Happy Halloween

Idag är jag redo för fest! Ska bli jättekul! Både att sminka och göra sig iordning, och sedan att gå på själva festen såklart. Jag har en bild i huvudet på hur jag vill se ut, så jag hoppas det blir så likt som möjligt ;) Men innan det är dags att göra sig klar, väntar en GIF-match. Ska bli toppenkul att se! Hoppas ni alla får en bra Halloween! :D
 
Lite Halloween-mys här hemma också :)

Tre saker

3 saker jag gillar: Ordspråk, Fotografera, Resa
 
3 saker jag ser fram emot: New york-resan, Ett utomlandsprojekt jag eventuellt ska göra, En film jag ska se på bio i jul
 
3 saker jag inte gillar: Negativa tankar, Onödiga konflikter, Att bli besviken
 
3 saker jag vill: Starta eget och tjäna pengar, Resa (till Chicago bland annat), Träffa alla mina vänner runt om i landet/ världen
 
3 saker jag blir lugn av: Filmer, Varma duschar, Lugn musik
 
3 saker jag blir stressad av: När andra inte blir färdiga i tid och jag får vänta på dem, När jag är på ett nytt ställe och inte vet om jag är på rätt väg (t.ex. på ett tåg eller en buss), När jag märker att jag är sen 
 
Från Weheartit
 
3 saker jag kan: Skriva listor, Fotografera, Vara barnvakt
 
3 saker jag borde: Bestämma mig för vad jag vill göra/öppna för företag, Utmana mig mer, Somna på kvällarna istället för att ligga vaken och tänka i flera timmar (haha)
 
3 saker jag önskar mig: Pengar (så att jag bland annat kan resa och hälsa på mina kompisar), Kärlek, Ett jobb som jag älskar
 
3 saker jag ska göra i helgen: Gå på Halloween-fest och krogen med Mimmi och några fler, Titta på Idol, Gå på GIF:s sista match för i år
 
3 saker jag gillar med mig själv: Att jag är kreativ, Att jag alltid försöker vara positiv, Att jag vågar mycket
 
3 saker jag gjort senaste veckan: Dansat till bra musik, Kört mycket bil, Tittat på bra filmer och tv-program

Dare to wear

Nu är jag helt slut, trots att jag kom hem för mer än en timme sedan och har tagit det lugnt sen dess. Jag och mamma spontanåkte nämligen till Söderhamn idag för att shoppa och titta lite :) Var verkligen jättemysigt. Och kul med en stad jag aldrig varit till tidigare. Jag stod för bilkörningen både dit och hem och jag tror det var det som var lite ansträngande och tröttsamt, för det var långt! Kläderna nedanför provade jag, men skippade att köpa, trots att jag gillade dem. 
 
Tröjan i mitten skrattade jag nästan åt innan jag bestämde mig för att prova (på skoj), men sen tyckte jag faktiskt den var ganska fin! Det gäller att våga testa lite ovanliga plagg ibland, för det händer att man hittar nya favoriter :D Alla kläder på H&M

Holiday for me too

 
 
Ja, efter dagens lektion har även jag höstlov (ungefär), vi har inga fler lektioner den här veckan i alla fall. Och nu är det bara en vecka kvar tills det är dags för USA! :D Häftigt. Har kommit på så mycket jag vill se och göra. En av sakerna är att gå till Kleinfeld - en butik med bröllpsklänningar!!

Heja Sverige

 
Alltså jag måste bara dela med mig av det här. En av dem bästa klippen från Heja Sverige enligt mig! Sååå gulligt. "Eller om hon har nån katt hemma", hahah, SÅ bra avslutning på Daniels söta resonemang! :D

Inspiration #2


Tillbaka

För två år sedan var New york och USA vardag för mig. Det amerikanska språket, de gula taxibilarna, Times square, Forever 21, de gigantiska byggnaderna, Fifth avenue, alla coola köpcentrum och mycket mycket mer. Nu när man har varit borta därifrån så länge, saknar man det och vill verkligen tillbaka. Det känns ju ändå som mitt andra hem. Och gissa vad?!! JAG SKA DIT IGEN!!! :DD Nästnästa onsdag flyger jag tillbaka till New york och värdfamiljen och stannar i lite mer än en vecka. Känns så himla overkligt, men längtar sååå mycket och är sååå excalterad! Tänk att få gå på de där gatorna igen, bemötas av, och prata på engelska, umgås med Alex och värdpappan, shoppa på Forever 21 (och Hallmark, Bath & body works och alla andra!), och bara gå runt till en massa gamla favoriter och bara njuta... Ååh <3
 
Bild från när jag var i Empire state building

Vad ska man säga?

