Upp och ned

Nej usch vad less jag är på detta nu! Har suttit i datasalen hela dagen och rensat bilder och fört över från ena hårddisken till den andra. Tar så hiiimla lång tid, jag är helt slut och uttråkad! Jag har typ sovit sittandes på stolen här, haha. Tur att det finns musik dock, annars hade jag inte klarat det här... Men en rolig grej har jag också hunnit med idag- jag har beställt kläder från Forever21! :D En väldigt efterlängtad jacka och en klänning blev det :) Längtar sååå mycket tills de kommer hit!!!
 
Nu, så fort detta är färdigt ska jag bara hämta min tvätt i torktumlaren (har hunnit med att tvätta en maskin också) och gå in på rummet och titta på film! Ska bli så otroligt skönt. Imorse sa jag att jag inte skulle vara i datasalen alls idag, men i brist på annat, blev det så i alla fall. Haha, men som tur är, är en jobbig grej snart gjord :) 
 
Bild från en av fotograferingarna med Eleonora :) Tyckte bilden speglade hur jag känner just nu ;)

En vanlig dag

Idag hade jag, som jag skrev igår att jag skulle ha, handledning med läraren. Sen gick jag upp på rummet och städade och tvättade en maskin tvätt - lite nödvändiga grejer helt enkelt ;) På eftermiddagen fotade jag Elin där jag tidigare (tre dagar i rad) tagit massa självporträtt till min gestaltande uppgift. Det blev riktigt bra foton, så nu har jag även redigerat dessa och försökt få ihop en serie.
 
Efter kvällsmaten tog jag en långpromenad med Karin och nu sitter jag bara vid datorn och tänkte titta på någonting mer innan jag ska gå och lägga mig. Inga planer alls för helgen, så får se vad det blir. Vila ska jag göra i alla fall. Hoppas ni alla får det bra! :)
 
En av bilderna

The first time

ÅÅÅH, jag har nyss sett en typisk Daniela-film!!! Den var så himla underbart fin och bra! Den är definitift en av de bästa jag sett, jag älskade den... Jag trodde jag redan sett alla supersöta filmer, men tydligen inte :D "The first time" heter den <3
 
 
Jag i en dans

Just nu

Just nu sitter jag och väntar på att det ska bli kvällsmat. Bara några minuter kvar! Haha. Tidigare idag har Julia Peirone varit och föreläst hos oss. Superbra var hon och man fick en del inspiration. Det är så roligt när vi har föreläsare som kommer hit- oftast, hehe ;) Imorgon har vi endast handledning och jag har min tid på morgonen, så efter den vet jag inte vad jag hittar på. Men någonting kul hoppas jag det blir i alla fall :) Dessutom är det ju fredag!
 
Ännu en bld från i söndags :)

Inspirationen flödar

Ååh vad många idéer jag har haft den senaste tiden. Mycket tack vare all inspiration från allas egna projekt som visades i fredags (vilket var otroligt roligt att se!), men också från fotografier generellt. Underbart! :) Därför kom vår nyaste uppgift väldigt lägligt. Vi ska nämligen göra en gestaltande bildserie med 3-5 bilder, och man får göra i princip vad man vill. Så jag är redan igång :) Både igår och idag har jag fotat och redigerat som en galning och det är SÅ kul! Jag känner sig bara så lyckligt lottad att vara just här, och gå denna fotokurs och hålla på med det jag älskar.
 
En av bilderna jag tog igår (den är mycket färgstarkare egentligen)

Självporträtt

Imorse gick jag iväg till skogen som ligger en bit ifrån skolan för att ta lite självporträtt. Hade en idé innan, och resultaten blev ganska lik mina tankar. Det var dessutom väldigt kul!
 
 
 
 
 
 

Shopping när den är som bäst

Visbymed Elin igår var toppen. Vi hade det såå roligt! Och gud vad vi shoppade! Kändes bra. Typ.... Det var tydligen rea på hela stan, så det kändes nästan farligt att gå in någonstans ;) Innan hade jag skrivit en lista på sakerna jag ville köpa, och för en gångs skull, köpte jag exakt allt på listan! I och för sig stod det bara: A3 fotopapper, pyjamas och mössa, men det har det gjort många gånger förut också, haha! Men nu köpte jag det äntligen, plus lite flera godsaker. Är riktigt supernöjd faktiskt :D Räknade även ut att utan rean skulle det blivit drygt 1400:-, men nu blev det totalt 546. Snacka om kap!
 
Pyjamasbyxor, svart och vitt linne för 149:- från Bikbok / Båda halsbanden + bandau-toppen för 119:- från Cubus / Mössa 79:- från H&M (ej rea) / Fotopapper (som ej är med på bilden) 2 paket för 199:-

Äntligen stan igen

Det var riktigt längesedan jag var i Visby nu! Har inte varit där sedan flera veckor innan jul. Men nu är jag på väg igen... Jag ska titta på lite kläder och vara med Elin. Kände att jag verkligen behövde göra något annat än att vara på skolan som jag brukar nu för tiden (för att spara pengar), men man måste ju få leva lite också ;) 
 
Bild från mitt fönster

Fashion blue

Här är resultatet av mitt egna projekt som jag började med redan i november, om jag minns rätt? Så här är alltså några av bilderna jag tagit när jag fotat i studion och inte visat resultaten :) Men nu kan jag äntligen visa dem! 
 
Jag har placerat dem på samma sätt som de sitter i portfolion :)

Dagen i mörkerrummet

Idag har jag varit i mörkerrummet hela dagen (jag vet att det stavas mörkrummet, men nu skriver jag så som man uttalar, hehe. Som vanligt ;)). Så mellan 9 och 17.00 var jag på stående fötter och exponerade massa bilder. På fiberpapper, vilket var nytt för idag. Det var roligt, men man blev så otroligt trött efter hela dagen där.
 
Nu på kvällen har jag i alla fall duschat, tittat på Familjen annorlunda och förberett mig lite inför redovisningen av mitt egna projekt som är imorgon! Jag är lite nervös för att jag inte riktigt vet vad jag ska säga, men jag får helt enkelt improvisera lite utav tankarna jag har :)
 
En bild jag skrev ut igår till min portfolio. Imorgon visar jag alla bilder :)

My New Room

Idag har jag spenderat någon timme efter skolan åt att fota rummet. Så som på bilderna här nedanför ser det ut i nuläget :) Annars idag har jag bara suttit i skolan (datasalen) nästan hela dagen. Fram till klockan 14.00, hade vi digital bild, men efter det fortsatte jag med mitt egna projekt och skrev ut 12 stycken A3 som jag nu har sattit in i min portfolio. Känns superbra att det är klart! Nu har jag bara en liten text kvar att skriva. 
 
En annan sak bara; Imorse när jag drog upp rullgardinen möttes jag av ett snölandskap! Gud vad förvånad jag blev!! Det var inte bara lite snö heller... Men men, det var fint i alla fall. 
 
 
Det blev FUUULLT i garderoben, haha
Det man ser från min myshörna. Samma sak i bilden nedanför :)
 
 
 
Var så himla fint ute!

Fotopromenad i mörkret

I måndags var jag och Julia ute och fotade "nattbilder" till en uppgift i skolan. Det var väldigt längesedan jag gjorde det sist, men det var väldigt roligt, så det kommer det troligen bli mer av :)
 
 
 
 

Mitt nya rum

Idag har jag i redigerat några bilder från studion igår, och tagit en långpromenad med Karin nu på kvällen. Också har jag flyttat resten av mina saker från det gamla rummet och packat upp. Själva flyttningen gick faktiskt väldigt smidigt och förvånadsvärt fort! Det kanske gick på max en halvtimme totalt! Det, tack vare mina underbara vänner Elin och Julia som hjälpte mig (och gjorde det mesta typ. Sååå snabba, haha!) <3
 
Att packa upp sedan, var en längre process dock, men efter ett x antal timmar, är jag nu ÄNTLIGEN färdig med rummet och allt är uppackat och på sin plats :) Nu är jag trött och ska nog titta på film (om jag kan bestämma mig för vilken vill säga). Brukar alltid vara ett stort problem nu för tiden ;)
 
Dessa bilder tog jag igår innan jag flyttade in (förståeligt med tanke på hur lite inrett rummet är ;)) 
 Bild från ytterdörren
Älskar mitt fönster och min myshörna där sängen står!
 Hallen. Ytterdörren rakt fram och badrummet till höger :)

En händelserik dag

Allt gick så snabbt. Nu har jag flyttat!! Frågan om att flytta och beslutet tog jag tidigare IDAG! Så väääldigt snabbt gick det. Jag bor alltså inte längre kvar i mitt rum ovanför matsalen, utan nu bor jag till och med i en annan byggnad. Men rummet är hur mysigt som helst och jag trivs otroligt bra :) Plus att det är i samma hus som Elin...

Anledningen har med min förra granne att göra, men inget jag går in på så här... I alla fall, så är det helt ofattbart att jag nu befinner mig i ett annat rum (som till och med har eget badrum <3). Åh vad glad jag är. Och trött haha. Jag har gjort så himla mycket idag...

På förmiddagen hade vi skola, med städning, klassråd, fotografpresentationer och färglära, och på eftermiddagen fick vi fyra olika fotouppgifter som vi skulle bli klara med till på onsdag då vi har digital bild. Så under eftermiddagen och kvällen har jag fotat dessa. Känns skönt att vara klar! Också har jag även fotat Eleonora i studion, till mitt egna projekt. Det var jätteroligt som vanligt.

Imorgon är det egen projekttid hela dagen så jag ska redigera lite bilder från studion bland Annat, och flytta över resten av mina saker. Också ska jag visa lite bilder från rummet och dagen här på bloggen, men nu måste jag sova, godnatt!

 

 //Mobilbild och mobilinlägg

En helg

Igår var en vanlig helgdag och Julia och jag gick bland annat till ica, och satt lite i datasalen. Sen på kvällen tittade vi på P3-galan och gud vad vi skrattade! Det var rätt dåligt för att vara ärlig. Men roligt var det. 
 
Idag har jag varit i mörkerrummet några timmar före lunch och nu ska jag och Julia titta på lite kläder som hon ska beställa. Lite senare ska vi nog ut och äta- var såå längesedan! Det blir nog toppenbra.
 
Imorgon är det måndag och jag ska vara ordförande eller sekreterare för klassrådet, haha. Sen efter skolan, ska jag fota Eleonora i studion :D
 
Måste åka iväg någon dag och fota vid något fint landskap som här ovanför. Det var också längesedan...

Behind the scenes

Lite "bakom scenen" bilder från fotograferingen i fredags :) 
 
Haha, hennes skor blev riktigt leriga, så hon var tvungen att få bort det med en pinne xD
 
 
Det var supersvårt att tända tomteblossen ute eftersom det blåste så mycket! Men efter lite frustration, fixade Julia det alltid galant... Haha

Photoshoot Sunshine

Superbra dag! Efter redovisningarna som slutade ca. 13.30, fotade jag underbaraste Julia i några timmar. Hela 660 bilder blev det! Hur gick det till egentligen?? Haha, men riktigt kul var det i alla fall... Men gud vilken panik vi fick när vi fotat med tomtebloss i källaren och lamporna plötsligt började lysa rött! Usch haha, men så i ren reflex, sprang vi båda mot yttedörren och öppnade för att vädra. Som tur var, gick aldrig larmet. Hade varit otroligt pinsamt annars! ;D Men värt bilderna :) Att tillägga var att det blåste riktigt mycket och var iskallt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

F.R.I.D.A.Y .

Jippi, skönt med helg! Två helt oplanerade dagar har jag framför mig, så det känns som att jag kommer spendera en hel del tid i datasalen som vanligt, vilket jag nog aldrig tröttnar på! Eller så kanske jag borde vara i mörkerrummet och framkalla lite bilder? Låter roligt, så vi får se vad det blir :) Visst har jag även ett par skoluppgifter kvar att fixa med, men det tar jag när jag känner för det. Ikväll ska jag nog ta en långpromenad med Karin i alla fall, och efter det se någon film eller nåt! Mysigt :) Städa rummet ska jag också göra förresten ;) Trevlig helg till er alla!
 
Denna bild tog jag till förra veckans "fredagsuppgift" som vi redovisade i måndags. Jag fick ganska bra beröm så det var jättekul!

En dag närmare helgen

Igår fixade jag äntligen designen här på bloggen! :) Känns lite tråkigt att jag inte har kvar den gamla, för jag var faktiskt nöjd med den. Det kändes som jag på nåt sätt. Men samtidigt gillar jag den nya också och man vänjer sig väl? Den här är ju lite mer stilren och enkel också, och det tycker jag om. Hur som helst är jag glad att jag har en fungerande design igen :) 
 
Idag hade andra halvan av klassen digital bild, så vi andra var nästan lediga. Så imorse vaknade jag av väckarklockan som ringde 9.25! Otroligt att jag sov så länge, men det var riktigt skönt och jag har verkligen känt mig utvilad hela dagen... Efter sovmorgonen och frukosten med Elin, gick vi bort till tillskärarakademin och redigerade lite bilder och pratade med läraren om våra egna projekt.
 
Sen efter lunch, gick jag och Julia ut på "stan" här i Hemse och shoppade loss. Haha, nej inte riktgit, men vi gick in på de flesta affärerna i alla fall. Vilket kanske i och för sig inte var så väldigt smart, då jag faktiskt köpte något i iprincip varje butik vi var in på. Men jag är glad ändå, för jag fick tag på ett par supersnygga, svarta vinteskor för endast 40 kr! Begagnade var de men det syntes knappt. Så det var ju ett rejält kap (typ det första begagnade plagget jag köpt tror jag!) ;) Sen köpte jag en lotion för håret, handsprit och lite godis. Igår köpte jag även torrshampo, tuggummi och sköljmedel. Lite lagomt behövliga saker sådär. Fast detta innebär ju tyvärr att jag spenderat en hel del pengar den senaste tiden! Haha.
 
Idag har jag även bytt badrum, pga. en ny granne, men jag trivs!

Min dröm

Denna bild är resultatet av mitt drömarbete. SÅ skönt att vara färdig redan nu! :) Den ska redovisas på fredag. Drömmen för övrigt, var den absolut obehagligaste dröm jag någonsin haft. Jag ska inte gå in på detaljer, men bilden är en scen ur den :)
 
Egentligen drömde jag om en liten kille som höll i nallen, men Julia passade perfekt för detta! Haha

Vad arg jag blir!!!

Nu när jag bara skulle kolla så att inlägget såg okej ut, såg jag att bloggdesignen var helt förändrad! Jag har försökt fixa till, men det funkar inte. Ååh jag orkar inte. Jag får nog och kolla om jag kan göra det i datasalen istället, men jag kanske tar det imorgon. Vi får se...

Busy day

Just nu känner jag mig väldigt trött och har faktiskt ont i magen... Inte kul, men annars dagen har varit ganska bra. Vi har haft eget arbete hela dagen, så imorse jobbade jag lite med en fotouppgift (en av alla tre :o), och sedan gick jag och Julia iväg för att fota hennes drömuppgift på en kulle. Roligt haha. På eftermiddagen, fotade jag henne i studion (till mitt drömarbete) och sedan stod vi modeller till en annan i klassen, i flera timmar. Så nu orkar jag inget mera idag... Andra dagar har jag faktiskt alltid varit ambitiös och spenderat många kvällar/dagar i datasalen eller tagit långa powerwalkspromenader med Karin i klassen (ny härlig vana!), men nu är det stopp för idag!
 
Imorgon har vi digital bild till kl. 12, sen ska jag fortsätta med mitt drömarbete igen- vilket är vår nyaste uppgift. Vi ska gestalta en scen ur en dröm och sedan fotografera det. Jättespännande egentligen, bara det att jag inte drömt så passande drömmar ;) Men, men, jag berättar mera om det senare när jag har bilderna :) Nu blir det nog bara att kolla på en film eller serie :)
  
Julia & moi <3

Vad jag fick...

Dessa fina saker fick jag i julklapp :) Datorrengöring, ett linslock med snöre, kamera-halsband, citatbok, fotoalbum, kärlekspiller och choklad! Men jag fick även pengar, en rosa yoga-matta, A3 fotopapper, en jättefin kamerarem (som jag kommer visa när jag fått den på bild), en chokladfontän, en bh och fotoramar. Superfina och bra presenter!! :)

Back in the Studio!

Igår var jag tillbaka i studion igen några timmar. Efterlängtat. Riktigt roligt var det! Jag tog självporträtt med bland annat min nya långklänning som jag fick hem i brevlådan på lovet :) Jag älskar den!! Lookbookstore <3
 
 
Min nyårsklänning som jag köpte på Forever21 till förra nyårsafton
 
 
 
Ett linne jag köpte på Cubus under lovet
 

Nu är jag tillbaka

Wow, jag har inte skrivit på sååå länge! Beror väl mest på att jag inte haft tid eller redigerade bilder att visa. Men nu ska jag försöka börja skriva lite oftare igen :) 
 
Göteborg med Julia och hennes pojkvän var i alla fall ganska bra. Vi var till Universeum den första dagen och sedan en dag in till cityt. Sen bara hängde vi hemma eller var och åt någonstans. Men när hennes pojkvän hade åkt hem, försökte vi oss även iväg till Ullared, Julia och jag. Men efter drygt en timmes bilkörning på motorvägen i mörkret och en snabb middag på Burger king som låg precis bredvid varuhuset, skyndade vi oss in för att börja shoppa, men stoppades av att det var stängt!!! Oj vad besvikna vi blev... Det var tydligen aftondagen (vad nu det är för dag egentligen?! Haha), så det var bara att köra hemåt igen. Men jag har varit där nu i alla fall, så det känns ju roligt i alla fall! Och jag gjorde inte av med mer pengar än till bensinen, så man får väl se det positivt ;D
 
 
 
 
 
 
Jag fick ett eget rum i en stuga på gården, som egentligen är hennes lillebrorsas rum :)

Göteborg nästa

Det blev som planerat ändå och nu har jag suttit på tåget i snart två timmar. En timme kvar :D Vädret har varit väldigt bra hittills och jag har svårt att tänka mig att det är storm där i Göteborg... Men det återstår att se. Det ska i alla fall bli superkul att komma dit!! 
 
Måste också tillägga: gud vilka fina landskap jag har sett nu efter vägen! Jag vill fota ;))

Ska jag eller ska jag inte...

Ååh, jag kan inte fatta att det här händer...
 
Just nu sitter jag på bussen och är påväg till Stockholm för att sedan ta tåget till Göteborg. Men jag börjar bli riktigt osäker på om jag verkligen ska åka! Anledningen är för att det tydligen är klass 2 varning där borta!! Alltså varför??? 
 
Jag är fortfarande trött efter att ha gått och lagt mig väldigt sent igår och efter att ha gått upp kl. 7.00 imorse, men så jag hoppas kunna kvickna till lite och ta ett beslut!