Energi-kick

Imorse var jag laddad till tusen på ett hårt gympass, och det fick jag också! :) Efter jobbet denna morgon, körde jag 20 minuter bort för att möta Sonia och gå med som kompis på hennes gym- alltså gratis, helt perfekt! Så där sprang vi på löpband, styrketränade lite, relaxade i en bubbelpool och simmade i en halvtimme. Gud vad skönt det var! Äntligen fick jag springa lite igen, har ju bara blivit promenader nu under vintern. Det var underbart att träna ordentligt igen.
   Sen hade de handdukar som man fick ta och i duscharna hade de tvål och schampo & balsam så det var perfekt. Önskade jag hade råd att vara medlem på ett gym som det där, men det är bara föör dyrt för mig; 700kr/månad + bensinen dit. Men riktigt bra att jag kunde göra det här gratis.
 
Efter gymmet åt vi en jätte-jättegod sallad! Grillad kyckling och en jättegod itialensk sås. Sallade hamnar på plats nummer två av alla jag någonsin ätit tror jag. Vinnaren är, och kommer nog alltid vara den på Nian där hemma ;) Nu börjar jag snart jobba, och imorgon är det helg kan man säga :) Mysigt!
 
Poolerna :D Jag upptäckte att jag verkligen gillar vatten och att simma. Funderar faktiskt på om jag ska börja på gymmet på Fjärran där hemma...

Scones-bak & promenad

Ja, igår kväll blev jag bara plötsligt jättesugen på scones! Tror jag åt det senast nån gång på mellanstadiet ute i skogen. Därför bestämde jag mig i alla fall för att baka det idag, och wow vad goda de blev!! Och de var jättelätta att göra :) Åh vad glad jag är för måttsatsen jag fick i julklapp! 
 
Sen tog jag en 45-minuters promenad i området. Och vilket underbart väder det är. Kallt, men fint- Klarblå himmel, snö på backen och sol :)) 
 
Igår lagade jag dessutom mat till familjen förresten. Potatismos, kokta grönsaker och flundra blev det ;) De tyckte om det, så det var kul. Nu ska jag nog titta på en film, sen ska jag jobba, och ikväll kanske jag går ut och äter med Sonia som kommer hem från sin semester idag :) 
 
Haha, det var mjöl nästan överallt när jag bakade, till och med på bananerna ;) Sen tog jag även med en bild på datorn. Gillar min bakgrundsbild just nu :)

Dag 315

Om jag har räknat rätt nu så är jag inne på min 315:e dag här borta. Häftigt! Så snart är det dags för det jag väntar på - resan med Mimmi och hemresan :) Jag blev lite inspirerad när jag kollade på en annans blogg och såg att hon redan packat väskan till hennes resemånad. Därför är jag sugen jag också. Men jag är typ säker på att allt inte kommer få plats! Haha, speciellt inte nu när familjen även tog hem den lilla gröna som jag hade här! Blev ju inte riktigt som jag planerat när de tog hem den, men det får lösa sig. Några flera grejer tog de ju hem i alla fall så det var ju bra!
 
Jag ska nog faktiskt fråga pappan om jag får ta hem reseväskan jag lånade av dem till förra resan haha :D Den gick ju ändå sönder så jag tror inte de vill använda den igen, plus att de har massa andra -nyare ;) Där i skulle jag i alla fall packa saker jag inte kommer använda här längre, plus sommarkläder som jag kommer behöva i Kalifornien o där på västkusten :D Gud vad jag är nyfiken på att se hur mycket som får plats. Men jag är nervös också! Tänk om typ ingenting får plats, då är jag typ körd... På hitresan från Sverige fick jag inte med mig mycket alls! Fast då tog ju presenterna till familjen upp halva stora väskan, så nu borde det ju gå lite bättre. Fast jag har ju mer än dubbelt så mycket kläder istället hehe. Någon dag måste jag bara provpacka! Kanske imorgon...?
 
De två bilderna till höger är väskorna jag hade när jag flyttade från Chicago till New York och den nedersta har jag ju som sagt inte här längre. Den vänstra reseväskan hade jag ju när jag åkte till Kalifornien första gången. Hoppas jag får den :p

Bild på det jag shoppade igår

Jeans, för bara 70:- ! Body scrub för 35 och örhängen för 35. Bra köp ;)

Heldag i White plains

Jag har faktiskt haft en riktigt mysig dag med mig själv idag. Vid 11, skjutsade pappan ned mig till tågstationen. Där åt jag lunch, som blev en fullkornsmacka och en kopp vatten för ca. 14 kr - snacka om billig lunch ;) Sen tog jag tåget och gick av i White plains, där jag sedan gick runt i väääldigt lugn takt och tittade på massa kläder o grejer. Det blev bl.a. Forever 21, H&M och Bath & body works. Jag köpte en sak på vardera; ett par jeans, en duschtvål och örhängen - jag visar nog bilder imorgon.
 
Senare gick jag iväg till en annan byggnad och började i Barnes & nobles (de har allt möjligt i läs/skriv och inspirations-väg), sedan blev det Target i någon timme och när klockan var halv fyra, hittade jag bion där uppe i samma byggnad. Då bestämde jag mig bara helt enkelt för en spontan-bio. Tyvärr var jag inte sugen att se någon av de som fanns, men jag ville verkligen se någon så tillslut valde jag den som skulle börja strax över fyra. Så det blev filmen "Her". Haha det var ganska kul när jag beställde biljetten: "Hi, I would like a ticket for her" ;) 
 
Jag satte mig längst upp i mitten - helt klart bästa platsen, förstår inte varför inga andra sätter sig där, man får ju bestämma platser själv... Vad jag tyckte om filmen vet jag inte riktigt förresten. Men det jag vet är att jag är glad jag såg den! Den var underhållande på nåt sätt, och det var hur skönt som helst att bara ta det lugnt efter att ha varit på benen hela dagen.
 
Efter bion i alla fall som var slut vid halv sju, köpte jag mat på en mataffär och åt faktiskt där inne - de hade så att man kunde äta det man köpt, riktigt bra tycker jag :) Också kunde man ladda mobilen - vilket verkligen var behövligt för min del! Min nuvarande mobil är tyvärr allt annat än bra! OBS. inga fina bilder idag heller, men vill bara visa lite om hur dagen var.
 
Lite av gallerian
Det finns även höga byggnader här - inte bara i cityt hehe ;) Gallerian är här till höger och Target o det är där framme till höger det också, men ganska långt bort
 Älskar som sagt sånt här
Lite skrivböcker från Barnes & nobles
Det fanns hur mycket saker som helst för alla-hjärtans-dag på Target!

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Nyss tog jag en timmes promenad med ett gratis Spotify i öronen :) Kul att det finns på mobilen nu! Halvtimmen bortåt var faktiskt skön, inte alls kall, men när jag vänt och börjat gå hemåt, så började det snöa som sjutton, och jag fick massa snö i ansiktet som i sin tur gjorde att hela mitt ansikte till slut blev stelt och nästan orörligt. Usch vad jag frös och var kall i ansiktet. Rresten av kroppen var istället kokhet! Men nu när jag sitter här och skriver känner jag att det börjar bli tvärtom. Gud vad jag fryser. Jag måste ta en varm dusch nu! Sen ska jag nog titta på film :) 
 
Vad häftigt det är med bergen här - önskade det fanns nåt fint ställe där man kunde se dem tydligt, och ta foton förstås. Hahaha, var bara tvungen att ta med den här fula/roliga bilden på mig från denna promenad. Jag var så stel att jag knappt kunde flina. Jag försökte verkligen! ;) Och kolla vad mycket snö halsduken och luvan har på sig!

Trevlig kväll!

Igår som sagt, åkte jag med den svenska tjejen till bowlingen i White plains. Trodde jag hade kameran med så jag kunde ta bilder, men tydligen inte :O I alla fall, det såg nästan precis ut som hemma, förutom att det var större, och neon-färger på kloten och käglorna, och att det fanns en musikvideo på en stor skärm över banorna. 
   En annan skillnad var speltiden! Vi valde att spela en match (och tänkte att det var en timme, så det var ju perfekt), men sen, efter en runda - till och med kortare än dem där hemma, så var det slut! Det var en riktig besvikelse... Men det var verkligen kul i alla fall! 
 
Sen vid nio, tog vi bilen till Cheescake factory och åt middag vid 22.30. Haha väldigt sent, men gott, trevligt och roligt! (och dyrt haha ;)). Shit alltså vad jag lägger ned pengar på mat här har jag kommit på! Ca $20 till en måltid, som alltså är ca 140 kr. Men det är faktiskt helt normalt för mig att spendera så mycket på en middag nu för tiden! Det är helt galet alltså - det skulle jag ju aldrig betala hemma! Men om det är något av de få sakerna man lägger pengar på här så är det ju helt okej. Och eftersom man betalar med en 20-lapp, känns det ganska billigt ;)
 
Bild från mobilen. Gillar inte att lägga ut bilder med dålig kvalité, men bara för att visa nu... :)

Redo för "nya" GIF

Oj vad många nya spelare vi har nu och vad många av favoriterna som har slutat (notera att jag säger "vi" ;)). Blandade känslor, men jag är i alla fall redo för en ny säsong med mitt älskade Gefle. Under tiden här, har fotbollsintresset svalnat lite, men när jag ser gamla bilder och läser om laget osv. så blir jag intresserad igen. Det var ju ett av mina största intressen där hemma! Så det ska bli hur kul som helst och spännande att se matcherna sen :)) Får se om det blir årskort igen! De börjar spela helgen innan jag kommer hem. Jag längtar...
 
Trogna fan ;))
Bild från när jag och Linus åkte ensamma till Örebro för att titta på GIF :) Måste göra om det!

Flowers in the attic

Det har blivit mycket filmer de senaste kvällarna och här kommer två rekomendationer i kategorin drama: Flowers in the garden och An American crime. På megashare.info kan man se den första filmen. Den andra kan man se på swefilmer eller något liknande.
 
En mamma och fyra syskon åker till mammans föräldrars hus efter att barnens pappa har dött. Där får de stanna i ett rum medan mamman gör andra saker och det som skulle bli någon vecka blir till veckor, månader och år...
Den här filmen är riktigt hemsk! Vet inte riktigt varför jag gillar den - har sett den en gång förut. Den handlar i alla fall om två syskon som får bo hos en annan familj medan deras föräldrar turnerar med deras jobb. Och på det nya stället blir det allt annat än bra!

Freeedag

Vad skönt det känns med helg! Veckan har gått riktigt fort faktiskt. Kan nog bero på att värdbarnet inte haft så mycket läxor (förutom ett projekt som tog upp en hel eftermiddag+kväll. Men det är en dag så det spelar ingen roll) ;) Men en annan sak, vädret!  Det är hur kallt som helst här: -14 har det varit idag och det var till och med kallare i förrgår. Men det är en av de bästa sakerna med att jobba här - man kan bara stanna inne om man inte vill gå ut! :)
 
I alla fall, om någon timme nu, ska jag och Nathalie åka och bowla och äta mat - ska bli grymt roligt! Har inte bowlat sedan Sverige :) 
 
Tänk att snart byter jag ut denna kyla mot värmen igen. Bilden här uppe är från Arizona (haha, jag tänkte skriva favoritstat, men det är ju Chicago som är det ;) Fast Arizona också, och lite New York förstås, och Kalifornien förresten! Nej nu blev det rörigt, hur är det egentligen...?)

När man längtar...

Jag älskar att redigera bilder som den här. Lägga in citat och sådant. Det här citatet/budskapet är det jag går efter nu. Jag kan ju inte bara gå och längta framåt hela tiden. Jag måste ta vara på det som är här och nu och göra det bästa av allt. (Mitt öga förresten)

Wednesday

En härlig dag hittills. Solen lyser, himlen är blå, det ligger ett tjockt lager "mjuk" snö där ute och jag har haft en stenhård konditionsträning, fotat, ätit mat, och redigerat en bild (som kommer i nästa inlägg). Nu ska jag i alla fall titta på en film. 
 
 
 Mustangen som jag kör står i garaget ;) Bilen som står där är värdmammans pappas
Jag hade precis duschat innan jag gick ut och fotade, så mitt hår blev isbitar! Det var nog den kallaste dagen hittills här borta!

Mysig middag & tågkrångel

Igår kväll vid kl. fem gick jag ned till tågstationen för att åka till Chappaqua där tjejen från Gävle - Nathalie, bor (jag glömde helt bort att jag kunnat ta bilen eftersom det var helg! Men ja ja, lite motion igen är ju aldrig fel ;)). Men gud vad öde det var på stationen - det var faktiskt läskigt. Och där stod jag själv...
   Men hur som helst, när jag kom fram så hämtade hon mig med sin bil och vi åkte tillsammans och hämtade upp en annan tysk tjej som jag aldrig träffat förut. Vi åkte till en restaurang som heter Appelbees- första gången för mig. Vi hade det jättemysigt, trevligt och roligt :) Det var en perfekt avslutning på helgen! Och perfekt avslutning på dagen som för övrigt hade varit ganska långtråkig.
 
Sedan i alla fall, skjutsade de mig till tågstationen i Mount Kisco, och efter en kvarts väntan, klev jag på fel tåg! Så tåget bara passerade min station när vi var där. Jag bara: "hejdå...".
   Sen gick jag av vid nästa station som var typ 20 minuter bort. Haha, och som dessutom den också var riktigt öde så här dags! Men det fanns inget att göra åt saken, så jag fick helt enkelt roa mig själv i ca. 50 minuter innan ÄNTLIGEN nästa tåg kom och jag kunde åka hem.
 
Nu har jag i alla fall lärt mig något haha - gå aldrig på ett tåg som inte ser ut som de vanliga tågen :p Anledningen till att jag gick på det är en annan historia.
 
Bild från i lördags

A real fairytale

otroligt gulligt och fint!!! <3 De stoppade hela föreställningen för att göra detta. Jag blev tårögd...

Ditt eget val...

Dagen började på nästan värsta tänkbara sätt. Mobilen var helt död - igen! Gud vad arg jag blev. Sen blev det inte bättre av att det regnade och var mulet ute och att min plan att träffa Sonia blev förstörd för att jag inte kunde kontakta henne när jag lämnat hemmet och Facebook. Men! Det blev bättre. Mycket bättre...
 
Först när jag kom till Grand central såg jag att de hade en squach-turné inomhus! De hade byggt en liten genomskinlig fyrkant där två personer spelade så det var roligt att se. Haha, ganska häftigt var det. Sen gick jag till caféet jag var till förut en gång och åt en likadan macka - svensk smak, mmm. Sen fortsatte jag mot Central park och bestämde mig för att gå till "Imagine" cirkeln i Strawberry field. Det var fortfarande regnigt och tråkigt, så jag hade paraply och tog inga kort där. Men det var kul att se. 
   Efter detta fortsatte jag bortåt och kom fram till den bro jag faktiskt viljat hitta. Där var det fint, speciellt med isen, men det var svårt att ta bra bilder just på hela området, för det blev väldigt ljust i bakgrunden. I alla fall, där stannade jag nog i över en timme och bara gick runt och fotade. Och just ja - det hade slutat regna när jag hittat dit och solen kom fram lite då och då :) 
 
Överblick på området jag fotade mest på
Vattendroppar på broräcket. Gillar bilden faktiskt
En idé jag fick - detalj på bron. Ett av hålen. Tyckte det blev ganska häftigt - jag tror jag är den första med den idén :) Fast man vet ju aldrig...
 
Vattnet hade en häftig färg
Jätteroligt! Det kom ett brudpar och två kompisar till dem dit, och de var svenskar!! :) Gulligt par, men usch vad de frös stackarna
Vad fint det var här!
På väg från Central park. Älskar de här skyltarna! De finns nästan överallt
 
När jag kom hem vid kl. 18.00, åt jag mat och när pappan kom hem, berättade jag om telefonen... Sen frågade han vad jag skulle göra ikväll och jag sa att jag inte hade några planer. Då föreslog han bio :)  härligt. Så medan jag åkte och hämtade Alex hos en kompis, åkte pappan och fixade biljetter till oss. 
 
Vi tittade på "Lone survivor", som definitivt inte var någon jag skulle ha sett om jag fått bestämma själv. Men det är roligt att göra nya saker ibland! Bryta mönster liksom ;) Det var mycket typ krig och action i den - mycket blod. Den var hemsk, men lite gripande också måste jag erkänna. Haha, pappan själv sov lite då och då och han var jätterolig! Kan kanske bero lite på att han druckit ett visst antal öl ;) (Jag körde).
   När filmen var slut och vi hade gått ut från biosalen, såg vi att en annan bio började just då, så pappan sa att vi skulle se den! Hahaha, vad jag och Alex var rädda när vi satt där inne. Vi var rädda att vakten skulle komma på oss! Så, vi stannade inte utan åkte hem. Klockan var ju ändå nästan tio. Men kul - jag gillar spontana och galna saker ibland haha!
 
