HELG

Max med familjen, Hunger games bland annat på tv:n, årets första GIF-match, shopping och sallad med mamma på stan, hockeymatch då kusinen från Mora spelade här i Gävle, filmen Two night stand på datorn (första gången jag såg den), och choklad-ätande. Mmmmm. 
 
Tog en "selfie" på Max när dem andra gått och hämtat mat, haha // Sötaste lillebrorsan som somnat i soffan <3

En dag närmare helgen

Den här fredagen känns det extra skönt att det är helg. Det har varit en vecka fylld av aktiviteter: möten, intervjuer, läkarbesök mm. och nu på eftermiddagen är det dags för ytterligare ett möte - på Arbetsförmedlingen. Men det känns roligt i alla fall. Men härligt efter när man får åka hem och vara ledig! Nu väntas lite Pretty little liars på datorn och sedan lunch. Är jättehungrig redan! Haha. 
 

Dying for you

Topplåt just nu!

Längtar...

Jag älskar att ha saker att längta till (som man vet kommer bli av) och just nu är det Uppsala som står på listan! Dock inte för att träffa bästa Mimmi tyvärr, men för att shoppa och sova på hotell med mamma :D Anledningen är att vi ska skjutsa morbror till sjukhuset och då är han så snäll och betalar hotellet för att vi även ska skjutsa hem honom. Ska bli sååå mysigt! Var så längesedan jag sov borta nu.
 
Detta hotell från Las Vegas hade ju inte heller varit fel!

Black & White

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Från LA och Hollywood till Arizona, Las Vegas och San Fransicso

Ä.N.T.L.I.G.E.N

Jag har jämt tyckt att mina bilder fått en helt annan kvalité när jag laddat upp dem här. Att de blir mycket gråare, tråkigare och har mindre kontrast, men har inte fattat varför. Jag har försökt tagit reda på det och försökt göra någonting åt det, men inte lyckats. Men nu har jag äntligen kommit på det, och det känns GULDVÄRT! Så nu på eftermiddagen har jag suttit och gjort denna inställning på alla bilder på sju av mina tidigare inlägg. 
 
Se skillnaden!
Före
Efter
 
Hur man gör: Öppna bilden i Picmonkey, välj Resize och ändra till storleken du laddar upp bilden i på bloggen. I mitt fall 800 (det andra värdet ställs in automatiskt om man har Keep proportions ibockat). Sedan klickar man på Sharpen och väljer tex. 5. Jag rekommenderar att man inte lägger på alltför mycket skärpa för då kan det se väldigt konstigt ut. Sedan sparar man bara och det är klart! Easy peasy :D

Reflection

Jag såg ett fotoprojekt i Unga fotografer på Facebook för några veckor sedan som jag tyckte verkade roligt att vara med på (här på bloggen i alla fall och inte på så stort allvar). Då kommer det ett nytt tema varje månad och temat för denna månad var reflektion, så det här blev min tolkning av det :)

Inspiration #8

Kollage från Weheartit

Historic Route 66

Ett av alla favoritställen i Arizona! Bilderna är tagna på två olika platser efter vägen.

Winterworld

Idag blev det en bilfärd för min del och som faktiskt, efter många om och men, ledde fram till ett nytt fotoställe! :D Först åkte jag till Engeltofta men märkte ganska snabbt att det inte var vad jag tänkt mig, så efter två bilder var det bara att vända och åka någonannanstans. Och två stopp senare (efter att jag tagit ut kameran och stativet och låst bilen båda gångerna, haha), kom jag äntligen fram till den slutliga platsen som blev i en skog nära ett bostadsområde och där jag stannade lääänge :) Så nu på eftermiddagen/kvällen har jag duschat varmt, gosat in mig i en filt och redigerat några av bilderna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I heart it

Det här är den av mina bilder på Weheartit som fått flest hearts (gillningar). Blev så lycklig när jag senast såg att den hade hela 293 stycken! Brukar inte alls få så många :D Ni som inte har appen och ni som älskar inspiration genom bilder - skaffa den! Finns bara en "nackdel": man blir beroende ;) Om ni vill föja mig så heter jag InspirationbyDaniela

Vad jag gör

 
 
Både igår och idag har jag redigerat bilder från resan till Västkusten (i USA) 2013. Är så otroligt roligt att göra det! Tyvärr fotade jag inte i RAW back then (då för tiden?) och hade en äldre kamera, men det funkar ändå :) Är så kul att titta tillbaka och återuppleva och minnas saker! Här uppe ser ni en gata i San Francisco.

How to lose

Ibland har man bara inga idéer alls om vad man ska skriva här på bloggen och just nu är ett sådant tillfälle. Jag gillar inte att inte uppdatera så ofta, men känns bara onödigt att göra det bara för att göra det. Ellerhur? Oftast kommer bara idéer och man vet exakt vad man ska skriva eller visa bilder på, men inte nu. Man kan väl kalla det bloggtorka helt enkelt? ;) Men tills jag har något vettigt att komma med kommer en trailer på en film jag verkligen rekommenderar! En underbart rolig och bra feel-good film <3
 

Vinter, du vinter

Idag var en av mina aktiviteter att gå bort till skogen, kliva in i en tre decimeter djup snö och fota! Det var faktiskt jättemysigt. Jag skippade musiken också som jag oftast brukar ha i mina öron när jag är ute, vilket gjorde att det kändes mer verkligt på nåt sätt. Någon dag måste jag tillbaka och bara ta en vanlig promenad och njuta av allt! 
 
 På en sten
 
 

Outdoors

 
 

Våga ta steget

Ååh vad jag blir inspirerad när det kommer till drömmar och saker jag vill göra! Jag såg "Familjer på äventyr" för några dagar sedan på Svtplay och jag bara känner att: det där vill jag också göra! Flytta till ett annat land. Antingen själv eller med pojkvän/familj i framtiden. Det hade varit så häftigt och så lärorikt! Titta på programmet tycker jag om ni inte redan sett det :) 
 
Jag tycker det är viktigt med drömmar och mål och att man faktiskt uppfyller dem. Allt är möjligt! Som ett känt ordspråk: "Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid". 
 
Bilder från Weheartit. Mitt drömhus bland annat <3

Diva's in the band

 
Här är min andra sötnos - Diva (Diva-liva som jag brukar kalla henne). Igår låg hon såhär gulligt framför gitarren som Linus lämnat framme. Då hade jag inget annat val än att springa in på rummet och hämta kameran, haha! (Många kattbilder här på bloggen nu :P)

Tema blå

Igår hade jag planerat att åka iväg till skogen (igen) för att fota alla snötäckta träd, men efter att jag åkt runt i bilen och insett att det var omöjligt att ta sig in någonstans på småvägarna p.g.a.  ingen plogning, fick jag istället vända och åka hem igen. SÅÅ drygt! Men hemma möttes jag som tur var av Nemo och snön på taket, så det blev några snöbilder i alla fall. 
 
 
 

Frozen

 
 Tanken med denna fotografering (som jag gjorde förra veckan någon gång) var att jag skulle stå i en skog och fota, men i 13 grader kallt är jag glad att jag stannade hemma på gården! Efter endast sex bilder, klarade jag inte ens att trycka ned fjärrutlösaren längre för att jag var så stel! När det blir varmare ute kanske jag gör ett nytt försök dock :)

Min fina

Nemo - en av mina två underbara, älskade lill-sötisar <33

Ljuvligt gott

Dagens middag stod jag för :) Jag hade länge varit sugen på det jag gjorde för jag bara älskar kombon! Tomat, mozarella och basilika (på fullkornsbröd), mmmm. Hade aldrig gjort i ordning det hemma förut, utan bara ätit det på café, men det var underbart! Istället för smör tog jag lite rapsolja, vilket jag tyckter passar mycket bättre :)
 
Var faktiskt första mackan jag åt på ungefär tre veckor (lite random fakta haha)

Bucket list 2016

Besöka en plats jag aldrig varit på
Hitta en ny fotoplats
Äta på en restaurang jag aldrig varit till
Besöka The mall of Scandinavia
Se en soluppgång på en fin plats i sommar
Sova på hotell minst en natt
 
Bilder från Weheartit <3

Fall in love


Två svartvita

 

Nyårslöften och saker jag måste förbättra

Har länge tänkt skriva detta inlägg, men har haft så mycket annat som kommit i vägen, hehe, men bättre sent än aldrig, ellerhur? Året har ju bara börjat ;) Tidigare år har jag nästan kämpat med att komma på något nyårslöfte (man måste ju ha ett eller flera, i alla fall om man heter Daniela Frost!), men i år/den här gången var det enkelt. Jag har haft så mycket reflektioner och tänkt på saker jag måste bli bättre på och sånt som jag vill förändra. Så här kommer det:

  • Avsluta alla projekt jag påbörjar
  • Vara mer bestämd
  • Säga ”ja” till det mesta
  • Utmana mig själv mer
  • Bli mer självsäker
  • Göra något nytt
  • Bestämma mig för någonting och stå fast vid det

Shopping

Köpte dessa på rean på BikBok igår. 124 kr för båda! Såå fina tycker jag :)

Apollo 5 och Idol

Igår åkte jag och lillebrorsan till Valbo för att se Martin från Idol (typ Linus idol, hehe :D), och för att få bra platser var vi där redan 1 1/2 timme tidigare. Snacka om tidspessimister, haha. Men det var bra, för bra platser fick vi - näst längst fram kan man säga! Plus att vi fick se ett grymt bra "förband" - Apollo 5 innan :D (blir nog väldigt stora i framtiden!). Också fick vi även se Simon från Idol innan Martin kom upp, vilket jag inte heller räknat med. Det var faktiskt jätteroligt att se idolerna live! Också fick vi autografer från alla ;D Bilderna är tagna med mobilen, men om jag vetat att vi skulle vara så nära, hade jag nog tagit med kameran!
 

Nytt objektiv!!

Gaaah, jag fattar inte varför jag inte köpt ett nytt objektiv tidigare! Men är så himla nöjd nu. Jag fick hämta det igår på posten - ett Nikkor 50mm 1:8. Beställde det gjorde jag faktiskt redan efter inlägget om att jag ville köpa nytt :D Idag har jag fotat hela dagen och jag verkligen ÄLSKAR det! 
 
TVÅ stora fantastiska köp i början på 2016.. Inte illa!

Ny start på bloggen

Igår blev jag så otroligt ledsen och arg när jag insåg att alla mina bilder jag lagt ut på bloggen haft en gulton i sig (vissa mer, andra mindre). Jag hade INGEN ANING! Det var när jag kollade på den nya datorn som jag såg det... Det känns bara så jäkla tråkigt (ursäkta att jag svär, brukar nästan aldrig göra det :p), men för jag har faktiskt trott att jag haft det på ett visst sätt här på bloggen och att det sett rätt bra ut, men det gör det inte här! Det känns bara så pinsamt... 
 
Men nu när jag vet hur det borde vara (troligtvis), så ska jag anpassa mig efter det och förhoppningsvis blir bilderna hädanefter inte gula! Från och med nu ska alltså bloggen bli mycket bättre :) Från och med nu blir det nya tag!
 
Idag har det snöat förresten, för första gången den här vintern! Helt vitt på backen är det :)

Lycka

Ååh jag kan inte fatta att jag gjort det, men jag har faktiskt köpt en MacBook! :D Är så himla glad över att jag tog det steget. Känns så otroligt bra att vara Mac-ägare ;) Har haft den önskan länge... Nu ska det installeras Photoshop och redigeras bilder!!
 
Första mötet...
Så gullig kartong den låg i också, med fack passande för både laddare, sladd och instruktionsbok... Awww (haha, så kär)

Första dagen på året

 
Igår såg vi ut som på bilderna här uppe (jag, mamma och lillebrorsan), och jag kan säga att jag har samma topp idag :P Vi har nämligen blivit bjudna på mat och risalamalta hos mormor och jag kände att: varför inte "parta" till det en dag till? ;) Är ju inte så många dagar om året man kan ha en sådan glittrig topp... Där var det i alla fall gott och trevligt som alltid, och nu ikväll ska jag och föräldrarna gå på bio och se En man som heter Ove. Hoppas den är bra, har hört så mycket om den :) Den sista Hunger games förresten som jag såg i förrgår med Anton, var riktigt bra! Jag gillar de där filmerna väldigt mycket faktiskt, även fast de inte är typiska Daniela-filmer.

Happy 2016

Ja, då var det 2016! Vid tolvslaget intog jag det nya året på Hemlingbyberget med mamma, pappa och Linus. Var otroligt mycket folk där, men vi var där i tid i alla fall, så vi fick en bra plats. Jag hade med mig kameran och stativet, men fick tyvärr inga höjdarbilder som jag hoppats på, haha. 
 
 
Fick faktiskt snö på nyårsafton :) Fejksnö dock, men ändå, snö som snö, ellerhur? ;)
En rätt bra bokeh-bild fick jag även med i mina misslyckade försök! ;P