Två-timmars-pass & mysig eftermiddagsfika

Ja, så kan man sammanfatta dagen hittills. Gymmet från 8.30-10.30 (helt slut nu haha), sedan mötte jag härliga Nathalie på Diner och åt en jättegod fruktsallad. Det är alltid så roligt och trevligt med henne! Så bra att vi träffades.
   Ikväll blir det kanske restaurang med värdpappan och Alex. Och något som är säkert är att jag ska titta på Let's dance! :) Kan inte fatta att det har börjat igen... Förra året hann jag ju bara se typ ett avsnitt innan det var dags att lämna för USA. Man kan bara konstatera: det börjar dra ihop sig...
 
 
Nathalie själv åt flingor och mjölk ;)

Önskelista igen

För ett tag sedan skrev jag en lista på saker jag önskade mig och skulle vilja ha (ganska dyra saker hehe), men nu har jag hittat lite flera, billigare saker som jag också verkligen önskar mig:
 
<3 Inspirationsböcker/skyltar <3 Vitt sminkställ <3 Locktång! <3 Promarkerpennor <3 Vita inredningssaker från ex. Village
 
Örhängen jag lånade av Buse när jag hälsade på

Mysiga middagar

Jag tror det jag uppskattar mest med att bo med just denna familj är att vi äter kvällsmat tillsammans och att jag kommer så bra överrens med pappan. Han är ju så rolig och snäll och vi kan prata om nästan allt faktiskt. Igår kväll åkte bara vi till en buffé och åt Kina-mat. Första gången vi åt ute :) Alex hade inte kommit hem från Florida än. Men det var trevligt.
   Och ikväll gjorde jag tacos och vi började prata, också sa han faktiskt för första gången att han var glad att de hade just mig där. Ååh jag blev nästan tårögd haha. Det var första gången han gav mig en komplimang tror jag :) Det kändes bra för självförtroendet... 

Rakt från hjärtat...

Nu säger jag det bara rakt ut: jag vill flytta till Chicago! Så är det bara, och det är inte på grund av killen jag träffade, utan på grund av staden och på grund av hur bra jag mår när jag är där. Det är bara så jag känner. Jag älskar det och jag vet att jag skulle trivas där som fisken i vattnet! Om ni har följt bloggen så har ni säkert märkt mina starka känslor för stället! ;) 
 
Nackdelarna är bara att familjen och alla kompisarna bor hemma, och det är förstås en STOR nackdel! Men samtidigt så kan ju folk komma och hälsa på här borta och jag får ju åka hem och hälsa på ibland också. Vädret är också en nackdel - det blir riktigt kallt på vintern! Men alltså ja, man får väl bara klä på sig ordentligt. Jag lovar i alla fall att alla som kommer dit skulle älska det! Särskilt på våren och sommaren :) 
 
Men först och främst har jag tre veckor kvar här, med både främmande från killen min och Mimmi! Sen är det resan (aww) och slutligen hem till Sverige som gäller :D Sedan får vi se hur jag gör, vad jag känner, vad jag hittar på osv. Men har redan nu hittat en skola i Chicago som verkar väldigt bra.
 
Visst, det här är en dröm, men den som vill något måste kämpa för det. Och det är ju faktiskt möjligt, så vi får helt enkelt se, det skulle ju vara helt underbart!!! Och som jag skrev tidigare; när jag kom in i Chicago första kvällen nu i fredags, kände jag bara att jag var hemma igen.
 
Om det inte blir att jag flyttar dit, så får jag väl helt enkelt bara tjäna några miljoner där hemma haha och skaffa ett hus som jag kan åka till på somrarna ;)) Var inte orloliga där hemma i alla fall! Jag kommer prata med er först :D
 
 
 
Det är bara såå fint

Träningsdagar

I måndags var det ett vanligt träningspass för mig, igår var det kickboxing med Nathalie och idag blir det Yoga! Det ska bli kul, men jag är så himla trött just nu ;)
 
Haha, jag och Buse sov på tåget hem från cityt en av dagarna. Jag bjuder på den inte särskilt fina bilden ;D

Hejdå för den här gången

Den sista dagen på söndagen, tog vi det tidigaste tåget in till staden igen och bara gick runt i några timmar. Sen, vid halv 12, kom jag på att min resväska fortfarande var i hennes bil som stod hemma på parkeringen! Åååh alltså hallå, vilket misstag! Haha. Så det blev bara att gå tillbaka till stationen igen och åka hem. Ingenting att göra åt, men kul att man går och skämtar om det innan ;) Att man kanske skulle glömma den!
   Vi åt i alla fall på panera bread vid hennes hus senare och sedan skjutsade hon mig till flygplatsen. Så jobbigt att säga hejdå men jag vet att vi kommer ses snart igen så det var okej...
 
