Fashion

Den senaste tiden har jag börjat gilla fluffiga och mysiga jackor. Kolla bara på den beiga här nere till vänster. Så snygg! Sen gillar jag även den blommiga jackan och ponchon. Måste beställa någon av dem snart! :)

Kollage
 
1. Här | 2. Här | 3. Här | 4. Här | 5. Här
 
Sponsrat inlägg

# Weekend

Det har varit en mysig helg! I fredags kväll gjorde lillebrorsan (13 år) en trerättersmiddag till hela familjen. Han är så duktig och det var jättegott :) Toast med paprika till förrätt, hasselbackspotatis, fläskfilé (vegetariska bullar för min del) och bea till varmrätt, och sen banan med smält choklad och glass till efterrätt. Mmm. 
Sedan blev det Fångarna på fortet på tv:n, innan jag oplanerat åkte iväg till Slick för att träffa en kompis och dricka lite och dansa! Efter det träffade jag en annan kompis som följde med hem och sov över. Vi pratade heeela natten (så nu är den saken också avbockad från min bucket list ;D Att vara uppe en hel natt alltså, haha!), sen sov vi typ halva dagen igår. Men sen blev det GIF-match på tv:n, lite tvättning och Melodifestivalen på kvällen. 
 
Tre mobilisar från fredagskvällen

Inspiration #13

Love, Love, Love
 

Tips på serier!

Det finns så otroligt mycket bra, men mina absoluta favoriter är: The Fosters, Pretty little liars och Hart of Dixie. Så om ni inte sett någon av dessa, gör det! Tycker jag förstås ;) Andra bra serier jag följer just nu är: Ung och bortskämd, Gift vid första ögonkastet (så gulligt!) och Päron i solen. Lättsamma. Den jag tror många har missat är The Fosters. Jag började kolla på den när jag bodde i USA och jag var fast direkt. Underbar. Därför får ni ett smakprov på denna här nedanför.
 
En väldigt kort, men innehållsrik trailer. Finns tre säsonger nu för övrigt

F R E D A G

Dagen började med träning och dusch. Sedan blev det lunch och dags för jobbcoach. Nu har jag precis kommit hem och ätit ett glas med fil & müsli, och strax blir det en serie på datorn. Är taggad för ikväll då jag ska äta lite god choklad! Haha. Ha en bra helg allihopa!
 
Tidigare i veckan lyxade jag till det med vaniljyoghurt och müsli. Sååå gott

Hockey, hockey

 
 
 
 
 
 
Lillebrorsan Frost #61

Wildfire

En av dem nyaste favoriterna!

YESTERDAY

Precis som jag trott blev det en fartfylld dag. Jag måste säga att det var den bästa på väldigt länge! Vi kom iväg till Hemlingby kring 11 och började med att titta på djur, springa hinderbana och styrketräna lite på skoj. Sedan grillade vi korv, åt, och for iväg till pulkabacken, vilket var den absoluta höjdpunkten! Var så grymt kul att åka!! Särskilt bob och stjärtlapp ;) Det gick så otroligt fort för mig och jag åkte om alla i familjen typ varje gång vi åkte :D Skrattade SÅÅÅ mycket. 
 
Sedan åkte vi hem, klämde in en GIF-match på tv:n (i det fullspäckade schemat), duschade och skyndade mig iväg till Linus match där jag fotade två perioder innan jag var tvungen att åka hem och äta och fortsätta göra mig i ordning inför kvällen. När jag och syrran var klara, fick vi skjuts av mamma till festen där vi var till midnatt. Pratade, skrattade, spelade kort, drack, trollade, dansade och sjöng. Roligt! Sedan blev det utgång på Allstar, och när det stängde där, åkte jag och Hanna hem. Riktigt lyckad dag. Det enda negativa var att jag gjorde illa rumpan i backen, så nu har jag ganska svårt att sitta! Känns som att jag sitter på stenar, haha.
 
