Barn i studion

Igår fotade jag denna supergulliga tvååring! :) Det var jätteroligt och jag är så glad och tacksam att jag fick chansen! Barn är ju bara underbara... Faktiskt gillade hon verkligen att bli fotograferad, så det var ju hur kul som helst!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi fotat färdigt, och hon och mamman var påväg hem, kom hon tillbaka in och gav mig en kram. Ååh vad gulligt det var! Måste ju ha varit ett bra betyg? :)

Fin morgon

Underbart ljus när man tittade ut vid frukosten! Sol och dimma... Kunde inte låta bli, utan gick ut precis efter och tog massa bilder <3 Det var lovley.
 
 
 
 

Lite sightseeing en tisdag

Idag var det knappt någon skola alls, så på förmiddagen hände det nästan ingenting alls, men efter lunchen, hämtade Rasmus upp mig på skolan och vi åkte iväg till tryckeriet och färghandeln för att fixa några av hans ärenden. Sen fortsatte vi till fiket och fikade :)
   Efter det, bestämde vi oss för att åka på lite sightseeing, så vi åkte bort mot Gotlands sydligaste punkt; Hoburgen och klättrade bl.a. upp på ett superhögt berg, därifrån vi sedan såg den underbart fina utsikten! Synd bara att jag inte hade "riktiga" kameran med mig :/ Men det blev ganska okej med mobilen ändå! Man ser i alla fall någorlunda ;) Ååh, det var så härligt att se en solnedgång igen- det har ju inte varit så mycket sol den senaste tiden faktiskt... 
 
 
 
Berget är mycket högre och brantare än det ser ut här på bilden! Haha, vi skippade stigen och gick rakt upp istället - det kändes i låren kan jag säga!
Utsikten från toppen av berget- såå fint
Cool utsikt!! Synd bara det där med kameran på den här bildern framförallt
Hoburgsgubben :) I grottan där bredvid till höger (som man bara ser en liten gnutta av :P), har varit med i en av Pippi-filmerna :)

Black & White

Igår var det egentligen meningen att jag skulle in i studion och dokumentera uppsättningen av utrustningen som jag gör varje gång jag fotar. Men det slutade med att jag tog över 300 självporträtt, som jag sedan satt och sollade ut till ca. 40 bilder, haha. Här nere kommer tre av dem ;)
 
 
 
Haha, vilken min!

22 november 2014

I lördags fotade jag Rasmus på förmiddagen. Det var riktigt roligt och resultaten blev väldigt bra tycker jag! Kul att fota en kille för en gångs skull :) Ska nog använda någon till boken i mitt projektarbete...
 
 

En rödluva i studion

Igår kväll fotade jag med Julia i studion... Åh vad söt hon är!!
 
 
 

Kontaktkarta

Från klockan 10.00 till 16.30 har jag idag suttit i datasalen (en sväng till Ica emellan också hehe). Där har jag bl.a. redigerat mina bilder till Hemse-projektet, omvandlat massa raw-filer till jpeg, sjungit och lyssnat på mycket musik! Sedan efter kvällsmaten har jag även varit  studion och fotat med Julia :) Fick tyvärr inte in bilderna på hårddisken, men Julia har dem, så ska eventuellt visa några en annan dag. Nu får ni istället se en kontaktkarta med bilderna jag valt ut till projektet :) 
   Sen är det Idol!!
 
En omedveten bild och en bild när de är medvetna om att jag fotar dem ;)
 
 
Valde svartvitt redan innan jag fotat, och jag tror jag kommer hålla fast vid det

Jag är kreativ om jag vill

Imorse gick jag till studion efter frukosten för att fota, men kom igång först 1 1/2 timme senare, för att kameran strulade! Det gick inte att ta några bilder alls först (vilket var anledningen till att vi slutade fota igår, men trodde den hade "jobbat" för mycket då :P), men efter att ha provat med en annan kamera (som inte funkade), laddat batteriet, ändrat inställningar i kameran, och till slut flyttat över ett minneskort från en annan kamera, så funkade det! PUH...
 
Då fotade jag i några timmar och åt sedan lunch, för att sedan gå ut och fota Hemse-folket igen i några timmar och sedan gå in i datasalen tills det blev kvällsmat. Jag är faktiskt ganska imponerad av mig själv för att jag vågar ta kontakt med helt okända människor på gatan! Innan första kontakten är jag ganska nervös, men så fort man har pratat med någon, så kommer man igång :) 
 
Underhållande dag! Nu längtar jag mest till imorgon kväll. Då tänkte jag köpa nåt godis, för jag är väldigt godissugen just nu! Också är det Idol :)) Och apropå Idol - guud vad bra tjejerna som är kvar är! Det måste ju vara de bästa hittills??! 
 
Både denna, och klänningen på bilden under, har jag fått låna av Elin :)
Det är nog det första röda och den första långklänningen jag har på mig! :O
Jag bytte kläder fyra gånger. Den fjärde outfiten är inte med här, för den blev inte så bra
Såhär såg det ofta ut när jag flyttade på denna "lampa" som jag använde för att fokusera på. Hehe, ser lite uttråkad ut (hann inte ta undan den innan självutlösaren gick igång :P)
Sjalen köpte jag på Indiska förra lördagen :) Blev så inspirerad av att fota med sjal efter att jag, Elin och Maria gjort det

Att fotografera gör mig lycklig!

Idag på förmiddagen har jag faktiskt varit ut här på "stan" i Hemse och fotat lite äldre människor - det har varit riktigt roligt och jag har fått ett par bra bilder till mitt Socken-projekt- som vi håller på med just nu i skolan. Socken-projektet ska hålla på fram till Lucia, då vi ska ha en utställning i en lokal här i Hemse, det ska bli så kul! Bara man är nöjd med sina bilder förstås :)
 
Resten av klassen, förutom "vanliga" Julia, åkte tidigare idag till Stockholm. Tyvärr hade inte jag råd att åka med just nu, men jag är glad ändå. Då kan jag fokusera på mina projekt och fota så mycket jag vill i studion och bara ta det lugnt! 
   Fotat i studion har jag gjort tidigare idag också, och dagens bilder blev hur bra som helt! Själva plåtningen gick väl annars lite sådär, för ibland slutade kameran fungera. Men för det mesta funkade den :) Tjejen jag fotar blir sååå bra på bild, så det är så himla kul att fota henne!
 
Imorgon planerar jag att gå till studion efter frukosten och att fortsätta med Socken-projektet efter lunchen :) I studion blir det några självporträtt och eventuellt bilder på Julia :) Ser fram emot det!
 
Här är tjejen jag fotar :) Den här bilden tog jag när vi var i Holmhällar för några månader sedan (första uppgiften) :)

Monday night

Åh, det känns såå bra nu! Efter skolan idag, fotade jag tjejen till mitt mitt projekt och resultatet blev fantastiskt bra! :) Har även massa andra idéer och på onsdag blir det ytterligare en fotografering som jag är riktigt, riktigt taggad på. Önskar jag kunde visa lite bilder, men vill hålla det lite hemligt tills projektet är färdigt - typ alla andra i klassen gör också det :)
 
Nu ser jag fram emot morgondagen, för då blir det en inspirationsdag med maaasssa bilder! :) Men först ska jag sova och hoppas det går bättre än många tidigare nätter då jag haft svårt att sova. 
Bild från augusti :)

L som i lördag

Började dagen med vad jag tror var migrän, så jag låg och sov till 13.00 och kände mig mycket bättre. Sedan åkte jag in till Visby och gick runt och fotade analogt tills det blev mörkt. Nu sitter jag på ett café och har precis ätit en god äppel-och vaniljmuffins, medan jag väntar på Julia som ska komma om ca. 40 minuter. Då ska vi gå och äta thai-mat och se på Dum och dummare på bio, ska bli mysigt och kul! :)
 
Mobilbild från Visby. Jul <3

Fem svartvita

Igår hade vi olika föreläsningar hela dagen för att det var Internationella dagen här i Hemse. Föreläsningarna handlade om allt ifrån flyktingar och tiggare, till klädkoder och fairtrade. Vi började vid 13.00 och slutade efter att ha sett en teater som avslutades runt 20.30. En lång dag med mycket att ta in, en del intressant dock. Men var bara såå slut efter... Och idag hade vi ytterligare en föreläsare, men det handlade i alla fall om foto- en man från Canon kom. Det var också rätt segt haha, framförallt eftersom jag har Nikon ;) Men Nikon kommer hit på torsdag som tur är, så det är ju bra :)
 
Här kommer några analoga bilder som jag faktiskt har scannat in i datorn. Är absolut inte jättenöjd med dem, men de funkar väl :) I helgen hoppas jag på sol, för då ska jag åka in till Visby och fota analogt igen! 
 
Tagen med morfars kamera, resten är tagna med Nikon
 
 
 

Ändrade planer

Igår hade jag planerat för en lugn dag, men det blev nästan tvärtom. Efter frukosten gick jag iväg till studion och fotade massa självporträtt till mitt projekt, och vid 12, åkte jag iväg med "andra" Julia (får börja kalla henne något annat snart hehe) på en liten roadtrip till andra sidan ön, dvs. Fårösund/Fårö. Där tog vi färjan över, men ångrade oss och åkte tillbaka med samma färja för att istället ha tid att fota vid Blå lagunen :) Åh vad det är fint där!! Därför stannade vi nästan tills det blev mörkt ute, och sen fortsatte vi i någon timme tills vi äntligen kom fram till Visby. Sedan gick vi runt och letade matställe och efter en lååång stund (då jag var så hungrig att det gjorde ont), beslutade vi oss för att äta på ett ställe som hette Kärlek bar och café- jättemysigt, och gott. Sedan var vi hemma vid ungefär 20.15 och då tittade jag på en av filmerna jag väntat på: Tammy! Den var riktigt rolig och ganska bra, precis som trailern! :)
 
 
 
En av mina favoriter :)
 
En annan favorit :)
 
På tillbakavägen - fick hjälp med ljuset av billyktorna ;)

B I L D E R

Här kommer bilderna jag tyckte blev bäst från studion igår :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna på mig är fotade av Elin och bilderna på Elin och Maria har jag fotat :)

Studiofoto

Igår kväll innan jag somnade och imorse, var jag inte alls peppad på dagens lektion, vi skulle nämligen vara i smågrupper och sätta upp olika studioljus och sedan ta ned dem igen (för att visa att man klarade av det), men det blev som tur var mycket bättre och roligare!!
   Det var tre olika stationer totalt och efter ca. 1 och 1/2 timme bytte man. Jag var med Elin och Maria och vi tog fantastiskt fina bilder! Det var alltså inte bara att plocka fram och tillbaka utrustningen som jag trott, utan vi fick ju faktiskt fota också, vilket var det som var så himla kul.
 
Direkt efter skolan, gick jag iväg till Ica och handlade mina basic-saker (fil, müsli och äpplen) och när jag kom tillbaka, gick jag till datasalen och la över bilderna från dagen till hårddisken och gick sedan raka vägen till lektionen mänsliga rättigheter- vår enda lektion som inte handlar om foto. Så efter en tröttsam men ganska intressant en halv timme, gick jag tillbaka till datasalen och redigerade fyra bilder som jag sedan skrev ut efter kvällsmaten.
   Vid 18.30 var jag tillbaka på rummet och då sa mamma att det var Gif-match, så då tittade jag på den (och de vann!!! Tack gode gud vad bra! :D). Efter den färgade jag mina ögonfransar och smörjde in fötterna, och nu sitter jag här. Trött och redo för att faktiskt gå och lägga mig. Jag hade planerat att titta på någon bra serie men detta inlägg drog ut på tiden, så det blir nog raka vägen till sängen nu haha.
 