På O'hare flygplatsen jobbar killen jag träffade, så han stannade kvar efter jobbet och kom och pratade med mig innan jag åkte. Så gulligt av honom! Han är bara såå söt <3 Jag är förvånad över att jag inte var mera ledsen sen när jag lämnade både honom, Buse och Chicago, men jag vet att jag kommer träffa dem snart igen och att jag kommer komma tillbaka till Chicago :)) Plus att killen kommer till new York för att hälsa på näst nästa helg! Aaaw, jag kan knappt vänta! Och då är det bara en vecka tills Mimmi kommer! :D 
 
 Så detta var Chicago den här gången. Fantastiskt :)

Lördag med skridskor bland annat

På lördagen åkte jag och Buse till cityt tidigt på morgonen (som alltid förut) och gick in på några affärer och tittade lite innan Buse såg skridskobanan. Hon hade aldrig åkt skridskor förut, så då ville vi göra det.
   Hahahaha, det var jätteroligt för först höll jag i henne och hjälpte henne att stå på benen, sen kände jag att jag ville åka lite själv så jag sa till henne att jag bara skulle åka iväg en sväng så då åker jag och bara känner hur stora skridskorna är och hur svårt det blev när jag mötte människor och hur hackigt det var i isen. Så bara efter fem sekunder ligger jag på alla fyra och skrattar haha, och Buse ser mig! Då får jag hjälp upp av någon kille och bara skyndar mig fram till Buse igen och säger: "Jag är tillbaka!" Det var sååå kul! Men det är så typiskt mig. När jag ska visa något jag kan (och borde vara bra på), så blir det oftast sådär ;D 
 
Sen gick vi alla fall på promenad vid vattnet och stränderna (som man inte såg mycket av), och slutligen mysiga Little Italy och Water tower place igen. På kvällen mötte jag killen igen och åt middag med honom, sen gick Buse och jag och köpte frozen yoghurt och gick förbi The bean igen och såg scenen som var hur fin som helst! 
 
 På tåget
 Vi åt på fina, goda panda express
 
 
 
 En lyxig gata med dyra butiker
 
 Scenen! Gud så fin den var!
 Och slutligen lilla "bönan". Jag ville alltid fota den när det var mörkt ute förut, men eftersom det var sommar så hann det aldrig bli mörkt innan vi var tvugna att åka hem igen, så jag är glad att jag fick det nu :)

Fredagen

På fredagen jobbade Buse, så då åkte jag in till downtown själv och gick bara runt och fotade och njöt. Jag gick bl.a. till "The bean" (den silvriga saken), isrinken nedanför den, Water tower place - det finaste shoppingcentrumet jag varit till, och Navy pier :) Men tyvärr så byggde de om där ute, så jag kunde inte se något av vattnet :/  Men det var okej, jag fick gå in inomhus i alla fall.
 
Sen skrev killen och frågade om vi skulle äta lunch tillsammans så det gjorde vi :) Också spenderade vi hela eftermiddagen och kvällen med att bara gå runt bland alla underbara byggnader och prata och sitta på Starbucks och dricka en varm dryck ;) Jättemysig kväll! 
 
Halv nio tog jag tåget till Buse också gick vi och åt på något musikställe. 
 
 
 
 
 
Fina Buse!

Första dagen i mitt älskade Chicago

Alla transporter som skulle ta mig till Chicago, gick oerhört smidigt och när jag väl landade på flygplatsen letade jag mig fram till tåget som skulle gå till cityt. Jag hittade det och fick en gratis biljett av någon snäll person! :) Sen åkte tåget, och vid första stoppet kom en kille in. Haha, ja en supersöt kille som satte sig nästan bredvid mig :) Jag ska inte gå in på detaljer, men vi började i alla fall prata och han tog mitt nummer! (Mer om honom senare ;)). 
 
Sen gick jag av på hållplatsen som hette Chicago och när jag kom ut, kände jag inte alls igen mig och jag förstod att jag inte var i downtown. Så då frågade jag någon och precis när han frågade var jag skulle, tittade jag mig omkring och hittade alla Chicagos byggnader väldigt långt bort. Så jag pekade, skrattade och sa: "Dit!" Haha, så då fick jag ta en buss och som tur var, kom den efter bara några minuter och gick raka vägen in till Michigan avenue - vilken jag verkligen kan utan och innan :)
 
Så när jag kom ut från bussen och kom in i den verkliga staden, kändes det som att jag kom hem igen! Det var en fantastisk känsla och allt var så underbart, stort och fint!
 
Sen tog det ca. 40 minuter för mig att gå till tågstationen och på vägen dit, fotade jag lite ;) Hade väldigt bråttom dock eftersom Buse väntade på tågstationen i Barrington haha. Men så tillslut tog jag tåget till henne och det var så otroligt härligt att träffa henne igen! Då gick vi och åt och pratade på en pub och sedan åkte vi hem till hennes superfina hus och sov. Riktigt bra dag!!!
 
Fina flygplatsen! Men med trötta personer i haha ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Tillbaka i staden som aldrig sover

Bara två timmars flygresa bort ligger världens bästa stad. Chicago. Chicago är mina drömmar, Chicago är var jag vill vara. Helt enkelt den bästa platsen på jorden. Det var bara så overkligt när jag kom ut från flygplanet och var tillbaka i New York igår kväll. Jag vet inte varför men så var det verkligen! Men lite mysigt var det i alla fall att se alla byggnader lysa upp i mörkret och det var varmt :)
 
Nu känner jag att jag inte är redo att åka hem igen. Den senaste veckan har varit riktigt underbar. Men det är som det är, och det ska bli så väldigt skönt att komma hem och bo med min familj igen och träffa alla man har saknat!
 
På flygresan dit

Idag ska jag flyga!

Ja, om ungefär en timme ska jag ta tåget till Grand central och sedan ta bussen bort till flygplatsen och åka till Chicago. Jag kan inte fatta att det verkligen är idag! Men det ska bli hur mysigt som helst. Hoppas bara allt går som det ska med transporten överallt. Jag är faktiskt lite nervös för det, men det ska nog gå bra :) Ja, så nu har jag packat det sista och ska bara titta färdigt på Familjen Annorlunda innan jag går ned till tågstationen med min kära resväska :) 
 
Jag kommer nog inte blogga förrän jag är tillbaka. Så kanske på måndag ;) Ha det så jättebra allihopa under tiden!!
 
Bara 733 miles är det ;) Jag undrar hur Navy Pier ser ut just nu. Ska bli spännande att se- jag går nog dit imorgon! :D

Träning & belöning

I onsdags tog jag med den tyska tjejen till gymmet och hon gillade det så hon blev medlem :) Sen igår åkte vi också dit och gick på ett zumba-pass runt tio. Alltså hahaha vad det inte gick bra! Alltså det var hur svårt som helst. Jag var usel på det. Kanske beror lite på att de bara körde utan att lära ut och när man väl kommit in lite i det, så bytte de steg. De andra där inne kunde stegen till och med utantill, så det var lite pinsamt haha. Men bra träning var det i alla fall och jag hade ett leende på läpparna under hela passet ;) 
 
Sedan kom Nathalie klockan ett och vi körde på ännu ett träningspass för min del. Sen avslutade vi med bastu och dusch - utan stress, bara såå härligt. Också blev hon också medlem dessutom :) Så nu ska gymmet "belöna" mig och ge mig några extra dagar på gymmet! Helt perfekt :D Mitt 30-dagars kort går ut den 8:e mars, och nu ska jag få stanna tills jag åker hem :)
 
 Yeayy

Outfit # Three Hundred Eleven

Nya koftan, linnet, kjolen och glasögonen ;) Flash!

Mysmåndag

Efter gym, en sväng till djuraffären och en middag med George (haha, lingen dejt, bara värdpappan ;)), ska jag nu äntligen titta på Familjen Annorlunda :) Myyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyysigt. Imorgon ska tjejen från Tyskland följa med till gymmet och då kanske vi testar någon klass, skulle vara jätteroligt. Jag vill testa yoga! Kanske blir det kvällsmat med Nathalie också. Kul!
 

Jefferson Valley galleria & White plains

Här kommer lite bilder från helgen. Efter lördagen som tillbringades i den där nya gallerian, åkte jag igår för att träffa Nathalie i White plains (för att shoppa igen, haha). Men vad duktig jag var, jag köpte bara en kofta- som jag verkligen vill ha nu till resan och sommaren. Men efter den är det ingenting jag behöver i klädväg, så nu är det stopp ett tag, men undantag om jag blir störtförälskad i något! ;)
 
Jag ville verkligen köpa den till vänster, men tillslut bestämde jag mig för att spara pengarna. Men blir väl kanske att jag åker tillbaka och köper den? Den är ju så söt :S Hihi
Gallerian var fin!
Nathalie köpte en våffla igår :) Själv tog jag den godaste vaniljmilkshaken i världen ;)

Lördagskväll och lååångledig

Nu sitter jag och tittar på gamla bilder samtidigt som jag lyssnar på musik och flyttar över bilder från datorn till hårddisken. Det är så roligt att se bilderna från tex. Chicago och hemma. Men jag tror jag gått igenom dem minst fem gånger redan (vissa många fler tom.). Det ska bli så himla kul att se mina äldre bilder sen som jag lämnade på massa minneskort där hemma! 
 
Imorgon åker mamman och pojken till Florida så då blir jag ledig ända tills nästa måndag! Woho :D Sen ska jag ju till Chicago på torsdag, så det blir verkligen något extra :) Jag längtar riktigt mycket förstås...
 
Nu blev överföringen precis klar så nu blir det nog Melodifestivalen. Är inte det roligaste att titta på men det känns som ett lördagsprogram och jag har inget bättre för mig så det får bli bra ;)
 
Kepsen som jag köpte i Chicago och skickade hem till lillebrorsan som present :))

På väg att bli en shopaholic??

Imorse åkte jag iväg till ytterligare ett shoppingcenter jag aldrig varit till, Jefferson Valley center. Väldigt fin galleria med nästan alla butiker man behöver. Jag är otroligt nöjd med mina köp! :) Vill köpa en speciell topp, en ljusrosa handväska och eventuellt Converse eller klackskor också. Men sen får jag ge mig!
 
Parfymen köpte jag till Hanna för ca 140 kr. Resten kostade lite mindre än 300 kr - riktigt bra! Kjol, nagellack, halsband, skor och solglasögon :))

Dagen med den perfekta avslutningen

Efter en dag tillbringad med värdbarnet och bland annat lek i snön och skottning av garageuppfart, tog jag bilen som planerat och åkte iväg till gymmet där jag spenderade ca 40 minuter (utan musik, för hade både glömt hörlurarna och mobilen! Det blev lite curling på tv:n istället och det funkade ;)), för att sedan hinna basta, duscha och göra mig i ordning för att sedan ha tid att springa in på Wendy's och köpa en sallad som jag sedan skyndade med till parkeringen på bion för att äta i bilen.
 
Så jag parkerade... i en ganska stor ruta noterade jag. Också plötsligt ser jag hur en bil med gula blinkade lysen kommer fram mot mig och stannar precis utanför mitt fönster (parkeringsvakten tror jag). Också tänker jag att; "men alltså jag sitter inte och dricker alkohol om det är det du tror" haha, men så jag drar ned fönsterrutan sakta och hör honom säga (jag bara ler när jag tänker på det) att jag står mitt i en avfart som bilar ska kunna köra igenom på. Hahahahaha! ;D Snacka om stort och galet misstag! Gud vad jag skrattade när jag körde iväg för att parkera i en riktig parkeringsruta sen! Bra att han inte blev arg i alla fall och tur att jag inte hann kliva ur! Men vakter och poliser är faktiskt väldigt snälla här, så det är jättebra. Den här killen började till och med: "I''m sorry love, but...". Hehe. Så lite kärlek fick jag idag å :)
 
Nu till filmen: Endless love, den var precis som jag trott - helt underbar!!! Definitift en av de bästa filmer jag någonsin sett. Så fin, så känslosam, så söt, så vacker, så romatisk. Precis som "endless love" borde vara <3
 
 
Tidigare idag fick vi levererat tre olika blombuketter - jättefina! Men jag förstod direkt att de inte var till familjen, för det stod andra namn på kuverten. Men när de ändå var där så passade jag på att fota lite ;) Sen efter några timmar kom budbäraren tillbaka och sa att det blivit ett misstag, också försvann blommorna igen. Jag säger bara: tur att vi inte öppnat dem och satt dem i vatten :)

14 Februari 2014

Happy valentine's day allihopa! Äntligen kommer filmen jag väntat på ut på bio <3 Endless love heter den och verkar jättefin- drama/romantik, min favoritgenré. Så om jag får ta bilen ikväll, åker jag nog först en sväng till gymmet och sedan till bion :) Tyvärr blev massa andra planer med kompisar inställda på grund av det här nedrans vädret bl.a. hehe. Men det är lugnt, det är många som går på bio själva här i USA ;)
 
 
Hahaha, var bara tvungen att ta med den här- ganska rolig! Är nog många som känner så (Tagen från Weheartit ;))
 
Jag tog dessa bilder för några veckor sedan, för att ha något att visa idag ;)

För att förstå, måste ni läsa...

Nu har jag och Alex precis blivit färdiga med nästan tre timmars rensning/städning av hans garderob! Då förstår ni nog hur mycket leksaker och skräp som fanns där. Men nu är det gjort och det känns så bra. Fast jag är trött... Oj oj oj vad trött jag är. Kanske beror lite på att jag är hungrig? Jag får stå för kvällsmaten idag också för fick nyss ett sms från pappan där det stod att han skulle bli sen. Mamman lagar ju aldrig mat så henne kan man ju inte räkna med, även fast hon är hemma...
 
Och nu när jag ändå är igång med att klaga på mamman så måste jag bara berätta! Tidigare idag öppnade hon garagedörren för att släppa ut hunden, och någon timme senare skulle jag börja med maten så jag gick ut i garaget och såg att porten fortfarande var öppen. Då frågade jag henne om det var meningen eller om jag skulle stänga den (mest för att berätta att hon glömt!) och hon svarade att hon självklart glömt att stänga den (inte alls snällt). Så jag tryckte på knappen för att stänga, men den vägrade för att det nu låg snö i vägen, så då sa jag även det till henne, och hon svarade: "Då får väl nån gå ut och skotta då! Annars kommer ju hela huset frysa!" Men alltså hallå! Hur knäpp får man va?! Det var ju hon som inte stängt!!! Då borde ju hon gå ut!!! Usch vad arg jag blev! Men trots det, satte jag på mig skorna och jackan och gick med bestämda steg ut och började skotta... Haha, egentligen är det bara att skratta åt henne. 29 dagar kvar tills min räddning kommer i alla fall :))
 
Ååh, vill verkligen inte gå ut och skotta sen! Jag orkar inte... Plus att jag jobbar mer än vad jag ska om jag inte slutar nu
Verkligheten idag...

Don't let other people bring you down. They are not worth it.

Det är otroligt hur en annan människa kan få en att må så dåligt... Och i det här fallet är det min värdmamma. Ganska hemskt, men sant. Jag vet inte om jag borde skriva det här men jag vill bara inte hålla detta inom mig. Hon är den/det enda jag inte trivs med här... Jag ska inte gå in i detalj eller någonting, men nu vet ni. Men saken är den att, varför låta en annan människa få en att må dåligt? Bättre istället att tänka att det bara är en enda person och att hon inte kan sänka mig. För det är hon inte värd!
 
Bild från när mormor och jag åkte med Ålandsfärjan :)

Mysigt, tufft kvällspass på gymmet

Vid 17.30 kom pappan hem, så då åkte jag iväg till "sport-klubben" för att göra ett intensivt 45-minuters-pass. Och efter det tog jag en dusch där, och gud vad mysigt det var! Haha faktiskt (mjuka vattenstrålar, ganska mörkt pga. drapperiet, ingen stress för det var typ inga andra där, bara lugn och ro helt enkelt :)). Jag kommer nog alltid duscha där efter att ha gymmat, så skönt att ha det klart när man kommer hem! En väldigt bra sak är också att man får låna handduk och ta tvål, schampo och balsam gratis - perfekt koncept :) Också kan man basta - vilket jag säkert kommer göra nästa gång jag åker dit - troligtvis på fredag. Imorgon vet jag redan nu att Alex skola är instängd så det blir ingenting då. Istället blir det nog att vi åker upp till en backe och åker pulka. Det var verkligen längesen jag gjorde det, så undra om det fortfarande är kul? ;) Sovmorgon blir det också, så skönt.
 

Ännu en shoppingdag

Idag tog pappan bilen för första gången till jobbet, så jag blev utan och kunde därför inte åka och gymma som planerat. Men istället blev det shopping i White Plains med den nya tyska au pairen som kom och hämtade mig. Jätterolig tjej. Och gud vad jag älskar att titta på kläder på Forever 21! :)
 
Snart blir det jobb och ikväll hoppas jag kunna ta mig en sväng till gymmet ändå för att komma ut lite även ikväll. Fiket igår var jättemysigt förresten :) Ikväll ska det tydligen bli snöstorm igen- men alltså storm och storm, de ska ju komma lite snö som vanligt :p Men så då blir jag väl i alla fall instängd i huset med Alex hela dagen, så gäller att passa på idag ;)
 
Köpte kläderna längst upp :) Jag laddar verkligen upp för varmare väder och sommaren just nu! :)) Men får lugna ned mig ett tag nu, jag måste spara lite pengar ;) Fast å andra sidan måste jag passa på när det ändå är så billigt och så mycket jag vill ha!

Blåbärssmoothie & gym mm.

De senaste veckorna har jag i stort sett alla dagar gått och lagt mig igen efter att Alex gått till skolan. Då hinner jag oftast precis somna innan väckarklockan ringer (efter 50 minuter oftast, klockan 8). Men då känner jag mig utvilad och bra faktiskt. Denna morgon var lyste rummet när jag vaknade, och som flera veckor i rad nu, har solen lyst :) Man blir så otroligt glad då! I alla fall jag. Det är som att världen vill visa att det kommer bli en bra dag på nåt sätt ;) 
 
I alla fall så åkte jag och tränade på morgonen/förmiddagen och gissa vad! Jag kände igen hon som jobbade där! Hon kände igen mig också och sa det. Det var irån bingon i julas :) Haha, alltså fatta att känna igen någon här. Det var roligt hehe.  
 
Nu ska jag prata med Mims och sedan titta på Morgon och Ola-Conny. Nya avsnitt :D Ikväll ska jag göra taccos och efter maten ska jag möta Nathalie och den tyska tjejen Caroline och ev. fika lite :)
 
 Jättegod smoothie med blåbär, banan, några jordgubbar och mjölk
 
Den här body scruben luktar så ofantligt gott. Älskar den!

Dagen

Banken och gymmet var avklarat på förmiddagen och kom hem i lagom tid för dusch och lunch. Sedan beställde jag några saker från internet, vilket jag tänkt göra länge- så känns väldigt skönt nu! 
 
Alex åkte sedan hem med en kompis efter skolan, vilket jag verkligen uppskattade. Jag var så trött. Jag till och med somnade! Förstår inte hur jag kunde vara så trött idag, men efter att ha sovit en timme blev jag piggare. Sen har jag bara suttit och tittat på bloggar och sökt inspiration. Och för ett tag sen åkte jag och hämtade Alex. Gud vad mysigt det är att åka bil på kvällen och bara lyssna på all bra musik som spelas! Det gillar jag ;) 
 
Nu har vi precis ätit mat och nu ska jag titta på Familjen annorlunda :D Imorgon blir det gym igen (med massa superbra nyinlagd musik på mobilen! ;)) och efter det ska jag prata med Mimmi och planera lite :)) Sen ska jag nog bara ta det lugnt innan kiden kommer hem.
 

Fokus framtid

Jaa, i flera timmar satt jag bara idag och kollade runt på massa jobb, tänkte, och gjorde tester på vad jag skulle passa att jobba som. Svaren blev nästan lika på varje test. Enligt dessa skulle jag passa som: florist, inredare, psykolog, fotograf, skribent, lärare, tandläkare och dagispersonal mm. De första fem är jag ju även väldigt intresserad av. Frågan är bara om jag skulle klara av dessa jobb? Tänk om jag bestämmer mig för att utbilda mig och inser sen att jag inte är rätt för jobbet? Och tänk om jag inte hittar jobb efter, trots utbildning? Hmm, gud svårt det här är! Jag önskar bara någon visste, eller bara sa till mig att "det här skulle du passa som!". Då skulle jag kunna satsa fullt ut om jag kände att det var rätt. Men ja ja, snart kommer jag väl på nåt. Annars blir det jobb i Norge ett tag känner jag ;)
 
Redigerade bilden i Picmonkey.com
 
Vid klockan tre tog jag tåget till White plains och mötte Theresé- den svenska au pairen som jag träffade på förbredelsekursen i new Jersey första gången :) Vi gick runt och tittade lite på kläder och pratade massa. Också åkte vi över till Walmart och sedan till Cheesecake factory och åt en god middag. Mysigt och trevligt! :) 
 
Imorgon väntar gym, bank och eventuellt en provpackning! 

Inspirerad och fotosugen

Just nu sprudlar inspirationen och kreativiteten i mitt huvud. Jag har precis varit inne på den här hemsidan och kollat på massa fina inspirationsbilder. Nu längtar jag oerhört tills jag får fota min lillasyster på massa olika sätt! Ska bli hur kul som helst och idéerna jag har är många. Haha, jag har inte pratat med henne om detta än, men hon är mitt framtida fotoprojekt ;) Och jag tror hon kommer gilla det :)) Sen har jag ju Mimmi också! Få se om det blir tid över för porträttfotografering i Death Valley eller Grand Canyon- hoppas det :D Jag är exalterad.
 
Bild från en fin dag :)

Chicago, jag kommer tillbaka!

Ja nu är det bestämt; jag kommer åka tillbaka till Chicago innan jag åker hem! :D Fatta var härligt att åka bort en helg och bara vara ledig... Flyget bokade jag idag. Jag kommer åka dit på tordagen den 20:e och komma hem sent på söndagen den 23:e :) Jag är laddad!!! Ååh det är till och med mindre än två veckor kvar.
 
<3

Överraskad!

Igår kväll ringde det plötsligt på dörren, men ingen öppnade. Så tillslut gick jag dit och då såg två "paket" utanför dörren och postbilen som åkte iväg. Ena var till värdmamman. Men den andra var till mig! :) Det vägde nästan ingenting så jag trodde först att det inte var reseväskan men sen såg jag att det var från Walmart- där jag beställt den från, så då var det bara snabbt in på rummet och slita upp kartongen. Och guud vad fin och söt den var! Finare än jag förväntat mig! Den är alldeles perfekt :)) Den hade till och med fickor inuti, supergulligt! Jag blev överraskad. Den skulle ju inte komma förrän den 12:e... Här nere är bilder. Kjolen är också med på bild ;) Och min kära bok. Har faktiskt läst ganska mycket de senaste dagarna. Dags att köpa den andra delen snart...
 
Jag bara älskar den! :D Nu ser jag fram emot att packa!

Fredagen den sjunde februari 2014

Idag var det fullspäckat schema från stunden jag gick upp till denna stund då jag ska börja jobba om bara två minuter. Jag hade skrivit ett riktigt detaljerat schema med tidpunkter och exakt vad som skulle göras. 
 
Nu berättar jag i stort: jag började med att bli medlem på gymmet ( :D ) och åkte dit och gymmade i över en timme efter att ha bytt om. Sen åkte jag hem, duschade, åt sallad och åkte iväg till White plains och Forever 21, som jag sedan spenderade nästan två timmar i. Hittade dock inga fina klänningar där inne som jag hade hoppats på, bara på hemsidan. Men en kjol hittade jag- ganska cool (visar nog bild en annan dag). Också ett vitt linne och ett par svarta vanliga leggins. Allt för bara 80kr! :)) Sen åkte jag hem och har precis ätit mellanmål.
 
Ikväll ska jag nog på bio med Nathalie, och imorgon, om det inte blir storm och om jag inte måste jobba, ska jag åka och shoppa igen i Palisades center med Sonia. 
 
 
Jag skrev jordgubbar och blåbär på inköpslistan så när pappan handlat, hade jag det hemma, perfekt :) Jordgubbarna passade riktigt bra ihop med flingorna och mjölken
Forever 21

Massor att göra & full av motivation

Ja, jag känner mig riktigt taggad och motiverad inför mina kommande saker jag vill göra. Imorgon till exempel planerar jag att åka till White plains och prova och kanske köpa några klänningar! :) Älskar massor av dem på Forever 21:s hemsida! Ska nog också titta på lite gym-kläder för imorgon ska jag också signa upp på ett gym :D Och beställa något till min älskade lillebror <3 Kanske även beställa en Arizona-skylt till mig själv! Den där jag verkligen vill ha. Hittade faktiskt en perfekt på datorn när jag letade tidigare idag :) Jag kom bara på att det inte alls är säkert att vi kommer stanna på den där Route 66 så att jag kan köpa den där (som jag faktiskt planerat)! Så lika bra att göra det innan- dessutom billigare. Hoppas bara allt går som det ska imorgon.
 
Outfit från i somras
 
Idag var jag bara inne av en slump på Tv4play förresten, och såg att "Familjen Annorlunda" har börjat! Snacka om att jag blev glad!!! Synd bara att jag missade första avsnittet, skulle vilja se det. Förstår inte att ingen talade om att det hade börjat :p Haha, nej men tur att jag hittade det. Ett av mina absolut bästa favoritprogram! Roliga familjer att följa den här gången tycker jag dessutom :)) 

Ready to go

I förrgår beställde jag en reseväska från internet! Det blev så ändå, insåg att den jag tänkte ta var alldeles för trasig haha :p. Den nya är rosa o ganska söt :) Ska bli så kul att få en alldeles egen liten väska som jag kan ha med mig var jag än reser/åker här i världen ;) Den blir perfekt att ha med när jag och Mimmi åker till de varma staterna nu här i borta :) Där kommer alla saker jag kommer behöva just de veckorna vara- mysigt, vill packa nu!
 
Jag kan bara inte fatta att det är 35 dagar kvar. När man tänker tillbaka, kommer man ihåg dagen jag lämnade Sverige som att den var igår. Sen kommer man bara ihåg fler och fler saker från det gågna året och inser vad mycket man har varit med om. Det är härligt, och otroligt att det har gått så många dagar här :) Men nu vill jag inget annat än att dagen då Mimmi kommer till New York är här! Jag längtar så enormt efter att få träffa henne! Det vi började planera för ca ett år sedan är snart verklighet :D Och jag är bara redo... 
 
Nu chansar jag och hoppas på att det här var bilden jag inte visade för ett tag sedan (hade ju två nästan lika) :p Haha, tror denna är rätt i alla fall ;)

36 dagar kvar!

Trodde inte det bara var 36 dagar kvar tills jag slutar jobba (i alla fall tills Mimmi kommer :)))! Men jag räknade nyss och fick reda på det :) Ganska fantastisk glad överraskning faktiskt! :D Jag trodde det var typ 50 dagar kvar (hade sett ett inlägg på Facebook). Det är ju helt underbart att det inte är så långt kvar! Jag kan knappt vänta. Jag önskar tiden kunde gå riktigt fort nu. Ska bli så otroligt skönt att få komma hem och bo med min riktiga familj igen. 
 
Det är inte hemlängtan som spökar nu... Jag är bara helt enkelt trött på att vara Au pair, och att bo i annan familj än min egen...
 
Dagen har dessutom varit tuff. Värdbarnet var hemma från skolan och vi rensade hans leksaker nästan hela dagen, och när pappan kom hem, gick vi ut och skottade snö igen. Inte alls lika roligt denna gång. Det var bara riktigt jobbigt och tungt. Snön vägde bly. Plus att mina armar fortfarande värkte sedan förra gången vi var ute. Nu har jag både ont i armarna och i ryggen. Inte alls kul, men bra träning i alla fall. Imorgon hoppas jag på en "vanlig" dag då jag får några timmar för mig själv.
 
Bild från mitt fönster igår kväll- var redan mycket snö, men under natten kom det några decimeter till!

Snöfall & jorgubbsdopp

På morgonen försökte jag göra några fina, magiska snöbilder, men jag lyckades inte. Blev väldigt blöt dessutom haha, så ville inte ta så många kort efter det ;) För att få mina drömbilder kan jag inte fota mig själv helt enkelt, det går ju bara inte att få rätt fokus och alla saker rätt. Så när jag kommer hem ska jag börja fota andra...
 
Nu på eftermiddagen var planen att dekorera jordgubbar med smält choklad, men det blev inte heller som jag tänkt mig tyvärr. Det blev alldeles för mycket choklad! Men ja ja, får prova igen någon annan gång. Roligt var det i alla fall. Sen har jag köpt fil och müsli idag- äntligen hittade jag det i affären! Kan inte fatta det! Kommer bli första gången på över tio månader som jag äta det igen :D
 
Resultatet av mina två uppgifter ;)

Sluuut

Nu har jag precis kommit in efter ett riktigt tufft träningspass! Jag har nämligen hjälpt pappan att skotta garageuppfarten ;) Alltså shit vad jobbigt det var! Även bara efter några "skottningar". Asjobbigt! Jag är helt slut i armarna nu! Seriöst, jag har redan träningsvärk och bara att lyfta dem och skriva här och nu krävs styrka haha! Snacka om mjölksyra. Men vad kul det var :) Det var jag själv som erbjöd att hjälpa till och jag är glad att jag gjorde det... I början var det lite kallt men det blev snabbt varmt och det blev faktiskt riktigt skönt och mysigt att gå omkring där ute. Haha, medan jag hade spadern och körde "manuellt" som en galning, gick pappan runt i snigelfart med en snöklänga (eller vad det nu heter?!! Hahaha. Snöplog kanske? ;)) framför sig och som tog bort all snö för honom. Inga problem där heller... Sen fick jag prova den efter att ha tagit bort ett ton snö från bilen också och skottat trappan upp till huset. Och det var ju riktikt roligt med den- och lätt! Den skulle jag kunna köra med flera gånger :) 
 
Så fort han kommer hem nu ska jag hjälpa honom packa in matvarorna han nyss köpt och sen ska jag väl äntligen slå mig till ro och titta på något bra ;) Klockan är ju ändå över nio på kvällen...
 
Nu ser det väl lite mer ut såhär där ute, men innan var det fyra gånger så mycket snö! På riktigt. (Gammal bild)

Snö igen

Det har snöat oavbrutit här utanför idag och det ligger nog tre decimeter med vitt på backen. Alex skola blev förstås inställd - fattar inte, bara för att det snöar. Men det är ju alltid så här... Så trots att amreikanska barn går minst dagar i skolan av alla i hela världen så får de skippa skolan då och då på grund av väder, haha. Ganska töntigt tycker jag men det är som det är, skönt att han inte behöver göra läxor i alla fall ;) 
 
Vitt vitt vitt

Trött men glad

Igår när jag tvättat bort sminket och skulle titta på en serie, skrev Nathalie och frågade om jag hitta på något. Självklart ville jag det. Jag tackar alltid ja till att få komma ut och göra något :) Så då sminkade jag mig lite förstås igen och vid 21.30 möttes vi i Pleasantville för att fika på Diner - också nytt ställe för mig. Det var lika trevligt och roligt som vanligt. Haha, när vi pratade om våra syskon ett tag frågade hon om mig och storebrorsan: "Ni var halvbrorsor va?" Hahaha, "Nej, men halvsyskon" svarade jag till slut ;)
 
Vid kl. 12 i alla fall, åkte jag hem, och när jag gick o la mig var den nästan ett på natten och jag var riktigt trött. Imorse gick jag upp vid halv nio, och trots att jag sov längre än vad jag ofta brukar, så var jag fortfarande trött och har varit det under hela dagen. Men trots det, har jag varit med Alex utan abrott och inte vilat ett dugg, förutom när vi tittade på en Scooby-Doo-film på Tv:n då jag höll på att somna ibland haha.
 
Också har det varit väldigt kallt här inne idag - bara 15 grader, usch! Så nu har jag nyss tagit en brännhet dusch och känner mig lite varmare :) Nu ska jag titta på något på datorn någon timme och sedan sova... Imorgon väntar min tvätt och eventuellt en sväng till gymmet för att fråga lite saker (beror på om Alex går till skolan, men det borde han, för idag var han frisk), det ska faktiskt bli skönt med vardag igen (konstigt sagt va?).
 
Bild från förra året

Mamma Mia!!!

Åååååååh, jag har ingen aning om vad jag ska skriva, men jag försöker väl! Den här musikalen var nog det bästa jag någonsin upplevt tror jag, i alla fall i New York (helt klart här)!! Jag är bara så otroligt glad att jag såg den! :D Stämningen var såå fantastisk, skådespelarna var toppen och musiken var bara riktigt riktigt fin och underbar! Jag fick gåshud flera gånger när de sjöng- det var så vackert! Alla som någon gång får en chans att se något sånt här, borde ta den, även fast det är dyrt.
   Något jag inte visste förresten, men som gjorde allt så mäktigt var liveorkestern, som spelade under scenen (som man inte såg) och någon som spelade piano live (och som alla kunde se). Jag måste nog säga att den här var bättre än filmen (även fast jag verkligen ääälskar den!), inte bara för att jag såg den i verkligheten, utan för att skådespelarna faktiskt sjöng bättre än dem i filmen och för att det kändes så äkta.
 
Jaa, jag bara älskade den helt enkelt! Något jag mer än gärna skulle uppleva igen <3
 
Vi hade perfekta platser också! Första raden, i mitten och en trappa upp. Haha jag frågade om jag fick fota, och det fick jag- men bara innan de hade börjat (förstås! ;))
Inga fina bilder, men det är allt jag har. Scenen är mycket större än det som syns här - bakom ridån var den ganska stor
Den här bilden är tagen från mobilen, därav dålig kvalité, men ni ser i alla fall hur bra vi satt :) Pianot står alldeles i mitten där nedanför scenen om ni ser det

Fredagskväll och taggad!

Klockan har precis passerat 21.30 och jag är faktiskt riktigt trött nu. Jag vet inte om det beror på att jag jobbade tio timmar i streck idag eller om det bara är ändå, men jag är tacksam för att det är helg nu i alla fall, ska bli skönt att sova lite.
 
Och imorgon ska jag faktiskt äntligen se musikalen Mamma Mia på Broadway!! :D Det blir alltså av ändå och det känns hur bra som helst! Det var det enda viktiga jag hade kvar på min att-göra-lista så det är toppen! Visst har jag några flera saker kvar på listan, men de är inte viktiga längre och jag känner inte för att göra dem. Men det här ville jag ju verkligen verkligen, så jag är så glad att jag kommer gå. Jag har ju dessutom aldrig varit på en musikal förut, så det blir spännande... Hoppas bara den är så bra som man har hört att den ska va :) 
 
Nu blir det nog en film eller serie ändå ;) Hoppas alla får en underbar helg!
 
Abstrakt