Två steg närmare!

Igår gick jag upp klockan 5.30 för att en timme senare åka ned till Ambassaden i Stockholm för att fixa Visa. Väl där, stannade mamma och morbror utanför medan jag gick in. Det började med att jag fick lämna mobilen och hörlurarna, sedan fick jag gå ut och fortsätta till ett annat rum för att visa alla papper jag tagit med mig. Kändes såå skönt att jag inte glömt eller missat något! Så efter det började väntetiden. Det var fullt där inne och jag var typ sist.
   Men efter en halvtimme ungefär (hade ingen klocka) så ropade de mitt namn och jag fick ta fingeravtryck. Men sedan fortsatte väntetiden och det var hur segt som helst! Det fanns en TV där men man hörde knappt vad de sa också var det ettan och programmen: "Det hände här", "Minnernas television" och något mer- usch haha. Men sen blev det äntligen min tur och de frågade fyra frågor: Vad familjen hette, vilka åldrar det var på barnen, var jag skulle och vilken erfarenhet jag hade av barn. Det gick väldigt fort och bra så efter det hämtade jag min mobil och gick ut till bilen- tre timmar senare! Känns great att ha avklarat detta också :)
 
Sen åkte vi till en galleria som jag inte varit i förut tror jag- i Bromma. Den var superfin och jag hade viljat titta lite där, men vi hann inte för vi ville tillbaka till stan. Men vi åt i alla fall och gick till det vi egentligen var där för- ett zoo. Där köpte morbror Micke bl.a. lysrör, mat och fiskar till sitt och mina kusiners akvarium.
 
När klockan var närmare tre, skjutsade Micke in mamma o mig till stan och åkte sedan hem. Då köpte jag mina sista presenter till barnen och det känns hur skönt som helst att ha det gjort! Hoppas bara de blir nöjda och glada! Fast presenter är väl inte allt ändå. Förutom godiset och smyckena jag köpt så blev det Sverige-tröjor till killarna och en princess-pysselbok till Teagan :)
 
Nu är det bara projektet och packningen kvar! Och packningen av mitt rum då eftersom att de andra kommer att flytta när jag är i USA.
 
Jag skulle vilja visa bilder från gallerian o så, men det är så mycket jobb för att få in bilder från mobilen till datorn! Den processen börjar med att jag måste starta upp en annan dator och föra över bilderna till den. Sen måste jag ta USB och lägga in på det och sedan flytta över bilderna till min dator (det funkar inte att ta in bilderna på min dator, man måste ha en skiva till det, och jag har nog inte den kvar TYVÄRR för det är superdrygt!). Men jag kanske lägger in dem imorgon. (Det går mycket fortare med kameran, men jag kan ju inte ta med mig systemkameran varje gång jag ska åka någonstans!).
 
Idag har jag städat nästan hela dagen så nu är jag trött. Imorgon vill jag verkligen fortsätta med projektet, men vi får se hur det blir :)

Bara 20 dagar kvar imorgon!

Nu börjar jag få panik! Haha, men det är faktiskt bara 20 dagar kvar tills jag lämnar tryggheten här hemma i Sverige. Men det känns bra ändå, men det är ganska mycket kvar att fixa. På torsdag ska jag och mamma till ambassaden och eventuellt gå på bio, på Du gör mig galen! Vi ska även fixa de sista presenterna. Och idag var jag och mamma på Rusta och köpte en resväska- en rosa och den största, verkar jättebra, i alla fall stor :) Vi köpte även kaffe och massa Marabou-choklad till familjen, nannyn och deras nuvaranade au pair :) Men jag har projektet kvar, men har kommit ytterligare lite längre. Får göra mer imorgon.
 
Idag följde Linus med Linus med till lernia. Det gick jättebra och han ska följa med imorgon också :)
 
Rättning från igår: Familjen Holstein hette programmet, inte Hoffstein hahah!
 
Bild på resväskan (inte min bild :))
 

Bra helg

I fredags var jag ju barnvakt åt Alicia och Vilgot och det var jättemysigt. Vi tittade på tv och pysslade lite och läste och barnen är så söta! Jag fick en liten chokladask med marabou-hjärtan och några presenter som de själva gjort, såå gulligt :) Också när jag låg inne hos Vilgot när han skulle sova, så sa han att han skulle sakna mig, och då var jag nära på att släppa en tår. Jag kommer sakna dem också! Föräldrarna kom hem vid halv tolv, så då tog jag bilen och åkte hem. Fick 400 kr :)
 
På lördagen, igår faktiskt, så åkte Hanna och jag till Valbo vid lunchtid och tittade på presenter åt min värdfamilj :) Jag köpte två jättefina vita koppar med ett hjärta på till de vuxna (också ska jag nog köpa en Marabou-choklad och Gevalia-kaffe så de får något typiskt svenskt också). Till barnen vet jag fortfarande inte riktigt vad jag ska köpa men jag funderar på en Sverie-tröja var till killarna :) De älskar ju sport så det borde ju bli bra ;)
 
Idag ha jag jobbat för fullt haha, och det var jätteroligt faktiskt! Jag, mamma, pappa och Linus stod i kiosken på Testebo (där Linus spelar hockey) och jag stod i kassan! Gud vilken bra erfarenhet det där var :) Ett tag blev det riktigt stressigt för att det kom hur mycket folk som helst och nästan alla ville ha toast. Men det gick hur bra som helst, hela familjen samarbetade och lyckades ;)
 
Senare jobbade jag med au pair projektet och kom faktiskt ganska långt, så nu har jag inte mycket kvar :) Senare vid fyra, tog jag bilen och åkte ut till Engeltofta för att fota :) (Jag har ju fotat där tidigare och blev faktiskt väldigt nöjd med fotona, men jag ville knäppa på solnedgången den här gången. Mina andra bilder finns ju på min hemsida photobydaniela.n.nu). Såå skönt väder (äntligen!), så jag ville verkligen vara ute och jag älskar ju att fota, så det blev ett bra val. Det blev inte så bra bilder och tyvärr ingen solnedgång, men det blev fullmåne och det var kul... Men efter två timmar var jag superstel i fingrarna så varje gång jag skulle trycka på avtryckaren fick jag kämpa! Haha, men nu är jag varm igen och jag ser fram emot att se Familjen Hoffstein Gottorp och Kontoret senare på tv:n :)
 
Just det, i torsdags såg jag reprisen av Teen wolf- ny serie på MTV som går månddagar 20.00. Ganska bra faktiskt. Rekomenderar... :)
 
 
 
 

Today

(Rättning från igår: vi skulle åka buss till Grisslehamn, inte Mariehamn som jag skrev).
 
Ja, i alla fall, idag gick jag upp 6.10 och åkte med mamma och mormor hemifrån till busstorget kl. 7.00. (Kunde inte sova i natt, precis som i en hel vecka nu... vad är det med mig?! Jag brukar ju kunna sova bra! Om jag inte kan sova i natt, så ska jag faktiskt fixa insomningstabletter). Anyway, sen åkte mormor o jag till båten och klev på. Väl där, gick vi runt och tittade i taxfreen, så roligt och jag hittade faktiskt ett nagellack :) Haha, men oj vad jag köper nagellack och läppglans! Snart får jag sluta, har så otroligt mycket, men det är så kul! Sen åt vi och lyssnade lite på ett band och spelade på spelautomaterna (och jag vann 32 kr på poker ;)). Det var en mysig dag!
 
Imorgon ska jag till hälsocentralen och gå på undersökning hos tandläkaren och efter det ta spruta (mot livmoderhalscancer) och på kvällen ska jag vara barnvakt åt de supersöta Vilgot & Alicia :)
 
Just det, igår gick jag på bio! Små citroner gula var det :) Ganska bra tycker jag, inte jättebra men klart sevärd :)
 
Just nu har jag båda nagellacken (jag var så ivrig på att prova så jag struntade i att ta bort den gamla färgen. Men det blev rätt snyggt ändå!)

Tro Hopp och Kärlek

Mamma hittade mitt guldhjärta som jag fick när jag var liten- det är så fint! Också tog jag ett foto på armbandet jag fick av mamma på alla-hjärtans-dag :) Jag bara älskar dem! <3
 

Love songs <3

Just nu är mina favoritlåtar: Ho hey, One day baby och Let her go! Så himla bra-a!

Imorgon: Åland

Imorgon ska mormor och jag åka buss till Mariehamn och sedan åka Ålands-båt... roligt! :) Jag ska titta på mycket i shoppingen, haha. 
 
Här är bilder på klänningen jag köpte på NewYorker :) (Kostade bara 169!) Jag ska nog ha den när jag fyller år :)
                                          
                             

Toppendag i Borlänge!

 Igår (som planerat) åkte familjen till Borlänge. När vi började närma oss, stannade vi på en parkering och åt en macka. Sedan fortsatte vi och Hanna och jag gick av vid Kupolen medan Linus, pappa och mamma åkte vidare till badhuset. Hanna och jag tittade på massor av saker och jag köpte väldigt mycket! :) Var superroligt ;) Jag fyndade på Ur och Penn; det skulle ha blivit ca. 360 kr och jag betalade bara 150! (Alla sakerna utom en, kostade 20 kronor!) Jag köpte en present till ett av barnen i USA- ett halsband som det stod Princess på och en ring som hade en krona på sig, såå gulligt tycker jag :) Också köpte jag två par örhängen, ett armband och en ring till mig :)
 
Sedan tittade vi på kläder på NewYorker och jag hittade en jättesöt svart tröja och en jättefin mörkblå klänning (kanske visar en bild på den någon annan dag :))
 
Efter shoppingen (som jag gärna fortsattit med!) hämtade de andra upp oss och vi åkte till Framtidsmuséet :) Det var roligt och intressant, men efter att de gjort om där, kändes det mycket mindre tyvärr. Men där testade vi i alla fall olika saker och exprimenterade och grejade, tävlade mot varandra och hade supermysigt.
 
Här kommer massa bilder :)
 
Jag köpte inte nagellacket och läppglanset i mitten, men jag önskar mig dem när jag fyller år :) Fondationen köpte jag inte heller igår, men den är superbra!
 
 
Mamma, Hanna & mamma ;)
 
 
 
 

Mot helgen...

Igår blev äntligen huset tömt och jag, mamma & pappa var där och fixade det sista. Jag och mamma tvättade alla altanfönster och sen så sopade jag i trappen i garaget. Men det är sådan otroligt skön känsla just nu! Tänk att ha tömt hela huset och tänk att inte behöva åka dit och packa något mer på sena kvällar! Fast det är lite sorgligt också- att lämna huset alltså. Man har ju bott där i åtta år och sedan åkt dit ibland de här senaste två åren. Men jag trivs verkligen i lägenheten! Jag önskade att jag kunde bo här typ jämt...
 
I alla fall, när klockan var fem i nio på kvällen och vi hade precis hämtat upp Linus, så svängde vi in på affären och köpte en liten tårta för att fira alla hjärtans dag. Innan hade pappa köpt jättefina rosor till familjen också, gulligt! :) Så det blev att vi firade alla hjärtans dag ändå trots allt. Mamma blev jätteglad över "matlådekassen" och den hjärtformade pajskålen, och jag fick ett jättefint armband av henne! Jag försökte knäppa en bra bild på det, men det var omöljigt, tyvärr, haha. Det kommer jag i alla fall att använda väldigt mycket :)
 
Idag skypade jag med värdfamiljens nuvarande au pair och vi pratade i lite drygt en timme och 20 minuter! Tack vare det samtalet, ser jag ännu mera fram emot USA! Nu är det bara en månad kvar ungefär, oj oj oj...
 
Denna morgon gick jag faktiskt ut och sprang en sväng, och det gick förvånadsvärt bra, ända tills jag kom in och hem! Då blev jag superyr och konstig i huvudet och hade fruktansvärd värk i nacken. Usch usch- inte skönt!
 
Eftersom jag kommer att fylla 20 år när jag är i USA så har vi bestämt att vi ska fira mig innan. Jag själv har valt ett datum: den 2:a mars (blev det för att det var en lördag), hehe, så då blir det kalas! :)
 
Imorgon ska jag nog gå på den första GIF-matchen för säsongen (om det inte är dö-kallt ute!), men det ska bli såå kul. Att se alla spelare igen och se de nya spelarna och hur de spelar det här året ;) Sen på söndag är det dags för familjens aktivitet, som jag inte vet vad blir än, men kanske Framtidsmuséet i Borlänge eller något annat som passar hela familjen :)
 
Nu ser jag fram emot maten- är vrålhungrig! Jag gillar INTE att äta såhär sent! Min mage kurrar för fullt och jag är lite trött, haha. Som tur var, så har jag tagit ett äpple nu på kvällen.
 
Ha det så bra!
 
 

Glad Alla Hjärtans Dag!

Eller vad säger man? Hehe. Gud vad jag har haft mycket att göra! Hela tiden, superjobbigt, men ikväll blir nog huset färdigt i alla fall och då kan man äntligen slappna av ett tag... och i helgen ska hela familjen göra något roligt tillsammans, hoppas det blir bra, men det blir det nog :)
 
Igår på förmiddagen fortsatte jag lite på au pair- projektet och det gick ganska bra :) Sedan på eftermiddagen åkte jag till högskolan med de på Lernia och sedan fortsatte vi till Polhem efter det besöket. Lite jobbigt, men roligt med lite folk ;) Efter skjutsade jag hem en kille och fortsatte till Lidl och efter det var det bara raka vägen hem för att äta och sedan åka och lasta på de två sista lasten. Idag är det städning som gäller. Jag har väldigt ont i huvudet, fast jag tagit en tablett, så undra om jag måste följa med idag. Jag hade ont redan igår och imorse också- så jobbigt.
 
I alla fall, idag har jag tittat mycket på TV: Top model (längtar till nästa avsnitt!), Ullared och slutet på Project runway och Familjen annorlunda :) Så bra program! Idag har jag även försökt gå ut med katterna (de måste ha sele nu och de gillar det verkligen inte, men jag fick ut Diva på balkongen i alla fall och Nemo bar jag ner för trapporna och ut på gården :)), fotat dem, lagat mat, ätit apeösin och nyss dammsugit.
 
Egentligen skulle jag och Hanna köpa en tårta till hela familjen idag för att fira alla hjärtans dag, men vi måste ju till huset tyvärr, så det blir  ingen tårta. Men när mamma kommer hem ska i alla fall hon få två presenter :)
 

Flytt & FULLT upp!

Jag hade två helt perfekta dagar hos Mimmi, det var såå mysigt och roligt! Hon hade det jättefint och mysigt i sin lilla etta och jag blev väldigt inspirerad till mycket. Jag ska tipsa mamma o pappa om några av sakerna ;) (Jag lägger in några bilder när jag får tid :)).
 
Hela dagen igår- från kl. nio på morgonen till sju på kvällen, var vi i hille hos pappa och flyttade kartonger och möbler. Sen flyttade han och katterna in hos oss här i ten:) Idag ska vi flytta det sista, kan nog ta hela dagen tyvärr... det är inte speciellt roligt, men det ska bli sååå himla skönt när det är färdigt!!! Jag har inte haft mycket tid till au pair-projektet tyvärr, men imorgon kan jag nog fortsätta med det :)
 
Ha det så bra!

On my way

Nu känner jag att det snart är dags för USA! Det är lite blandade känslor men för det mesta längtar jag och tycker det ska bli hur spännande & kul som helst! :D Idag har jag fixat mycket: en tid för visum-intervju, betalat mitt visum på banken och beställt något annat papper som jag måste ha med på intervjun (som blir den 27:e), jag har även handlat på Ica maxi och skjutsat ned mamma och Linus på stan (till tandläkaren).
 
Imorgon ska jag till Mimmi och hennes lägenhet i Stockholm (med buss)! Det ska bli jätteroligt och jag ska sova där :) Så nu är jag verkligen "on my way", både till Stockholm och USA... :) :)
 
Jag måste bara säga: igår såg jag på Dicte- den danska "succé"-serien och jag tycker faktiskt den var jättebra! Ett plus var att mitt namn var med, haha. Faktiskt så var det första gången jag någonsin hört det! Alltså på TV o så ;) Ja ja, idag är det ju onsdag så idag blir det Svergies mästerkock på tv:n bl.a. :) Nu ska jag fortsätta med mitt au pair-projekt!
 
Igår packade jag hos pappa och jag fick med mig massor av fina nagellack hem. Nagellack som jag inte ens visste fanns, haha, eller i alla fall glömt bort. Men det var bara en positiv överraskning! Fototidningen på bilden här nere köpte jag på Ica maxi idag, ser fram emot att läsa den!
 
 
 

Helgen

Igår var det fullt upp hela dagen. På förmiddagen började jag med ett projekt som jag ska ge till värdfamiljen när jag kommer dit och efter lunchen åkte jag iväg till pappa och hjälpte till där. Det är inte konstigt att det tar lång tid! För alla saker från när jag, Hanna, Linus och även Fredrik var små är sparade, så tänk själva- det blir MÅNGA saker att ta reda på! Även en massa andra grejer har vi förstås kvar, som gamla prydnadssaker, möbler, tyger, gardiner, blommkrukor, tavlor, hyllor och mycket mycket mer. Vad ska man göra av allt egentligen? Det är såå jobbigt! Jag har i alla fall tagit reda på allt mitt, vilket är väldigt skönt! :)
 
I alla fall, när jag kom hem gick jag ned till gymmet och gjorde ett rejält träningspass. Det kändes bra och det var jätteroligt... Jag sprang några kilometer, gjorde situps och tränade armarna och sjöng till musiken på radion, haha (hoppas ingen hörde!) ;)
 
Just nu håller jag på med projektet igen, vilket är ganska svårt men också ganska roligt, och strax ska jag gå och äta. Imorgon ska jag till lernia igen...
 
Ha det så bra!
 
 

Ego!

Ego- åååh vilken jättebra film! En helt toppendag hade jag igår, verkligen! Idag har det också varit ganska bra :) Dagen började med Lernia som faktiskt var ganska rolig idag. De jag satt med vid bordet var lite konstiga och roliga, hahah. Sedan fortsatte jag till nian och knäppte kort till mitt internationella körkort som jag sedan skickade en ansökan om. Efter det gick jag för att hitta en pyjamas, men det fanns ingen jag gillade någonstans tyvärr, men istället hittade jag två tröjor till Linus och två nagellack till mig. Nu måste väl ändå Linus bli lite glad haha :)
 
Strax ska jag skjutsa ut mamma till Hille och ta bilen ner på stan och äta med en kompis :) Sen fortsätter jag nog hem och tittar på film, mysig dag! ;)
 
 
Bilden längt till höger är framsida och bilden i mitten längst upp är baksida till den.