Söndag, måndag

Hade en toppendag igår också :) Jag har faktiskt varit utan dator i två dagar (jättelänge va? Haha) och försökt hitta på massa saker istället och det blir mycket roligare. Igår åkte vi ut med familjen igen. Först åkte vi genom stan för att se lite av julstämningen och skyltsöndagen och sen fortsatte vi till Plantagen och till City gross där vi faktiskt fikade. Mysigt och gott. På kvällen blev det lite tv. Kanske inte låter som en jättebra dag, men när alla är sams och gör någonting tillsammans, så blir det ofta bra!
 
Imorse åt jag som vanligt min havregrynsgröt, sedan tränade jag på rummet till superbra musik från Linus högtalare som jag lånat. Nu ska jag strax gå och äta och sedan får vi se vad som händer. Hoppas ni alla har en bra måndag :) Och just det, imorgon är det julkalenderdags. Hoppas den blir bra i år!
 
Dessa prylar köpte jag förra veckan. Torrshampoo, som luktar SÅÅ gott, gosiga vantar från Bik bok som ni ser, och en Marabou jag aldrig testat tidigare - mörk choklad. Rätt så god var den :)

Vad man behöver ibland

Bäst att passa på att skriva innan man glömmer bort vad man känner (haha), därför gör jag det från mobilen nu strax innan midnatt. Igår kväll var jag hem och tittade på Idol hos härliga Nathalie som hade köpt hem ett rejält lass med gott godis ;) Var så mysig och trevlig kväll! Behöver flera sånna kvällar.
 
Idag har jag spenderat hela dagen med familjen. Vi började med att åka till Jula och Ikea, sen fortsatte vi med tacos, julpynt och bio på kvällen. Såg "En underbar jävla jul", som var riktigt bra!! Gillade den verkligen. Men alltså gud vilken "stämmning" det var i biosalongen. Folk skrattade högt och klappade händerna till vissa saker genom hela filmen. Hahah! Inte direkt van med såndant, men var väldigt kul :D Hade alltså en toppendag idag med mina kära :)
 
Nu är det läggdags! Så godnatt allihopa. Till imorgon önskar jag er alla en jättemysig Första advent :)

Now is the time

 
 
Inspirationsböcker från Hallmark, duschtvål från Walgreens, lotion och handsprit från Bath & body works och flaggan från en butik på flygplatsen Newark. Sedan köpte jag också läppstiftet jag pratade om, långklänningen (från Forever 21) och ett doftljus som luktar ljuuuvligt! Också presenter till familjen och till Mimmi som har fyllt år :) Men det visar jag inte här. Mamma fick i alla fall en målarbok för vuxna och en rouge, Linus fick en Chacago Blackhawks keps och pappa fick en t-shirt med New York-tryck på och choklad. Det blev inte så mycket som jag köpte ändå, men jag är i alla fall jättenöjd! :)

Två låtar!

 
 
 
Hörde dessa för första gången nu när jag körde bil i New York. Awesome-bra! Speciellt den första

A little smile on my face

Vad glad man blir när man får ett mejl av värdpappan som skriver "How does it feel to have 2 homes? We miss u". Såå gulligt! Man blir rörd och känner sig så lyckligt lottad över att ha dem och New York i ens liv. Ett andra hem ja...
 
I alla fall, imorgon ska jag förhoppningsvis ta tag i att fota det jag köpte på resan, och visa här. Har det som en viktig grej på min att-göra-lista, men jag gör det aldrig! Men den här gången ska det bli av. Imorgon ska jag dessutom till Gavlerinken och äta buffé med mormor som ska bjuda på mat. Mysigt! Har aldrig ätit där förut så det blir spännande. 
 

Inspiration # 6

Älskar svartvitt, vita rosor och inredning!

V.I.D.E.O

Här får ni se liten film jag har sattit ihop med hjälp av några videoklipp jag filmade i New York. Jag har inte gjort den för att visa mina videoskills, så räkna inte med någon "supermovie", haha. Jag ville bara fånga känslan och visa er lite hur det kan se ut en dag i den stora staden :)
 
 

UGGLA

Igår var jag i skolan på förmiddagen, och sedan åkte jag till Valbo och åt & shoppade med en kompis. Sen tittade jag på Idol och Boy machine på kvällen. Var en bra dag :) Nu är det strax dags att åka iväg till morbror Micke för att fira hans 50-års-dag! 
 

Presentation av mig

Nu tänkte jag presentera mig för alla er som inte vet vem jag är eller för er som vill lära känna mig lite bättre! :)

Precis som den animerade filmen, heter jag Frost i efternamn. Daniela är mitt förnamn, men många uttalar namnet Daniella (vilket faktiskt är lite drygt ibland, haha). Jag är en av alla 93:or här i världen och är bosatt ca 1,5 timme norrut från vår kära huvudstad, dvs. i Gävle.

När det är ordning och strukturerat runt omkring mig mår jag som bäst. Därför är jag den i familjen som alltid har rent och fint på mitt rum och aldrig lämnar saker på andra platser än de ska vara på. Detta leder också till att jag sällan tappar bort mina saker! xD Jag är otroligt duktig på att planera och skriva listor, och tycker det är väldigt roligt (även fast jag ibland också gillar att vara spontan).

Att ha riktiga DVD-filmer känns speciellt och mysigt tycker jag och därför har jag mina favoriter i hyllan bredvid min säng. De står bredvid mina anteckning- och inspirationsböcker som jag brukar titta och skriva i. Jag älskar ordspråk och citat och att bli inspirerad och se fina bilder! Därför är Weheartit en viktig hemsida, då jag mår bra av att titta där. Att ha ett fint, ljust och fräscht hem är också viktigt för mig, då jag behöver det för att trivas.

Jag har otroligt många intressen och har lätt för att gilla nya saker jag testar, att göra pizzasnittar till en vernissage t.ex. (haha). Att fotografera, helst porträtt, landskap och inredning, är ett av mina största intressen dock. Sen älskar jag även att skriva (både för hand och på datorn), framförallt listor och längre noveller, också att resa. Mitt favoritresemål är Chicago och jag tycker även att Las vegas var riktigt mäktigt. Fotboll är dessutom riktigt roligt att kolla på, och ett av dem bästa ögonblicken i mitt liv är när Gefle IF gör mål (då skriker jag alltid ut min glädje!!). Förut spelade jag även själv, i ca 10 år.

Kameran jag tar dem flesta bilderna med är en Nikon D5100, och jag använder även nästan alltid (nu den senaste tiden) mitt polariseringsfilter, som gör att bilderna får mera kontrast. I gymnasiet använde jag ofta en Canon, så gillar dem också, även fast jag inte gärna vill erkänna det för mina Canon-vänner, haha xD

År 2012-2013 var jag au pair i Chicago och New York, vilket var en av de bästa sakerna jag någonsin har gjort! Därför får ni gärna fråga frågor om det :D Och givetvis andra saker också! Det får avsluta min presentation.


Inspiration #5


Det är hemskt

Jag har tittat väldigt mycket på nyheterna de senaste dagarna, och de flesta uppmanar oss till att leva våra liv precis som innan det som hände i Paris (förutom att vi ska vara lite mer vaksamma), men jag kan inte låta bli att vara rädd! När det är hot mot Sverige- vårt land. Men samtidigt vill jag inte låta det här förstöra, och få mig att avstå från saker jag vill och måste göra. Det onda ska inte få segra...

Ändrat lite grann

Äntligen har jag ändrat lite här på bloggen. Har känt ganska länge att jag har viljat göra det, men har aldrig tagit tag i det (konstigt, för det var tydligen superenkelt!). Typsnittet på rubrikerna har jag många gånger inte gillat, då man ibland knappt har kunnat läsa vad det står på grund av skrivstilen. Men nu känns det lite bättre i alla fall. Skönt med en ny header också tycker jag :) Försökte även ändra typsnittet på menyn, men lyckades inte, hehe. Därför får jag försöka med det igen någon annan dag.
 

I want this

 
 
 
 
 
Det var som en dröm att gå in till Kleinfeld och se var de spelar in tv-programmet jag brukar tjata om: "Say yes to the dress". Jag ÄLSKADE rummet där skorna stod! Någon gång i framtiden vill jag något liknande! :D Något som var underbart roligt var att en av de som jobbade där kom fram till mig och frågade om jag ville prata med Randy från programmet och ta bilder med honom, och självklart ville jag det! :D Så då fick jag prata och ta kort med honom, och han var sååå trevlig, precis som i programmet. En av bilderna kan ni se i det förra inlägget ("Blandade bilder från mobilen"). Han berättade bland annat att han ska besöka Sverige, Norge och Finland snart, så det var kul. Också var han så söt, för han sa: "Hey beautiful" när vi träffades (i och för sig brukar han säga så till typ alla, men det var roligt att han sa så även till mig!). 
 
Tyvärr fick jag inte ta några kort i rummet som programmet spelades in, men jag fick se det i alla fall och det räcker bra för mig :) Jag såg precis när en av brudarna sa ja till en klänning :D

Blandade bilder från mobilen

Rockefeller center, kyrkan på Fifth avenue, en prydlig och fin mataffär, White plains, jag och min nya klänning från Forever 21, Starbucks, en biograf i Hawthorne, julpynt, jag och Randy från bröllopsprogrammet "Say yes to the dress", och flygplatsen i Paris (bilden längst ned till vänster och den vita skylten)

En annan plats

New york, New york. Den här resan var nyttig för mig. Jag hittade tillbaka en del av mig själv som varit försvunnen ett tag nu. Lite lycka. Jag behövde det här helt enkelt; känslan av att klara mig själv och att göra saker jag mår bra av. Bli inspirerad och få en annan syn på livet. Jag älskar det! Nästan allt var över förväntan. 
 
