En dag kvar

Anledningen till att jag inte har bloggat på fleeera dagar nu är för att jag inte haft något internet, så himla jobbigt haha. Jag som är så beroende av det, men nu har verkligen fått känna på verkligheten ett tag ;) Eller nja, jag har för det mesta ersatt mina lediga stunder med tv:n istället haha. Men imorgon får jag tillbaka internet! :D 
 
Nu lånar jag Julias mobil och vi är påväg till jobbet! Bara ca. 45 minuter kvar ;) Idag blir det brödbakning vid slottet. Hoppas det blir nåt gott grovt valötsbröd haha :)

Att få vara med

Jag bara älskar miljön på Hela Sverige bakar! Det är så otroligt fina detaljer överallt :)
   Igår morse hade jag tur som blev upphämtad av Julia här utanför huset klockan 7.00. Annars hade jag behövt tagit tunnelbanan vid 6.40 och varit tvungen att gå upp 20 minuter tidigare, vilket jag inte hade orkat efter dagen innan.
 
Vid 8.00, hade vi team-möte och senare började alla fixa med olika saker och lite senare kom Birgitta till tältet och hälsade på oss fem som var där inne :) Henne pratade jag sedan lite mera med under dagen och hon var jättetrevlig! Var superroligt att träffa henne faktiskt. Sen kom Tilde och hälsade hon också. Kul, som jag väntat! Hon var inte som jag förväntat mig, men hon var snäll :) Den enda jag inte hälsade på under hela dagen var Johan- andra jurymedlemen. Men det gjorde ingenting, det blir ju flera dagar haha. 
 
På morgonen/förmiddagen började inspelningen på riktigt och deltagarna började baka. Det var riktigt hetsigt och slitsamt att vara kamerapassare faktiskt! Och man blev riktigt smutsig på händerna haha (mörkt vatten näran tvättade händerna sedan!), men det var väldigt roligt :) Speciellt när man kom in i det! Med fem kameror ska man göra vägen fri för alla som går åt olika håll - det är intressant ;) 
 
Under dagen fick vi både lunch och middag, samt smaka alla bakverken från deltagarna! Vilket jag alltid viljat göra, så det var ju helt underbart att vi fick det! 
   Sedan slutade vi kl. 21.00, och jag var galet trött då hehe. Imorse vaknade jag ganska tidigt för att jag hade huvudvärk (som dagen innan dessutom- beror nog på vattenbrist under dagarna!), men hade även träningsvärk haha. Så blir det när man står upp en hel dag och böjer sig ned för att dra ihop och flytta på sladdar osv. ;) Var skönt att ha en ledig dag i alla fall!
 
 
 
Här står Tilde, Birgitta och Johan (och nån deltagare och ljudteknikern) :)
 
Måste bara tillägga att jag hjälpte Tilde av med myggan och faktiskt erbjöd henne om att vara barnvakt :D Haha

Vilken dag!

Det är så ofattbart att jag har jobbat på Hela Sverige bakar idag!! Var en fantastisk dag och jag känner otrolig glädje för att jag ska jobba där i drygt en månad nu :D 
 
Dagen började med att jag gick upp 6:15 och fixade allt innan jag gick till Tunnelbanan en timme senare. Sen hämtade Julia upp mig på T-centralen och vi åkte gemensamt till Taxinge slott. 
 
När vi kom dit och jag möttes av den underbara vyn och insåg att jag var där på riktigt, blev jag väldigt exalterad xD 
 
Senare under dagen, fick jag i uppdrag att åka och handla, skala morötter, sätta upp ett tält och lite andra saker. Sedan åt vi lunch, och på eftermiddagen fick jag vara statist som bakare (!!), så nu vet jag hur det känns att stå där vid bänkarna och att gå in genom entrén! :D Såå coolt! För mig i alla fall haha. 
 
Sedan började jag min huvudsakliga uppgift, dvs. att vara kamerapassare, så under resten av tiden (även när deltagarna kom, vilket var roligt), fick jag gå och hjälpa några fotografer så att inte sladdarna var i vägen för dem :D Imorgon börjar riktiga inspelningen... Spännande!
 
Precis som på tv - såå fint!
 
 
Vi åkte golfbil också - första gången haha
 
Åt mat på slottet :)
 
 
 
 

Mycket mobilinlägg nu

Igår tog jag mig till Stockholm och till Karlaplan för att packa upp och komma i ro i min nya lägenhet som jag nu hyr i drygt en månad framåt medan jag jobbar på Hela Sverige bakar :D
 
Det känns riktigt bra och jag har hunnit väldigt mycket! Igår rill exempel gick jag och storhandlade på ett Ica som ligger runt 200 meter bort i ett shoppingcentrum (som jag ser från fönstret här! :D) och sedan lagade jag middag och såg Eurovision.
 
Idag gick jag ned på stan genom Östermalm, med hjälp av gps:en. Jag hade ju tid ;) Tog runt 25 minuter innan jag var på Djurgården. Efter lite shopping, (köpte faktiskt två linnen och ett par solglasögon!), tog jag tunnelbanan tillbaka och gick upp och lagade mat. Sen gick jag ned till shoppingen här och tittade lite, såå roligt att det är så nära! Farligt för min plånbok dock, haha. 
 
Imorgon är det första dagen på jobbet och det ska bli hur kul som helst! Spännande :D Men jag är förstås nervös, men det går nog bra :)
 
Det mindre bra här borta är att jag inte har internet :o Bara på mobilen. Så om jag inte fixar nåt, kommer det bara bli mobilinlägg och mobilbilder här ett tag framåt nu... Hoppas det funkar! :)
 
Dagens goda frukost
 Vill så gääärna ha dessa skor, så MÅSTE bara köpa dem nån dag! <3
Köpte detta i alla fall :) Ljusblått linne och solisar från H&M, det andra linnet från Cubus :)
Ska antingen ha shorts eller höga jeans till linnet :)

Så mycket som händer

Jag har inte berättat om helgen än, så det tänkte jag göra lite snabbt. Det var vekligen jättemysigt när mamma, pappa och Linus kom! I lördags åkte vi till Visby och åt på Glassmagasinet och tittade lite på kläder. Sen på kvällen åt vi medelhavsbuffé på skolan och gick senare på avslutningkonserten för musiklinjen- så himla duktiga! :D
 
På söndagen åkte vi till "Så mycket bättre" - stället, och sedan till Hoburgen :) Sen fotade jag mamma i studion och lite senare även de andra. Roligt. Sen redigerade vi lite och sen åkte sedan och åt på den enda restaurangen som var öppen där i Hemse, hehe. 
 
På måndagen åkte ju jag till Karlsö, medan föräldrarna och lillebrorsan packade in mina hundratals väskor och påsar i bilen haha. Otroligt att de klarade det! De var SÅ duktiga ;)
 
Såå himlans fina rapsfält åkte vi förbi <3
 
 
 
 
Vi stannade även vid detta vatten. Det ligger där Rasmus brukade köra cross

Hemskt, men underbart

Igår åkte klassen till Stora Karlsö (som vi egentligen skulle ha gjort förra veckan på onsdagen, men som blev inställt på grund av att det blåste för mycket).
 
Vägen dit var brutal, haha, utan överdrift! Båten hoppade fram på de enorma vågorna som gjorde mig och många andra väldigt sjösjuka. Jag var nog ändå värst, för när vi kom fram på ön och gått fram till samlingsplatsen, la jag mig ned för att huvudet snurrade så mycket och för att jag mådde så illa och var kallsvettig. Det var hemskt! 
 
Bättre blev det inte av att det var kallt i luften och att vi skulle på guidad tur runt hela ön som skulle ta runt 2,5 timmar! Nej usch, så jag blev helt enkelt tvungen att stanna kvar i stugan/restaurangen för att värma mig och få illamåendet att gå över. Jättetråkigt, men absolut det bästa alternativet för min hälsa. 
 
Glad blev jag senare i alla fall när Elin och Alexander offrat en del av turen för att att istället gå in till mig och göra mig sällskap :) Vilka vänner <3 Elin sa att det framförallt var för att hon ville äta mat, men lite för min skull också. Så typiskt henne, haha! Sen gick vi också ut för att fota lite, och jag var mycket piggare och frös inte lika mycket, så det kändes bra :) Därför kunde jag verkligen njuta av den "sista" (som inte är den sista!) tiden med mina kära vänner. 
 
Här spenderades alltså många timmar på karlsö!
Var bara tvungen att gå ut en stund, för såg det underbart fina vattnet där ute. Sen fick jag värma mig massor igen dock, för skakade som en pinne! (Vänta, brukar man säga som en pinne verkligen? Haha, vad trött jag är :p)
 
 
 
Där är stugan :)
Från promenaden till grottan
Nancy och Kajsa - goa tjejer som jag kommer sakna!
Kolla vad stor!
Coola Elin
Skulle verkligen behövt Photoshop till denna bild, men jag gillar den, så den får vara med ändå ;)
 
 
Adde och läraren Anna i bakgrunden
Slutligen Alex igen :) (Behövde egentligen Photoshop till alla bilder, men de får duga såhär, för jag har ju ingen sådan längre tyvärr)

Nu kommer alla känslorna på en och samma gång

Idag har vi haft rumsbesiktning, och jag har spenderat de två senaste dagarna åt att packa ut mina saker och att grovstäda. Putsat fönster i några timmar och gnuggat rent kakelplattor i badrummet bland annat. Sen tog själva besiktningen ca. tre minuter och var inte alls lika noggrann som jag trott efter vad jag hört, haha, så jag har varit rätt stressad för det där i onödan :p (som det brukar vara ;)).
 
Åååh jag kan inte fatta att det börjar närma sig slutet här borta nu. Det känns bara jättejobbigt och sorgligt :( Jag kommer sakna allt så mycket, jag kan inte ens komma på någonting jag inte kommer sakna. Har trivits så otroligt bra här <3 Med underbara vänner, mysigt rum, god mat, trevlig personal, fotostudio, datasal, gympasal och allt annat bra.
 
Det jobbiga är också att jag inte vet vad jag ska göra sen, förutom att jag ska jobba på Hela Sverige bakar i några veckor i sommar (och det ser jag förstås fram emot), men annars har jag inte några direkta planer. Men det löser sig alltid.
 
Något jätteroligt är i alla fall att mamma, pappa och Linus kommer ikväll/natt! :) Och att klassen ska åka till stora Karlsön på måndag :)
 
Det här var vår bild till slututställningen "Varför inte". Tycker den är såå cool haha. Det var den vi tog i vintras när alla skulle ha somriga kläder och höll på att frysa ihjäl haha

Min Mimmi

Såå söt hon är :))

Mys!!!

Igår kväll åkte klassen hem till en av våra lärare för en sista gemensam middag med alla. Det var hur mysigt som helst och väääldigt roligt. Först hjälpte alla till att laga färdigt maten- som blev otroligt god! Potatissallad, halloumi, sallad, grillad majskolv och bröd åt jag, men det fanns mycket annat gott också! Sen fick vi hemmagjord rabarberpaj till efterrätt, och det var såå himla gott.
 
Efter att vi alla blivit proppmätta, "lekte" vi massa roliga lekar. "Varuhuset" bland annat! Jättekul. Sen stannade jag och ungefär halva klassen till 01.00, innan vi åkte hem. Då hade vi svarat på gåtor och dansat de sista timmarna :D Jag hade inte druckit, så jag det var jag som körde hem :) 
 
 
 
Ett av mina jobb blev att pensa och strö på frön på bröden ;)
 
 
Haha, jag var bara tvungen att fota när nästan alla satt med mobiler ;D
 
Hahaha

Helgen

I fredags mötte jag Mimmi i stan efter skolan. Då gick vi runt och kollade i affärer och i innerstaden och fotade lite. Vi hann med väldigt mycket, och vi avslutade med att äta på favoritrestaurangen Joda, då vi båda tog kycklingspett och friterad potatis :)
 
På lördagen åkte vi till Ekstakusten och bl.a. fotade lamm med "andra Julia". Också fortsatte vi sedan till Visby och åt glass på glassmagasinet ;) På kvällen gick vi till en restaurang här i Hemse och drack lite cider med några från klassen. Supertrevligt!
 
Söndagen spenderades med lite basket bland annat i gympasalen och sedan gick vi till Ica och köpte glass, innan vi gick till busstationen och hon åkte hem. Vi hade det supermysigt och det var såå roligt att hon kom! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åttonde maj 2015

Nu är filmvisningen gjord och det var hur kul som helst att se allas filmer och visa vår! Det verkade som att alla i klassen gillade den och tyckte den var underhållande, så det var superkul! En annan rolig sak var att en av lärarna sa att man fick en annan bild av mig, haha ;D Något annat roligt var att när vi visade den för andra gången, så dansade några i klassen med :D Hahaha.
 
Nu sitter jag på bussen och är påväg till Visby för att möta Mimmi :) Kuuul! 

Säg det du tänker

Igår gjorde Elin och jag färdigt musikvideon, så idag har vi inte haft någon skola (vilket har varit rätt skönt) :) Istället har jag gjort lite nödvändiga saker, bland annat städat rummet, packat lite småsaker, tvättat, skickat ett mejl, och tillslut frågat vår husmor om boende till familjen när de förhoppningsvis kommer nästa helg :) Annars har jag bara varit med kompisarna på skolan, solat, printat lite bilder och köpt glass med Elin. En rätt så mysig dag ändå!
 
Imorgon är det redovisning av våra filmprojekt, så det ska bli otroligt spännande och roligt att se allas filmer!! Jag typ längtar, haha. Sen kommer bästa Mimmi hit efter skolan och stannar hela helgen, det ska bli så himla kul att visa henne allt och bara vara med henne! Vi får se vad vi hittar på, men några saker som är säkra är att vi ska fota i studion och åka till Visby ;)
 
 
Bilder från när vi var i San Fransisco och Hollywood :D

Släpp det

Jag har massa tankar som snurrar omkring i huvudet just nu. Det är lite jobbigt faktiskt. Jag är ganska stressad och vet inte riktigt hur jag ska göra med några saker mm. Men mitt upp i allt "kaos", håller jag och Elin på med en fantastisk rolig sak: att filma en musikvideo (vårt sista stora projekt här). Det är i alla fall superkul och idag har vi bland annat filmat i studion med en rockring, på en äng full av vitsippor, och i Visby i regn. Låten vi har är Shake it off av Taylor Swift, så man blir otroligt glad av musiken haha (trots att vi hört den "övermycket"). Jag känner även att det är det jag måste göra med alla oroliga tankar just nu- just Shake it off
 
Visby

Lummelunda och fest

I torsdags var det som en aktivitetsdag här på skolan, så då åkte bland annat jag och Elin till Lummelundagrottan. Det var faktiskt mycket intressantare än jag förväntat mig och det var en mysig dag så det var roligt. På kvällen var jag, Elin, Alex och båda Juliorna på fest i Alex rum. Det var riktigt kul och kändes som ett bra avslut på en ganska tung och tröttsam vecka. 
 
 
Restaurangen vi fick god soppa på
 
 
 
 
 
 
Skogpromenad i området runt grottan