Jag ÄLSKAR verkligen det här klippet! Alltså hur roligt som helst i början när han river hela studion och sen när han frågar hur intervjun går till!! :DD Och sen sjunger han så otroligt bra och är så himla galet söt och fin också, så hela klippet är bara <3 
 
 

Say yes to the dress

Fredag, yeeeyy. Är så sugen på att se nån klassiker, som Notting hill t.ex.! Kanske gör det efter Idol och Boy machine ikväll ;) Nu ska jag fortsätta på det kreativa spåret och rita lite, som jag även gjorde igår då jag gjorde bilden här nere. Det är så kul när man känner sig idéfylld och sugen på att skapa! 
 
Men alla tankar och idéer ställer faktiskt till "problem" på kvällarna när det är dags att sova, för det är då kreativiteten flödar som mest. Överstiger man bara trötthetsgränsen så är det kört och tankarna börjar flyga åt alla möjliga håll och kanter och man ligger ofta vaken i flera timmar och bara tänker och kommer på nya saker hela tiden. Väldigt drygt när man vill sova, men effektivt och bra samtidigt! Känner någon igen sig?
 
Jag älskar programmet Say yes to the dress! Det är så himla inspirerande och man bara önskar man själv fick vara där och prova massa klänningar och se vad man passar i och skulle vilja gifta sig i! Klänningen på bilden är en modell jag tror skulle passa mig :) Vet inte om jag skulle vilja ha slöja dock, men jag tyckte det passade på bilden i alla fall.

Project White

Sagt och gjort, här är de vita bilderna jag tog igår :) Jag gillar verkligen det stilrena och enkla. Jag älskar vitt dessutom!

2015-10-22

Ekonomidelen och budgeten till affärsplanen är i stort sätt färdig nu. Skönt! Nu ska jag bara finslipa lite på projekt och affärsplan innan jag skickar in dem till läraren. 
 
För övrigt vet jag inte vad jag ska göra resten av dagen (förutom att jag senare ska städa huset med familjen), men jag tror jag ska vara lite kreativ och kanske rita och skriva ned mina favoritordspråk mm.! 
 
 
Superfin cover av Boyce Avenue!

Elephant

Jättebra dag idag! Började med skola och ett roligt grupparbete som handlade om att lyssna, men som kom in på helt andra spår, haha. När lektionen var slut gick jag till Ica för att köpa lunch i form av två yoghurtar som jag sedan åt i ett grupprum på skolan medan jag tittade runt på Weheartit. Jag skulle nämligen ha mentorsamtal med läraren, vilket gick jättebra och hon var väldigt positiv och tyckte jag skötte mig bra osv. Alltid roligt att höra.
 
Sen gick jag ned till biblioteket för att låna en bok som inte fanns (men som ska komma dit senare), också fortsatte jag till Åhléns och köpte en jättehärlig grej som jag bar inte kunde motstå! (Bilden). När jag kom hem, fotade jag massa vita bilder som ni får se en annan dag, också lagade jag mat till familjen. Tikka masala :D Nu har jag precis tränat och duschat, så nu blir det tv och att ta det lugnt :)
 
Framsida
Baksida. Ett rit- eller skrivunderlägg är det :) Åhléns 49kr

I love being alone, but I hate feeling alone

Det rubriken säger stämmer in på mig helt. Jag älskar att vara ensam, men jag hatar att känna mig ensam.

Inspiration #1

Bilder från weheartit som jag gjort kollage av <3 Ny grej på bloggen :)

Black and white

 
 
 
Har länge haft denna photoshoot i tanken, och igår blev den äntligen av :) Jag tog drygt 280 bilder, så det kommer komma upp fler!

More

Lite upprepning igår kväll, då jag satt med familjen och tittade på Idol och Boy machine (hade inget bättre för mig), haha. Men det var mysigt. Sen gick pappa ned och tittade på Så mycket bättre, medan jag och mamma tittade på Promzillas (superbra program på TLC) och filmen Medicinen. Den är rätt bra den med! 
 
Idag blir det att göra färdigt mitt projekt till skolan och eventuellt redigera lite bilder som jag tog igår :D Kanske även åka en sväng till stan eller Valbo och shoppa ;) 
 

Friyay!