Det är egentligen otroligt att man klarar en sådan här lång backe med bara en stjärtlapp att sitta på!
Lillebrorsan som klarade hela vägen på armklättringen! Och jag inför festen
Efter några åk hade pappa sönder den blåa pulkan, och omgången efter gick jag upp med en trasig stjärtlapp i handen, HAHA! (Syrran och jag på sista bilden)

Friluftsdag bland annat

Idag blir det en fartfylld dag skulle jag tro! Nu på förmiddagen ska jag och familjen åka till Hemlingby och grilla, åka pulka och titta på djur mm. Jag har faktiskt saknat dessa familjeutflykter och att åka ut på vintern i den friska luften, så nu ska vi äntligen göra det. Åka pulka, haha. Hoppas jag vågar åka ned för den där superbranta backen bara!
 
Sedan på eftermiddagen ska jag fota och titta på Linus hockeymatch, vilket också ska bli roligt. Och kallt?! Jag som hatar kyla egentligen. Men med mycket kläder ska det nog gå bra... Efter matchen på kvällen väntar en fest med syrran och några kompisar. Var längesedan jag festade också. Det är inte alls det roligaste jag vet men det ska bli kul att träffa lite folk ;) 
 

Brist

Igår ringde läkaren och sa att jag hade järnbrist, eller järnbristanemi om man ska vara exakt. Inte så förvånande med tanke på att alla symtom stämmer in på mig: trött och orkeslös (ofta), yr, blir lätt andfådd, huvudvärk (ibland), öronsus och hjärtklappning (känt någon gång). Detta tyder dessutom på att jag haft det under en längre tid, vilket inte är så konstigt då jag knappt äter kött överhuvudtaget. Det enda jag äter är någon kycklingfilé typ en gång i månaden :P Men så nu har jag järntabletter här hemma som jag ska ta i tre månader. Det blir spännande att se om jag känner någon skillnad då! Eftersom jag haft dessa symtom i något år nu och vant mig vid detta, så ser jag fram emot en förändring :) 
 
För tillfället känner jag lite såhär - trött och ont i huvudet. Men har tagit en tablett så det blir bättre snart ;)

Inspiration #12

Älskade Weheartit <3 Tema grått mode.

Dance like you mean it

 
 
 

Dagen

På förmiddagen tog mamma och jag en 50-minuters promenad i skogen bland alla skidglada pensionärer och dagisbarn. Haha. Skönt och friskt! Kände att jag behövde det, trots att jag är en aning förkyld. Sedan har jag bara gjort mat, ätit, tvättat en maskin tvätt och gått ned till affären och köpt mjölk till ikväll. För då ska jag nämligen göra pannkakor åt småsyskonen då mamma och pappa uträttar några ärenden för tillfället. Ska bli gott och förhoppningsvis bråkfritt ;) Sedan ska jag duscha och titta på några superbra serier, och imorgon väntar en sommarjobbsmässa här i Gävle! 
 
intressant bild med lite nytvättade kläder på sängen va? :P

R:O.L.I.G.A

För alla er som inte sett dessa filmer och som gillar att skratta- se dem! Jag såg tvåan nu i helgen och gillar båda väldigt mycket. Den första är nog lite roligare ändå måste jag säga, men var riktigt kul att se den andra också :D Hade längtat!!
 

Släktforsking

För ett tag sedan pratade jag med mormor om gamla släktingar och fick reda på att hennes farbror hette något väldigt ovanligt- Timon. Jag tycker det är jättefint och häftigt och skulle tycka det var supergulligt på en liten pojke! Det uttalas inte som Timon i "Timon och Pumbaa", utan Tiiimon (långt i). Hans fru hette däremot något så vanligt som Anna, och mormors morföräldrar hette också typiskt svenska namn- Emil och Emma, vilket jag också tycker är rätt coolt. Jag hade ingen aning om att folk hette så på den tiden också :P Jag älskar att få reda på saker från förr, särskilt när det kommer till ens egen historia.

Kärlekslängtan

Ibland känner jag att det är skönt att vara singel, man slipper liksom tänka på någon annan hela tiden och oroa sig för när personen inte svarar på sms osv. Också kan man fokusera på endast jobb och det man vill göra i framtiden utan att ta hänsyn till en pojkvän. Men ibland är det helt tvärtom. Då saknar man att vara kär och att älska någon på det där speciella sättet. Man vill ha någon nära, någon att mysa, skratta och hitta på saker med. Kärleken är ju ändå meningen med livet tycker jag, och jag önskar att jag en dag hittar kärleken i mitt liv <3
 
Det kommer när det kommer, som folk brukar säga. Och det gör det nog. Man behöver inte ha så bråttom. Jag vill tro på att det finns någon för alla.
 