Och nu! Alex gick in i mitt rum när vi kom hem och sa helt plötsligt att jag hade 5% batteri kvar. Då frågade jag vilken telefon han pratade om och han svarade min nya! Heeelt otroligt! Den funkade helt plötsligt igen. Kan fortfarande inte fatta det. Jag har provat hela dagen att starta den och så men den har inte fungerat. Men glad överraskning. Det var ju den som ville förstöra dagen för mig...
 
Men så, vad har man lärt sig av det här då? Jo, att en dag kan börja som världens sämsta, men ändå ordna till sig - bara man har modet och hoppet uppe. Jag ska säga att jag först var väldigt arg, särskilt när jag gick där i parken med bara regn, tappad lerig vante och inga fina motiv att ta kort på, men då skärpte jag mig verkligen och satte på musik i hörlurarna och tänkte positivt osv. Jag till och med flinade för att lura mig själv att jag var glad och det funkade! Det funkar allvarligt :) Jag tänkte bl.a. att det bara var en dag och att det var positivt att jag var ute och gick i alla fall - jag fick ju massa motion och energi :) Och slutligen hittade jag ju denna plats och solen dök upp så det blev bra. Och sen blev det ju glanska glatt när telefonen funkade. Mysterium... Men så, slutligen: man väljer alltså själv hur en dag ska bli...

Sol, frost och lycka

Jag älskar dessa dagar då jag bara känner för att fota! När kreativiteten och intresset för att lära flödar. Och när solen är framme - det gör mig så otroligt glad :)
 
Denna morgon blev det mest närbilder. Jag använde några nya inställningar och jag exprimenterade en hel del idag - inte bara auto-läget som jag ofta brukar... Jättehärlig fotodag var det! Sen tog jag även en promenad med kameran och med musik i mina öron, för att hitta ett nytt fotoställe. Hittade en liten skog hehe, men det fanns inte så bra motiv där, men det gjorde inget. Det var skönt att bara se något nytt.
 
 
 
 
 En av favoriterna från idag
 
 
Tycker om den här bilden! Ser nästan lite magisk ut :)

Liten värld...

Idag träffade jag en tjej som även hon kommer från Gävle. Just nu jobbar hon och bor ca. 10 minuter från där jag bor. Och det roliga är att hon är släkt med Mimmi! Ingift men ändå - så himla häftigt! Hennes chef hade tydligen pratat med min mamma där hemma, så helt plötsligt skrev hon :) Vi fikade på cafét vid min tågstation - första gången för mig. I alla fall, hon var jättetrevlig och det var så skönt att bara sitta och prata av sig på svenska! (Förutom att jag ringer hem ibland och skriver på svenska så är det ju bara engelska hela tiden). Så jättekul! Hon jobbar på Gina där hemma förrästen så jag kände faktiskt igen henne lite haha ;) Så än en gång; vad världen är liten.
 
Bild från igår

Underbart!!!

Wow, vilken dag det har varit hittills. På morgonen när jag tittade ut såg jag dimma, sol och frost. Därför trädde jag på mig lite kläder snabbt och gick ut. Jag blev förvånad, för det var riktigt varmt och skönt. Jag trodde det skulle vara kallt eftersom det till och med var frost ute!
 
Men så i alla fall, så tog jag en massa bilder och bara njöt av allt. Fåglarna kvittrade till och med <3 Efter 112st bilder, tog jag en promenad med min mobilkamera och gick och filmade lite allt möjligt. Sedan gjorde jag några filmer av dem när jag kom hem - kul :D Jag älskar när allt bara är sådär perfekt!
 
 
Prickarna på mitten är från en gren med vattendroppar :)
 
Närbild på staket
Fågel
Frost i både gräs och buskar
Favoritbild <3
Min t-shirt säger "What ever". Inget kaxigt menat dock! ;)
 
Jag hittade mitt försvunna favoritläppglans i gräset haha! :D
Ett självporträtt får avsluta detta inlägg. Det var så varmt att jag kunde vara ute utan jacka :) Haha ja, jag gick in och bytte om och ja, jag tog med mig ett stativ ut ;) (Den här bilden är den enda som jag redigerat - den var så mörk)

Videoklipp på mig & lillebrorsan :D

Haha, premiär för mig att lägga upp ett video-klipp på Youtube (ingen kan se den där dock, tror jag ;)). Jag och supersöta, charmiga Linus spelade in den här för skojs skull för ca sex år sedan och jag hittade den nyss på datorn :)
 
Linus är bara bäst haha <3 Han diggar väldigt bra i början och jag bara älskar hur han försöker mima och hur han skrattar så mycket OCH minen han har i slutet av filmen hahaha ;D

Favorit-TV

Den här veckan har det, och är premiär för ytterligare favoritprogram. Igår var det "The Fosters" (sa fel förut) och imorgon börjar "American idol", som jag ska se från början den här gången. Sen har vi ju "Pretty little liars" och "Ravenswood". Så nu är TV-schemat spikat för både måndagen, tisdagen och onsdagen ;) Jag tog även min systers råd och började titta på "Andra Avenyn" igen. Har inte sett den första säsongen så det är jättekul :) 
 
Det regnar och är grått här ute, så detta är det bästa jag kan göra haha ;)
 
Fläta är något jag har mycket nu. Jag brukar ha det på dagarna ibland och framförallt när jag sover. Håret slits mindre då och jag använder inte plattången lika ofta. Så, mot friskare hår! :)

Lugn söndag med många minnen

Hela förmiddagen gick åt att rensa tre mappar med bilder och lyssna på min spotify-lista, och nu sitter jag och inte gör någonting alls nästan... Ska nog titta på något :)
 
När man går igenom gamla bilder kommer så otroligt många minnen upp. Alla söta barnen jag tog hand om i Chicago, och staden, allt vi gjorde där. Jag saknar det så himla mycket, men är så fruktansvärt glad och tacksam för att jag varit med om det :D Efter mitt år här som au pair, kommer jag göra en årssumering och då kommer jag visa massa bilder! :) Här kommer några favoritstunder:
 
Bar på stranden
Mitt paradis
Promenad med utsikt på bl.a. John Hancock tower
Buse, jag & Busra

En bra lördag!

Sonia kom och hämtade mig efter lunch, och så åkte vi till Palisades center (shoppingcentrum) och kollade lite. Uppdraget var att hitta en jacka och löparskor till henne och det lyckades vi med (eller rättare sagt jag) ;) Sen tittade vi lite mera och vid klockan sex, åkte vi hit till Hawthorne och åt lite mat på nåt ställe, och bara pratade. Vid nio, skjutsade hon hem mig och jag tittade på en film.
 
Jag tittade på "The Stig-Helmer story" och den var riktigt bra! Att jag inte sett den tidigare! Jättebra skådespelare i hela filmen. Definitivt ett filmtips :)
 
Glad bild till detta

Home & details

När jag tog mina snöbilder, tog jag även dessa:
 
 
 
 
 
Ser lite mysigt ut ändå lilla huset jag bor i nu :)

Vad ska jag hitta på?

Det känns som att det är evigheter kvar tills jag åker hem nu. Jag skulle kunna tänka mig resan med Mimmi och hemresan redan nu. Jag har liksom inget kvar att göra här känns det som. Jag har gjort det jag viljat göra och sett det jag viljat se. Så vad ska jag göra nu på min lediga tid? Det är ju bra om jag är hemma och sparar pengar, men det blir ju så otroligt ensamt och långtråkigt då. Synd att det inte går någon bio jag vill se!
 
Hmm... ja just nu längtar jag. Men jag är säker på att jag kommer längta tillbaka till dessa New-York-dagar! Trots att jag just nu känner mig ganska färdig här. 
   Jag ville ju i och för sig se Mamma Mia-musikalen men biljettpriset har höjts! Så jag kan inte gå, men det är okej! Jag får försöka hitta på något annat.
 
Nu blir det nog snart "Black water" på datorn eller "Frozen" i alla fall för min del. Ingen svensk idag ;) Hoppas alla får en fantastisk helg :)
 
Älskade Chicago! <3 Kankse åker jag ju dit igen - hoppas!!

Det funkade!

