The Fosters, Hart of Dixie, The middle, En stark resa med Morgan och Ola-Conny, Pretty little liars och Full house. De är de absolut bästa serierna som finns!!! Filmerna är bl.a. Harry Potter - näst sista, LOL, En prinsessas dagbok, halva andra delen av Narnia, och just nu började Systrar i jeans på tv:n. ABCfamily är min favoritkanal här!
 
Jättegod grönsaksgratäng med kokta grönsaker, ägg, mjölk, lite salt och keso
Rummet på kvällarna är jättemysigt. Haha, lägg märke till min haddukshängare ;)
 
Mitt fönster där till vänster
Utsikt från köket - grannarna har pool!
Dessa grannar också - är så mysigt och fint