Mitten av februari

Glad Alla Hjärtans Dag allihopa! Imorse åkte jag, mamma, pappa och lillebrorsan och åt brunch på Ikea för att "fira" dagen. Var mysigt, och nu blir det bara att ta det lugnt ett tag. Jag ska nog skriva och planera lite inför nästa vecka. Det blir alltså som en vanig söndag. 
 
Arlandamässan i torsdags var för övrigt riktigt bra, och jag har kommit fram till att jag kanske, troligtvis, faktiskt, gärna, verkligen vill jobba på en flygplats! Det verkar väldigt roligt. Och tänk att få vara så nära som möjligt att åka utomlands varje dag. Häftigt :D Jag pratade faktiskt med dem flesta som ställde ut den dagen och fick lite råd och inspiration, vilket var jättekul :) Så väldigt nöjd med den.
 

Inspiration #11


Kollokungen

Jag måste bara tipsa om en av alla guldkorns-serier som man hittar då och då. Denna såg jag trailern på av en slump då den gick på tv:n en dag och sen bestämde jag mig för att kolla på första avsnittet i alla fall. Efter att jag gjort det tyckte jag den var superbra och ville bara se mer! Visst kanske den är för yngre framförallt, men jag tror vem som helst kan gilla den. Fint budskap, trovärdig, bra låtar och bra skådespelare. Helt perfekt för mig som älskar serier som handlar om familjer! :D Se den på svtplay.
 

Idag & imorgon

Hej allihopa! Nu sitter jag här med plåster i båda armvecken plus ett litet större plåster på översidan av handleden. Aj aj. Jag har nämligen varit och tagit lite blodprov på hälsovårdcentralen nu på förmiddagen, och tydligen kom det inget blod i armvecken så det slutade precis som för mormor (som var inne precis före mig) med ytterligare ett stick. Jag som är så rädd för nålar haha. 
 
Imorgon ska jag på Arlandamässan hela dagen för att söka lite jobb och kanske bli lite inspirerad? Det hoppas jag på. Bussen går vid 8.00 så då ska jag vara redo. En sallad och en risifrutti är inhandlade så lunchen är säkrad för imorgon. Det ska bli rätt kul och intressant faktiskt! Och mysigt att åka buss, haha ;)
 

8 februari 2016

Nu har jag den värsta träningsvärken på länge! Att ställa sig, sätta sig och gå gör bara sååå ont. Framförallt låren och rumpan, haha. Jag gjorde nämligen några övningar utöver de vanliga igår. Annars mår jag bra och har bland annat fotat mina nyaste inköp, samt gått en promenad med hopp om att värken skulle släppa. Men icke sa Nicke ;P 
 
Igår fotade jag även mammas kompis två barn, vilket var superkul! De är så söta och härliga. Jag måste dubbelkolla med mamman om jag får lägga upp lite bilder här på bloggen innan jag gör det. Jag är faktiskt rätt nöjd. Kul att fota andra också! Vill göra det... Men här kommer lite fler självporträtt istället så länge, plus det jag shoppade i Uppsala.
 
Jacka och topp från Kappahl (brukar vanligtvis inte handla där, men gjorde det nu!) och torrshampo från Åhléns. Rea på allt just nu
 
 
 
Den vita kudden med fjädrar på köpte jag egentligen som Alla-hjärtans-dag-present till familjen, men nu är den framme!

Härliga dagar!

Alltså vad mycket man hinner med på bara två dagar! Vid sju på morgonen i torsdags lämnade jag och mamma morbror på sjukhuset i Uppsala för att sedan åka till Ikea och äta brunch, men eftersom det inte öppnade förrän 9.30 gick vi in på Coop och kollade i nån timme istället och passade på att lämna tillbaka ett golv på Bauhaus. Sedan åt vi mycket gott och lämnade proppmätta för sedan fortsätta till Gränby centrum där vi shoppade i över fyra timmar! Superkul och jag köpte faktiskt mer än jag räknat med. Får visa sedan.
 
