Top nine

 
 
Dessa bilder har fått flest likes på min Instagram i år. Tyckte det var riktigt roligt att se såhär! Även fast det inte blev ett fint collage, haha. Bilderna i alla fall: New York, Halloween med Mimmi, jag, lill-Diva i husvagnen, pappas 50-års-dag på Churchstreet, mamma på restaurang i Stockholm, Nemo på mammas bil (haha), Hela Sverige bakar, och till sist jag och Jonas. Det här är inte alls någon "reklam" för min Instagram, men om ni vill följa mig, så heter jag Oneworld2 :)

Mitt 2015

I sommar har jag gått otroligt mycket (dock inte så glamoröst som det ser ut på första bilden då jag tog en myspromenad i klänning och sommarskor, utan långa, tuffa prommisar med träningskläder ;) Också var jag på Söderhielmska för första gången, och på konsert och såg Tomas Ledin. Sen har jag gått på massa fotbollsmatcher och invigt nya arenan, träffat mina underbart söta tremänningar (!!!), campat i Trosa med familjen, fått besök av Julia som kom från Göteborg, hälsat på henne i Göteborg (o varit till Ullared, woho) och träffat strutsen Bengt i Furuvik (som jag och syrran döpte honom till, haha)
Sedan har jag också bott ensam i Stockholm, varit på Skansen, hälsat på i New York! Varit på karlsön på Gotland, bakat bullar (för första gången på åratal!), praktiserat och varit med på inspelningen av Hela Sverige bakar, åkt till Prag med mamma (nästan glömt att det var i år!), upptäckt den godaste drinken med Mimmi - "Falken",  åkt till Lummelundagrottan på Gotland, och umgåtts med med mina lovely Elin och Alexander :)
Sen har jag sett och fotat norrsken två gånger (och för första gången i mitt liv dessutom!), varit till Kleinfeld och pratat med Randy och sett lite av inspelningen "Say yes to the dress", bakat lussebullar (och pepparkakor), firat jul, och  grillat med pinne ;D Förutom detta, firade jag även pappas 50-års-dag, hade fotoutställning i Visby med klassen, åt glass på glassmagasinet, fotade massor, gick Starta eget- utbildningen, hälsade på Mimmi i Uppsala och var med henne på halloweenfest, träffade Nathalie och hennes lilla dotter Melissa och umgicks väldigt mycket med familjen och massa mer :)
 
Sammanfattningsvis så har året innehållit väldigt mycket, och framförallt mycket nytt, vilket har varit extra roligt. Men jag har även haft jobbiga och långtråkiga perioder och stunder, då jag saknat mina vänner som inte finns nära längre tex. och då jag fick vara ifrån min dåvarande pojkvän väldigt länge och gjorde slut med honom. Men för det mesta har det varit ett bra år och jag är nöjd med det. Jag hoppas dock på att nästa år blir bättre. Då väntas nya utmaningar och äventyr, och jag ska göra mitt absolut bästa för att lyckas! :)

Mimmi och jag

I förrgår träffade jag bästa Mimmi på stan. Vi tittade på mellandagsrean, fikade och pratade. Det är alltid så roligt att träffa henne, och jag är så glad och tacksam att vi fortfarande håller ihop! Igår när jag rensade bilder på datorn, hittade jag den här lilla videosnutten som vi gjorde nån rast på gymnasiet 2011. Då var det vi, datorsalen och webbkameran som gällde ;) Minnen alltså! Haha :D
 
 
Då hade vi båda mörkt hår och såg väldigt unga ut! :)

30 december

Jag förstår inte, men jag har haft så himla svårt att somna på kvällarna den senaste tiden. Jag ligger och tänker på helt onödiga saker och har liksom helt tappat det där med hur man slappnar av (hur nu det har gått till?). Därför har jag inte vaknat helt utvilad någon dag på lääänge! Och länge i det här fallet är ca någon månad... Men jaja, imorgon ska jag inte ställa väckarklockan i alla fall ;)
 
Årets näst sista dag ska jag spendera hemma, inomhus, i värmen. I alla fall fram till ikväll då jag ska på bio med Anton. Vi ska se den senaste Hunger games! :D Igår insåg jag dock att jag inte sett den förra, så det blir vad jag ska göra nu efter detta inlägg, haha.
 
Min fina säng efter att jag klivit upp på morgonen ;P

For the moment

Jag är bara SÅÅ redo för ett nytt, fast objektiv till kameran! Sitter och kollar runt och jämför olika just nu och har nog bestämt mig för vilket jag vill ha. Det dåliga är att man måste beställa! Jag vill bara åka till en affär och köpa det nu! Är oerhört ivrig ;)
 

Vad jag fick

Jag är supernöjd med alla paket! Det ni ser på bilden är: ett påslakanset, en inspirationsbok - Unplug every day, en ugnsform, handkräm, vaniljdoftljus, en parfym, tvål, anteckningsblock med Chicagomotiv, en ordspråksbok, två nagellack och en mascara. Utöver detta fick jag dessutom pengar, två filmer, och en jättefin vit hängare :) Så HIMLA bra saker! <3

Speciell juldag

Blir mycket julprat nu här på bloggen, men dagen har faktiskt inte varit särskilt julig, därav "speciell juldag". För idag följde jag nämligen med familjen (inte Hanna), Micke och mormor till oslättfors för att grilla lite korv. Det var mormor som ville det. Där täljde vi pinnar som vi sedan satt runt elden och grillade med, vilket var otroligt mysigt faktiskt. Kändes lite som stenåldern, haha. Det borde man göra flera gånger :) Enda nackdelarna var att det stundtals var iskallt och att kläderna luktade rök efter, men sånt får man ta ibland, ellerhur? ;)
 
Där sitter Linus till höger och äter en blå klubba, haha. (Mobildbilder)

MIN JUL

Den 23:e tjuvstartade vi julafton här hemma och det gick så långt att det tillslut kändes som att det var den 24:e. Var en underbart bra dag, från morgon till kväll. Inga bråk, bara mys. På morgonen och förmiddagen hjälpte jag till i köket och gjorde bl.a. en till sort julgodis, min vegetariska frestelse och knäck! Första gången jag gjorde knäck faktiskt! Och det gick galant, de blev jättegoda :) Sen blev det lite julgröt och skinkmackor (till dem andra) och efter det en julfilm och lite annat på tv:n innan det var dags att göra i ordning julmaten och äta. Gottigt... Sedan spelade vi Bingo på uppestittarkvällen och tjuvstartade med några paket! :D Det enda som fattades för att vara en riktig julafton var Kalle ;) 
 
Igår var det doppardagen på riktigt, så då vid kl. 14.00 åkte familjen hem till morbror Micke och firade med mormor, farmor, farbror och Mickes kompis Jessica. Glögg, Kalle Anka, stort julbord, paketöppning och halva filmen Tomten är far till alla barnen (klassiker) bestod dagen av. Var en bra dag det också, men det kändes nästan som juldagen, hehe. Var rätt så trött dessutom. Tänk vad man kan lura sig själv!
 
God Jul- Instagrambild från 23:e

22 december 2015

NU är alla julklappar äntligen inhandlade! Jag köpte den sista idag, så det känns toppen :) Det är ett helt hav med julklappar nedanför granen nu, det är så fint :) 
 
När jag och lillebrorsan kom hem efter att ha köpt julklappen, åkte jag och lillesyrran till Fängelsemuséet för att kolla, men gissa vad?! Det var förstås stängt! Hanna hade kollat upp innan så att det var öppet, men hon hade kollat på Järnvägsmuséets öppettider istället, HAHA! :D Därför gick vi till länsmuséet och biblioteket för att ändå hitta på något. Också fikade vi lite sedan på ett café. Så det blev bra ändå. För någon timme sedan nu åt familjen lite julbord här hemma, gott! Var den första julmaten för mig i år :)
 

Pepparkaksbak & godis

Dagen till ära, åkte jag, Hanna och Linus till mormor ipå förmiddagen för att baka pepparkakor. Mysigt och roligt, förutom när lillebrorsan gnällde för att det inte gick bra, haha. Men nu är han nöjd, han fixade hela pepparkakshuset själv. Duktigt! :)
 
Idag hittade jag på några pepparkakor själv, bl.a. smilisar och granar (Mobilbilder)
 
Visst ser de rätt goda ut? ;) Smarties-choklad, kokostoppar och en blandning av vit, vanlig choklad och dumle (vi hittade på dessa själva)

Fredag kväll och idag

Igår kväll var jag barnvakt igen åt Vilgot och Alicia, och som vanligt är de hur goa som helst! Det vi gjorde var bland annat att åka och köpa mat tillsammans, dansa, spela spel, lyssna på musik och äta godis. Tiden går så snabbt där! Sen när Vilgot skulle sova, pratade han massa non-stop och så fort jag öppnade munnen i en av hans pauser, fortsatte han att prata om något annat. SÅÅ gulligt, han ville inte att jag skulle gå... Sen efter att ha pratat om alla hans leksaker, öppnat en bok, pratat lite om andra viktiga saker och äntligen sagt godnatt, så sa han: "Daniela, jag hoppas du får vad du önskar dig i julklapp". Åååh, snacka om söt :)))
 
Vid 02.40 kom föräldrarna hem och då var jag trött kan man säga. Tidigare under kvällen efter att barnen somnat, hade jag tittat på massa musikvideos och somnat om vartannat. Men en jättemysig kväll var det!
 
Idag bestämde sig jag och lillebrorsan för att baka julgodis, så efter att vi handlat choklad och andra godsaker, gjorde vi tre sorters godis. Det blir nog att vi smakar senare ikväll efter tacosen ;) Det blir nog gott! 
 
Bild från förra julen. Imorgon är det dags för det fjärde ljuset! :)
 

När man inte får vara hemma...

I förrgår när jag, Linus och pappa var tvungna att ha något att göra i ca fem timmar medan mamma hade folk hemma, så åkte vi först till Ikea och åt mat. Sedan fortsatte vi till XXL för att titta på fiskegrejer (lillebrorsans önskemål såklart), sedan åkte vi in på pappas jobb och medan han dammsugade och tvättade bilen, hade jag och Linus det väldigt mysigt på fikaavdelningen i bilhallen då vi satt i varsin soffa, tittade på tv och drack varm choklad. Mmm, vad gott det var. Ibland är det extra bra att ha en pappa som jobbar på toyota, haha! 
 
Efter detta, då klockan var strax efter 20.00, åkte vi till Citygross och fikade lite och för att dryga ut tiden, det var också mysigt. Efter det gav jag som förslag att åka upp till Hmelingbyberget och titta på utsikten, vilket Linus tvärprotesterade åt, men pappa körde dit ändå. Haha, tummen upp. Och när vi väl stod på berget, ångrade Linus sig och tyckte det var jättecoolt och ville ta bilder osv. så det var roligt. 
 
Sedan avslutade vi vår lilla runda med att åka runt i stan på den gamla raggarrundan bl.a. som pappa visade upp, haha. Kul att se hur det var när han var yngre :P Ja, så så kan det bli när man är ute med killarna i familjen! :D
 
Här står han och beundrar utsikten ;)

Nu är det jul

Idag har jag äntligen fått lite julkänsla! Julmusik spelades för fullt när jag tog reda på disken och gjorde rent badrummet, och min lista var såå bra! Hade glömt bort vissa låtar faktiskt. I alla fall, det är frost ute och julfint här hemma. Igår kom jag även lite i stämning då jag tittade på de bästa avsnitten av Sunes jul :D Årets julkalender däremot, är mera som ett faktaprogram, så det tittar jag inte på. Lite besviken där, haha.
 
Ikväll efter att två andra planer blivit inställda, ska jag istället följa med pappa och titta på Linus hockeyträning och kanske äta något. Mamma ska nämligen ha julklappsbyte här hemma, så hon har skickat ut hela familjen. Imorgon är det sista dagen i skolan :'( Tråkigt. Men samtidigt öppnar det upp för nya möjligheter! 
 
Visst har mamma dukat fint?
 
 

Älska dig själv

 
 
Grunden till lycka är att tycka om sig själv. Tycker dessa låtar är jättebra!

Flatiron building, NY

En grovredigering på denna bild från The City That Never Sleeps. ÄLSKAR svartvitt!

Two things about me

1. Jag är jätteduktig på att påbörja saker, men jag är värdelös på att fullfölja och avsluta dem! 
2. Jag har rätt bra självkänsla och självkännedom, men jag har inte särskilt bra självförtroende. 
 
Dessa saker måste jag verkligen jobba med!

Fyra svartvita

 
 
 

I december

Dagen började med någon timme framför datorn, sedan tränade jag, duschade, åt lunch och tog bilen ut till oslättfors där jag tog några fler självisar, men även lite bilder på naturen :) Jag hade bara klänning och jag kan säga att idag var det kallt! Brrrr, men det gick bra i alla fall. På eftermiddagen åkte jag med mamma och lillebrorsan till Jula och Biltema för att fixa lite julklappar till pappa, och när vi kom hem, blev det julstädning och julpyntning, men också redigering av bilderna :) 
 
 
Fler bilder kommer! :)

Julbak med mormor

 
Efter skolan idag åkte jag och mamma hem till mormor för att äta lite god mat. Sedan fortsatte mamma hemåt, medan jag stannade kvar med mormodern och bakade lussebullar och två kransar (mina första :D). Det var jättetrevligt, roligt och mysigt :) Så härligt att umgås med henne! 
 
Dagens verk ser ni till höger. Jag hade hellre haft kransen lite mindre bränd, men jag är nöjd ändå (plus att den ser mörkare ut än vad den är, för att jag redigerat lite). Till vänster ser ni två kakor som vi värmde för länge så att vi var tvungna att äta på fat och med sked :P Haha. Ni ser även min gamla kopp med blommor på, som jag har haft där i minst 12 år!

Colors, black & white

 
 
 
Vilken gillar ni bäst? Min favorit är nog den sista :)

Forrestie

Idag har jag fotat självporträtt i skogen :) Kan ni fatta att det är andra advent idag?! Jag har lite svårt att förstå det, för det är plusgrader och typ behagligt att vara ute. Ja, kanske inte med bara magtröja, men det var inte så kallt så att man skakade i alla fall! Huvudsaken :P Här får ni ett smakprov, och imorgon kommer det fler bilder :)
 
Forrestie = selfie i skogen ;)

Inspiration #7


Action

 
 
Vill bara tipsa om dessa två filmer som egentligen inte är min typ av genre, men som jag såg nu sist jag var i New York och tyckte var jättebra! Perfekt att titta på nu till helgen :)

Glad torsdag

Denna morgon, efter att jag gjort mig i ordning, rensade jag lite bilder på hårddisken och tvättade en maskin tvätt. Sen åkte jag och mamma till Gavlerinken och åt buffé (precis som jag gjorde med mormor förra veckan, haha). Det var riktigt gott! Jag åt någon lax med potatismos och stekt potatis, och sedan pannkaka till efterrät ;) Sedan fortsatte vi ut till Valbo, där vi hittade lite presenter till mammas två julklappsbyten hon ska på. En bra dag har det varit, och imorgon är det fredag! Yeeey. Mysigt :)
 
Restaurangen är där uppe på den vänstra bilden, och vi hade utsikt över hockeyrinken, som ni ser på högra bilden. Synd bara att det inte var match också! ;)

A photograph