Frihetsgudinnan, Empire state building, en udda sovplats, Memorial park, Brooklyn bridge & Central park

Hela helgen var jag med au pairen jag bodde med under de sista tre dagarna i det gamla huset – Sonia, från Frankrike. I lördags började dagen med att jag köpte en macka på Grand central, medan jag väntade på henne. Sedan tog vi tunnelbanan till Battery park och väl där, köpte vi biljetter och tog båten över till Frihetsgudinnan. Det var häftigt att se den i verkligheten!

Efter detta, tog vi tunnelbanan tillbaka till tågstationen, för att sedan gå till The Empare state building. Vi köpte biljetter och började med en film om New York, och sedan en jättehäftig typ karusell – vi satt i en salong med några stolar och hade en skärm framför oss. Sedan rörde sig stolarna till filmen på tv:n (som var filmat från en helikoper) så det kändes som att vi åkte i en helikopter. Rolig upplevelse. Sen tog vi hissen upp till utsikten. Det var fint.

Efter det, gick vi till ett café, klockan var 22.00  och vi hade inte ätit någon mat så vi var superhungriga! Efter det, var klockan efter 23 och vi gick till tågstationen och åkte hem.

Klockan var halv ett när jag kom hem och då när jag skulle låsa upp dörren, så funkade inte ena låset (fast det är samma nyckel!), så då gick jag in i garaget och tänkte gå in, men då var de två låsen där också låsta, så jag kom inte in. Då bestämde jag mig för att sova i bilen.

Men oj, vad oskönt det var! Det var omöjligt att sova! Det blev liksom att jag låg på ett sätt i ca. fem minuter, men sen var jag tvungen att flytta på mig för det gick inte att ligga kvar sådär. Vid 2 på natten kom jag på att jag kanske kunde komma in genom bakdörren, men väl där, märkte jag att det inte var rätt nycklar, så jag återvände till bilen. Sedan fortsatte natten med att jag då och då starta bilen för att se hur mycket klockan var (kunde inte se det på mobilen för jag hade inget batteri kvar!). Också blev det kallare och jag hade bara shorts. Så det blev en sömnlös natt med endast en halvtimmes sömn på morgonen mellan 5.30 och 6.00. Men vid 8 på morgonen, öppnade värdpappan äntligen garaget och jag kunde gå in. Sååå skönt! Haha, efter det har vi skämtat mycket om det. Han är så rolig och snäll. Han ska fixa en ny nyckel till mig så fort som möjligt.

 Här köpte jag mackan - jättegod, så rekommederar för alla som kommer hit ;)
Båten vi åkte till statyn med
Utsikt över Battery Park
Ellis island med Battery park och det i bakgrunden
Från båten - ganska stor var den
 
Ville ha lite annorlunda bilder på statyn - inte bara de man brukar se
Fint att se detta!
Empire state building
Svårt att välja vilka bilder man ska visa när man tog över 100 bilder...
Häftig solnedgång! Haha, måste bara berätta att jag och Sonia tappade bort varann där uppe och mitt batteri på mobilen tog slut, så jag åkte ned själv och letade efter ett kontaktuttag. Och jag hittade ett alldeles bredvid kassan i muséet. Jag frågade om jag fick ladda mobilen där och han som jobbade svarade ja, Så sen stod jag där och bara väntade haha. Stod typ en meter från han som jobbade. Måste ha sett roligt ut...



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo