Längtar till helgen och New York

Nu har jag tittat på massa bilder, letat massa fakta på internet och hört massa folk prata om just New York. Så nu börjar jag känna mig redo för den nästa storstaden ;) Jag tror även att den kommer påminna ganska mycket om Chicago, så det känns bra! Också ser jag förstås fram emot att träffa familjen och se huset!
 
På lördag (morgon skulle jag tro) åker jag till Buse för att sova där de två dagarna innan planet lyfter. Så otroligt tacksam för att hennes värdfamilj låter mig stanna där. Vi har massa planer om vad vi ska göra, tex. gå till Navy Pier och åka parisehjulet (på kvällen när det är mörkt) och åka upp i Hancock tower igen (också på kvällen), och eventuellt gå till stränderna och till baren på Oak St Beach :)
 
Nu har jag återigen "rast". Jag har jobbat från och till hela tiden nu i flera dagar. Känns inte så bra för man vet aldrig när de kan säga att jag ska jobba eller när jag ska ta rast. Tyvärr så har jag inte haft någon sovmorgon heller, men jag skulle verkligen behöva det nu så att jag kan vila upp mig lite. Nu sitter jag i alla fall på lilltjejens säng med datorn i knät. Jag ska sova här nu de två sista dagarna, för städerskan städade mitt rum idag tills den nya tjejen kommer. Men det är ett väldigt lyxigt rum det också, med badrum och allt, så jag trivs. Idag slutar jag klockan 8.45. Har faktiskt ont i huvudet.
 
Imorse gick jag faktiskt ut och gick med hunden här i huset- Maddie. Vi gick ganska långt och det var varmt ute! Nyss tänkte jag också gå ut, men jag vände i dörren för det var hela 90 F*, vilket är vääldigt varmt.
 
I kväll ska jag titta på Morden i Midsommer :) Ska bli mysigt. Äntligen kan jag ta det lugnt och titta på något! Har varit otroligt stressande med allt packande, växlande av pengar och åter igen packande. Var till posten för några dagar sedan och skickade hem en kartong med kläder. Blev ca. 350 kr. Kartongen vägde inte så mycket, så dyrt. Varför måste det kosta så mycket?? Ja ja, nu är de på väg hem i alla fall :)
 
 

Brookfield zoo & Chicago

Ja, i söndags var jag faktiskt till Brookfield zoo! Jag åkte dit helt själv (skulle möta Buse senare men hon kom aldrig till zoo:et, vi möttes i Chicago senare istället). Men i alla fall- klockan 7.40 gick tåget från stationen här i Glenview och klänningen var på ;) Otroligt varmt redan då, men skönt! Så på Chicago Union Station fick jag leta mig fram till rätt tåg- Brookfield ligger ca. 30 minuter bort från själva city. Men allt gick smidigt och när jag var framme på tågstationen, som lustigt nog kallades Hollywood, så följde jag efter några tjejer för att hitta till zoo:et.
 
När jag kom dit, var det nästan tomt i hela parken så jag kände mig lfaktiskt lite rädd när jag gick och inte hade någon aning om var jag skulle, så jag avstod från att gå in och titta på vargarna. Men det blev mycket bättre senare och efter bara någon timme var det fullt i parken. Jag tog förstås massor av foton- över 200 blev det.
 
Favoriterna på hela zoo:t var förstås girafferna, grizzly- och isbjörnarna och delfinerna! Fjärilarna var också ganska roliga.
 
Efter en lååång dag där, klockan var tre, så åkte jag till downtown och träffade Buse och Busra. Vi gick som vanligt, och denna dag så gick vi till Oak Street beach och satte oss på en jättemysig strand-bar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Underbar dag och glad att jag fick göra två av de sakerna jag ville innan jag lämnade Chicago!! Ska tillbaka på lördag och söndag, men då blir det Navy Pier och fyrverkerier och Parisehjul! :D Måste också tillägga att jag är otroligt tacksam för att djuren var så fina och så att jag kunde ta bra bilder <3

New York nästa!

Jaa, jag är så glad för att få fortsätta mitt år i USA! I onsdags ringde en familj och redan dagen efter matchade vi :) Det gick superfort! Tre telefonsamtal bara. Väldigt mycket lät bra och jag tror det kommer bli ganska fritt där. Familjen består av en ensamstående pappa, en son som är 8 - Lucas och en dotter som är 7 - Meghan. Barnen är jättesöta! Och staden jag kommer bo i är New York.
 
Men tro det eller ej, jag älskar Chicago, så det känns som att New York inte kan vara bättre tyvärr. Men det blir spännande att se. Säkert så kommer jag älska NY också!
 
På lördag ska jag eventuellt sova hos en kompis, för flyget till den andra familjen går inte förrän på måndag. Vi ska sedan tillbringa vår helg i Chicago :D (vi båda har vår lediga helg denna helg. Var därför jag fick lämna tidigare).
 
Så nu får vi se hur allt blir! Förhoppningsvis bra, men det borde det bli :)

Hemma i Sverige inom två veckor??

Som ni kanske vet, har jag haft vissa problem med familjen här och för två dagar sedan, tog jag beslutet om att göra en re-match! Jag vet inte hur jag känner just nu, bara att jag INTE vill lämna USA, men dessvärre tror jag att det blir så. Om ingen annan familj hör av sig inom två veckor, måste jag boka egen flygbiljett och åka hem.
 
För ca. två veckor sedan, längtade jag hem väldigt mycket, men inte nu! Det här året ska vara mitt USA-år oh jag känner mig absolut inte färdig här än.
 
Jag kommer sakna väääldigt mycket saker här, men jag tycker familjen är så viktig och om det inte funkar med dem, så borde man nog byta. För det är ju egentligen det som är det viktigaste, jag menar, det är ju ens jobb och man umgås ju varje dag.
 
Så just nu är det bara att vänta! Och medan måste jag ju jobba med familjen, men det är helt okej. Och jag kommer faktiskt sakna barnen, trots alla väldigt jobbiga stunder och dagar. Snälla, önska mig all lycka till coh håll tummarna.
 
Men om jag inte får någon ny familj, så får jag bara se framåt och mot Sverige. Måste hitta något jag verkligen vill göra! Och en sak som jag kommer att göra i alla fall, är att åka till England och Storbritannien :D Det ser jag fram emot oerhört mycket, men det kan verkligen vänta, för först skulle jag ju vilja vara kvar här i nio månader till!
 
Just nu, mår jag faktiskt ganska bra (förutom oron!). Jag är ledig för stunden och tittar på filmen Juno på TV:n. Vid tolv ska jag åka till Target och köpa en bag som jag ska ha som handbaggage på flyget. Ska även ha min lilla gröna resväska, har så mycket saker! Fattar inte ;)
 
Ha det så jättebra allihopa!

Förra helgen

Jag har tänkt skriva tidigare, men bara inte fått tid. I alla fall, i lördags hade vi au pair-möte i Evanston (ca. 30 minuter bort). Där gick vi på typ en marknad :) Var jättemysigt och det var precis som i Sverige, bortsett från engelskan.
 
På söndagen åkte jag till Chicago och träffade Buse och en annan tjej från Turkiet. Vi åt på Corner Bakery och gick till Ohio street beach och Navy Pier. Där gick vi i vattnet, satt och tittade ut över vattnet och alla byggnader och solade. Det var riktigt varmt, men skönt! Sen fortsatte vi till Navy Pier, köpte en varsin milkshake och bara gick runt. Efter det, mötte vi några andra tjejer som vi tog en promenad med. Var en mysig dag!
 

Jag tog ett tidigare tåg, så när jag kom, gick ja för att utforska lite grann, också hittade jag den här enorma fontänen. Fin.
 
 
Fick ett nytt skal för några dagar sedan.
 
 
 
Alla vi i vattnet :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som ni säkert redan har förstått, så ÄLSKAR jag att gå här och titta ut på vattnet o det!

Tacos, vattenspridare och storm

Igår var vi ute igen i flera timmar i det underbara vädret. Det var 84 F om inte mer ibland (ca. 30*C), så barnen lekte i vattenspridaren och med vattenpistoler och grejer. Det var väldigt kul och faktiskt skönt när man fick det kalla svalkande vattnet på sig :) På kvällen sedan gick jag ut och sprang en vända, i bara t-shirt och shorts.
 
Idag var också vädret på topp - lite svalare än igår, men det var bra. Och idag gjorde jag min första tacorulle här :D Såå himla god! Det nyttigaste brödet som finns, cremé fraishé, gurka, majs och taco-krydda. Gurkan var den första jag ätit här och den var fantastisk och faktiskt så gjorde jag min majs från grunden: nannyn köpte en färsk majs till mig så först fick jag skala den, sedan koka och sedan skära av majskornen, och guuud vad god den majsen var! Måste köpa flera. Så detta var det färskaste jag ätit på länge - förutom köpt sallad. Och det smakade som tur var relativt svenskt :)
 
Denna kvällen har det regnat och åskat vääldigt mycket. De säger att det är typ storm ute. Det är ganska mysigt faktiskt. Nu ska jag hämta ett äpple ur frysen här och titta på något (om det funkar, datorn hackar så mycket. Tror det beror på att minnet på datorn typ är fullt).
 
 
 

Mysig dag med barnen och flera bilder från igår

Ja, först måste jag bara berätta om mitt sommar-schema: Börjar 11.45 alla dagar utom lördagar och slutar 7.45, förutom alla månddagar då jag slutar 4.45 :) Är så himla skönt att kunna sova längre och att gymma och duscha på morgonen istället för på kvällarna när man egentligen bara vill titta på TV och slappna av. Synd bara att man typ inte hinner åka någonstans och shoppa eller träffa någon.
 
I alla fall, idag spenderade vi i stort sett hela eftermiddagen utomhus. Det var ca. 28 grader så barnen till och med åt utomhus (för första gången och barnen blev typ förvånade när jag och nannyn sa att de kunde sitta ute och äta om de ville :)). Så efter lunchen gick vi till framsidan och kastade boll, cyklade, hoppade på någon rolig grej, blåste blåsbubblor mm. Också hjälpte jag den yngsta killen (Declan) att cykla utan stödhjul, gick ganska bra :) Sen gick vi in och jag duschade Declan och Teagan lite fort och sen slutade jag.
 
Nu ska jag strax titta på The fosters på TV:n och sen blir det nog ett annat avsnitt av Böda camping... eller Morgan och Ola-Conny :D Ha det så bra allihopa!
 
P.S. Jag la ut bilder från igår på Facebook. Tar så otroligt lång tid att lägga upp bilder här, så ni får nöja er med några :)
 
Jag bara älskar vattnet <3
Till höger ser ni gången jag gick på och kanten där jag satt (fast jag satt längre åt andra hållet).
En liten del av Navy Pier
Love
 

Ohio street beach & Navy Pier

Idag ville jag verkligen åka till Chicago, eftersom att det är söndag ;) Och jag säger som jag sa till Julia här om dagen att: "Det känns som ingen helg om man inte är till Chicago". Men, problemet idag var att ingen kunde följa med. Alla hade andra planer eller var tvugna att jobba. Men "modig" och "vis" som jag är, så tog jag ensam tåget till staden. Jag planerade redan på tåget vad jag skulle göra.

Så först, gick jag och åt en macka på Panera bread, sen började jag gå och gå den faktiskt ganska långa vägen till stranden, men jag stannade på ett utav alla Starbucks och köpte mig en liten Vanilla bean froppechino först som jag gick och åt/drack innan jag äntligen hittade fram. Började ångra mig där när jag gick för det blev mulet och jag kände mig lite ensam o så, men när jag väl såg stranden blev jag glad. Och då kom även solen fram :)

Där hade jag en underbar stund!!! Jag lyssnade på musik i hörlurarna och tog foton på den fantastiska utsikten! Också bara gick jag och tittade där och gick iväg till klipporna och fortsatte att fota. Jag satte mig även där och bara njöt ett tag. Sedan gick jag iväg mot Navy Pier som ligger bredvid kan man säga. Där gick jag också och fotade och så också kom jag fram till en utav alla båtar och en av de som jobbade där stoppade mig och frågade om jag ville åka med på e tur och se "the skyline" och det ville jag, så då åkte jag ut på en 30-minuters lång båtresa med åter igen många foton. Och jag måste bara säga att vädret denna dag var perfekt! Jag frös inte och jag hade shorts och kortärmad tröja :)

Efter båtturen gick jag tillbaka till klipporna för att en en gång njuta av utsikten. Vattnet är bara helt underbart! <3 Men efter ca. 15 minuter bestämde jag mig för att gå till tågstationen och åka hem. 4.35 gick tåget tillbaka till Glenview. Väl i hemstaden stannade jag på Walgreens och köpte en god sallad som jag sedan åt på rummet.

Nu har jag precis duschat och tagit på mig pyjamas och nu ska jag titta på The lake house. Mamma sa när jag pratade med henne på i telefonen idag att den utspelade sig i Chicago på vissa delar. Får se om det är så :) Sen ska jag också titta på Böda camping. Haha, ja man måste ju kunna glädja sig åt något. Imorgon är det sista avsnittet av Morgan och Ola-Conny så det är bra att det finns något liknande ;)

Nu är bara frågan: Vilken bild ska jag lägga upp? Jag har 500 att välja på! Vill visa typ alla, men just nu får det bara bli en, för nu vill jag titta på filmen :)

Ja, det var ganska molnigt, men solen lyste och det var jättefint ute. Bilden är inte den bästa, men har inte tid just nu för att hitta någon bättre :)

The Fosters & bra låtar!

Här i USA är det premiär för massa tv-serier just nu och igår såg jag The fosters på datorn (missade premiären på tv:n). Men det var i alla fall jättebra och jag tror det kommer att bli en toppen-serie! Se den här! :) Även Pretty little liars har säsongs-premiär snart och en annan serie som heter Twisted. Så har mycket att se fram emot på kvällarna :D
 
De nyaste låtarna just nu älskar jag, särskilt denna: "My songs know what you did in the dark". Den påminner mycket om "Radioactive" som också är sååå bra! Annan jättebra låt är: "Red hands" (som tydligen inte är ny?) Måste verkligen skriva de andra superbra låtarna också, men har inte tid nu, och det är värt att titta och lyssna på låtarna i mitt tidigare inlägg om sommarlåtarna!

Today

Ska bara skriva lite snabbt här nu. Idag sprang jag på löpbandet i 40 minuter och tog en dusch. Sedan tittade jag på En stark resa igen och tillbringade eftermiddagen ute på gården med barnen. Var ganska skönt ute. Och just det, nu har barnen sommarlov- hoppas det blir en bra sommar! Nu börjar en ny serie på Tv:n förresten - Graceland, så nu måste jag gå. Ha det så bra! :)
 
Glömde helt bort igår att man kunde göra såhär med träningsbyxorna, så jag ville bara visa det (vika upp byxbenen sådär) :) Tycker det är gulligt.

Senaste veckan

Idag i alla fall träffade jag Buse från Turkiet. Hon fyllde år idag så hon fick faktiskt vara ledig och då bestämde vi att hon skulle komma och hämta mig så vi kunde åka någonstans :) Tycker synd om henne dock- fick åka hela 50 minuter för att komma till mig! Men vi hade det i alla fall jätteroligt och bra. Först gick vi runt i Old Orchard, sedan åt vi på Bakery Square och avslutade träffen med att gå på bio. Det var ganska roligt för jag var tvungen att vara tillbaka och jobba 2.15 och klockan var 12, så vi fick ta den enda som gick då- After Earth, och vi hade sådan tur för den hade inte börjat när vi kom in i biosalongen. Men den började efter bara någon minut efter att vi kommit in, och det roliga var att det var helt tomt i hela salongen så vi var helt själva där! :D Och filmen var ganska bra faktiskt- inte min genre men helt klart värt pengarna.

Måste också bara tillägga att mina pengar är sluuut nu! Eftersom jag lägger undan ca. 60 dollar nu så blir det inte så mycket att leva på, men som tur är, har jag mitt svenska bankkort som jag brukar handla med. Men försöker att undvika det hehe ;)

Hoppas ni alla har det bra!

Det funkar inte att skriva under bilden så jag skriver här istället. Dessa saker har jag köpt (plus många fler! Måste visa mitt söta halsband snart), allt förutom klänningen med stjärnorna på, men funderar faktiskt på att köpa den också- finns på H&M i Chicago :) På linnet med USA-flaggan står det: Foreer young och bodysprayen Someday kostade bara ca. 50 kr. (Jag är inget fan av honom överhuvudtaget men parfymen luktar ju gott). Sprayen bredvid är olivolja till håret och kostade bara ca. 25 kr :)