Tre av bilderna vi tog idag, men vi tog så himla många fler, men de kommer!
 
Hahah, bilden i mitten är ju ganska rolig. Elin fotade när Maria fotade mig (jag orkade inte böja benen, så jag löste det så där istället)... Bilden till höger tog jag :)

Time for Friday, isn't it?

Just nu längtar jag faktiskt till fredagen. Dels för att få vara ledig en stund och mysa framför Idol, men framförallt för att jag och Elin ska in till Visby och shoppa lite då! :) Jag är så taggad och jag vill typ åka nu hehe :)
 
Det här får mig att tänka tillbaka på tiden i Chicago och New york. Man längtade alltid efter helgerna för då åkte man oftast in till town/cityt och gjorde massa planerade och oplanerade saker. Alltså ååh vad jag saknar det!! Fast samtidigt trivs jag så otroligt bra här också, så jag är inte ledsen över att jag är här och inte där just nu. Jag älskar ju internatlivet och att bara få hålla på med det jag verkligen brinner för!!! :) Men självklart vill jag tillbaka någon gång, men det kommer... Förhoppningsvis! Men fredag först ;)
 
Bild från den 3 november förra året (alltså nästan precis ett år sedan!), då jag var i en park i NYC med Sonia :)

Stämpelbild

Nu har jag precis kommit tillbaka från datasalen, där jag satt ett tag och redigerade lite familjebilder... Jag känner mig lugn just nu, för jag är färdig med studiouppgiften! Känns så himla, otroligt bra, att den är klar redan efter andra dagen! Själva studiotiden igår gick väl annars sådär, men resultatet blev ju ganska bra (eller jag menar likt), hehe :) Men som jag höll på: jag bytte fond, ändrade ljus, höjde blixtljuset, sänkte blixtljuset, höjde och sänkte bländaren, bytte lampa, letade fokuspunkt, flyttade fram och tillbaka pallen jag satt på och stativet, tände och släckte i taket, bytte fond igen, gav nästan upp, till och med svor någon gång, men tillslut- efter ca. 100 olika bilder och tre timmar senare, fick jag äntligen min bild. PUH...
 
Imorse hade vi sovmorgon till 10.30, men istället för att sova, redigerade jag och skrev ut den färdiga bilden :) När klockan var halv, började vår superintressanta föreläsning, som den kända journalisten och fotografen Donald Boström, höll i. Otroliga berättelser fick vi höra och vi fick se massor av bra bilder. Jag säger bara att: än en gång, känner jag mig riktigt inspirerad till att jobba som fotograf!
 
Efter föreläsningen, sprang jag bort till jympasalen och var som vanligt med på jympan. Alltså den är bara så härlig, man känner verkligen hur mycket kroppen får jobba och man vet att man mår så mycket bättre efter, så det är bara att kämpa. När jag gick därifrån, darrade jag i hela benen. Det är ett gott tecken.
 
Här nedan- en ovanlig bild på mig :)
 
Jag tyckte ordet stämpelbild passade så bra till just denna uppgift, för meningen var ju att vi skulle härma en bild så bra som möjligt. Men egentligen kom ordet upp pga. ett hörfel haha. Elin sa att hon skulle hämta sin exempelbild, men jag hörde ordet stämpelbild :D Hahah. (OBS. jag visar inte originalbilden, för jag vet inte om jag får (enligt bildrätten))

Tisdag med studio

Ååå vad studio är roligt! Innan vi började trodde jag att det skulle bli ganska tråkigt, men alltså alla resultaten man kan få!! Inspirationen flödar och det känns som att mitt egna projekt, kommer att bli toppenkul :D Visste redan innan detta att jag ville fota i studion till mitt egna projekt, men jag trodde inte jag skulle tycka det var såhär roligt. 
 
Efter kvällsmaten idag ska jag gå dit och göra en uppgift vi fick till nästa vecka. Vi ska "härma" en valfri bild som är tagen i studio och liksom ljussätta bilden precis som den. Ska bli sååå kul och spännande. Hoppas bara det funkar... Jag har valt att göra självporträtt så jag får väl se om det funkar, annars får jag ringa in nån :)
 
Rött läppstift och nagellack hör till uppgiften idag. Bilden från höger är från dagen- vi var ut en stund och provade studioblixtarna där :)

FEST

Festen igår blev ett riktigt partaj kan man säga, och det var faktiskt otroligt roligt! Jag och Julia ("andra" Julia, som är på bilden här nedan), träffades vid fem och sprayade hår (och annat haha!) rött, sminkade varandra, satte upp håren och fixade outfiten och avslutade med att dricka lite rosévin. Usch vad det inte var gott!! Jag gillar ju inte vin, hur mycket jag än försöker lära mig tycka om det! Men så det slutade med att vi höll för näsan medan vi halsade i oss lite drygt två glas var :p Sen var vi lite vimsigare och gladare kan jag säga, haha. 
   Vid 20.00 gick vi iväg med alla andra från skolan till caféet vi hade hyrt, och där dansade, drack och sjöng vi och hade det bara riktigt himlans kul :) Typ första gången jag känt av att jag druckit faktsikt... Vi kom hem vid två inatt och imorse vaknade jag vid nio, och ända sedan dess har jag faktiskt varit väldigt pigg och full med energi! Nu ska jag dock titta på något och bara slappna av resten av dagen, ska bli såå skönt :)
 
Jag var djävul ("gaffeln" jag hade igår är borta! :O Haha) och Julia var en zombie-löpare :D Och kolla vad fin vinflaskan var i alla fall!

Days

I torsdags var vi som sagt till Visby och Elin tatuerade sig. Var en jättefin studio och man blev lite sugen på en tatuering, typ ett citat eller nåt... Fast nej, ingenting för mig :) Kul att titta i alla fall och den blev jättefin! Sedan köpte jag schampo + balsam/hårinpackning på en frisörsalong, så nu är det gjort.
   Sen tog jag bussen hem och kom på att vi hade mänskliga rättigheter i skolan, så när jag kom tillbaka, gick jag på den lektionen- kom bara 50 minuter för sent haha! Men det gjorde ingenting och vi var bara totalt sex stycken där!! 
 
Igår hade vi redovisning och bildanalys. Jag älskar att sitta i gruppen och gå igenom bilder och se vad alla har gjort/få respons på det man själv har gjort. Jag trodde jag skulle bli totalsågad, för jag var inte nöjd, men jag fick faktiskt väldigt bra kritik och massa nya ord mm. tex. att jag hade ett poetiskt hörn (hehe). Men trots denna beröm så hade jag nog misslyckats med uppgiften, för jag fick liksom ingen familje-känsla i bilderna - för det var ju bara mamma på dem, och uppgiften hette ju "familjeuppgift". Men alltså det var ju väldigt svårt, eftersom jag inte träffade familjen så länge, utan åkte till Prag direkt med bara mamma. Får ge det en ny chans nu till jul ;)
 
Denna lördag gav jag mig själv sovmorgon till klockan 9.00. Frukosten är ju ändå 9.30, så man orkar inte vara vaken tidigare, för man är så hungrig och har ingenting att göra. Efter frukosten i alla fall, gick jag till mörkerrummet och spenderade några timmar där helt själv. Hade musik på, så det var mysigt. Sen har jag bara ätit någon macka till lunch och bokat hemresa med båten :)
   Ikväll ska jag på helloweenfest med några i klassen. Ska bli spännande... Hoppas det blir kul!
 
 
Hittade en ny favorit från Cubus- som jag nu önskar mig :)