Imorse snöade det och jag kände som vanligt inte för att gå ut, men jag var inställd på att göra det, så det fanns ingenting att tvivla på. Så vid klockan 8, satte jag på mig lite varma kläder och gick ut. Och det var inte så kallt som det varit tidigare dagar så det var faktiskt jätteskönt!
   Det blev en timmes promenad och jag var riktigt varm när jag kom hem igen. Men sen började jag frysa för att jag kunde inte ta en dusch direkt för att städerskorna var här, men när de väl hade åkt, tog jag en lång och varm dusch. Nu känns det superbra! :)
 
Från tidigare

Jag lovar...

Imorgon måste och vill jag ta en promenad! Jag har knappt varit ute någonting alls under denna veckan och jag känner att jag börjar få lite sämre kondition. Men det är svårt att gå ut när det är så fruktansvärt kallt ute, och när det känns så mycket mysigare att stanna inne. Men nu har jag bestämt mig; Jag lovar att jag tar en långpromenad imorgon! Om det inte är storm förstås, hehe ;)
 
Den enda anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att jag måste ha något som gör pushar mig till att göra det - lite motivation (jag vill ju inte bryta ett löfte haha). Så nu är det sanningens ögonblick som gäller... ;)
 
Det är roligt att ta promenader när man ser fina saker - till exempel här från hösten

Torsdagskväll

Denna kväll gjorde jag middag till värdpappan och Alex. Jag drog till på stort och gjorde en potatisgratäng (de hade aldrig ätit det förut) :) Sen gjorde jag även kycklingfiléer och sallad. De tyckte det var gott, så det var kul. 
 
Igår fick jag en ny mobil förresten. Äntligen! Tänk att jag var utan mobil i nästan två veckor ;) Det var lite svårt - man kände sig lite ensam haha. Batteriet som jag beställde till den gamla, kom i måndags men det hjälpte inte tyvärr! Den var fortfarande trasig. Och mobilen som kom hem igår var allt annat än min lilla smidiga, snabba, söta telefon. Den var istället stor som en elefant! Till och med större än min hand haha. Men det värsta är att det inte går att använda samma sim-kort som till den gamla, så alla mina viktiga anteckningar, kontakter och framförallt bilder, är ju bara borta nu! :( Det är riktigt tråkigt. Men som tur är hann jag skicka några bilder till en kompis precis innan den gick sönder, så hon ska skicka tillbaka dom :) 
 
Nu ska jag nog fortsätta mitt "svenska-filmkvälls-maraton" (som jag har haft i någon vecka nu) och idag blir det nog den senaste Svensson Svensson filmen :) Tidigare kvällar har det varit bl.a. "Hur många kramar finns det i världen?", "Vi hade i alla fall tur med vädret igen", första "Svensson Svensson" filmen (som jag inte hade sett tidigare :D), "Reine och Mimmi i fjällen" och "I taket lyser stjärnorna". Det har varit mysiga och roliga kvällar.
 
Här är min nya. Om jag ska vara ärlig så gillar jag den inte särskilt mycket, men jag vänjer mig nog. Den är ju fin med det rosa skalet i alla fall, och jag är ju bara så glad och tacksam att jag fått en ny!

Headerbild

Det ser lite konstigt ut med en headerbild tyvärr, men strunt samma, det får duga :) Jag är så trött på att det ser ut att fattas något varje gång man tittar på in på bloggen.
   Bilden under är ingen headerbild men det är en bild på mig och Mimsan :) Snart får jag äntligen träffa henne igen. Bara tio veckor kvar!
 
Hippie-style!

Tummen upp för ordning och struktur

Nu har jag äntligen sorterat mina bilder på datorn och placerat alla foton i mappar - en för varje månad. I förrgår räknade jag bilderna från mars förra året, och hittills är det 10 000 bilder!!! Jag kan inte fatta det haha, men så nu blir det storstädning här. Måste rensas lite alltså ;)
 
 Ojdå, nu ser jag att mappen från idag inte ligger i Januari, så det får jag fixa nu :)

Stjärnor i taket

Ja, på nätterna sover jag här under sjärnhimlen - mysigt faktiskt. Hehe :) Efter att ha jobbat imorse, gick jag faktiskt och la mig igen (vilket jag aldrig brukar), men idag kände jag för det, för då kan jag vara vaken längre på kvällen ;) Så efter att ha somnat i mörker, vaknade jag upp 40 minuter senare med solen som lös in i rummet. Det var så fint att titta upp och man blev glad.
 
Idag i alla fall har jag inga planer alls - på min "att-göra-lista" är det alldeles blankt. Skönt men lite tråkigt - vad ska man hitta på? Igår var hela USA kallare än på 20 år förresten, så jag är inte sugen på att gå ut någonting, trots att det är lockande med solen!
 
 

Första dagen på veckan

Idag var det upp och hoppa klockan sex, som gällde. Efter en ganska dålig sömn och efter två veckors ledighet, var jag ganska trött. Men som vanligt blev jag pigg och vaken bara några minuter senare - tur det, så man orkar med mornarna ;)
 
Senare åkte jag till Walgreens för att byta en fondation (hade råkat köpa testet haha), till posten och sedan hem igen. Jag åt faktiskt pannkakor till lunch! Jag använde förtstås måttsatsen som jag fått hemifrån och de blev väldigt goda :) Sen jobbade jag förstås lite mer, och nu sitter jag och halvtittar på Cake boss på TV:n - ska nog kolla på en film snart. Imorgon börjar The Fosters och Pretty little liars! Kul :)
 
Detta köpte jag för några dagar sedan på Walgreens - behövliga saker ;)

Så redo som man kan bli

Just nu sitter jag bara framför datorn och längtar tills Mimmi och jag åker till Västkusten här i USA! Jag trodde aldrig att jag skulle åka dit två gånger (och definitivt inte redan sju månader efter den första), men nu är det så och det ska bli så himla kul. Jag längtar enormt mycket. Kan det inte bli mars nu? :)
 
När jag kommer hit igen, ska jag definitivt köpa en Arizona-skylt! :) Det är den två rader under skylten "66". Såå fin!
 
 
 
 
 Några av mina favoritbilder från förra gången :)

Roligt & ovanligt!

Jag måste bara berätta! Jag zippade mellan massa kanaler på TV:n och plötsligt hörde jag svenska! Det visas alltså en svensk film här just nu - på amerikansk TV! I och för sig är det en skräckfilmskanal, men den verkar bra så jag ska fortsätta titta :)

En annan sak bara, nu när jag äntligen kan skriva igen! Förra inlägget försökte jag publicera 84 gånger. Det är verkligen något fel på datorn tyvärr...

Snöbilder

Tänk vad mycket snö kan göra med en vy! Det kan liksom förvandla något tråkigt till vackert, mysigt och fantastiskt. Igår eftermiddag/kväll var jag ute i området och tog några bilder som jag faktiskt blev väldigt nöjd med. Och just det, bara för att tillägga; massor av snö landade i New York natten till igår!
 
 Husen mittemot vårt. Jag älskar det beigea! Både huset och juldekorationerna :)
 
 
 
 
På samma tomt som den ovanför :)
 
Från trappan upp till huset där jag bor nu

Planerna för dagen

Just nu är klockan halv 11 och jag sitter och kollar på lite bloggar. Men efter detta inlägg ska jag vika ett ton tvätt och gå och äta. Sedan ska jag gå ner till tågstationen för att åka in till cityt och titta lite på presenter åt barnen jag brukar träffa och vara barnvakt åt ibland där hemma. Man blir så otroligt glad när man hör att de pratar om en! :) Problemen är bara att det kommer kosta en hel del och att jag sedan måste få hem alla saker. Men jag får lösa det på något sätt!
 
Igår kväll förresten bjöd Sonia mig på middag (julklapp) på en restaurang här i Hawthorne. Jag hade aldrig varit där förut och jag trodde definitivt inte att det skulle vara så otroligt mysigt där inne, som det faktiskt var! Jag tog en slags pasta och den var supergod :)
 
Jag är väldigt sugen på någon slags skylt/tavla faktiskt!

Nyårsklänning

Jag var till Forever 21 för att byta min lite för stora klänning idag (nu igår?), och hittade dessa :) Jag köpte den i mitten och den till höger. Den glittriga var det många som var avundsjuka på och ville ha! Jag tog den sista... Jag hade tittat på den tidigare och visste att jag ville ha den, så när jag såg den blev jag jätteglad! :)

Happy new year!!!

Nu är det äntligen ett nytt år här också och jag har precis tittat på när bollen släpptes på Times Square (plus en hel musikshow med superbra låtar och artister!). På TV:n dock, men det är helt okej. Jag slipper stå ute och frysa och trängas ;)
 
Haha jag trodde det var bollen som var där uppe på byggnaden! Någon sa det haha