Tips på efterrätt!

När mamma och jag såg Hela Sverige bakar för ett tag sedan, blev vi väldigt inspirerade och bestämde oss för att testa ett av bakverken- en budapestrulle. Den blev verkligen lyckad och jättegod! Vi gjorde den även till julaftonen och jag funderar på om jag ska göra en imorgon- till Nyårsaftonen. Den är lätt att göra och den blir ofta lyckad... vi har inte misslyckats en enda gång i alla fall :)
 
Detta behöver du (till en rulle):
*  3 äggvitor
* 1 1/2 dl socker
* 50 g (eller lite mer) fint hackade hasselnötter- inte så jättesmå bitar
* 1 msk mjöl
* 1 msk maizenamjöl
* ca 2 dl vispgrädde
* 1 burk konserverade mandariner eller blåbär, hallon, jordgubbar, annanas, banan eller något annat gott
 
Gör såhär: Börja med att vispa äggvitorna tills de blir "hårda" så att det går att vända uppochner på skålen utan att något ramlar ur. Tillsätt sedan lite socker i taget medan du fortsätter att vispa. Hacka sedan nötterna och blanda dessa med de två mjölsorterna och vänd försiktigt ned blandningen i marängen (vispa inte, ska inte komma in så mycket luft). Efter det, lägger du ett bakplåtspapper på en plåt och smörjer in det med lite flytande margarin. Sedan tar du en sprits, om du har någon, annars går det lika bra att använda en vanlig fryspåse och klippa ett litet hål längst ned i ett utav hörnen ca. 16 mm, också börjar du spritsa ut smeten på plåten så att det ser ut ungefär såhär:
 
 
Sedan lägger du in den i mitten av ugnen på 175 C* i ca 18 minuter. Efter det vänder man uppochner på den med hjälp av t ex. en skärbräda och ett till bakplåtspapper. Också vispar man grädden så att den blir ganska fluffig och sen lägger man på den och sprider ut frukten eller bären man har valt. Sedan rullar man försiktigt ihop den och då är den färdig :) Om man inte vill ha t ex. smält choklad ovanpå eller något annat gott :)
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo