Oj oj oj, haha!

Ja, igår hände något... Jag hade nästan precis stoppat in potatis, morötter och några vitlökar i ugnen när mamma kom hem. Hon sa att det luktade gott- vitlök.
 
Tiden gick o jag tittade in i ugnen då och då, och plötsligt såg jag att vitlökarna började bli svarta. Då sa jag det till mamma och kom på att vi kunde ta ut bara dem. Mamma skämtade och sa: "vågar du låta mig göra det?" Dagen innan åt vi ju också typ sån här mat och då råkade hon spilla ut lite på golvet. Men i alla fall så fiskade hon ut de fyra vitlöksklyftorna med hjälp av en gaffel och en grytlapp och stängde sedan igen luckan. Efter ca. fem minuter tyckte jag att vi kunde ta ut dem och mamma höll med. Då öppnade hon luckan och då kom världens rök ut! Då stängde hon direkt och jag sa: "Fort, larmet kommer gå" också satte jag på fläkten på högsta effekten och sprang in i vardagsrummet och öppnade balkongdörren och sedan köksfönstret, medan mamma sprang ut med brandvarnaren in till Hannas rum. Sen möttes vi i köket och mamma skulle ta ut maten. Då såg jag rökorsaken- grytlappen! Hahah, den låg där i botten på ugnen och rykte som bara den. Mamma hade alltså råkat lägga den där när hon hade tagit ur vitlökarna! I alla fall så fick mamma på något sätt fick ut den och vi sköljde den med mycket kallt vatten.
   Snacka om att vi agerade! Inte för en sekund tänkte vi att vi kanske borde ha gått ut... Men efter det där kände vi båda hur vi hade andats in den där röken och det kändes inte bra. Det gjorde ont i halsen och i bröstkorgen och så. Det luktade otroligt mycket, och det gör det faktiskt fortfarande (inte mycket, men ändå). Men alltså tänk om den där hade börjat brinna! Usch!
 
I alla fall, efter det där åt vi och vi kände båda att vi hade varit lite uppskakade, men vi skrattade mycket om hur vi hade gjort o så.
 
För att slippa andas in farlig rök, åkte vi till Ica Maxi, fast klockan var ungefär halv åtta. Där gick vi läänge. Vi tittade på allt smink och sedan på böcker och inredningssaker och sånt. Mamma köpte även lite saker till mig som jag ska ha när jag flyttar hemifrån, såå snällt :) Superfina saker! En bakskål och två små skålar. Jag älskar den stilen- färgerna!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner gratis bloggdesign | Bonusar inom casino, poker och bingo