Sen blev det incheckning på hotellet- Scandic nord, jättefint och bra :) Där stannade vi en timme för att vila våra fötter som gjorde rätt ont, haha. Efter det tog vi bussen in till stan och tittade på massa där också innan vi tillslut åt kvällsmat på en Italiensk restaurang och åkte tillbaka till hotellet för att titta på tv och äta lite godis ;) 
 
Mamma provade en mössa till Linus bland annat
 
Dagen efter gick vi upp vid 7.30 och åt hotellfrukost. Mmmm vad gott det var. Vaniljyoghurt & müsli, macka med keso, gurka och hälften färskost, och så äggröra och apelsinjuice. Sedan lämnade mamma för att åka och hämta morbror och åka hem, medan jag stannade kvar och åkte in till stan för att möta kära Mimmi och äta lunch på Årummet :) Gott och jättetrevligt som vanligt. Vi tittade även i några affärer innan hon var tvungen att åka och jobba.
 
Men när hon åkt iväg var jag tvungen att fördröja tiden i ca fyra timmar på något sätt och ville hitta ett fik (bara för att kunna sitta och vila fötterna ett tag, igen!), men de flesta var faktiskt fulla så det slutade med att jag satt i biblioteket och läste, och lite senare befann jag mig i en rosa fotölj i en av galleriorna medan jag åt en Keso som jag köpt. Jag var helt slut! Sen i alla fall gick jag till Centralstationen och mötte Rasmus som hämtade upp mig, också åkte vi hem till honom i Stockholm. Där åt vi på en sportbar, handlade och tittade på film. Trevligt. Dagen efter (igår) följde han med hem hit och träffade familjen igen och åt tacos med oss. Jättekul :) 
 
Tog till och med av mig skorna när jag satt i bibliokteket, haha :P Som tur var, kom det inte mycket folk där som kunde se

Inspiration #10

Älskar dessa detaljer <33

En i färg och en svartvit

 
Vilken gillar ni bäst? :)

Låtar

       
Dessa låtar började jag lyssna på nyligen och de är bara såå bra! Jag vet att Mama said är rätt gammal, men jag hade bara hört den en gång förut faktiskt.
 

Tomorrowland

Imorgon är det dags för Uppsala! Åker redan klockan 05.00 på morgonen så måste gå upp runt tjugo över fyra. Ojoj. Men jag längtar, ska bli så skönt med lite miljöombyte och jag tycker verkligen om staden, så det blir säkert jättebra! Det roliga är att jag också på fredag, när mamma och morbror åker hem, ska stanna kvar för att luncha med kära Mimmi och senare på kvällen åka iväg till Stockholm. Jag hoppas det blir några bra dagar!
 

Where there's a will, there's a way, kind of beautiful

Att prata i telefonen med någon man saknar och inte kan träffa så ofta som man önskar, ger mycket! Den senaste veckan har jag pratat med Elin (från Gotland) och Julia (från Göteborg) och man blir SÅ glad. Bara att höra deras röster gör att man minns så MÅNGA roliga minnen och att man själv lyser upp på något sätt. Och snart kommer eventuellt Julia hit och hälsar på :D Är bara såå himla taggad!
 

Självporträtt

Idag började jag dagen med en timmes träning och en dusch. Sen gjorde jag mig i ordning och kände mig väldigt fotosugen, så det slutade med ungefär 300 porträtt i källaren och föräldrarnas sovrum. Var SÅ kul! Har äntligen en till fotoplats här hemma då mamma och pappa nämligen målat om en vägg där nere ;) Här ser ni en av bilderna från sovrummet (har mammas tröja på mig hehe). Fler bilder kommer.
 

Inspiration #9

Två av de bästa sakerna som finns är att resa och att fotografera <3 Älskar verkligen det här kollaget som jag gjorde (bilder från Weheartit)! Just nu står ett varmt land med turkost vatten längst upp på listan. LOVELY.