Igår hade jag en riktig "depp-dag" faktiskt, men idag har jag haft det betydligt bättre :) Började imorse med skola och grupparbete bl.a. som handlade om service och bemötande. Sen åkte jag hem, åt mat, jobbade lite med skoluppgifter som jag sedan bröt ganska snabbt då jag hellre letade inspiration på internet. Haha, det här med att jobba när det finns roligare saker att göra alltså... Men nu är jag i alla fall full av idéer, drömmar och mål, så nu är det bara full fart framåt ;) (Uppgifterna får göras under helgen och nästa vecka)!
 
I denna stund är mamma på fest och resten av familjen på storebrorsans hockeymatch, så jag är ensam hemma. Skönt! Känns som alldeles för längesedan :p Nyss tittade jag på Vem vet mest (vet att jag är lite för ung för det, haha, men älskar att svara på frågorna och ha rätt! xD), och nu blir det lite Say yes to the dress, innan det är dags för Idol. Trots att favoriten åkte ut förra veckan, så ska jag såklart fortsätta titta :p Nu hejar jag istället på Martin och Anna-Sofia! Go go. Ha en bra helg allihopa!

Bröd

När det bakades bröd på Hela Sverige bakar, hade jag bestämt mig redan innan för att jag inte skulle provsmaka, men när jag sedan såg vad alla hade gjort och kände dofterna, ville jag bara smaka alltihopa! Och det gjorde jag nästan också, och allt var så himla gott (jag säger inte bara så)! Det känns som att man borde baka bröd snart ;)
 
Alltså så fint det här med!!
Peter och Fredrik :D

You belong with me

  
Jag vet att den här låten är gammal, men den är fortfarande bra! Såg videon för första gången nyligen och tyckte den var supersöt, så var bara tvungen att tipsa om den! <3 Önskar det kunde vara sådär på riktigt :D

Me in hat

Jag hittar inte på någonting att skriva just nu, därför delar jag bara med mig av en bild jag tog i mitten av sommaren då jag lånade syrrans hatt. Haha. Jag tycker det kan vara rätt snyggt faktiskt, men jag skulle nog aldrig ha någon själv :)
 

En film

 
 Så otrolig film. Djup, känslosam, vacker, hemsk och bara underbart bra! Se den om ni inte har det. Jag rekommenderar den verkligen.

Toppenbra

Kvällen igår var riktigt bra! Jag träffade en kompis vid 17.00, och började med att äta på Helt enkelt som är en rätt dyr och lyxig restaurang (och jag blev bjuden på maten och cidern av honom! Såå gulligt), sen fortsatte vi till Interpool och spelade tre omgångar biljard, pratade och tittade på Sverige-match. Supermysigt och trevligt. Vid 23.00, gick vi till Subway för en dricka och för att värma oss innan min buss skulle komma, och sen följde han med mig till busshållsplatsen innan vi sa hejdå :)
 

Måste bara säga...

Jag har tittat på Idol nu på förmiddagen pga. att jag inte såg det igår för jag gjorde en annan sak (som jag berättar om senare), men jag blev så himla ledsen nu efter att jag såg vem som åkte ut! Magnus!?! :(( Alltså jag hoppas för allt i världen att han kommer synas och höras i framtiden, för han är bara SÅÅ fantastisk! <3 Nu känns inte Idol lika roligt längre... Oerhört tråkigt bara! 

Mysterious house

Den här bilden tog jag när jag kom hem från norrskensupplevelsen i onsdags/torsdags. Visst ser det lite utomjordiskt ut??!

Northern lights

Igår såg jag norrsken igen! För andra gången i mitt liv :D Här hemma i Gävle. Det var jättehäftigt... När jag först var hemma i mitt rum och pyjamasen var på och jag skulle gå och lägga mig, såg jag plötsligt hur ljuset dansade där utanför fönstret, så då kunde jag inget annat än att byta om, greppa kameran och stativet, gå ut och starta bilen och åka iväg någon mil för att få se det tydligare och fånga det på bild. Det var väääldigt mörkt på stigen där jag parkerat, så lite läskigt var det faktiskt också. Jag vågade absolut inte gå dit jag tänkt, för jag hade ingen ficklampa. Men med musik och en vacker vy, blev det en underbar, sen kväll i alla fall. 
 
Det var bara en och en halv timme senare som jag märkte att temperaturen sjunkit rejält, och att jag fick anstränga mig bara för att trycka ned avtryckaren för att fingrarna domnade och var stela. Så då bestämde jag mig för att åka hem igen. Såg i bilen att det sjunkit från 12 till 0 grader! Brrrr. Väl hemma fick jag lida hela natten på grund av att jag frös, det hjälpte inte med långärmad tröja, långbyxor och en filt utöver täcket, så jag låg vaken till 7 imorse (sen gick jag upp 9.30). Så nu är jag helt slut i huvudet, haha. Men det var värt det! Inatt kommer jag nog dessutom att kunna sova gott. 
 
 
 
Det var nästan bara grönt tyvärr, men bara att se färger på himlen är ju såå coolt!! (Jag tog bilder från andra vinklar också och andra motiv, med de här blev dem bästa)

Colors

Jag bara älskar mat, mellanmål, färger, porslin och inredning mm., och här nedan ser ni lite av det jag åt när jag bodde ensam i Stockholm. Müsli med vaniljyoghurt, bär & glass, ris, quornfilébitar och kokt majs, och keso med en härlig blandning nötter och tranbär. Mmmmm. När jag flyttar hemifrån ska jag definitivt köpa och använda fina underlägg när jag äter, samt ha massa fint porslin som på bilderna. Love it!
 
Skyltarna här till höger var i köpcentret där jag gick typ varje dag. Var bara tvungen att ha med en bild på dem för de är så otroligt fina och färgglada och matchar de andra bilderna ;D

Bakom kameran

Ännu lite bilder från "behind the scenes" av Hela Sverige bakar :) Jag hoppas ni tycker det är roligt att se! Jag skulle förstås tycka det, eftersom jag är väldigt intresserad av hur det går till att spela in ett program.
 
På bilden längst upp till vänster ser ni hur det går till när bakverken och deltagarna filmas (innan lunchen och provsmakningen), på bilden till höger ser ni precis utanför tältet, där vi ibland satt på "rasterna", och ibilden längst ned till vänster ser ni det maffiga tårtbordet (i det här fallet) där alla i produktionen får gå och smaka, och i bilden till höger, ser ni Johan och Birgitta som ska bli intervjuade av tjejen i rött (en av inslagsproducenterna) :)

Amazing!

Det är så otroligt roligt att titta igenom bilderna från Hela Sverige bakar och lägga upp dem såhär och att äntligen kunna visa. Det är ju så himla fina bakverk deltagarna har gjort hittills i programmen! :D 
 

Ett filmtips

Måste bara rekommendera den här filmen! Big hero 6. Innan jag såg den hade jag många gånger sett omslaget, men aldrig blivit intresserad, då jag trodde den handlade om endast superhjältar typ. Men då tittade jag på trailern och ville ge den en chans, och tur det, för åååh vad bra den var. Och sorglig (hur kan en animerad film få vara så?). Den hade i alla fall ett fint budskap, och var grymt bra gjord! Mysig, söt och rolig. Så ge den en chans om ni gillar animerat ;) 
 
 

Vinröda Converse

 
Igår var en bra dag. På förmiddagen satt jag inne och redigerade bilder och skrev färdigt min uppsats till skolan (äntligen :P), sen målade jag brädor i garaget samtidigt som jag lyssnade på musik, sen blev det en kortpromenad i solen och lite styrketräning efter det, och på kvällen hade jag filmmaraton <3 Såg tre filmer och gick och la mig lite före 01.00, Väldigt sent för att vara jag! Haha. 
 
Idag ska jag nog måla brädorna en gång till (de är till huset), beställa något kul (filme eller kläder? :)), och kanske boka in ett biobesök. Vi får se!

In the woods

Som jag skrev förut, åkte jag ut för att fotografera lillesyrran vid Victoria-sjön för någon vecka sedan. Så här kommer äntligen några bilder från det. Var en superrolig fotografering, jag önskar bara att bilderna inte blev så pixliga när jag lägger upp dem här, för det är de inte egentligen.
 
 
 

Kvällsmys

Nu har jag precis kommit hem efter en trevlig middag på O'learys med två kompisar. Var väldigt mysigt där :) När jag sedan gick till bilen och det var sådär lagom, perfekt temperatur ute, och gatulamporna lyste upp vägen, kände jag att det är underbart mysigt att gå på stan på kvällen (har även tänkt på det förut). Borde göra det oftare <3 
 
Imorgon är det skola och fredag :) Har planerat in ett stopp på Hemmakväll för lite godis och för att se vad det finns för filmer att köpa på vägen hem. Sen har jag även bestämt mig för att göra färdigt min inlämningsuppgift som handlar om psykologi och även att börja lite på mitt egna projekt. Senare på kvällen blir det Idol som vanligt! Love. 
 
Min lillasyster säger att det är bra att inte alltid se glad ut på bilder (viss vet jag det, men jag gillar att vara glad, haha), men så här är en rätt seriös i alla fall ;p