Maten på flyget var god, vädret var toppen då man knappt behövde jacka de första dagarna, människorna var trevliga som vanligt, jag fick besöka Hallmark hur många gånger jag ville, jag pratade med främmande personer, värdpappan köpte hem frukost och mat till mig, jag fick låna bilen, jag tittade på mycket BRA tv, jag fixade mina skattpapper och fick reda på att jag ska få pengar tillbaka, jag hittade läppstiftet jag tappat här hemma, jag fick träffa några från "Say yes to the dress" och se lite av program-inspelningen (:DDD!) och jag hittade massa inspiration. 
 
Bryant park - en av mina favoritplatser
 
 
Flatiron building till vänster, Empire state till höger
"Say yes to the dress" (kommer bilder inifrån!)
Times square
 
 
 
Hotel Plaza - där "Ensam hemma" spelas in

15 november 2015

Det är svårt att veta vad man ska skriva nu... Det som hände i Paris är bara så ofattbart hemskt och så svårt att ta in, varför händer det ens?!! Egentligen skulle jag blogga om resan igår (som har varit fantastiskt toppenbra :)), men jag fick andra tankar när jag hörde om det som hänt, så det blev inget skrivande. Jag och Hanna mellanlandade och var faktiskt på flygplatsen i Paris den 13:e när det hände! Men vi hade ingen aning om vad som pågick där ute. Det är bara fruktansvärt!!! All kärlek till Paris <3
 

Inspiration #4


Comeback

Nu skriver jag igen! Jag struntade i att ta med mig datorn  tillslut så jag kommer inte att visa så många bilder nu tyvärr, men jag skriver i alla fall. Nu är jag äntligen tillbaka i detta land och den coola staden New york och min kära värdfamilj. Har varit toppen hittills och jag är så glad att jag faktiskt bestämde mig för att åka hit igen :) Minnen kommer tillbaka och nästan allt är sig likt.
 
Alex och värdmamman åkte faktiskt nyss till Tyskland, så nu är jag ensam med pappan och hans kompis som också är på besök. Nu efter kvällsmaten blir det troligtvis bio och imorgon ska jag ev. möta lillesyrran i cityt. Vi får se. Jag kommer nog inte skriva så mycket mer förrän jag är hemma igen, vilket blir på fredag någon gång. Men nu vet ni lite i alla fall :) Hoppas ni också har det bra!
 

Hair colors

 Ååh jag är så sugen på att färga håret i någon fin färg! Älskar vinrött och typ rosa-lila!! Nu när jag är i USA kanske jag hittar på något roligt? :)

Inspiration #3


Vad jag har köpt

 
Duschtvålen i mitten på första bilden är bara helt underbar! Rekommenderar verkligen! På bilden här ovanför ser ni presenterna jag ska ge till värdfamiljen. Jag hoppas de blir nöjda!

Lördag kväll

Halloween-festen var jättehärlig! Vi började med supergod tacos, lite lekar och snacks hos Mimmi och hennes lillasyster, sen tog vi bussen vid 22.00 och åkte ned till stan. Där köpte vi en drink på Bara vara - den supergodaste drinken (som jag och Mimmi tog när vi var till Söderhielmska sist), och nu fick vi reda på namnet också! :D "Falken". Vid 23.30 fortsatte vi till Allstar och möttes av läskiga utklädda människor. Det var jättekul!
 
Mimmi var en jättesöt ängel!! <3 Själv var jag trasig kan man säga. Det syns inte så jättebra på bilden, men runt det svarta, är det vitmålat :p

I see the hope in your heart

Igår spenderade jag förmiddagen med lillebrorsan, då vi åkte till Rusta och Biltema för att köpa lite saker till resan och limpistolslim. Sen avslutade vi vår lilla shoppingrunda med lunch och lite "blindbock" på Ica maxi (Linus blundade och jag sa höger eller vänster), haha. Kul!!
 
Idag har jag tvättat, vikt tvätt, plockat undan lite saker från golvet, lyssnat på musik, färgat ögonfransarna, slagit in presenter och börjat packa. Min "göra-lista" är strax klar för idag, det enda som återstår är att göra lite schemalagda inlägg här på bloggen (och skriva om Halloween) och göra färdigt affärsplanen helt! Det sista känns inte jättekul för jag vet inte om jag gör rätt, men det blir nog bra. 
   Jag är osäker på om datorn kommer följa med till New york denna gång, så det är därför jag ska göra  schemalagda inlägg, men vi får se. Snart åker jag, är SÅ taggad!
 
Bild från i somras när Linus ville "störa" min fotografering